Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 6.den (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 6.den

Čtvrtek 15.02.2018, 01:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.
     
    Vítejte u přehledu všeho podstatného a zajímavého z průběhu 6. dne soutěží zimních olympijských her v Pchjongčchangu.
     
    Program soutěží 6. dne

    1:05
    Curling – ženy, základní skupina
    Kanada – Korea
    Dánsko – Japonsko
    Čína – OS z Ruska
    Velká Británie – USA

    2:00
    Alpské lyžování – obří slalom ženy, 1. kolo (přeloženo z 3. dne)
    Skeleton – muži, 1. a 2. jízda

    2:30
    Krasobruslení – sportovní dvojice, volná jízda

    3:00
    Alpské lyžování – sjezd muži (přeloženo z 2. dne)
    Snowboarding – snowboardcross muži, kvalifikace

    4:10
    Lední hokej – ženy, skupina A
    USA – Kanada
    Lední hokej – muži, skupina C
    Finsko – Německo

    5:30
    Snowboarding – snowboardcross muži, finálový program

    5:45
    Alpské lyžování – obří slalom ženy, 2. kolo (přeloženo z 3. dne)

    6:05
    Curling – muži, základní skupina
    USA – Itálie
    Norsko – Kanada
    Velká Británie – Japonsko
    Dánsko – Švýcarsko

    7:30
    Běh na lyžích – 10 km volně ženy

    8:40
    Lední hokej – ženy, skupina A
    OS z Ruska – Finsko
    Lední hokej – muži, skupina C
    Norsko – Švédsko

    9:15
    Biatlon – individuální závod 15 km ženy (přeloženo z 5. dne)

    12:00
    Akrobatické lyžování – akrobatické skoky ženy, kvalifikace
    Rychlobruslení – 10 000 m muži

    12:05
    Curling – ženy, základní skupina
    Čína – Velká Británie
    Kanada – Švédsko
    USA – Švýcarsko
    Korea – Japonsko

    12:20
    Biatlon – individuální závod 20 km muži

    13:10
    Lední hokej – muži, skupina A
    Česko – Korea
    Švýcarsko – Kanada

    13:30
    Saně – týmová štafeta
     
    Češi a Slováci v akci

    Předpověď počasí již pro čtvrtek slibuje lepší podmínky, takže se snad konečně rozběhnou naplno soutěže v alpském lyžování. Na tento den byly přeloženy obří slalom žen a sjezd mužů. Do akce by se tak konečně měli dostat Gabriela Capová, Martina Dubovská, Kateřina Pauláthová a Ester Ledecká v obřím slalomu a Filip Forejtek, Jan Hudec a Jan Zabystřan ve sjezdu.
    Anna Dušková a Martin Bidař si splnili cíl v podobě postupu do volných jízd spotovních dvojic a budou si chtít zbytek své soutěže hlavně užít.
    V běhu na 10 km volně s intervalovým startem určitě bude chtít napravit dojem z nevydařeného vystoupení ve skiatlonu Petra Nováková. Poběží také Kateřina Beroušková, Barbora Havlíčková a Petra Hynčicová.
    Nejostřeji sledovaný ale určitě bude vytrvalostní závod biatlonistek na 15 km. Čtveřice Markéta Davidová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková bude bojovat v případě prvních dvou hlavně o postup do závodu s hromadným startem, ambice Vítkové však sahají mnohem výše. Na Olympiádě už má v podstatě splněno, což by pro ni mohla být psychická výhoda.
    Podobně sledovaný bude také vytrvalostní závod biatlonistů. Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Adam Václavík budou chtít vylepšit dojem, protože kromě stříbrného závodu Krčmáře se toho zatím mnoho nepovedlo.
    Do sáňkařské štafety týmů nastoupí také český tým ve složení Terera Nosková, Ondřej Hyman a dvojice Antonín Brož a Lukáš Brož.
    V samotném závěru vstoupí do turnaje mužů také čeští hokejisté, na úvod je čeká snazší protivník v podobě domácích Korejců, ale už jen na základě středečních výsledků by neměli nic podcenit.

    Slovenští fanoušci se budou těšit na pokud možno co nejlepší výkon a výsledek do desítky v obřím slalomu od Petry Vlhové. Dále nastoupí také Barbara Kantorová a Soňa Moravčíková. Sjezd nakonec Slováci úplně vypouští.
    Medaili by Slováci chtěli z vytrvalostního závodu biatlonistek. Anastasia Kuzminová si ve stíhacím závodě spravila chuť stříbrem a s chutí půjde do tohoto závodu, který je však primárně střelecký a Kuzminová těží hlavně z rychlého běhu. Na co nejlepší umístění by pak rády dosáhly Ivona Fialková, Paulina Fialková a Terézia Poliaková.
    V následném závodě mužů půjde slovenským zástupcům hlavně o dobrý pocit z vlastního výkonu. Nastoupit by měla čtveřice Šimon Bartko, Tomáš Hasilla, Matej Kazár a Martin Otčenáš.
    V sáňkařské štafetě bude tým ve složení Katarína Šimoňáková, Jozef Ninis a dvojice Marek Solčanský, Karol Stuchlák bojovat o co nejlepší dojem z vlastního výkonu a samozřejmě budou chtít porazit Čechy,
    Medailové pořadí zemí před začátkem 6. dne soutěží
     
    1:05
    Začátek soutěží 6. dne.
     
    1:08
    Curling
    Jako tradičně program začíná souboji v curlingu. Na drahách před malou chvilkou odstartovaly zápasy 2. kola základní skupiny ženského turnaje.
    Kanada – Korea
    Dánsko – Japonsko
    Čína – OS z Ruska
    Velká Británie – USA
     
    1:10
    Proti původnímu plánu došlo k mírným korekcím začátů některých dnešních soutěží. Jednotlivá kola obřího slalomu žen jsou až ve 2:00, resp. 5:45, biatlon mužů až ve 12:20.
    Snowboardcross má hodně ostrý start, Eva Samková ho pilně trénovala. Muži soutěží dnes, ženy v pátek.
     
    1:28
    Curling
    V prvním endu se týmům s výhodou posledního kamene nedařilo tak, jak by si představovaly a hned 3 z nich se musely spokojit pouze s bodem. Pouze Japonky proti Dánsku dokázaly end aspoň vynulovat, aby mohly zkusit zaútočit na větší získ v dalším endu.

    Stavy po 1. endu
    Kanada – Korea 0:1
    Dánsko – Japonsko 0:0
    Čína – OS z Ruska 0:1
    Velká Británie – USA 1:0
    Kateřinu Louthanovou do závodu ve snowboardcrossu nepustil zraněný kotník, ale slibuje, že v pátek bude největším fanouškem
     
    1:40
    Curling
    Japonsku se podařilo po nulovém prvním endu ve druhém skórovat 2 body a jde do vedení. 2 body zapsala také Čína. Američanky udržely end na nule a zkusí zaútočit příště. Kanaďanky se zatím rozjíždí pomalu a proti domácím hráčkám uhrály při své první výhodě v zápase pouze bod.

    Stavy po 2. endu
    Kanada – Korea 1:1
    Dánsko – Japonsko 0:2
    Čína – OS z Ruska 2:1
    Velká Británie – USA 1:0
     
    1:45
    6. den soutěží se zanedlouho rozjede do zběsilého tempa. Ve 2 hodiny začne přeložený závod v obřím slalom žen s hojnou českou a slovenskou účastí a skeleton mužů.
     
    1:46
    Alpské lyžování
    Startovní čísla českých a slovenských lyžařek v 1. kole:
    10. Petra Vlhová (SVK)
    39. Soňa Moravčíková (SVK)
    41. Kateřina Pauláthová (CZE)
    44. Martina Dubovská (CZE)
    49. Ester Ledecká (CZE)
    54. Gabriela Capová (CZE)
     
    1:55
    Curling
    Dánky navazují na rozpačitý výkon proti Švédkám z úvodního kola a také proti Japonkám hned při první příležitosti ztrácí bod při vlastní výhodě. Podobně se nyní vedlo i Ruskám. Američanky se poprvé v turnaji ujímají vedení v zápase a Korejky dovedla třetí end do nuly a ponechaly si výhodu nadále.

    Stavy po 3. endu
    Kanada – Korea 1:1
    Dánsko – Japonsko 0:3
    Čína – OS z Ruska 3:1
    Velká Británie – USA 1:2
     
    1:59
    Skeleton
    Žijící legenda skeletonu, Lotyš Martins Dukurs, má asi poslední šanci získat poslední vítězství, které mu v kariéře uniká – olympijské zlato. Zatím byl 2x stříbrný.
     
    2:00
    Alpské lyžování
    1. kolo obřího slalomu žen začíná! Proti předchozím dnům jsou vyloženě nádherné podmínky.
     
    2:03
    Alpské lyžování
    Jedna z favoritek na medaili Francouzka Tessa Worleyová pravděpobodně ztrácí naděje hned v 1. kole, ve kterém nabrala velkou ztrátu.
     
    2:06
    Alpské lyžování
    Zdá se, že skvělé první kolo zajela hned s číslem 1 Italka Manuela Mölggová, která stále vede a třeba vedoucí žena průběžného hodnocení disciplíny Němka Viktoria Rebensburgová na ní po jedné chybě ztratila téměř sekundu.
    Jízda Manuely Mölggové v 1. kole, možná v něm bude nejrychlejší

    Karolína Erbanová dosáhla ve středečním závodě na 1 000 metrů na velmi dobré 7. místo. Poslechněte si, co všechno poté prozradila.

     
    2:12
    Alpské lyžování
    Ani Mikaela Shiffrinová nedokázala v 1. kole překonat čas Manuely Mölggové, ztrácí ale pouze 2 desetiny. To v obřím slalomu skoro nic není. Zároveň to ale znamená, že Italka úvodní část závodu pravděpodobně vyhraje.
    Mikaela Shiffrinová jde na 2. místo s malou ztrátou

     
    2:15
    Curling
    Kanada nepouští Korejky do trháku a povoluje jim pouze 1 bod. Naopak zabraly Dánky a Rusky, které po ztrátách při vlastní výhodě v předchozím endu svá zaváhání napravily a vyrovnaly stavy svých zápasů. Také Britky při své výhodě skórovaly 2 body a otáčí stav zápasu s USA znovu ve svůj prospěch.

    Stavy po 4. endu
    Kanada – Korea 1:2
    Dánsko – Japonsko 3:3
    Čína – OS z Ruska 3:3
    Velká Británie – USA 3:2
     
    2:20
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová sice na trati 1. kola neudělala viditelnou chybu, ale nejela úplně nejrychleji. Zařadila se na 8. místo se ztrátou 1,09 sekundy na Mölggovou.
     
    2:22
    Skeleton
    Zdá se, že po 1. kole bude nejrychlejším závodníkem mezi skeletonisty k velké radosti domácích diváků vedoucí muž hodnocení světového poháru této sezóny, Korejec Sungbin Jun.
     
    2:25
    Alpské lyžování
    Italské závodnice dokonale využívají faktu, že branky 1. kola obřího slalomu stavěl jeden z jejich trenérů a aktuálně jsou hned 3 mezi nejlepší pěticí. Stav po odjetí elitních 15 žen této disciplíny.
     
    2:27
    Krasobruslení
    Aby toho nebylo málo, za malý okamžik začnou volné jízdy sportovních dvojic. Hned v úvodní skupině, celkově jako třetí, se na led dostane česká dvojice Anna Dušková, Martin Bidař a bude chtít zkusit ještě vylepšit 15. místo po krátkém programu.
     
    2:30
    Curling
    Druhé kolo základní skupiny turnaje žen je ve své polovině. Obrovský aplaus si vysloužily domácí Korejky, které dokázaly ukrást 2 body při kanadské výhodě a překvapivě mají nad favoritem celé soutěže zajímavý náskok. Japonky, Číňanky a Američanky raději pátý end vynulovaly, než aby hrály jedničku. Výhodu si tak ponechají do dalšího endu.

    Stavy po 5. endu
    Kanada – Korea 1:4
    Dánsko – Japonsko 3:3
    Čína – OS z Ruska 3:3
    Velká Británie – USA 3:2
     
    2:38
    Krasobruslení
    Rozbruslení první skupiny skončilo, volné jízdy sportovních dvojic začínají.
     
    2:43
    Alpské lyžování
    Průběžné pořadí 1. kola obřího slalomu žen po odjetí 22 závodnic. První pětice se již nejspíše měnit nebude, pozici Petry Vlhové by při nějaké opravdu skvělé jízdě některá ze závodnic s vyšším startovním číslem ještě ohrozit mohla.

    1. Manuela Mölggová (ITA) 1:10,62
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,20
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,29
    4. Raghnild Mowinckelová (NOR) +0,55
    5. Marta Bassinová (ITA) +0,57
    ...
    12. Petra Vlhová (SVK) +1,09
    Skupiny severokorejských roztleskávaček jsou přítomny úplně všude, i na alpském lyžování.

     
    2:47
    Curling
    Kanaďanky v šestém endu berou 2 body při vlastní výhodě a snižují. Z týmů, které předchozí end vynulovaly a pokračovaly s výhodou, si v šestém endu nejlépe vedly Američanky, které mají také 2 body a vedení v jejich zápase s Británií se neustále přelévá. Čína uhrála pouze bod, ale to je furt výborné proti počínání Japonek, které ani napodruhé nic pořádného nezahrály a dokonce věnovaly bod Dánsku, které jde poprvé v tomto utkání do vedení.

    Stavy po 6. endu
    Kanada – Korea 3:4
    Dánsko – Japonsko 4:3
    Čína – OS z Ruska 4:3
    Velká Británie – USA 3:4
     
    2:55
    Snowboarding
    A pátou disciplínou, která bude nyní probíhat zároveň, bude ta možná nejméně čitelná – snowboardcross mužů. Pro začátek kvalifikační jízdy určené hlavně na rozdělení do jednoltivých jízd vyřazovací části.
     
    3:04
    Krasobruslení
    Anna Dušková a Martin Bidař sice na počátku chybovali v některých technických prvcích, ale druhou část volné jízdy zajeli na své poměry velmi dobře. Dostali 123,08 bodu, celkově i s krátkým programem 186,33 bodu a přeskakují hodně chybující americkou dvojici, která jela před nimi. Mají tak jistotu, že skončí nejhůře na 15. místě, případný posun výše záleží hlavně na jízdě Němců, kteří byli po krátkém programu za nimi jen o zhruba 2 desetiny bodu.
    Nejčastější reakce na sociálních sítích na jízdu Anny Duškové a Martina Bidaře jsou pochvala za to, jak se vrátili po zranění, zároveň ale také kritika kostýmů.



     
    3:10
    Krasobruslení
    Němci Annika Hockeová, Ruben Blommärt zajeli nejhorší volnou jízdu dne a znamená to, že Anna Dušková a Martin Bidař si určitě polepší! Skončí nejhůře na 14. místě.
     
    3:15
    Skeleton
    Máme za sebou první jízdy olympijského závodu skeletonistů a v čele je domácí závodník Sungbin Jun. Ten předvedl, že není lídrem Světového poháru jen tak pro nic za nic a do druhé jízdy si přinese náskok 31 setin na druhého Nikitu Tregubova, reprezentujícího Olympijské sportovce z Ruska. Na třetím místě je zatím Axel Jungk z Německa, ten na Korejce ztrácí 49 setin. Sen o olympijském zlatě Lotyše Martinse Dukurse z Lotyšska se nejspíš definitivně rozplývá, na 5. místě ztrácí 57 setin.
     
    3:18
    Curling
    Curlingové zápasy 2. kola základní skupiny žen se mezitím dostaly na 8 odehraných endů. V sedmém a osmém řádně zaútočily na vítězství Japonky, které nejprve při vlastní výhodě skórovali 3 body a následně ukradly další 2 body při výhodě Dánek. Velká tahanice probíhá v zápasu Kanady s Koreou. Kanadské favoritky nejprve sebraly bod při korejské výhodě, aby poté donutily soupeřky uhrát ři pokračující výhodě jen bod. Číňanky proti Ruskám získaly 2 body při své výhodě a odpověděly tím na předchozí bod soupeřek. Britky se dva endy snažily vyzrát na obranu Američanek, ale nakonec uhrály pouze bod.

    Stavy po 8. endu
    Kanada – Korea 4:5
    Dánsko – Japonsko 4:8
    Čína – OS z Ruska 6:4
    Velká Británie – USA 4:4
    Organizátoři sice za některá rozhodnutí sklízí kritiku, ale přesun sjezdu mužů právě na čtvrtek se ukazuje jako výborný tah. Startuje se ve 3:30!

     
    3:27
    Alpské lyžování
    Všechny české a slovenské závodnice mají za sebou 1. kolo obřího slalomu. Petra Vlhová je stále na 12. místě se ztrátou 1,09 sekundy na vedoucí Mölggovou. Hned na začátku druhého kola pojede Ester Ledecká, která figuruje se ztrátou 4 sekund na 29. místě. Nedaleko za ní je Gabriela Capová na 34. pozici a ve výsledkové listině najdeme ještě Barbaru Kantorovou a Soňu Moravčíkovou, v páté desítce s více než 7 sekundami ztráty. Stále však lepší než Kateřina Pauláthová a Martina Dubovská, které 1. kolo vůbec nedokončily.
     
    3:32
    Alpské lyžování
    Mezitím začal všemi očekávaný sjezd mužů, královská alpská disciplína!
     
    3:36
    Curling
    Devátý end odehrály senzačně Korejky, které po kanadských chybách získávají 3 body při výhodě posledního kamene soupeře! Neuvěřitelný počin proti velkým favoritkám a schyluje se k obrovskému překvapení! Rusky nedostaly šanci vyrovnat stav utkání s Čínou a nechaly devátý end dohrát do nuly, aby si ponechal výhodu do 10. endu. Britky donutily Američanky k zisku pouze jednoho bodu a v posledním endu při vlastní výhodě budou chtít zápas otočit a vyhrát. Devátý end se stal tím posledním v zápase Dánsko – Japonsko. Dánky uhrály při své výhodě pouze bod a vzdaly.

    Stavy po 9. endu
    Kanada – Korea 4:8
    Dánsko – Japonsko 5:8 (konečný výsledek)
    Čína – OS z Ruska 6:4
    Velká Británie – USA 4:5
     
    3:41
    Alpské lyžování
    Skvělou jízdu předvedl Švýcar Beat Feuz s číslem 5 a ujímá se vedení v mužském sjezdu! Jeden z nejlepších sjezdařů této sezóny útočí na olympijskou medaili.
     
    3:46
    Alpské lyžování
    Obrovská radost skupinky norských fanoušků v hledišti, 35letý Aksel Lund Svindal se ujímá vedení v olympijském sjezdu! Feuze poráží o 18 setin sekundy!
    Dočká se Aksel Lund Svindal zlaté medaile z olympijského sjezdu?

     
    3:51
    Alpské lyžování
    Aksel Lund Svindal musel zajet naprosto famózně závěr trati, protože na většině mezičasů na Feuze ztrácel a také nyní jedoucí Kjetil Jansrud byl až do posledního mezičasu lepší, ale nakonec se Svindalem prohrává o 12 setin! Norský dvojblok na prvních dvou místech a nyní již je jisté, že Aklsel Lund Svindal útočí na olympijské zlato ze sjezdu, kterým by doplnil zlato se Super-G z Vancouveru 2010!
     
    3:58
    Alpské lyžování
    Právě nyní se potvrdil historický fakt, že dosud žádný muž nedokázal obhájit zlatou olympijskou medaili ve sjezdu! Vítěz ze Soči Matthias Mayer z Rakouska dojel v Pchjongčchangu do cíle s více než sekundovou ztrátou.
     
    4:01
    Curling
    Kanaďanky musely v posledním endu smazat 4bodovou ztrátu, ale při vlastní výhodě získaly jen 2 body a senzace je na světě! Korejky, které rozhodně nepatří mezi adeptky olympijské medaile, je poráží 8:6! Ruskám se nulování devátého endu vyplatilo, protože nejen, že v desátém endu dokázaly dvěma body vyrovnat, ale v extra endu otočit duel bodem proti čínské výhodě! Desátý end naopak naprosto nezvládly Britky, které doháněly jednobodovou ztrátu, jenže Američanky ubránily vedení skvěle, na závěr ukradly 2 body a a vítězí.

    Konečné výsledky 2. kola základní skupiny žen
    Kanada – Korea 6:8
    Dánsko – Japonsko 5:8 (po 9. endu)
    Čína – OS z Ruska 6:7 (po extra endu)
    Velká Británie – USA 4:7
     
    4:10
    Curling

    Tabulka ženského turnaje po 2. kole

    1. Japonsko 2/0 (vítězství/porážky)
    2. Korea 1/0
    2.Švédsko 1/0
    4. Čína 1/1
    4. OS z Ruska 1/1
    4. USa 1/1
    4. Velká Británie 1/1
    8. Kanada 0/1
    8. Švýcarsko 0/1
    10. Dánsko 0/2
     
    4:10
    Alpské lyžování
    První kolo obřího slalomu žen skončilo od poslední zprávy beze změn. Spíše exotické závodnice s vysokými startovními čísly nemohly na horní polovině pořadí vůbec nic změnit. Druhé kolo slibuje napínavou podívanou, protože prvních 12 lyžařek je v odstupu maximálně 1,1 sekundy, což v obřím slalomu není nic neřešitelného.

    Konečné pořadí 1. kola obřího slalomu žen
    1. Manuela Mölggová (ITA) 1:10,62
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,20
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0,29
    4. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0,55
    5. Marta Bassinová (ITA) +0,57
    6. Sara Hectorová (SWE) +0,60
    7. Frida Hansdotterová (SWE) +0,70
    8. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,83
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +0,91
    10. Sofia Goggiaová (ITA) +1,02
    10. Ana Drevová (SLO) +1,02
    ...
    12. Petra Vlhová (SVK) +1,09
    29. Ester Ledecká (CZE) +4,00
    34. Gabriela Capová (CZE) +5,18
    42. Barbara Kantorová (SVK) +7,12
    43. Soňa Moravčíková (SVK) +7,26
    Kateřina Pauláthová (CZE) DNF
    Martina Dubovská (CZE) DNF


    Do druhého kola postupují v olympijském závodě všechny závodnice, které dokončily úvodní část. Nejprve pojede 30 nejlepších v obráceném pořadí, poté všechny ostatní od 31. pozice až do konce.
     
    4:18
    Krasobruslení
    V soutěži sportovních dvojic čekají volné jízdy na nejlepších 8 párů a vzhledem k tomu, jak našlapané bylo pořadí po krátkém programu, každý z nich může reálně pomýšlet na medaili. To nejlepší možné vyvrcholení soutěže.
     
    4:21
    Alpské lyžování
    20 papírově nejlepších závodníků má sjezd mužů za sebou a už jen nějaké obrovské překvapení by mohlo zabránit tomu, aby se Aksel Lund Svindal nestal olympijským vítězem v této disciplíně!
     
    4:26
    Krasobruslení
    Skvělou volnou jízdou a novým absolutním osobním rekodem útočí na senzační medaili italská dvojice s českým zastoupením Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek! Celkově dostali 216,59 bodu.
     
    4:31
    Lední hokej
    Mezitím ve 4:10 začaly hned 2 hokejové zápasy.
    V menší hale Kwandong hit ženského turnaje, souboj dvou jasně nejlepších týmů USA – Kanada.
    V hlavní hale pak zápas skupiny C mužského turnaje mezi Finskem a Německem.
     
    4:37
    Lední hokej
    V obrovském tempu se zatím hraje ženský zápas mezi USA a Kanadou, ale za 17 minut hry žádná branka nepadla.
     
    4:40
    Lední hokej
    Góly naopak padají v zápase mužů Finsko – Německo! Nejprve ve 4. minutě otevřel skóre v přesilovce ranou od modré Sami Lepistö, Němci odpověděli v 9. minutě také v přesilovce, z levého kruhu pálil Brooks Macek. V 16. minutě ale protlačil puk za záda Aus den Birkena Miko Pyörälä a Finové v závěru první třetiny opět vedou.
    Finsko – Německo 2:1
    Vedení Finům vrátil v 16. minutě Miko Pyörälä

     
    4:44
    Krasobruslení
    Novou vedoucí sportovní dvojicí jsou Francouzi Vanessa Jamesová, Morgan Cipres. Udělali sice pár technických chyb, ale dostali vysoké známky za prezentaci a s celkovým součtem 218,53 bodu budou čekat, co předvedou další páry.
     
    4:47
    Alpské lyžování
    Po odjetí 30 závodníků lze vyhlásit, že nejstarším mužským olympijským vítězem ve sjezdu v historii se stává norský fenomén Aksel Lund Svindal, který skvělou jízdou ve spodní polovině trati předčil stříbrného krajana Kjetila Jansruda a bronzového Švýcara Beata Feuze! Všichni 3 medailisté se vešli do rozestupu pouhých 18 setin sekundy.
     
    4:49
    Lední hokej
    V hale Kwandong skončila první třetina nejsledovanějšího zápasu ženského turnaje. Přes obrovské nasazení všech hráček jsme gól zatím neviděli.
    USA – Kanada 0:0 po 1. třetině
     
    4:51
    Lední hokej
    Také v hlavní hale Kangnung první třetina skončila za stejného stavu, jako když jsme informovali posledně. Lépe tak do úvodního zápasu skupiny C mužského turnaje vstoupili Finové.
    Finsko – Německo 2:1 po 1. třetině
    Všichni na hrách fandí ghanskému skeletonistovi Akwasimu Frimpongovi. Prohlédněte si jeho druhou jízdu. Sice je poslední, ale za nás palec nahoru.

     
    4:59
    Skeleton
    Obě jízdy prvního dne soutěže skeletonistů jsou za námi. Naprosto suverénně si počíná lídr světového poháru Korejec Sungbin Jun a muselo by se stát něco absolutně nečekaného, aby si v závěrečných jízdách nedojel pro zlatou medaili. O zbylé cenné kovy bude ještě velký boj, zapojí se do něj také jeden z nejlepších skeletonistů historie Lotyš Martins Dukurs, ale to jediné, co mu chybí, olympijské zlato, nejspíš nikdy v životě nezíská.

    Průběžné pořadí skeletonu mužů po 2 jízdách

    1. Sungbin Jun (KOR) 1:40.350
    2. Nikita Tregubov (OAR) +0.740
    3. Martins Dukurs (LAT) +0.880
    4. Dom Parsons (GBR) +0.910
    5. Tomass Dukurs (LAT) +1.110
    6. Ji-soo Kim (KOR) +1.310
    7. Axel Jungk (GER) +1.430
    8. Rhys Thornbury (NZL) +1.580
    9. Christopher Grotheer (GER) +1.760
    10. Alexander Gassner (GER) +1.780
    Sungbin Jun se na skeletonu stylizuje do role Iron Mana a evidentně mu to svědčí. V obou čtvrtečních jízdách překonal traťový rekord!

     
    5:05
    Alpské lyžování
    Svoji jízdu mají za sebou všichni čeští sjezdaři. Podle očekávání nejlépe dopadl Filip Forejtek, který je zatím se ztrátou 4,54 sekundy na 38. místě. Jan Hudec potvrdil, že poslední sezóna kariéry je pro něj hlavně trápením a bývalý elitní sjezdař skončí v závěru výsledkové listiny. Jeho ztráta na vítěze činí 6,17 sekundy. Junior Jan Zabystřan hlavně sbíral zkušenosti a bude až za Hudcem, jeho odstup je 6,35 sekundy. Ondřej Berndt sice figuroval ve startovní listině, ale podle očekávání nenastoupil a bude se soustředit na točivější disciplíny.
     
    5:10
    Krasobruslení
    Nádhernou a skvěle provedenou volnou jízdou se prezentovali Němci Aljona Savčenková, Bruno Massot a útočí ze 4. místa po krátkém programu sportovních dvojic možná i na zlato! Bodové ohodnocení volné jízdy je totiž novým světovým rekodem! Jejich celkový součet 235,90 bodu by na něj na loňském MS, kde byli druzí, bohatě na vítězství stačil!
    Závěr fantastické jízdy Aljony Savčenkové a Bruna Massota a obrovská radost ze světového rekordu ve volných jízdách. Je to útok na zlato?



     
    5:15
    Lední hokej
    V boji o první místo skupiny A ženského turnaje otevírá skóre ve 28. minutě zblízka Meghan Agostaová a Kanaďanky jdou do vedení!
    USA – Kanada 0:1
     
    5:20
    Snowboarding
    V 5:30 začíná finálový program závodu snowboardcrossařů i s českým závodníkem Janem Kubičíkem. Ten v kvalifikaci zajel 32. čas a pojede druhou osmifinálovou jízdu. Favoritem na postup dál samozřejmě není, ale ve snowboardcrossu se může stát úplně cokoliv.
     
    5:22
    Krasobruslení
    Úřadující mistři světa a vedoucí sportovní dvojice po krátkém programu Číňané Suej Wen-ťing a Chan Cchung nezvládli úplně nejlépe těžké technické prvky na začátku jízdy a ani nádherný zbytek jízdy to už nedokázal dohnat! V celkovém součtu ztrácí na vedoucí německý pár pouze 0,43 bodu, ale na olympijské zlato můžou zapomenout!
     
    5:26
    Alpské lyžování
    Sjezd mužů je definitivně u konce a nic se nezměnilo. Nejstarším a zároveň prvním norským olympijským vítězem ve sjezdu mužů se stal Aksel Lund Svindal, jen těsně před krajanem Kjetilem Jansrudem a Švýcarem Beatem Feuzem!
     
    5:28
    Alpské lyžování

    Konečné pořadí sjezdu mužů

    1. Aksel Lund Svindal (NOR) 1:40.25
    2. Kjetil Jansrud (NOR) +0.12
    3. Beat Feuz (SUI) +0.18
    4. Dominik Paris (ITA) +0.54
    5. Thomas Dressen (GER) +0.78
    6. Peter Fill (ITA) +0.83
    7. Vincent Kriechmayr (AUT) +0.94
    8. Brice Roger (FRA) +1.14
    9. Matthias Mayer (AUT) +1.21
    10. Andreas Sander (GER) +1.37
    ...
    38. Filip Forejtek (CZE) +4.54
    45. Jan Hudec (CZE) +6.17
    46. Jan Zabystřan (CZE) +6.35
    Ondřej Berndt (CZE) DNS
     
    5:30
    Krasobruslení
    Německá sportovní dvojice Aljona Savčenková, Bruno Massot nasadila laťku tak vysoko, že na ní vůbec nikdo nedosáhl a ze 4. místa po krátkém programu si senzační volnou jízdou dojela pro olympijské zlato! Těsně druzí končí mistři světa z Číny Suej Wen-ťing, Chan Cchung a na bronzové pozici se udrželi Kanaďané Meagan Duhamelová, Eric Radford! Druzí po krátkém programu, sportovci z Ruska Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov, svoji volnou jízdu vůbec nezvládli a s výrazným odstupem končí až na 4. místě.
    Čekání na poslední body, zklamání Rusů a radost všech medailistů ze soutěže sportovních dvojic

     
    5:34
    Krasobruslení
    Výborného výsledku dosáhla česká sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař, která tři měsíce po operaci kolene Duškové a měsíci společného tréninku dokázala postoupit do volných jízd, v nich si ještě o místo polepšit a končí na 14. místě!
     
    5:36
    Krasobruslení
    Vše podstatné již bylo řečeno. Doplníme ještě informaci, že všemi ostře sledovaná severokorejská sportovní dvojice Rjom Tchä-ok, Kim Džu-sik si i přes výraznou podporu publika ve volných jízdách o 2 místa pohoršila a skončila na 13. pozici.

    Konečné pořadí soutěže sportovních dvojic

    1. Aljona Savčenková, Bruno Massot (GER) 235.90
    2. Suej Wen-ťing, Chan Cchung (CHN) 235.47
    3. Meagan Duhamelová, Eric Radford (CAN) 230.15
    4. Jevgenija Tarasovová, Vladimir Morozov (OAR) 224.93
    5. Vanessa Jamesová, Morgan Cipres (FRA) 218.53
    6. Valentina Marcheiová, Ondřej Hotárek (ITA) 216.59
    7. Natalia Zabijaková, Alexander Enbert (OAR) 212.88
    8. Jü Siao-jü, Čang Chao (CHN) 204.10
    9. Julianne Seguinová, Charlie Bilodeau (CAN) 204.02
    10. Nicole Della Monicová, Matteo Guarise (ITA) 202.74
    ...
    14. Anna Dušková, Martin Bidař (CZE) 186.33
     
    5:39
    Snowboardcross
    Jan Kubičík už má za sebou osmifinálovou jízdu. Pokazil start, hned od počátku byl poslední a poslední také dojel do cíle. Soutěž pro něj končí.
     
    5:42
    Lední hokej
    Němci ve druhé třetině velmi dlouho drželi jednobrankovou ztrátu a naději na případné vyrovnání, ale v závěru jim Finové udělili dvojitý direkt. Ve 37. minutě využil přesilovku skrytou střelu zápěstím Eeli Tolvanen, o minutu později sehráli výborně přečíslení 3 na 2, které zakončil Lasse Kukkonen.
    Finsko – Německo 4:1 po 2. třetině
    Dvojitý finský úder v závěru druhé třetiny

     
    5:44
    Lední hokej
    K prvnímu místu ve skupině A ženského turnaje mají mnohem blíže Kanaďanky. Sarah Nurseová ve 35. minutě skryla svoji střelu za dvojici hráček před sebou, trefila nad rameno brankářky a zvýšila tak náskok svého týmu na dvoubrankový.
    USA – Kanada 0:2 po 2. třetině
     
    5:48
    Alpské lyžování
    Před malým okamžikem začalo 2. kolo obřího slalomu žen a hned jako druhá přišla na řadu Ester Ledecká. Zajela na pohled velmi dobře a zaujala průběžné první místo s náskokem 47 setin sekundy. Určitě neskončí hůře jak 29., naopak, dá se čekat, že se posune o několik míst nahoru. Skvělý výsledek této světově uznávané obojživelnice!
     
    6:00
    Alpské lyžování
    Již 3 závodnice se ve druhém kole propadly za Ester Ledeckou, která tak má jistotu 26. místa!
     
    6:01
    Lední hokej
    Velmi razantní nástup do třetí třetiny měly Američanky. Již po 23 sekundách se protáhla obranou Kendall Coyneová, prostřelila brankářku a snižuje.
    USA – Kanada 1:2
     
    6:03
    Lední hokej
    Gól naděje Německa na začátku třetí třetiny. Obránce Frank Hördler může poděkovat finské obraně za asistenci, protože mu gól nachystala na zlatém podnose. 42. minuta.
    Finsko – Německo 4:2
    Finská obrana připravila gól Franku Hördlerovi

     
    6:04
    Ohlasy české výpravy
    Anna Dušková a Martin Bidař ve volné jízdě jen těsně zaostali za svým loňským osobním maximem, ačkoliv udělali několik chyb. Se svým výkonem však byli maximálně spokojeni. Podle svých slov předvedli to nejlepší, co mohli. Nepočítali s tím, že by mohli zajet tak dobře. Dušková si pochvalovala, že koleno drží a ortézu nosí už hlavně pro jistotu, a byla vyloženě nadšená z toho, jak skočila salchowa, se kterým mívá problémy. Doufají, že to nebyla jejich poslední olympiáda.
     
    6:05
    Curling
    Začínají zápasy 3. kola základní skupiny mužů.
    USA – Itálie
    Norsko – Kanada
    Velká Británie – Japonsko
    Dánsko – Švýcarsko
     
    6:12
    Lední hokej
    Již třetí vyoužitá přesilovka Finů pravděpodobně rozhoduje o jejich vítězství. V 53. minutě měl po perfektní přihrávce na brankovišti snadnou úlohu Joonas Kemppainen.
    Finsko – Německo 5:2
    Joonas Kemppainen využívá třetí finskou přesilovku v zápase

    Austrálie útočí na další medaili. Všichni 3 její zástupci jsou v semifinále snowboardcrossu.

     
    6:20
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová s druhým kolem asi příliš spokojená nebude. Hlavně ve druhé polovině trati výrazně ztrácela a v cíli je na 4. místě se ztrátou 1,07 sekundy na vzhůru se deroucí Tessu Worleyovou. Slovenská specialistka na slalom bude v obřím slalomu na 15. místě, pokud se některé ze zbývajících elitních závodnic na startu nic nestane.
     
    6:27
    Snowboarding
    Snowboardcross mužů dospěl do semifinále. V prvním se proti sobě postaví Francouz Vaultier, Rus Oljunin, Australané Pullin, Bolton a Hughes a jako poslední Rakušan Hämmerle.
     
    6:29
    Snowboarding
    Obrovská kolize hned 4 závodníků v poslední klopené zatáčce. Jediní dva, kteří se jí vyhnuli, byli Australané Pullin a Hughes, kteří postupují do finále. Nejrychleji se ze země sebral Francouz Vaultier a také jde do finále.
     
    6:31
    Česká výprava
    Hokejový tým absolvoval předzápasové rozbruslení, na kterém se věnoval hlavně nácviku některých herních situací.
    Po něm bylo trenérským štábem rozhodnuto, že z beků zůstane mimo sestavu Tomáš Kundrátek a z útočníků Dominik Kubalík. Pozici 13. útočníka zaujme Martin Růžička.
    Momentky z předzápasového rozbruslení českého týmu


     
    6:37
    Snowboarding
    Druhé semifinále snowboardcrossu pojedou Španěl Hernandez, Němec Nörl, Kanaďan Robanske, Američan Baumgartner, Fin Lindfors a další reprezentant USA Mick Dierdorff. Ještě předtím musí být odvezen na saních jeden ze zraněných závodníků z prvního semifinále.
     
    6:38
    Lední hokej
    Ve zbytku prvního utkání skupiny C mužského turnaje se už nic nestalo. Finové rozhodli v přesilovkách, z 5 využili hned 3.

    Finsko – Německo 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
    4. Lepistö (Kontiola, Tolvanen), 16. Pyörälä (J. Lajunen), 38. Tolvanen (Hartikainen, Kemppainen), 39. Kukkonen (Kontiola, Tolvanen), 53. Kemppainen (Tolvanen, Lepistö) – 9. Macek (Ehrhoff, Wolf), 42. Hördler
    Eeli Tolvanen řídil vítězství nad Německem, zaznamenal 4 kanadské body.

     
    6:40
    Lední hokej
    Američanky sice ve 3. třetině rychle snížily, ale v nádherném zápase už na vyrovnání nedosáhly. Skupinu A ženského turnaje tak vyhraje Kanada.

    USA – Kanada 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
    41. Coyneová (Deckerová) – 28. Agostaová (Spoonerová, Jennerová), 35. Nurseová (Larocqueová)
     
    6:44
    Snowboarding
    Do finále snowboardcrossu jde z druhého semifinále Hernandez, který se jako jediný vyhnul jakékoliv kolizi. Společně s ním postupují Američané Baumgartner a Dierdorff, kteří se nejrychleji postavili na nohy. Vše ještě musí posvětit rozhodčí.
     
    6:46
    Alpské lyžování
    Nesmírně dramatické vyvrcholení druhého kola obřího slalomu žen! Z 8. místa zaútočila Němka Vitkoria Rebensburgová a držela se na čele až do doby, kdy vyjela po 1. kole čtvrtá Norka Ragnhild Mowinckelová, která Němku těsně překonala, pouze o 19 setin sekundy. Následně se na trať spustila Italka Federica Brignoneová a nesmírně těsný souboj s Norkou nakonec o nicotných 7 setin prohrála a bála se, že bude bez medaile. Navíc, když Američanka Mikaela Shiffrinová svůj náskok z prvního kola udržela a dostala se do vedení. Vše bylo na Italce Manuele Mölggové, která však z přemíry snahy několikrát chybovala a spadla až na 8. místo! Olympijské zlato v obřím slalomu tak bere fenomenální slalomářka Mikaela Shiffrinová, stříbro Norka Ragnhild Mowinckelová a Itálie má aspoň bronz zásluhou Federicy Brignonenové!
    Nakonec vítězná jízda Mikaely Shiffrinové

     
    6:50
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová končí obří slalom na 13. místě. Určitě doufala v desítku, ale její parádní disciplína na řadu teprve přijde.
    Ester Ledecká si ve druhém kole polepšila na celkové 23. místo a ačkoliv jde o výborný výsledek, tak bude zajímavé počkat si na vyjádření po závodě, jak moc bude tato perfekcionistka spokojená s vlastním výkonem.
     
    6:53
    Alpské lyžování

    Konečné pořadí obřího slalomu žen

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 2:20.02
    2. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0.39
    3. Federica Brignoneová (ITA) +0.46
    4. Viktoria Rebensburgová (GER) +0.58
    5. Marta Bassinová (ITA) +0.67
    6. Frida Hansdotterová (SWE) +1.03
    7. Tessa Worleyová (FRA) +1.04
    8. Manuela Mölggová (ITA) +1.18
    9. Wendy Holdenerová (SUI) +1.25
    10. Sara Hectorová (SWE) +1.51
    ...
    13. Petra Vlhová (SVK) +2.11
    23. Ester Ledecká (CZE) +4.67
    Zlatá olympijská medaile přináší různé druhy emocí. Jeden z nich ukázala i Mikaela Shiffrinová.

     
    6:55
    Alpské lyžování
    Obří slalom žen nadále pokračuje. Po přestávce se postupně vydají na trať ženy, které se v 1. kole umístily na 31. místě a níže, včetně Češky Gabriely Capové a Slovenek Barbary Kantorové se Soňou Moravčíkovou.
     
    7:02
    Alpské lyžování
    Gabriela Capová zajela solidní druhé kolo obřího slalomu a stává se nejlepší ze závodnic, které se v 1. kole nevešly mezi 30 nejlepších. V celkovém součtu je nyní na 29. místě.
     
    7:05
    Snowboarding
    Finále snowboardcrossu mužů je před námi! Pojedou v něm Francouz Vaultier, Španěl Hernandez, Amerčiané Baumgartner a Dierdorff a duo Australanů Hughes s Pullinem.
     
    7:08
    Snowboarding
    Také ve finále mužského snowboardcrossu o tom hlavním rozhodl pád v polovině trati, který postihl zadní polovinu do té doby poměrně kompaktní šestice finalistů! O medailistech bylo rázem jasno a šlo jen o to, kdo bude mít jaký kov. Po celý závod si udržoval mírné vedení Francouz Pierre Vaultier a dojel si pro zlato, čímž obhájil vítězství ze Soči! Austrálie má už třetí medaili z těchto her zásluhou stříbrného Jarryda Hughese a senzační bronz do Španělska odváží Regin Hernandez!
    Finálová jízda mužského snowboardcrossu. Obhajoba zlata Francouze Vaultiera a historický moment pro Španělsko.

     
    7:20
    Běh na lyžích
    V 7:30 bude zahájen jediný ženský běžecký intervalový závod her, 10 km volně. Na startu jsou také Češky Petra Nováková, která pomýšlí poměrně vysoko, Kateřina Beroušková, Barbora Havlíčková a Petra Hynčicová. Ve startovní listině nakonec figuruje i Slovenka Alena Procházková.
     
    7:25
    Curling
    Zápasy třetího kola základní skupiny turnaje mužů dospěly do poloviny.
    Neuvěřitelné věci se dějí hned na první dráze v souboji USA s Itálií. Italové totiž ve 3. endu dokázali skórovat neuvěřitelnými 5 body, přesto je aktuálně stav nerozhodný, protože Američané kromě toho výpadku hrají velmi dobře.
    Tuhý boj se odehrává na dráze B, kde favorizovaní Kanaďané opět dokazují, že úplně špičkovou formu si do Koreje asi nepřivezli. Nechali si od Norů ukrást jeden bod při své výhodě, přesto zatím těsně vedou.
    Na dráze C hrají Britové s Japonci a zatím se boduje pouze při vlastních výhodách. Pouze jednou to však bylo za 2 body zásluhou Britů ve 3. endu, což je také důvod jejich těsného vedení.
    Na dráze D potřebují napravit reputaci další favorité ze Švýcarska, kteří ve středu 2x prohráli. Už jednou Dánům ukradli bod při jejich výhodě a jednou při vlastní skórovali 3 body, takže do druhé poloviny zápasů půjdou v lepší pozici.

    Stavy po 5. endu
    USA – Itálie 6:6
    Norsko – Kanada 2:3
    Velká Británie – Japonsko 3:2
    Dánsko – Švýcarsko 3:5
     
    7:35
    Běh na lyžích
    Závod na 10 km volně s intervalovým startem již je v plném porudu, v rychlosti startovní čísla českých a slovenských závodnic:
    5. Barbora Havlíčková (CZE)
    8. Petra Hynčicová (CZE)
    20. Kateřina Beroušková (CZE)
    38. Petra Nováková (CZE)
    53. Alena Procházková (SVK)
     
    7:39
    Snowboarding
    Bronzová medaile Regina Hernandeze je historicky teprve třetím cenným kovem Španělska ze zimních olympijských her, prvním od roku 1992!

    Konečné pořadí snowboardcrossu mužů

    1. Pierre Vaultier (FRA)
    2. Jarryd Hughes (AUS)
    3. Regino Hernández (ESP)
    4. Nick Baumgartner (USA)
    5. Mick Dierdorff (USA)
    6. Alex Pullin (AUS)
    7. Alessandro Hämmerle (AUT)
    8. Martin Nörl (GER)
    9. Anton Lindfors (FIN)
    10. Cameron Bolton (AUS)
    ...
    35. Jan Kubičík (CZE)
     
    7:44
    Alpské lyžování
    Obří slalom žen je definitivně u konce, všechny závodnice, které to právo měly, již absolvovaly druhé kolo. Potvrzujeme poslední informaci o konečném 29. místě Gabriely Capové a dodáváme, že slovenské lyžařky Soňa Moravčíková a Barbara Kantorová obsadily nakonec 37. a 41. místo ze 60 závodnic, které budou v konečném pořadí klasifikovány.
     
    7:52
    Ohlasy české výpravy
    Ester Ledecká je z výsledného 23. místa příjemně překvapená, protože obří slalom trénuje jen málo. Přiznala, že si hodně užila hlavně druhé kolo na čisté trati. Prozradila, že její program pro následující dny je nejprve oddechovější den a poté příprava na Super-G, na které se těší, protože se jede na podle ní krásném kopci.
     
    8:00
    Běh na lyžích
    První ze silných závodnic na mezičase v polovině závodu na 10 km volně je Marit Bjørgenová, od jejíchž časů se bude vše odvíjet. Na mezičasu na 1,6 km je Norka zatím čtvrtá, takže měřítko je to více než dobré.
     
    8:02
    Běh na lyžích
    Petra Nováková doběhla na mezičas v polovině trati až na 20. místě a to je většina nasazené skupiny silných závodnic na trati až za ní. Ztráta téměř minuta na Bjørgenovou. Nováková se v Koreji s formou evidentně nepotkala.
     
    8:05
    Curling
    V curlingových zápasech jsme o další dva endy dál a začínají se rýsovat dva vítězové. Italové totiž přidali v šestém endu další 3 body a Američané zatím nedostali možnost pořádně odpovědět. Vítězství se blíží také Švýcaři. Ti sice nejprve nezvládli konec šestého endu a darovali Dánům bod, ale v sedmém endu zahráli lépe a dvěma body utekli na tříbodový rozdíl. Zbylé dva zápasy čeká dramatická koncovka, jelikož po 7 ednech jsou naprosto vyrovnané.

    Stavy po 7. endu
    USA – Itálie 6:9
    Norsko – Kanada 4:4
    Velká Británie – Japonsko 4:4
    Dánsko – Švýcarsko 4:7
     
    8:11
    Běh na lyžích
    Marit Bjørgenová je v cíli v čase 25:32 a podle mezičasů útočí na bronzovou medaili. Bude čekat, co předevdou ve druhé polovině trati Ragnhild Hagaová a Charlotte Kallaová, které jsou na mezičase 5 km před ní.
    Anna Dušková a Martin Bidař byli po 16 letech od Salt Lake City 2002 první českou sportovní dvojicí ve volných jízdách na olympijských hrách.
     
    8:17
    Běh na lyžích
    Ragnhild Hagaová je na mezičase 8,4 km už o půl minuty rychlejší než Marit Bjørgenová a o 12 sekundy než Charlote Kallaová! Pokud Hagaová nevytuhne, získá svoji vůbec první medaili z olympijských her a hned individuální zlatou!
     
    8:19
    Běh na lyžích
    Pozor, v závodě na 10 km volně s intervalovým startem se možná bude dělit bronzová medaile! Finka Krista Pärmäkoskiová má totiž v cíli naprosto shodný čas s Marit Bjørgenovou!
    Dojezd Kristy Pärmäkoskiové ve stejném čase s Marit Bjørgenovou

     
    8:21
    Běh na lyžích
    Norka Ragnhild Hagaová je v cíli a ví, že se může radovat ze zlaté medaile! Podobně tuší Švédka Charlotte Kallaová, která doběhla krátce po ní, že by měla mít stříbro.
    Totální vyčerpání vítězné Ragnhild Hagaové v cíli závodu na 10 km volně

     
    8:25
    Běh na lyžích
    Je rozhodnuto, nikdo na trati už nemůže zaútočit na nejvyšší příčky a v cíli už slaví hned 4 ženy! V závodě na 10 km volně s intervalovým startem totiž bude dělená bronzová medaile, s naprosto shodným časem ji získají Norka Marit Bjørgenová a Finka Krista Pärmäkoskiová! O více než 11 sekund rychlejší je stříbrná Švédka Charlotte Kallaová a překvapivé zlato získává další Norka Ragnhild Hagaová, která nadělila Kallaové 20 sekund! Vítězí žena, která běhá ve světovém poháru teprve třetím rokem a na velké akci dosud nezískala žádnou medaili, ani týmovou!
     
    8:29
    Běh na lyžích
    Do cíle postupně dobíhají další a další závodnice a samotný závěr startovní listiny tvoří běžkyně z exotických zemí typu KLDR, Argentina, Brazílie, Togo, Mongolsko nebo Thajsko. S jistotou můžeme už nyní říct, že Petra Nováková bude ve výsledkové listině figurovat na 28. místě se ztrátou přes dvě a půl minuty. S tím rozhodně spokojená nebude. Další Češky a Slovenka Alena Procházková jsou momentálně v páté a šesté desítce, na konečné umístění si musíme počkat.
    Zpět k předchozímu dění - zde si můžete užít celou volnou jízdu sportovní dvojice Aljona Savčenková, Bruno Massot ohodnocenou novým světovým rekordem a navrch olympijským zlatem.

     
    8:45
    Lední hokej
    V 8:40 byly zahájeny další dva hokejové zápasy, kterých si dnes užijeme opravdu hodně.
    V ženském turnaji přímý souboj o 3. místo ve skupině A a lepší nasazení do čtvrtfinále mezi týmem sportovců z Ruska a Finskem. Hraje se v menší hale Kwandong.
    V turnaji mužů je to druhý zápas skupiny C Norsko – Švédsko, hraný v hlavní hale Kangnung.
     
    8:52
    Běh na lyžích
    Závod žen na 10 km volně je definitivně u konce.
     
    8:53
    Lední hokej
    Švédsko se poměrně rychle ujímá vedení. V 6. minutě dostal puk mezi kruhy Pär Lindholm a uklidil ho pod horní tyč. Tento gól zápasu pomůže, Norové už nemůžou jen betonovat.
    Norsko – Švédsko 0:1
    Pär Lindholm otevírá skóre z ideální pozice

     
    8:58
    Ohlasy české výpravy
    Sjezdař Jan Hudec získal ještě v dresu kanady senzační bronz v Super-G před 4 lety v Soči. Po mnoha zraněních se chtěl rozloučit s kariérou důstojným výkonem na olympiádě, ale přiznal, že na to neměl. Hlavně kvůli zdraví. Prohlásil, že jeho cílem bylo dostat se v českých barvách na OH ve stavu, kdy by byl schopen bojovat o medaili, ale tomu se ani zdaleka nepřiblížil. Navíc se na trati cítil kvůli svému zdraví nebezpečně, riskoval, že vlastně jel. Neví, zda má křížový vaz, potýká se s následky vykloubeného ramene atd. Za velmi dobrý výkon by považoval ztrátu 3 sekund, nechtěl dostat 10 sekund. Výsledných 6 vzhledem ke svému stavu bere.
    Češi budou hrát s Koreou až ve 13:10, ale brankář Pavel Francouz má pro fanoušky vzkaz již nyní.

     
    9:04
    Biatlon
    Vzrušení českých a slovenských fanoušků stoupá, po dvoudenní přestávce je tu opět biatlon! V 9:15 startuje vytrvalostní závod žen na 15 km. Startovní číla českých a slovenských závodnic:
    3. Jessica Jislová (CZE)
    6. Anastasia Kuzminová (SVK)
    15. Veronika Vítková (CZE)
    31. Eva Puskarčíková (CZE)
    34. Paulina Fialková (SVK)
    53. Ivona Fialková (SVK)
    66. Markéta Davidová (CZE)
    75. Terezia Poliaková (SVK)
     
    9:10
    Lední hokej
    V 17. minutě vedou Švédové už o dva góly. Anton Lander zblízka dorazil puk za Haugena.
    Norsko – Švédsko 0:2
    Dorážka Antona Landera navyšuje švédský náskok

     
    9:12
    Lední hokej
    Také v zápase ženského turnaje již padla úvodní branka a do vedení jdou mírně favorizované Finky. Michelle Karvinenová v 18. minutě v přesilovce pálila od modré pod břevno, což je věc v ženském hokeji nepříliš vídaná.
    OS z Ruska – Finsko 0:1.
     
    9:18
    Běh na lyžích

    Konečné výsledky 10 km volně žen

    1. Ragnhild Hagaová (NOR) 25:00.5
    2. Charlotte Kallaová (SWE) +20.3
    3. Marit Bjørgenová (NOR) +31.9
    4. Krista Pärmäkoskiová (FIN) +31.9
    5. Jessica Digginsová (USA) +35.2
    6. Nathalie von Siebenthalová (SUI) +49.8
    7. Ingvild Flugstad Østbergová (NOR) +1:05.5
    8. Anastasia Sedovová (OAR) +1:07.3
    9. Teresa Stadloberová (AUT) +1:15.6
    10. Anna Nečajevská (OAR) +1:24.3
    ...
    28. Petra Nováková (CZE) +2:33.3
    45. Kateřina Beroušková (CZE) +3:13.9
    58. Alena Procházková (SVK) +3:59.0
    59. Barbora Havlíčková (CZE) +4:00.2
    60. Petra Hynčicová (CZE) +4:09.4
     
    9:27
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová zahájila závod velmi dobře. Tradičně běží hodně rychle a na první střelecké položce neminula. Naopak Jessice Jislové možná začíná protékat mezi prsty účast v závodě s hromadným startem. Poměrně pomalý běh a jedna chyba na první ležce, to není začátek, jaký si asi představovala.
     
    9:30
    Lední hokej
    V menší hale Kwandong vlétly Finky do druhé třetiny a hned po 20 sekundách zvšují náskok. Postarala se o to opět Michelle Karvinenová.
    OS z Ruska – Finsko 0:2
     
    9:32
    Biatlon
    Veronika Vítková netrefila hned první terč celého závodu. Pokračuje s trestnou minutou a pokud chce ještě pomýšlet na medaili, nesmí si už další zaváhání dovolit.
     
    9:33
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová netrefuje čtvrtou ránu na první stojce a dává šanci dalším závodnicím. Stále však je na tom díky svému běhu velmi dobře.
     
    9:40
    Biatlon
    České biatlonistky zatím neprožívají dobrý závod. Jessica Jislová i Veronika Vítková minuly jeden terč i na druhé střelbě a úspěch se vzdaluje. Eva Puskarčíková navíc také chybuje hned na první ležce.
     
    9:43
    Biatlon
    Další komplikace pro Anastasii Kuzminovou! Jeden terč nesklopila také na třetí položce, má dohromady už 2 chyby a s tím se vytrvalostní závody nevyhrávají.
     
    9:45
    Biatlon
    Po druhé střelbě je zatím nejlepší Běloruska Darja Domračevová před Švédkou Hannou Öbergovou. Obě střílí bez chyby.
     
    9:48
    Biatlon
    Na třetí střelbě Jessica Jislová poprvé trefuje všechny terče, to se však opět nedaří Veronice Vítkové.
     
    9:50
    Biatlon
    Velmi dlouho odkládala Anastasia Kuzminová závěrečnou ránu celého závodu a nakonec ji sklopila. To je velmi důležité, protože běžecky je zatím nejrychlejší ze všech a šance na medaili pro Slovensko žije.
     
    9:52
    Biatlon
    Švédka Hanna Öbergová čistí i třetí položku a je ve hře o zlatou medaili!
    Hanna Öbergová se zvedá ze třetí střelecké položky jako vedoucí žena závodu

     
    9:57
    Biatlon
    Veronika Vítková na poslední položce poprvé v závodě vidí pouze bílou a celkově tak má 3 trestné minuty. Jessica Jislová naopak minula 3x, celkem 5x a na závod s hromadným startem může pravděpodobně zapomenout. Mezitím dobíhá do cíle Anastasia Kuzminová a bude už pouze čekat.
     
    10:00
    Biatlon
    Hanna Öbergová sestřelila všech 20 terčů a před posledním kolem má na Kuzminovou náskok 35 sekund! 22letá Švédka útočí na největší úspěch kariéry!
    Poslední střelba Hanny Öbergové

     
    10:02
    Lední hokej
    V hale Kwandong Finky míří za vítězstvím. Ve 40. minutě využila špatné ruské rozehrávky Riikka Väliläová a blafákem přidává třetí gól.
    OS z Ruska – Finsko 0:3 po 2. třetině
     
    10:04
    Biatlon
    Darja Domračevová byla před poslední střelbou reálně ve hře o medaili, ale 3x minula a propadne se hluboko dolů. A pozor, Laura Dahlmeierová chybuje hned na první ležce!
     
    10:06
    Biatlon
    Paulina Fialková útočí na životní úspěch! Z 20 terčů minula pouze jeden a do posledního kola odbíhá na třetí pozici! Fantastický závod pro slovenský biatlon!
     
    10:07
    Curling
    3. kolo základní skupiny mužského turnaje již před nějakou dobou skončilo. Italové měli velmi dobře rozjetý zápas, ale nakonec zachraňovali vítězství až v posledním endu. Kanaďané v závěru utkání zabrali, 2x za sebou ukradli body při norské výhodě a tím rozhodli. Velká tahanice mezi Británií a Japonskem skončila těsnou výhrou Evropanů a Švýcaři sice s drobnými komplikacemi, ale pohlídali své vedení až do konce.

    Konečné výsledky 3. kola základní skupiny mužů
    USA – Itálie 9:10
    Norsko – Kanada 4:7 (po 9. endu)
    Velká Británie – Japonsko 6:5
    Dánsko – Švýcarsko 7:9
    Sestřih všech italských bodů ve vítězném utkání s USA

     
    10:09
    Biatlon
    Hanna Öbergová měla sil dostatek a v cíli je první o 24 sekund před Anastasií Kuzminovou! Švédský biatlon je velmi blízko druhé ženské zlaté olympijské medaili v historii! A krátce po ní dobíhá do cíle na třetím místě Paulina Fialková! Mezitím Laura Dahlmeierová na druhé střelbě neminula.
    Finiš Hanny Öbergové. Je to finiš zlatý?

     
    10:15
    Ohlasy české výpravy
    Veronika Vítková vůbec netuší, proč na prvních třech střelbách nechala vždy po jednom terči, protože podmínky byly ideální. Na trati se cítila dobře, podobně jako ve sprintu.
     
    10:22
    Biatlon
    Markéta Davidová útočila na solidní výsledek, ale 3 chyby na poslední stojce ji sráží pod bodovanou čtyřicítku a možná i mimo závod s hromadným startem.
     
    10:24
    Lední hokej
    V hale Gangnung Norové ve druhé třetině Švédy přestříleli, ale gól nedali a tak stále prohrávají dvoubrankovým rozdílem.
    Norsko – Švédsko 0:2 po 2. třetině
     
    10:26
    Biatlon
    Němka Franziska Preussová je jednou z minima čistých střelkyň v závodu a do posledního kola vybíhá na 3. místě s 20sekundovým náskokem na Fialkovou!
     
    10:27
    Lední hokej
    Rusky se dočkaly aspoň čestného úspěchu. Anna Šochinová využila zmatků v obraně poté, co dvě Finky ztratily hůl, a blafákem snižuje.
    OS z Ruska – Finsko 1:3
     
    10:30
    Ohlasy české výpravy
    Eva Puskarčíková na rovinu přiznala, že chyby na střelnici byly její chyby. Vytrvalostní závod jí obecně moc nevyhovuje, má raději kratší závody, takže nyní si chce hlavně odpočinout a připravit se na zbytek her.
     
    10:32
    Biatlon
    Laura Dahlmeierová po chybě na první střelbě ve zbytku závodu neminula, ale podle mezičasů nedosáhne ani na zlato, ani na stříbro. Běží si pro bronz, ze kterého odsune krajanku Preussovou, která právě doběhla na této pozici do cíle.
     
    10:34
    Lední hokej
    Norové ve 47. minutě dosáhli kontaktní branky, ale před střelo Patricka Thoresena Olimb srazil brankáře, takže rozhodčí gól neuznali.
    Norsko – Švédsko 0:2
     
    10:36
    Ohlasy české výpravy
    Markéta Davidová prohlásila, že až do poslední položky to byl z její strany dobrý závod, ale pokazila poslední střelbu. Je jí jasné, že šlo o její chyby, protože podmínky byly dobré. Opět si pochvalovala dobře připravené lyže.
     
    10:38
    Biatlon
    O medailistech je rozhodnuto! Senzační zlatou medaili, teprve druhou biatlonovou pro švédské ženy v historii olympijských her, vybojovala Hanna Öbergová, která ani jednou neminula, což je ve vytrvalostním závodě klíčem k úspěchu! Přes 2 chyby na střelnici přidává další stříbrnou medaili do své sbírky běžecky famózní Anastasia Kuzminová a pro bronzovou medaili, třetí cenný kov ve třetím závodě v Koreji, před malou chvílí doběhla Němka Laura Dahlmeierová!
    Mona Brorssonová gratuluje krajance Hanně Öbergové ke zlaté medaili z vytrvalostního závodu biatlonistek

     
    10:44
    Lední hokej
    Norové na regulérní branku nedosáhli a Švédové vzápětí trestají. 2 góly během 20 sekund přidali z levého kruhu Dennis Everberg a z mezikruží obránce Mikael Wikstrand. V 50. minutě je definitivně rozhodnuto.
    Norsko – Švédsko 0:4
    Dva švédské góly během 20 sekund sbírají Norům vítr z plachet

     
    10:47
    Lední hokej
    V hale Kangnung neponechaly Finky nic náhodě a nedovolily Ruskám vrátit se do zápasu. 2 góly během necelých 3 minut vstřelily od modré obránkyně Minnamari Tuominenová a po krásné sólové akci Petra Nieminenová. V 54. minutě vedly Finky 5:1 a zápas poté dohrály v naprostém klidu.

    OS z Ruska – Finsko 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
    45. Šochinová (Běljakovová) – 18. Karvinenová (Hiirikoskiová), 21. Karvinenová (Nuutinenová, Hiirikoskiová), 40. Väliläová, 53. Tuominenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 56. Nieminenová
    Senzační vítězka vytrvalostního závodu biatlonistek Švédka Hanna Öbergová se ihned stává žádanou na sociálních sítích.

     
    10:57
    Lední hokej
    Švédové dohráli zbytek zápasu v poklidu a Viktor Fasth se stává prvním brankářem mužského turnaje, který udržel čisté konto. Zajímavostí je, že ani jeden tým nevyužil dlouhou přesilovku 5 na 3.

    Norsko – Švédsko 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
    6. P. Lindholm (Omark, Möller), 17. Lander (Bertilsson), 49. Everberg (Omark, Fransson), 50. Wikstrand (Omark, Everberg)
     
    11:02
    Biatlon
    Dlužíme vám konečné umístění všech českých a slovenských biatlonistek. Fantastický závod ze slovenského pohledu kromě stříbrné Anastasie Kuzminové podtrhla také pátá Paulina Fialková. Další dvě slovenské reprezentantky už takovou díru do světa neudělaly. Ivona Fialková doběhla na 74. místě a Terézia Poliaková dokonce úplně poslední, když netrefila plnou polovinu z 20 ran na střelnici.
    Češky prožily závod, na který budou chtít hodně rychle zapomenout. Hlavně na střelnici bylo příliš mnoho chyb. Nejlepší byla tradičně Veronika Vítková na 18. místě, dále až na 44. pozici Eva Puskarčíková, 57. příčku obsadila Markéta Davidová a 72. skončila Jessica Jislová.
     
    11:20
    Biatlon

    Konečné pořadí individuálního závodu na 15 km žen

    1. Hanna Öbergová (SWE) 41:07.2 (0)
    2. Anastasia Kuzminová (SVK) +24.7 (2)
    3. Laura Dahlmeierová (GER) +41.2 (1)
    4. Franziska Preussová (GER) +59.7 (0)
    5. Paulina Fialková (SVK) +1:02.3 (1)
    6. Monika Hojniszová (POL) +1:54.8 (0)
    7. Dorothea Wiererová (ITA) +2:08.6 (2)
    8. Elisa Gasparinová (SUI) +2:15.2 (1)
    9. Franziska Hildebrandová (GER) +2:26.4 (1)
    10. Naděžda Skardinová (BLR) +2:33.0 (1)
    ...
    18. Veronika Vítková (CZE) +3:24.3 (3)
    44. Eva Puskarčíková (CZE) +5:14.8 (3)
    57. Markéta Davidová (CZE) +5:59.5 (5)
    64. Ivona Fialková (SVK) +6:57.2 (6)
    72. Jessica Jislová (CZE) +7:53.4 (5)
    87. Terezia Poliaková (SVK) +13:39.1 (10)
     
    11:30
    Nyní je ve čtvrtečním programu her přestávka až do 12 hodin, kdy to zase vypukne. Rychlobruslaři si to rozdají na 10 000 metrů a ženám začne kvalifikace v akrobatických skocích. Krátce poté budou zahájeny zápasy 3. kola základní skupiny žen v curlingu a ve 12:20 budou čeští fanoušci opět trnout u biatlonu, konkrétně u vytrvalostního závodu mužů. A ve 13:10 do toho všeho přibudou dva hokejové zápasy včetně prvního vystoupení českého týmu proti Koreji. Sáňkařská týmová štafeta ve 13:30 už bude jen posledním střípkem do obrazu.
    Takhle hezky to v kabině vypadá, než dorazí hráči. Těšíte se na zápas?

    Čerstvý a zároveň nejstarší olympijský vítěz ve sjezdu Aksel Lund Svindal to neměl v životě úplně jednoduché.

     
    12:00
    Rychlobruslení
    Závod na 10 000 metrů mužů před malým okamžikem začal. Vypsáno je pouze 6 rozjížděk pro celkem 12 bruslařů a bylo by obrovskou senzací, pokud by druhé zlato na těchto hrách nezískal Sven Kramer, ačkoliv zlatou medaili obhajuje jeho krajan Jorrit Bergsma.
     
    12:02
    Akrobatické lyžování
    Kvalifikace akrobatických skokanek je rozdělena na dvě skupiny, z každé do finále postoupí 6 nejlepších skokanek.
     
    12:05
    Curling
    3. kolo základní skupiny ženského turnaje nabízí tyto zápasy:
    Čína – Velká Británie
    Kanada – Švédsko
    USA – Švýcarsko
    Korea – Japonsko
     
    12:17
    Biatlon
    Startovní čísla českých a slovenských biatlonistů:
    7. Ondřej Moravec (CZE)
    12. Martin Otčenáš (SVK)
    53. Matej Kazár (SVK)
    56. Michal Šlesingr (CZE)
    65. Michal Krčmář (CZE)
    69. Tomáš Hasilla (SVK)
    75. Michal Šíma (SVK)
    82. Adam Václavík (CZE)
     
    12:20
    Biatlon
    Vytrvalostní závod biatlonistů byl odstartován.
    První biatlonista, Švéd Fredrik Lindström, vybíhá vstříc 20kilometrové trati

    Obrovské štěstí měl v dnešním zápase Nor Forsberg, když ho brusle padajícího švédského hráče trefila "pouze" do nosu.

    Sestava českého týmu pro zápas s Koreou

     
    12:31
    Rychlobruslení
    Jako první se pod hranici 13 minut v závodě na 10 000 metrů dostal Kanaďan Jordan Belchos. Ale na medaili by jeho čas 12:59,51 pravděpodobně stačit neměl.
    Osobní rekord Kanaďana Belchose je od tohoto závodu pod 13 minut. Bude mít i medailový lesk?

     
    12:32
    Biatlon
    Ondřej Moravec začíná nadějně. Na první střelbě neminul. Vzhledem k tomu, jak velké problémy mu v poslední době dělala právě první položka každého závodu, je to dobré znamení.
     
    12:34
    Biatlon
    Johannes Thingnes Bø pokračuje v nevýrazných střeleckých výkonech v Koreji a na první položce jednou minul.
     
    12:39
    Biatlon
    Výborně zahajuje závod Martin Forcade. Od začátku běží velmi rychle a první ležka dokonale přesná.
    Touto položkou by se Martin Fourcade mohl měřit i se sportovními střelci. Tak byla přesná.

     
    12:44
    Lední hokej
    V hlavní hale Kangnung již probíhá předzápasové rozbruslení. Zdá se, že nejostřeji sledovanou část hlediště bude mít hned 2 třetiny za svou brankou Pavel Francouz.
    Přísně střežené severokorejské roztleskávačky za brankou Pavla Francouze

     
    12:45
    Biatlon
    Ondřej Moravec je čistý i na druhé střelbě! To začíná vypadat nadějně. Bohužel asi není v optimální běžecké formě, protože si veze na zádech Johannese Thingnese Bø, který vybíhal minutu po něm. Vzhledem k tomu, že Bø dohromady minul jednou, mají po druhé střelbě téměř shodný čas.
     
    12:48
    Rychlobruslení
    V polovině rychlobruslařského závodu na 10 000 metrů je na čele domácí Sung-hun I, jehož čas 12:55,54 je zároveň novým korejským rekordem!
     
    12:50
    Biatlon
    Parádní střelecký závod Švéda Fredrika Lindströma, již 15 přesných střel. Současně s ním střílel i Martin Fourcade svoji druhou položku, velmi rychle ji vybílil a je v tomto místě na čele závodu.
     
    12:52
    Biatlon
    J. T. Bø útočí na medaili i s jednou chybou na střelnici. Po třech položkách vede. Ondřej Moravec krátce po něm sundal i 11. – 15. terč a jede si pro nejlepší výsledek na těchto hrách!
     
    12:57
    Biatlon
    Michal Šlesingr zahájil závod dobře, první střelbu zvládl a jde na tomto úseku 13. místo.
     
    13:00
    Biatlon
    Martin Fourcade sestřelil i třetí položku a útočí na zlatou medaili! Pokud na poslední střelbě nemine, bude zcela určitě jeho!
     
    13:01
    Biatlon
    Michal Krčmář sice neudělal na první ležce jedinou chybu, ale je hodně pomalý.
     
    13:02
    Biatlon
    Krátce po sobě na střelnici bratři Bø. Tatímco Tarjei je po třech položkách bezchybný na druhém místě za Forcadem, J. T. udělal na posledním stojce druhou chybu a nejspíš definitivně vypadává ze hry o zlato, možná o jakoukoliv medaili.
     
    13:04
    Biatlon
    Ondřej Moravec nechal 18. terč v závodě černý, velká škoda! I tak to bude rozhodně jeho nejlepší výsledek na hrách, ale mohl být v desítce.
     
    13:05
    Curling
    Stejně jako ráno se i večer korejského času hrají velmi těsné zápasy žen. V prvních 3 endech se nikomu nepovedlo uhrát nějaké body proti výhodě soupeře.

    Stavy po 3. endu
    Čína – Velká Británie 1:2
    Kanada – Švédsko 2:2
    USA – Švýcarsko 1:2
    Korea – Japonsko 2:2
     
    13:08
    Biatlon
    Michal Šlesingr nezvládl druhou střelbu a padá hluboko do podpalubí.
     
    13:09
    Biatlon
    Pozor, Martin Fourcade netrefil závěrečné 2 rány celého závodu a sám tomu nemohl věřit! Zlatou medaili nevyhraje a bude mít co dělat, aby měl vůbec nějakou! J. T. Bø je najednou zpátky ve hře o zlato, protože byl v běhu nesmírně rychlý a v cíli už čeká na ostatní!
    Fourcade si pravděpodobně odstřelil medaili

     
    13:10
    Lední hokej
    Oba zápasy skupiny A mužského turnaje byly právě zahájeny. Česko – Korea i Švýcarsko – Kanada.
     
    13:13
    Biatlon
    Michal Krčmář na druhé střelbě jednou minul a padá do třetí desítky pořadí.
    Video, které bourá internet. Pozápasový rozhovor reportéra slovenské televize RTVS Jána Hudoka s trenérem Slovenska Craigem Ramseyem po vítězství nad Ruskem.
     
    13:18
    Biatlon
    Martin Fourcade je v cíli na druhém místě, ale to nic neznamená, protože do čela po čtvrté střelbě se vyhoupnul dosud úplně nenápadný a bezchybný Rakušan Dominik Landertinger!
     
    13:20
    Lední hokej
    Výborný vstup Kanady do zápasu. Na konci 3. minuty se tečí v předbrankovém prostoru prosadil René Bourque.
    Švýcarsko – Kanada 0:1
     
    13:22
    Biatlon
    Michal Krčmář na třetí střelbě bezchybný a postoupil do druhé desítky.
     
    13:22
    Lední hokej
    Korea je známá výbornými prvními třetinami svých zápasů a potvrzuje to i proti Česku, ujímá se vedení 1:0! Min-Ho Cho dokázal svoji střelu skrýt za Kováře a překonal Francouze!
    Česko – Korea 0:1
    Min-Ho Cho posílá Koreu do vedení
     
    13:27
    Biatlon
    Dominik Landertinger neudržel v posledním kole malý náskok na J. T. Bø a v cíli je druhý, Nor stále vede i s dvěma chybami na střelnici! Ve stejné době vyběhl do posledního kola Slovinec Jakov Fak také se všemi sestřelenými terči a i on útočí na jednu z medailí!
    Finiš Dominika Landertingera zatím stačí na druhé místo

     
    13:30
    Lední hokej
    Kanada vede o 2 góly! V 8. minutě vypálil od modré Maxim Noreau a díky cloně Bourquea puk prošel do sítě.
    Švýcarsko – Kanada 0:2
     
    13:32
    Biatlon
    Michal Krčmář poslední střelba za nula, celkem za jedna a odbíhá do posledního kola jako sedmý!
     
    13:33
    Lední hokej
    Češi vyrovnávají ve 12. minutě v přesilovce! Jan Kovář se postavil na brankoviště a skvělou přihrávku Michala Řepíka usměrnil do prázné branky.
    Česko – Korea 1:1
    Jan Kovář vyrovnává na 1:1
     
    13:35
    Biatlon
    Jakov Fak ztrácí na posledním mezičase pouze 6,5 sekundy na vedoucího J. T. Bø a bojuje o zlato!
     
    13:36
    Rychlobruslení
    Obhájce zlata Nizozemec Jorrit Bergsma zajel výborný čas 12:41,99 a bude čekat, na co to bude stačit!
     
    13:37
    Biatlon
    Jakov Fak to nestáhl a o medailích je rozhodnuto! Zlato přes dvě chyby na střelnici získává Nor Johannes Thingnes Bø, stříbro Slovinec Jakov Fak a bronz Rakušan Dominik Landertinger!
    Jakov Fak v cíli a Johannes Thingnes Bø může slavit

     
    13:40
    Lední hokej
    Češi otáčí vývoj první třetiny a vedou 2:1 gólem v oslabení! V 17. minutě udělal chybu brankář Dalton, který neudržel střelu zápěstím Michala Řepíka, pro kterého nebyl problém dojet puk a doklepnout ho do sítě!
    Česko – Korea 2:1
    Michal Řepík otáčí vývoj 1. třetiny
     
    13:43
    Biatlon
    Michal Krčmář v posledním kole udržel 7. místo, další skvělý výsledek tohoto biatlonisty na hrách v Koreji! Ondřej Moravec je aktuálně na 12. místě, také velmi dobrý počin.
    S vypětím všech sil udržel Michal Krčmář v posledním kole 7. místo!
     
    13:44
    Lední hokej
    Kanaďané ve zbytku první třetiny kontrolovala hru a Švýcary téměř k ničemu nepustila.
    Švýcarsko – Kanada 0:2 po 1. třetině
     
    13:45
    Lední hokej
    Také český tým zbytek prvního dějství zvládl v poklidu a odchází do kabin ve vedení.
    Česko – Korea 2:1 po 1. třetině
    Česko - Korea 2:1 po 1. třetině

     
    13:46
    Rychlobruslení
    Bergsmou hozenou rukavici zvedl Kanaďan Ted-Jan Bloemen, zajel čas 12:39,77, což je nový olympijský rekord, a bude čekat, jak na to zareaguje Sven Kramer!
    Ted-Jan Bloemen z Kanady útočí na zlato na 10 000 metrů. Závěr jeho jízdy.

     
    14:00
    Biatlon
    Vytrvalostní závod mužů na 20 km je definitivně u konce.
     
    14:03
    Rychlobruslení
    Sven Kramer ani v Pchjongčchangu olympijský závod na 10 000 metrů nevyhraje! Největší favorit absolutně selhal a je dokonce úplně bez medaile, dojel až na 6. místě! Zlatou medaili v novém olympijském rekordu získává Kanaďan Ted-Jan Bloemen a stává se prvním rychlobruslařským vítězem na těchto hrách z jiné země než Nizozemska! Stříbro bere neúspěšný obhájce zlata, Nizozemec Jorrit Bergsma a bronz překvapivě Ital Nicola Tumolero.
    Komentovat přímý přenos jakéhokoliv zápasu Koreje v jakémkoliv sportu je hodně obtížným úkolem.

     
    14:14
    Biatlon
    Dramatický průběh plný zvratů byl k vidění v individuálním závodu biatlonistů na 20 km. Dlouho se zdálo, že jasně zvítězí Martin Fourcade, ale minul poslední dvě rány a rázem se ze závodu stál boj o to, kdo sesadí Johannese Thignese Bø. Nikdo to ale nedokázal. Čeští biatlonisté se neztratili, hlavně Michal Krčmář a Ondřej Moravec úspěšně bojovali s nejlepšími. Naopak Slováci s výjimkou Mateje Kazára naprosto vyhořeli a obsadili kompletní stupně vítězů bráno odspodu.

    Konečné pořadí individuálního závodu mužů na 20 km

    1. Johannes Thingnes Bø (NOR) 48:03.8 (2)
    2. Jakov Fak (SLO) +5.5 (0)
    3. Dominik Landertinger (AUT) +14.2 (0)
    4. Sebastian Samuelsson (SWE) +29.1 (1)
    5. Martin Fourcade (FRA) +42.4 (2)
    6. Benjamin Weger (SUI) +48.6 (1)
    7. Michal Krčmář (CZE) +1:15.5 (1)
    8. Fredrik Lindström (SWE) +1:22.1 (1)
    9. Erik Lesser (GER) +1:27.3 (1)
    10. Emil Hegle Svendsen (NOR) +1:36.7 (2)
    ...
    12. Ondřej Moravec (CZE) +1:53.1 (1)
    34. Matej Kazár (SVK) +3:48.6 (2)
    45. Michal Šlesingr (CZE) +4:31.7 (4)
    67. Adam Václavík (CZE) +6:27.9 (6)
    84. Martin Otčenáš (SVK) +9:12.2 (5)
    85. Michal Šíma (SVK) +9:48.5 (6)
    86. Tomáš Hasilla (SVK) +10:51.4 (9)
     
    14:21
    Rychlobruslení
    Překvapivý průběh závodu na 10 000 metrů mužů neznamená, že jsme neviděli skvělé výkony. Vítězný Kanaďan Ted-Jan Bloemen překonal olympijský rekord.

    Konečné pořadí závodu mužů na 10 000 m

    1. Ted-Jan Bloemen (CAN) 12:39.77 OR
    2. Jorrit Bergsma (NED) +2.21
    3. Nicola Tumolero (ITA) +14.55
    4. Sung-hun I (KOR) +15.77
    5. Jordan Belchos (CAN) +19.74
    6. Sven Kramer (NED) +21.25
    7. Patrick Beckert (GER) +22.17
    8. Bart Swings (BEL) +23.76
    9. Moritz Geisreiter (GER) +26.58
    10. Rjosuke Cučija (JPN) +30.54
     
    14:23
    Lední hokej
    Kanada hraje skvěle a proti Švýcarsku naprosto dominuje. Na konci 25. minuty využil přesilovku druhým gólem v zápase René Bourque a o 52 sekund později zvýšil na čtyřbrankový rozdíl ze samostatného úniku hráč s polskými kořeny Wojtek Wolski.
    Švýcarsko – Kanada 0:4
     
    14:26
    Lední hokej
    Českému týmu se nedaří přidat další gól na uklidnění průběhu zápasu. Ve 34. minutě je stav beze změny.
    Česko – Korea 2:1
    Styl korejského fandění je pro Evropany poněkud neobvyklý.

     
    14:30
    Lední hokej
    Švýcarsko je i nadále dost neškodé a Kanada průběh zápasu v poklidu kontroluje. Hodně překvapivý průběh.
    Švýcarsko – Kanada 0:4 po 2. třetině
     
    14:35
    Lední hokej
    Korejci cítí šanci a snaží se kousat. Českému týmu se nedaří přidat nějaké další góly, nevybírá dobrá řešení finálních situací.
    Česko – Korea 2:1 po 2. třetině
    Po druhé třetině Češi stále vedou jen o gól.

     
    14:45
    Saně
    Sáňkaři jsou prvním sportem, který má na ZOH kompletně hotovo. Poslední soutěží byla týmová štafeta, kterou s přehledem vyhráli superfavorité z Německa. Tým ve složení Natalie Geisenbergerová, Johannes Ludwig, Tobias Wendl – Tobias Arlt obhájil zlatou medaili své země ze Soči. Tuhou bitvu o stříbrné medaile zvládla lépe Kanada ve složení Alex Goughová, Sam Edney, Tristan Walker – Justin Smith, která sice po mužském úseku prohrávala, ale závěrečná dvojice zvrátila souboj zpět na její stranu. Poraženým v tomto souboji byl tým Rakouska ve složení Madeleine Egleová, David Gleirscher, Peter Penz – Georg Fischler, který bere bronz.
    Vítězná jízda německé sáňkařské týmové štafety. Docela atraktivní disciplína, nemyslíte?

     
    14:50
    Saně
    V týmové štafetě se představili i čeští a slovenští sáňkaři. Lépe si vedli Slováci ve složení Katarína Šimoňáková, Jozef Ninis, Marek Solčanský – Karol Stuchlák, kteří obsadili 11. místo těsně před Čechy ve složení Tereza Nosková, Ondřej Hyman, Lukáš Brož – Antonín Brož, u kterých výrazně ztratila hlavně dvojice bratrů Brožů a porazili pouze Ukrajinu.
     
    14:55
    Saně

    Konečné pořadí týmové štafety

    1. Německo 2:24.517
    2. Kanada +0.355
    3. Rakousko +0.471
    4. USA +0.574
    5. Itálie +0.576
    6. Lotyšsko +0.798
    7. OS z Ruska +0.832
    8. Polsko +1.896
    9. Korea +2.026
    10. Rumunsko +2.327
    11. Slovensko +2.476
    12. Česko +2.544
     
    14:58
    Lední hokej
    Švýcarsko se dočkává aspoň čestného úspěchu. Ve 48. minutě v přesilovce ukončil velký závar před brankou dorážkou Simon Moser.
    Švýcarsko – Kanada 1:4
     
    15:00
    Akrobatické lyžování
    V kvalifikaci akrobatických skoků žen se urodilo jedno překvapení, do finále se totiž neprobojovala Australanka Lydia Lassilaová, která nezvládla ani jeden ze dvou ze svých dopadů a o olympijskou medaili bojovat nebude. Jinak role favoritek potvrdily Hanna Huskovová (BLR), Meng-tchao Sü (CHN) nebo Danielle Scottová (AUS), které postoupily už v prvním kole, ve druhém dějství si pak zajistila účast v boji o medaile také obhájkyně zlata ze Soči Ala Cuperová (BLR). Kvalifikaci ovládla Aleksandra Orlovová (OAR), která si za svůj Back/Lay-Full-Full vysloužila úctyhodných 102,22 bodu.
     
    15:04
    Curling
    3. kolo základní skupiny ženského turnaje bylo stejně napínavé jako ranní 2. kolo. Hned 2 zápasy dospěly až do extra endu!
    Prvním z nich byla přetahovaná mezi Čínou a Británií. Ostrovanky vedly poprvé v celém zápase až po 9. endu, Čína zvládla aspoň vyrovnat, ale v extra endu si Britky výhodu posledního kamene pohlídaly.
    Druhým nastavovaným zápasem byla bitva silných týmů Kanady a Švédska, ve které Kanaďanky neustále pouze dotahovaly skóre. V extra endu měly výhodu Švédky a ne zrovna jednoduchou sitaci při posledním hodu zvládly.
    Také v dalším zápase vyhrál tým, který v jeho průběhu ani jednou neprohrával. Švýcarky v posledním endu bránily dvoubodový náskok a Američanky mohly vyrovnat, avšak po těžkém double take outu vržený kámen také opustil kruhy a jeden bod jim nestačil.
    V posledním zápase Japonky ještě po 7. endu prohrávaly v prestižním souboji s Korejkami, ale v závěru se vyhecovaly ke skvělému výkonu, v posledních 2 endech ukradly celkem 3 body proti výhodě soupeřek a jsou zatím neporaženy.

    Konečné výsledky 3. kola základní skupiny žen
    Čína – Velká Británie 7:8 (po extra endu)
    Kanada – Švédsko 6:7 (po extra endu)
    USA – Švýcarsko 5:6
    Korea – Japonsko 5:7
     
    15:19
    Lední hokej
    5 minut do konce třetí třetiny, Česko stále vede pouze o gól. Nevyužilo ani více než čtyřminutovou přesilovku.
    Česko – Korea 2:1
    Někteří čeští fanoušci si z průběhu utkání Česko - Korea dělají legraci.

     
    15:21
    Lední hokej
    Švýcarsko se více než 5 minut před koncem odhodlalo ke hře bez brankáře a bylo rychle potrestáno gólem do prázdné branky z hole Wojteka Wolskiho. Kanada bez větších problémů poráží Švýcarsko a ukazuje, že i tým složený převážně z hráčů z Evropy bude na tomto turnaji hodně silný.

    Švýcarsko – Kanada 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
    48. S. Moser (Rüfenacht, Ambühl) – 3. R. Bourque (Ch. Genoway, Raymond), 8. Noreau (Lee, Roy), 25. R. Bourque (Roy), 26. Wolski (Noreau), 55. Wolski (Kelly, Ebbett)
     
    15:26
    Lední hokej
    Do konce 3. třetiny 63 sekund, Korea bez brankáře.
    Česko – Korea 2:1.
     
    15:28
    Lední hokej
    Česko vítězí nad Koreou, ale výkonem asi nikoho příliš nenadchlo. Nadšeně bojující Korejci bojovali až do konce a nebyli daleko od senzačního bodového zisku. Nyní sklízí potlesk na otevřené scéně.

    Česko – Korea 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
    12. Jan Kovář (Řepík, Sekáč), 17. Řepík (Birner, Francouz) – 8. Min-Ho Čo (Radunske, Swift)
    Korejský hokejový tým získává velké sympatie i mezi českými fanoušky

     
    Ohlasy české výpravy
    Brankář Pavel Francouz se v zápase s Koreou rozhodně nenudil.
    "Čekal jsem to před zápasem. Korejci hrají výborně v obraně, těží z brejků. Když už nám sebrali puk, tak do toho kopli a šli do toho. V bruslení jsou výborní. Snažili jsme se to hlídat a do brutálních šancí jsme je nepustili, což bylo super. Kluci to vzadu zvládli. Jsme rádi za výhru. Kdyz jsme včera viděli, jak favoriti prohráli, byl to šok. I z toho pohledu jsme rádi, ze jsme to povinné vítězství zvládli."
    Pavel Francouz před novináři po vydřeném vítězství s Koreou
     
    Konec soutěží 6. dne.
     
    Šestý den soutěží zimních olympijských her skončil. Byl vyloženě napěchovaný údálostmi a historickými okamžiky. Viděli jsme ghanského skeletonistu, který sice je poslední, ale ukázal, že se tuto nebezpečnou disciplínu naučil docela dobře. Obrovským zážitkem pak byly volné jízdy sportovních dvojic okořeněné světovým rekordem vítězného německého páru. Aksel Lund Svindal se stal prvním norským olympijským vítězem sjezdu a ve 35 letech zároveň nejstarším vítězem v alpských disciplínách na ZOH v historii. Naprostým opakem je vítězka obřího slalomu Američanka Mikaela Shiffrinová, která má ve 22 letech našlápnuto ke kariéře jedné z nejúspěšnějších lyžařek, co kdy žila. Viděli jsme strhující zápas ženského hokejového turnaje mezi USA a Kanadou, přičemž všichni očekávají jeho reprízu za týden ve finále. Francouz Pierre Vaultier obhájil zlatou medaili ve snowboardcrossu a mohl pogratulovat třetímu Reginu Hernándezovi k senzační a historicky teprve třetí medaili ze zimních her pro Španělsko. Překvapivou vítězku a vyloženě nepravděpodobnu záležitost v podobě dělené bronzové medaile nabídl běžecký žávod žen na 10 km volně. Ve vytrvalostním závodě biatlonistek vypálila rybník všem favoritkám mladá Švádka Hanna Öbergová a slavila senzační zlato. Druhou stříbrnou medaili pro Slovensko v témže závodě vybojovala Anastasia Kuzminová. Ve stejném závodě mužů prolomil nepříznivou bilanci v Koreji Johannes Thingnes Bø ve strhujícím závodě, v němž postupně několik závodníků neuspělo ve snaze svrhnout z trůnu tohoto Nora. Nizozemec v kanadských barvách zaskočil všechny nizozemské Nizozemce v závodě na 10 000 km rychlobruslařů a ještě jim ebral olympijský rekord. A v samotném závěru dne jsme byli svědky heroického výkonu korejských hokejistů proti českému týmu, kdy nebyli daleko od bodového zisku.
    Medailové pořadí zemí po 6. dni soutěží
     
    Na co se můžeme těšit v pátek, 7. den soutěží?
    Pro české fanoušky budou největšími vrcholy soutěže snowboardcrossařek a rychlobruslařek na 5 000 metrů, ve kterých Eva Samková a Martina Sáblíková obhajují zlaté medaile ze Soči.
    Mikaela Shiffrinová bude útočit ve svém oblíbeném slalomu a druhé zlato ze dvou dnů, to samé Aksel Lund Svindal v Super-G. Vyvrcholí soutěž skeletonistů, běžci na lyžích si to rozdají na 15 km volně a čeká nás také atraktivní finále akrobatických skoků žen. V hokejovém turnaji se budou snažit napravit svá úvodní zaváhání týmy USA a sportovců z Ruska.
     
    Program dalšího dne jako vždy začíná curlingem v 1:05. Do té doby děkujeme za pozornost. (16:13:05)

    Libor Štěpán

    Program soutěží 6. dne
    1:05
    Curling - ženy, základní skupina
    Kanada - Korea
    Dánsko - Japonsko
    Čína - OS z Ruska
    Velká Británie - USA

    2:00
    Alpské lyžování - obří slalom ženy, 1. kolo (přeloženo z 3. dne)
    Skeleton - muži, 1. a 2. jízda

    2:30
    Krasobruslení - sportovní dvojice, volná jízda

    3:00
    Snowboarding - snowboardcross muži, kvalifikace

    3:30
    Alpské lyžování - sjezd muži (přeloženo z 2. dne)

    4:10
    Lední hokej - ženy, skupina A
    USA - Kanada
    Lední hokej - muži, skupina C
    Finsko - Německo

    5:30
    Snowboarding - snowboardcross muži, finálový program

    5:45
    Alpské lyžování - obří slalom ženy, 2. kolo (přeloženo z 3. dne)

    6:05
    Curling - muži, základní skupina
    USA - Itálie
    Norsko - Kanada
    Velká Británie - Japonsko
    Dánsko - Švýcarsko

    7:30
    Běh na lyžích - 10 km volně ženy

    8:40
    Lední hokej - ženy, skupina A
    OS z Ruska - Finsko
    Lední hokej - muži, skupina C
    Norsko - Švédsko

    9:15
    Biatlon - individuální závod 15 km ženy (přeloženo z 5. dne)

    12:00
    Akrobatické lyžování - akrobatické skoky ženy, kvalifikace
    Rychlobruslení - 10 000 m muži

    12:05
    Curling - ženy, základní skupina
    Čína - Velká Británie
    Kanada - Švédsko
    USA - Švýcarsko
    Korea - Japonsko

    12:20
    Biatlon - individuální závod 20 km muži

    13:10
    Lední hokej - muži, skupina A
    Česko - Korea
    Švýcarsko - Kanada

    13:30
    Saně - týmová štafeta
    thejrc.org