Finsko – Německo 5:2 (kon.) | Norsko – Švédsko 0:4 (kon.) | Česko – J. Korea 2:1 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 1:5 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Německo
Čtvrtek 15.02.2018, 04:10 • Gangneung Hockey Centre (Kangnung) • Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:37
    Na závěr dnešního zápasu si ještě zahrají hokejisté Suomi přesilovou hru. Fauloval Dominik Kahun. Je potrestán na dvě minuty za hákování.
     
    52:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové si kráčí za ziskem tří bodů. Využívají i třetí přesilovou hru v dnešním zápase. Mladík Tolvanen parádně před bránou našel hůl JOONASE KEMPPAINENA, který zakončoval do téměř odkryté branky. 5:2. Asistence: Eeli Tolvanen a Sami Lepistö.
    52:48 Joonas KEMPPAINEN - 5:2
     
    52:27
    Vyloučení v týmu Německo (Yasin Ehliz – 2 min.).
     
    46:58
    Chyba v obraně Němců zapříčinila samostatný únik Koskiranty. Finský útočník zkoušel forehandovou kličku, ale na Aus den Birkena si nepočal. Německý brankář dokázal udržet beton u tyče.
    41:51 Frank HÖRDLER - 4:2
     
    41:51
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak a je tu drama! Vše začalo špatnou rozehrávkou Heiskanena, který doslova namazal na hůl FRANKU HÖRDLEROVI. Německý bek si popojel s pukem a vypálil. V cestě do branky se kotouč ještě otřel o nohy Koivista. Bez asistence.
    38:43 Lasse KUKKONEN - 4:1
     
    38:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři góly. Finové se rychle vydali do přečíslení 3 na 2, ve kterém ukázal Kontiola výborný přehled. Pěkně puk nabídl do mezikruží kapitánu LASSE KUKKONENOVI. Ten dokázal vymést pavučinku německé svatyně. 4:1. Asistence: Petri Kontiola a Eeli Tolvanen.
    37:22 Eeli TOLVANEN - 3:1
     
    37:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko využívá dnes i druhou přesilovku! EELI TOLVANEN výborně skryl svou povedenou střelu zápěstím a nedal šanci brankáři. Finové tedy poprvé v zápase vedou o dva góly! Asistence: Teemu Hartikainen a Joonas Kemppainen.
     
    36:02
    A chvíli se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Schütz je vyloučen za podražení.
     
    34:11
    Vyloučení v týmu Finsko (Juuso Hietanen – 2 min., držení).
     
    30:29
    Vyloučení v týmu Finsko (Joonas Kemppainen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:27
    Peltola se z ničeho nic dostal až před brankáře Aus den Birkena. Nakonec zakončoval v pádu, ale německý brankář si se vším poradil.
     
    16:50
    Vyloučení v týmu Finsko (Eeli Tolvanen – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
    15:30 Mika PYÖRÄLÄ - 2:1
     
    15:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už byl MIKA PYÖRÄLÄ úspěšný. Společně s Lajunenem byl velmi důrazný na brankovišti a v nepřehledné situaci dokázal kotouč dostat do sítě. Aus den Birken nedokázal zareagovat na celou situaci. 2:1. Asistence: Jani Lajunen.
     
    08:44
    Německo právě vstřelilo branku!
    Také Němci využívají svou první přesilovku. Wolf vzal puk ve středním pásmu, nabral rychlost a projel kolem brány až téměř k modré čáře. Potom posunul puk na Ehrhoffa, který nabil BROOKSU MACKOVI. Německý kanonýr propálil z pravého kruhu Koskinena a vyrovnal. Asistence: Christian Ehrhoff a David Wolf.
    08:44 Brooks MACEK - 1:1
     
    06:23
    Vyloučení v týmu Finsko (Jani Lajunen – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    04:33
    Vyloučení v týmu Německo (Jonas Müller – 2 min., podražení).
    03:13 Sami LEPISTÖ - 1:0
     
    03:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hráči Suomi využívají hned první početní výhodu na turnaji. Tolvanen přihrál z pravého křídla puk na Kontoilu, který postrčil na SAMIHO LEPISTÖHO. Finský bek propálil vše, co mu stálo v cestě. 1:0 Asistence: Petri Kontiola, Eeli Tolvanen.
     
    01:58
    Vyloučení v týmu Německo (Yasin Ehliz – 2 min., držení).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 4. Lepistö (Kontiola, Tolvanen), 16. Pyörälä (J. Lajunen), 38. Tolvanen (Hartikainen, Kemppainen), 39. Kukkonen (Kontiola, Tolvanen), 53. Kemppainen (Tolvanen, Lepistö) – 9. Macek (Ehrhoff, Wolf), 42. Hördler


    Finsko: Koskinen (Rämö) – Kivistö, Lepistö (A), Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen (C) – Junttila, Hartikainen, Kemppainen – Tolvanen, Kontiola (A), J. Peltola – Manninen, J. Lajunen, Pyörälä – Enlund, Koskiranta, Savinainen – Anttila.
    Německo: Aus den Birken (Pielmeier) – Ehrhoff (A), Boyle, Hördler, M. Müller, Krupp, M. Müller – Macek, Hager (A), Schütz – Kink, Y. Seidenberg, Pföderl – Reimer, Ehliz, Kahun – Plachta, Goc (C), Wolf – Noebels, Fauser.

    Rozhodčí: Kubuš (SVK), Gouin (CAN) – Fluri (SUI), Lhotský (CZE)
    thejrc.org