Toronto – Columbus 6:3 (kon.) | Colorado – Montreal 2:0 (kon.) | Vancouver – Florida 3:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:4 (2:4, 1:0, 0:0)
Florida Panthers
Čtvrtek 15.02.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:23
    Kapitán Vancouveru Henrik Sedin zbytečně fauloval v útočném pásmu, za držení Mathesona míří na trestnou lavici a výrazně snižuje domácí šance na vyrovnání.
     
    53:38
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jonathan Huberdeau – 2 min., faul loktem).
     
    44:58
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Michael Del Zotto – 2 min., podražení).
     
    44:26
    Aleksander Barkov byl blízko gólu v oslabení. Dělilo ho od něj jen pár centimetrů, když střelu z bezprostřední blízkosti zastavila až tyčka!
     
    42:54
    Hodně zvláštní rozhodnutí. Stechera podle opakovaných záběrů trefil do obličeje vlastní spoluhráč Del Zotto. Sudí přesto vylučují a přes krvavé zranění dali Haleymu jen dvě minuty.
    33:16 Brock BOESER - 3:4
     
    33:16
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Ideální scénář pro Canucks, kteří bleskově využili přesilovku 5 na 3 a ještě budou pokračovat v převaze o jednoho muže! Domácí víceméně napodobili poslední trefu Floridy, když Bo Horvat vyhrál vhazování a BROCK BOESER po přiťuknutí od Daniela Sedina nechytatelnou ranou zápěstím propálil Reimera. Asistence: Bo Horvat.
     
    33:14
    Hodně rozezlený MacKenzie podle názoru rozhodčích podrazil Pouliota a míří za Pysykem na trestnou lavici. Pár sekund se tak bude hrát v pěti proti třem!
     
    31:22
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Mark Pysyk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:24
    Micheal Haley sice vyvezl puk z hostujícího pohledu do bezpečí, ale pak Floridu zbytečně oslabil, když se nepohodl s Edlerem. Za nesportovní chování dostává dvouminutový trest a přesilovku si zahrají také Kosatky.
     
    24:40
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Troy Stecher – 2 min., držení).
     
    22:37
    Aaron Ekblad parádně zrychlil na malém prostoru a probil se přes Pouliota do útočného pásma. Střelu z levého kruhu si pak sám dorazil do sítě, ale stalo se tak jednoznačně nad úrovní břevna, takže pátý gól Panthers platit nemůže.
     
    20:01
    Jacob Markström ke čtyřem inkasovaným gólům další nepřidá. Od začátku druhé třetiny ho v brankovišti Canucks nahradil krajan Anders Nilsson.
    18:36 Nick BJUGSTAD - 2:4
     
    18:36
    Florida právě vstřelila branku!
    Šestý gól v rámci úvodní dvacetiminutovky na sebe nenechal dlouho čekat! Alexander Barkov vyhrál vhazování nad Henrikem Sedinem za sebe, kde se kotouče zmocnil NICK BJUGSTAD a povedenou střelou zápěstím překvapil už počtvrté kapitulujícího Markströma. Asistence: Aleksander Barkov.
    17:25 Alex PETROVIC - 2:3
     
    17:25
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři v gólově plodné první třetině otáčí skóre a poprvé vedou! Weegarovu střelu od modré čáry Markström ještě zneškodnil, ale po ztrátě jednoho z jeho spoluhráčů už byl krátký na zakončení ALEXANDERA PETROVICE, kterému na osu hřiště přihrál Jared McCann. Pro obránce Floridy je to teprve první gól v sezóně! Asistence: Jared McCann.
     
    14:34
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Nick Bjugstad – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    13:01 Jamie MCGINN - 2:2
     
    13:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Kuriózní přesilovková trefa Panterů opět srovnává skóre! Malginova razantní střela zápěstím se od zadního mantinelu odrazila vedle brankoviště. Od Ekbladovy hole se puk odrazil do vzduchu a JAMIE MCGINN ho precizně provedenou hlavičkou uklidil do branky. Asistence: Aaron Ekblad, Denis Malgin.
     
    11:12
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Brock Boeser – 2 min., hákování).
    08:10 Bo HORVAT - 2:1
     
    08:10
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se rychle oklepali z inkasované branky a vzali si náskok zpět! Reimer trochu zaváhal při hře hokejkou za vlastní brankou, což odstartovalo obrovské zmatky v obraně Floridy. Ty vyvrcholily chybou Mathesona, který poslal puk do projíždějícího Bärtschiho. Od něj se kotouč odrazil na hokejku BO HORVATA a ten bleskově zakončil ze svého pohledu k levé tyči. Asistence: Sven Bärtschi.
    07:36 Jevgenij DADONOV - 1:1
     
    07:36
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři vyrovnávají na 1:1! Bjugstad v nenápadné situaci ve středním pásmu hodil puk před JEVGENIJE DADONOVA, kterého Edler v úniku sice vyrušil, ale nezabránil mu v zakončení, které propadlo mezi nohama Markströma až do sítě! Asistence: Nick Bjugstad, Alexander Barkov.
    00:37 Michael Del Zotto - 1:0
     
    00:37
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky se z první střely na branku dostávají do vedení! Bärtschi z levého mantinelu přihrál na Horvata, který místo zakončení zvolil nahrávku do druhé vlny na MICHAELA DEL ZOTTA a ten parádní střelou z první otevřel skóre. Asistence: Bo Horvat, Sven Bärtschi.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Del Zotto (Horvat, Bärtschi), 9. Horvat (Bärtschi), 34. Boeser (D. Sedin, Horvat) – 8. Dadonov (Bjugstad, Barkov), 14. J. McGinn (Ekblad, Malgin), 18. Petrovic (McCann), 19. Bjugstad (Barkov)


    Vancouver Canucks: Markström (21. A. Nilsson) – Gudbranson, Edler, Stecher, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton – Boeser, Horvat, Bärtschi – Vanek, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Eriksson, B. Sutter (A), Archibald – Virtanen, Dowd, Boucher.
    Florida Panthers: Reimer (Säteri) – Yandle (A), Ekblad, Pysyk, Matheson, Petrovic, Weegar – Bjugstad, Barkov (A), Dadonov – Malgin, Trocheck, Huberdeau – Vrbata, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.

    Rozhodčí: Rank, Skilliter – Gawryletz, Murchison

    Diváci: 17 412
    thejrc.org