USA – Kanada 1:2 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – Finsko 1:5 (kon.)
konec
USA
1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Kanada
Čtvrtek 15.02.2018, 04:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Kanada (Marie-Philip Poulinová – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Monique Lamoureuxová-Morandová – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    59:45
    V útočném pásmu si vynutily obrovský tlak, který ale Kanaďanky nakonec ustály a patnáct vteřin před koncem třetí třetiny drží svůj nejtěsnější možný náskok.
     
    58:56
    Americká brankářka je na střídačce a Spojené státy to zkoušejí se šesti bruslařkami v poli.
     
    58:35
    Amanda Kesselová se ocitla na levém kruhu a chvíli před ní zívala odkrytá kanadská klec, před ní ale promáchla a velkou šanci na vyrovnání tak promarnila.
     
    56:54
    Síly na ledě se ale srovnají. Za nedovolené bránění usedá na trestnou lavici Poulinová a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčkách na obou stranách.
     
    56:07
    Deckerová nyní zbytečně oslabuje svůj tým a nabízí Kanaďankám přesilovou hru, ve které mohou rozhodnout toto utkání. Dostává dvě minuty za krosček.
     
    52:19
    Vyloučení v týmu USA (Hilary Knightová – 2 min., podražení).
    50:52 Americká brankářka Rooneyová nakonec nemusela být smutná. Branka Irwinové uznána nebyla.

     
    50:52
    Kanaďanky navýšily své vedení, když střelu zblízka dostala za záda americké brankářky Haley Irwinová. Jenže nakonec branka není uznána, protože jí docílila nohou a video prokázalo, že šlo o pohyb její levé nohy. Stav je tedy stále pouze o jednu branku.
    40:23 Kendall COYNEOVÁ - 1:2
     
    40:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američanky hned v úvodu skórují a jsou zpátky ve hře. Kontaktní branka je tak na světě. KENDALL COYNEOVÁ se takřka přes půlku hřiště dostala do jízdy a poté z levého kruhu prostřelila Lacasseovou mezi jejími betony – 1:2. Začátek třetího dějství tak nabízí ještě drama v utkání. Asistence: Brianna Deckerová.
     
    38:34
    Brianna Deckerová napálila kotouč kus od modré čáry a orazítkovala pravou tyčku z pohledu kanadské brankářky!
     
    37:00
    Vyloučení v týmu Kanada (Meghan Agostaová – 2 min., hrubost).
    36:08 Lamoureuxová-Davidsonová svůj nájezd neproměnila. Provedla ho ale efektně.
     
    36:08
    Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová poté několikrát zamíchala kotoučem a snažila se o zakončení ala Tomáš Hertl, to jí nevyšlo, kotouč si tak dala na bekhend a nakonec svou střelu umístila příliš vysoko nad.
     
    36:08
    Nakonec došlo v brankovišti podle videorozhodčích k faulu a sudí tak nařizuje trestné střílení pro USA!
     
    36:08
    Celou situaci si ale nechá ještě posoudit hlavní sudí s videem a uvidíme, zda nakonec kotouč v klubku těl neskončil za zády kanadské brankářky.
     
    36:08
    Následně pak došlo k obrovské skrumáži před brankou Kanady, kde se puk ocitl těsně před brankovou čárou, ale jedna z Kanaďanek ho dokázala na poslední chvíli zastavit svou holí.
    34:56 Sarah NURSEOVÁ - 0:2
     
    34:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky vedou rozdílem dvou branek. SARAH NURSEOVÁ si nabruslila na levý kruh, odkud vyslala lehkou střelu. Tu ale umístila nad ramenem Rooneyové do pravého horního růžku její branky – 0:2. Američanky tak budou muset dohánět dvoubrankové manko. Asistence: Jocelyne Larocqueová.
     
    33:45
    Poté po střele Coyneové zazvonilo břevno kanadské branky. Američanky tak nebyly daleko od srovnání stavu. Branková konstrukce ovšem její šanci zastavila.
    27:18 Meghan AGOSTAOVÁ - 0:1
     
    27:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    A nakonec Kanaďanky svou přesilovou hru využívají. Sponnerová našla přihrávkou zpoza americké branky najíždějící MEGHAN AGOSTAOVOU, která se poté svou střelou z prostoru mezi kruhy nemýlila a propálila Ronneyovou – 0:1. Kanadské hráčky se tak ujímají vedení. Asistence: Natalie Spoonerová a Brianne Jennerová.
     
    25:48
    Kellerová zastavila dost rázně kanadskou soupeřku a dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Kanada má další přesilovou hru k dispozici.
     
    18:38
    Steckleinová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a nabízí tak přesilovku americkému týmu. Vůbec první v tomto utkání.
     
    16:45
    Kanada hned z další akce udeřila a docílila branky. Jenže nakonec ji hlavní sudí neuznává pro postavení kanadské hráčky v brankovišti.
     
    16:35
    Megan Kellerová se nyní z ničeho nic dostala ke střele z mezikruží, ale Lacasseová byla opět na místě.
     
    15:14
    Krásná akce v podání Kanaďanek, z pravého kruhu vyslala pumelici Marie-Philip Poulinová a Rooneyová pohotovým semaforem její ránu chytila a podržela svůj tým. Hned na to poté přerušila hru.
     
    09:31
    Američanky si zahrají přesilovku. Agostaová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a už sedí na trestné lavici.
     
    07:47
    Zatím sledujeme hokej nahoru dolů. Nyní zatlačily Kanaďanky před brankou USA, ale ve velké skrumáži nakonec Jennifer Wakefieldová nedokázala procedit kotouč za záda americké brankářky.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 41. Coyneová (Deckerová) – 28. Agostaová (Spoonerová, Jennerová), 35. Nurseová (Larocqueová)


    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.
    Kanada: Lacasseová (Szabadosová) – Fortinová, Fastová, Rougeauová, Mikkelsonová, Larocqueová, Lacquetteová – Johnstonová, Saulnierová, Jennerová (A) – Agostaová (A), Daoustová, Poulinová (C) – Wakefieldová, Spoonerová, Turnbullová – Staceyová, Bramová, Nurseová – Irwinová, Clarková.

    Rozhodčí: Hoveová (NOR), Timglasová (SWE) – Heikkinenová (FIN), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 3 885
    thejrc.org