Astana – Sporting 1:3 (kon.) | Dortmund – Atalanta BC 3:2 (kon.) | Nice – Lok. Moskva 2:3 (kon.)
Spartak – Ath. Bilbao 1:3 (kon.) | Real Sociedad – Salzburg 2:2 (kon.) | Ludogorec – AC Milán 0:3 (kon.)
Östersunds FK – Arsenal 0:3 (kon.) | Marseille – Braga 3:0 (kon.) | Kodaň – Atlético 1:4 (kon.)
AEK Atény – Dynamo Kyjev 1:1 (kon.) | Celtic – Zenit 1:0 (kon.) | Neapol – RB Lipsko 1:3 (kon.)
Lyon – Villarreal 3:1 (kon.) | Partizan Bělehrad – Plzeň 1:1 (kon.) | FCSB – Lazio 1:0 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:3 (0:0)
RB Lipsko
Čtvrtek 15.02.2018, 21:05 • Stadio San Paolo, Neapol • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Odstartovaly jarní vyřazovací boje v Evropské lize a my dnes budeme sledovat prostřednictvím tohoto online přenosu utkání mezi italským týmem SSC Neapol a německým klubem RB Lipsko. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    SSC Neapol

    Domácí SSC Neapol si zahrála skupinovou fázi Ligy mistrů, kde ve skupině F skončila se šesti body na třetím místě. Do vyřazovacích bojů Ligy mistrů se tak fotbalisté v čele se slovenským reprezentantem Markem Hamšíkem neprobojovali, třetí místo jim ale zaručilo postup do play-off Evropské ligy, kde dnes na svém hřišti přivítají německý celek z Lipska.
     
    RB Lipsko

    Hosté z RB Lipsko jsou na tom stejně, jako jejich dnešní soupeř. Také německý klub odehrál skupinovou fázi v Lize mistrů a ve skupině G skončil na třetím místě sedmi body a vyřazovací boje v nejprestižnější evropské soutěži ho také minuly. Nicméně také Evropská liga má rozhodně svoji kvalitu a pro Lipsko je i toto velkým úspěchem. Čeká nás zajímavý duel, nenechte si ho proto ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu dosud ještě neutkaly a bude to pro ně tedy jedna velká neznámá. Uvidíme, kdo vzejde v prvním utkání jako vítěz a vytvoří si lepší pozici do odvety. Favoritem bude určitě Neapol, ale to samozřejmě nemusí nic znamenat.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Tonelli, Koulibaly, Hysaj – Rog, Diawara, Hamšík (C) – Ounas, Callejón, P. Zieliński.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Rui, Jorginho, L. Insigne, Albiol.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Orban (C), Upamecano, Klostermann – Sabitzer, Kampl, Keïta, Bruma – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Forsberg, Kaiser, Augustin, Demme.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licínio Tavares, Paulo Soares.
     
    Oba celky už vstupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za chvilku začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí šli hned po úvodním výkopu do útoku, ale nic před brankou hostů nevymysleli. Ti tak mohou projít na druhou stranu.
     
    2
    A hned z toho byla šance na straně Lipska. Lukas Klostermann dostal přihrávku do pokutového území, ale jeho střela pak byla zastavena obranou domácích.
     
    2
    Ti zakopli míč za zadní čáru a je z toho rohový kop pro tým Lipska.
     
    3
    Ale z této standardní situace nic nebylo a hra se znovu otáčí na opačný konec hřiště.
     
    3
    A opět získali hosté míč a zamířili si to před domácí branku. Ovšem následná střela z kopačky Konrada Laimera zamířila mimo tři tyče.
     
    4
    Autové vhazování z pravé strany zahrával Maggio, poté se k míči dostali domácí a v hlavičkovém souboji vyhrál Hamšík, ten ale o balón hned přišel.
     
    5
    Hrálo se ve středu hřiště. Ani jeden tým se nedostal na polovinu soupeře. Až nyní ho vytáhli znovu hosté a zamířili před domácí branku. Pepe Reina si ale situaci pohlídal a sebral míč do rukavic.
     
    6
    Do zakončení se tlačil Callejón, kterému poslal centr z levé strany Hysaj, ale než stačil prvně jmenovaný nastavit svou pravačku, sebral mu balón obránce hostů.
     
    7
    Piotr Zieliński se snažil prodrat do útočné akce, ale znovu to byla obrana Lipska, která nedopustila hráčům Neapole, aby se dostali do jakéhokoli ohrožení hostující branky.
     
    8
    Na dlouhý nákop Hysaje si nabíhal Adam Ounas, ale nakonec to nestihl. Míč skončil v zámezí a u něho tak budou zase hostující fotbalisté.
     
    10
    Neapolští zakombinovali na polovině Lipska, záhy ale ztratili balón a na opačnou stranu míří zase hosté.
     
    11
    Z levé strany budou mít k dispozici volný přímý kop domácí hráči, který zahraje Diawara.
     
    12
    Amadou Diawara ale svůj centr příliš přetáhl, míč skončil až na druhé straně a do své moci si ho převzali hráči Lipska.
     
    12
    José María Callejón spěchal do pokutového území, stíhal ho ale jeden z obránců hostů a akci domácích tak čistě zastavil. Následně pak ještě střílel Hamšík, ale bylo to do plných.
     
    13
    Více ze hry mají hráči Neapole, ale optickou převahu zatím nedokázali zužitkovat. Naproti tomu i hosté zvyšují své tempo a tlačí se před branku Neapole.
     
    14
    Bruma se dostal ke střele hlavou, ale balón poslal pouze vysoko nad domácí branku. Odkop od ní tak bude mít brankář Pepe Reina.
     
    16
    Po další akci domácích měl odkop od branky také hostující brankář Péter Gulácsi, jenž poslal míč daleko od svého zařízení.
     
    17
    Hamšík vyslal do úniku Callejóna, ten to ale nestihl. Do zakončení se tak nemohl dostat.
     
    18
    Yussuf Poulsen se dostal do úniku a šel takřka sám na domácí branku. Poté z levé strany pokutového území vyslal střelu, která skončila jen těsně vedle pravé tyče z pohled domácího brankáře! Asi dosud největší šance utkání.
    18. Poulsen z levé strany poslal míč jen těsně vedle domácí branky.
     
    19
    Na druhé straně vystrašil brankáře hostů Callejón, jeho vzdušnou střelu ale Gulácsi zneškodnil.
     
    21
    Série nepřesností na obou stranách. Nakonec si míč převzali hosté, kteří záhy museli zahrát balón na malou domů. Nyní už ale zakládají další akci.
     
    22
    Bruma střílel uvnitř pokutového území, obrana Neapole ale byla připravena a snahu hostujícího záložníka zastavila.
     
    23
    Rychlý protiútok Lipska, do pokutového území pak přilétl nadýchaný centr na nabíhajícího Tima Wernera, ten míč o kousek minul.
     
    24
    Nicméně hosté vybojovali alespoň rohový kop, který rozehrál Kampl, poté Naby Keïta trestuhodně míč zbytečně zvedl a ten skončil hodně daleko za brankou domácího celku.
     
    25
    Poulsen si vyskočil těsně před Reinou na míč, ale brankář domácích u něho byl dříve a z výskoku si ho pohlídal. Následuje tak odkop od jeho branky.
     
    26
    Další rohový kop pro Lipsko.
     
    27
    Ten hosté zahráli nakrátko, k míči, který se ocitl na kraji velkého vápna přispěchal Timo Werner, ale svou střelou ho pak poslal jen do obrany Neapole.
     
    28
    Lipští opět nepustili hráče Neapole na jejich polovinu a sami poté založili další akci. Před velkým vápnem pak střílel Laimer, ale míč se dokutálel pouze vedle domácí branky.
     
    29
    Po další nepřesné střele Neapole získal balón brankář hostů Gulácsi a odkopl ho od své branky. Jeho spoluhráči tak míří do dalšího útoku.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a i když jsme viděli nějaké šance na obou stranách, nesledujeme bůhvíjak ofenzivní podívanou. Zápas zatím nemá rychlé tempo.
     
    31
    Domácí vybojovali rohový kop, který rozehrál José María Callejón. Rozhodl se ho znovu zahrát nakrátko a to se mu vymstilo. Laimer dosáhl na míč a rázem skončila akce na domácí straně.
     
    32
    Nepřesná střela hostů, Laimer napálil míč z hranice velkého vápna, ale trefil pouze připravenou hruď jednoho z domácích obránců.
     
    34
    Na druhé straně pak chtěl uniknout obraně Lipska Callejón, ale přes obrannou hostující hráz neprošel.
     
    35
    Ze strany domácích byla další akce zase hodně pomalá. Obrana hostů se stihla vrátit a nepustila Hamšíka do žádného zakončení.
     
    37
    Ale také hosté si se svým útokem dobře neporadili. Lukas Klostermann chtěl střílet z hranice velkého vápna, ale jeho přízemní střela skončila vedle.
     
    38
    Dayot Upamecano zahrál míč na malou domů Gulácsimu, ten ho poté hned poslal směrem dopředu a do útoku tak mohou zamířit znovu hosté.
     
    39
    Yussuf Poulsen znovu dělal problémy obraně Neapole, nakonec se ale zamotal do svých kliček a o míč následně také i přišel.
     
    40
    Obrana Lipska byla znovu neprostupná, jen těžko se domácí hráči dostávají do blízkosti branky hostů. Těm tak stoupá sebevědomí a hrozí více před brankou domácích.
     
    41
    Yussuf Poulsen znovu zahrozil v pokutovém území, jeho přízemní střelu ale bez větších problémů ukryl do svých rukavic Pepe Reina.
     
    42
    První poločas se chýlí ke konci a u míče jsou domácí. Ti nakonec vybojovali rohový kop, který zahraje Dayot Upamecano.
     
    44
    Ten ho ale znovu příliš přetáhl, nikdo z domácích tak neměl nárok získat míč a ten mají na svých kopačkách zase hráči hostujícího celku.
     
    45
    Hosté opět zakládali akci po pravé straně, ale Timo Werner balón ztratil a hned na to se pak dostali k míči domácí, kteří jdou asi do poslední akce v této části hry.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto utkání je za námi. Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu navíc, nebylo třeba. K vidění bylo několik šancí na obou stranách, ale oba gólmani zatím neinkasovali. Zatím to ani z jedné strany ovšem není fotbal, který by oku diváka lahodil, je to spíše z obou stran opatrné. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 22:10.
     
    Střely na branku: 1 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Výkop ve druhém poločase obstarali hosté, kteří se hned úvod pokusí zahrozit před domácí brankou.
     
    46
    Jenže přízemní střela zamířila přímo na brankáře Pepeho Reinu, který míč dostal do své moci a hned ho odkopl od své branky.
     
    47
    Kalidou Koulibaly zastavil pronikajícího Marcela Sabitzera, který poté upadl. Lipsko bude zahrávat z velké dálky volný přímý kop.
     
    48
    Poulsen, který je dnes hodně aktivní, chtěl zakončovat na hranici pokutového území, ale nakonec se mu to nepovedlo. Hráči Neapole tak získávají míč.
     
    50
    Konrad Laimer centroval míč z pravé strany do pokutového území, nikdo z jeho spoluhráčů na něj ale nedosáhl.
     
    51
    Timo Werner si zpracoval uvnitř vápna míč a poté levačkou střílel na domácí branku, trefil se ale těsně vedle ní. Byla to ale slibná akce na straně hostů.
     
    52
    Neapol právě vstřelila branku!
    A na druhé straně přišla nenápadná akce, ze které hráči Nepaole udeřili. ADAM OUNAS dostal přihrávku od Roga a z pravého rohu pokutového území pálil ke vzdálenější tyči a byl přesný. Gulácsi tak nestačil zareagovat a musel poprvé lovit míč ze své branky – 1:0. Asistence: Marko Rog.
    52. Adam OUNAS - 1:0
     
    54
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Lorenzo Insigne.
     
    54
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Mário Rui.
     
    55
    Hosté se hned přemístili na druhou stranu a pokusili se střelou ohrozit branku domácích. Ale nakonec je zastavila zase pozorná neapolská obrana.
     
    57
    Poulsen se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři a okamžitě vystřelil. Reina ale pravou nohou míč vykopl do bezpečí a podržel tak svůj tým a jeho těsné vedení.
    57. Reina pohotově zlikvidoval velkou šanci Poulsena.
     
    58
    Další střela hostů, kterou vyslal Naby Keïta, ale nakonec pálil zase jen vysoko nad domácí branku.
     
    59
    Hosté zvýšili tempo hry a i nyní zahrozili z další akce. Hlavička Tima Wernera ale mezi třemi tyčemi neskončila. Oproti první půli se ale tempo hry na obou stranách zlepšilo a už je k vidění lepší fotbal.
     
    61
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Adam Ounas, přichází Allan.
     
    61
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Domácí propadli v obraně na vlastní polovině, toho využili hráči Lipska k rychlé akci a z pravé strany poslal přihrávku Kampl TIMU WERNEROVI, který poté uvnitř pokutového území trefil přesně vzdálenější tyč – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Kevin Kampl.
    61. Timo WERNER - 1:1
     
    63
    Domácí se pak na sebe pochopitelně zlobili. Vlastní chybou se připravili o dosavadní vedení v utkání.
     
    64
    Volný přímý kop zahráli hosté, Kampl ale centr přetáhl a poté si míč převzal brankář Reina a odkopl ho od své branky směrem k té hostující.
     
    65
    No domácí si koledují. Další chyba a další přečíslení hostů. Ovšem tentokráte si poradila obrana, která tak předchozí chybu napravila.
     
    66
    Maggio poslal míč Allanovi, ten si ale neporadil a hned na to pak o balón přišel. U něho tak jsou znovu hosté, kteří jsou jako pokropeni živou vodou.
     
    68
    Timo Werner se zase ocitl v pokutovém území a málem se dostal k další střele. Nestalo se tak. Je to ale znovu zdvižený prst pro domácí tým, který je v posledních chvílích hodně pasivní.
     
    69
    Piotr Zieliński se uvolnil na levé straně, poté se dostal ke střele, ale ta byla zbytečně moc prudká a zase skončila jen vysoko nad brankou Lipska.
     
    70
    Callejón nacentroval míč pro Insigneho, jenž tváří v tvář hostujícímu brankáři neuspěl. Nicméně alespoň domácí vybojovali rohový kop.
     
    71
    Přímo z rohového kopu sebral ze vzduchu míč Gulácsi a odkopl ho okamžitě pryč od vlastní brány.
     
    72
    Po další nepřesné střele domácích jdou do útoku zase hosté, kteří tak opět zahrozí před brankou Neapole.
     
    73
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Hosté strhávají vedení na svou stranu a nutno dodat, že zaslouženě. Poulsen šel v tandemu s BRUMOU, kterému poté předložil přihrávku a prvně jmenovaný pak skóroval už do odkryté části domácí branky – 1:2. Asistence: Yussuf Poulsen.
    73. BRUMA - 1:2
     
    75
    Domácí trenér rozdává pokyny a je vidět, že je na své svěřence hodně nazlobený. Nicméně ti pokazili další akci a rozjeté Lipsko míří na druhou stranu.
     
    77
    S přibývajícím časem přibývá nervozita na kopačkách domácích hráčů. Naopak hosté hrají uvolněně a spíše svůj nadějný výsledek pro domácí odvetu brání.
     
    79
    Koulibaly zastavil unikajícího Poulsena a nedovolil mu tak pokračovat v úniku. Za tento prohřešek inkasuje vůbec první žlutou kartu v utkání.
     
    79
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Bruma, přichází Emil Forsberg.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby a domácí tak mají ještě čas na to se zápasem něco udělat.
     
    81
    Keïta se srazil při souboji o míč s Rogem a ocitl se na zemi s bolestivou grimasou. Vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    82
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    83
    Neapolští marně dvakrát bušili do obrany hostů, ti velmi dobře pokryli svou polovinu a do zakončení tak domácí nepustili. Sami ihned zamířili na druhou stranu.
     
    85
    Znovu si obránci hostů poradili a před velkým vápnem míč sebrali. Čas jim hraje do karet, domácím naopak příliš rychle utíká.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Naby Keïta, přichází Diego Demme.
     
    87
    V držení míče jsou znovu hosté z Lipska a roztahují další akci z hloubi vlastní poloviny. Poté se uvolnil Orban, ale přes domácího obránce neprošel.
     
    88
    Kampl dostal přihrávku od spoluhráče příliš prudkou a nestačil míč doběhnout. Ten skončil za zadní čárou a následovat bude odkop od domácí branky.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Mário Rui (SSC Neapol).
     
    89
    Insigne střílel v pokutovém území, ovšem bylo to zase nepřesné a ten skončil hodně vedle branky Lipska. Péter Gulácsi tak bude mít další odkop.
     
    90
    Začala poslední minuta řádné hrací doby a uvidíme, kolik minut ještě hlavní sudí nastaví.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Hosté drží míč co nejdále od své branky a ještě se snaží o nějakou akci. Už se ale spíše nikam neženou a brání svůj nadějný výsledek.
     
    90+2
    Na druhé straně chtěl hlavičkovat Callejón, míč mu ale nesedl a hosté ho zakopli za zadní čáru. Rohový kop pro Neapol.
     
    90+3
    Ale z této standardní situace se zase nic nestalo a pokračovat ve hře budou zase hosté, kteří už míří před domácí branku.
     
    90+3
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo. Hosté se ještě dostali do úniku, akci táhl Emil Forsberg a poté předal balón na levou stranu TIMU WERNEROVI, který trefil míč přesně k bližší tyči a nedal tak Reinovi žádnou šanci – 1:3. Asistence: Emil Forsberg.
    90+3. Timo WERNER - 1:3
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po bezbrankovém prvním poločase padly v tom druhém čtyři góly. Domácí se dostali do vedení, ale hosté brzy srovnali, následně zápas i otočili a přidali ještě dvě přesné trefy. Po zásluze tak vítězí na hřišti Neapole a tři branky na hřišti soupeře je rozhodně obrovskou výhodou pro odvetu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:7.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (23:03:32)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 52. Ounas (Rog) – 61. Werner (Kampl), 73. Bruma (Y. Poulsen), 90+3. Werner (Forsberg)

    Karty:   79. Koulibaly (NEA), 88. Rui (NEA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:7.
    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Tonelli, Koulibaly, Hysaj (54. Rui) – Rog, Diawara, Hamšík (C) (54. L. Insigne) – Ounas (61. Allan), Callejón, P. Zieliński.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Rui, Jorginho, L. Insigne, Albiol.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer, Orban (C), Upamecano, Klostermann – Sabitzer, Kampl, Keïta (86. Demme), Bruma (79. Forsberg) – Y. Poulsen (82. Augustin), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Forsberg, Kaiser, Augustin, Demme.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licínio Tavares, Paulo Soares

    Diváci: 14 554
    Čtvrtek 22.02.2018
    RB Lipsko - Neapol 0:2

    Branky: 33. P. Zieliński (L. Insigne), 86. L. Insigne (Callejón)

    Karty:   30. Y. Poulsen (RBL), 70. Kampl (RBL), 75. Sabitzer (RBL), 90+2. Augustin (RBL) – 22. Tonelli (NEA), 67. P. Zieliński (NEA)

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 8:11.
    thejrc.org