Švédsko – Rusko 0:3 (kon.) | Česko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Finsko
Čtvrtek 15.02.2018, 18:00 • MEO Aréna, Přerov. • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    59:46
    Na jedné straně mohl rozhodnout Chlubna, bekhendem ale puk do branky neposlal. Na druhé straně měl Bednář co dělat, aby po finském náporu nepustil puk za svá záda.
     
    59:20
    Až nyní jsou Finové v šesti a s prázdnou brankou v zádech!
     
    58:47
    Ofsajd Finů, tým Suomi si současně bere time-out.
     
    57:34
    Konečný sebral puk Nynamovi a nahrál před sebe rozjetému Koláčkovi, tak spíše nahazoval prudká pas na Blomqvista, aby se Mácha mohl ještě dostat k dorážce. Mácha se k ní skutečně probil, soupeřova brankáře však nepřekonal.
    52:30 Jan MYŠÁK - 4:3
     
    52:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým vyvinul na finskou defenzívu nátlak a Chlubna našel napravo úplně nehlídaného JANA MYŠÁKA, který zakončoval do odkryté části soupeřovy klece. Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu Finsko (Nyman – 2 min., podražení).
     
    51:08
    Binias nahodil puk z ostrého úhlu na finskou bránu a ten se z vnější strany otřel o bližší tyčku. Další české snažení zastavuje zásah Blomqvista.
     
    48:36
    Na finskou branku uháněl po levém křídle Myšák, Zvolil střelu tahem, ta mu však dost nesedla a místo šibenice mířila vysoko nad branku na zadní plexisklo.
     
    45:06
    Na druhé straně přišel nebezpečný český brejk, po kterém puk jen tesně minul levou tyč finské branky.
     
    39:08
    Vyloučení v týmu Česko (Krutil – 2 min., podražení).
     
    34:06
    Vyloučení v týmu Finsko (Nyman – 2 min., krosček).
    32:52 Aatu RÄTY - 3:3
     
    32:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Šancí v podobě střel hráčů jménem Myllymaa a Hahl ještě Bednář dokázal odolat. Vzápětí se však těsně před ním vytvořila nepřehledná skrumáž, v níž se nejlépe po přistrčení Niemiho zorientoval AATU RÄTY a dostal puk do české branky. Asistence: Eero Niemi.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu Česko (Vacík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:15
    Vzápětí Urban střílel z pravého kruhu a nechybělo mnoho, aby přidal čtvrtou českou branku.
    29:17 Pavel NOVÁK - 3:2
     
    29:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    No to je obrat. Český kapitán PAVEL NOVÁK si sjel do střelecké pozice a svou milimetrově přesnou ranou bekhendem vymetl horní partii Blomqvistovy svatyně. Bez asistence.
    29:05 Tomáš CHLUBNA - 2:2
     
    29:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi rychle využívají přesilovku a vyrovnávají. Kombinace Myšáka s Krutilem vyústila v dělovku TOMÁŠE CHLUBNY, na kterou byl finský gólman krátký. Asistence: Michael Krutil, Jan Myšák.
     
    28:58
    Vyloučení v týmu Finsko (Liukas – 2 min., podražení).
     
    28:46
    Pärssinen jako nůž máslem projel českou obranou. Dostal se až před Bednáře, ten ale jeho bekhednový blafák betonem zneškodnil!
     
    26:03
    Määttä obdržel přímo před brankou nahrávku od zadního mantinelu, kotouč ale nedokázal přizvednout a vyprášil tak jen beton dobře postaveného Bednáře.
     
    25:02
    Slibná šance Finů hned na začátku přesilovky. U pravé tyče dorážel jeden z jejich hráčů, ovšem Bednář se tam dokázal přemístit svým betonem, přes který puk do sítě neprošel.
     
    24:49
    Michal Gut podrazil pronikajícího Lehmuse a půjde si za to sednout na dvě minuty.
     
    21:52
    Finský útok Seppälä, Mäenpää, Myllyaho nepříjemně zatopil Janu Bednářovi. Centr této finské řady Mäenpää se snažil propasírovat puk do sítě na hranici modrého půlkruhu a jen tak tak, že se mu to nepovedlo.
    14:16 Veikka HAHL - 1:2
     
    14:16
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se ujímají vedení. Niemelä prostrčil puk na pravý kruh na hůl hráče jménem VEIKKA HAHL, který střelou mezi dvěma českými beky překvapil Bednáře. Český gólman toho z Hahlova pokusu nemohl moc vidět. Asistence: Topi Niemelä.
    03:55 Oliver SUNI - 1:1
     
    03:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    I Finové využívají svou první velkou šanci. Před Bednářem vznikla skrumáž, ze které vyplaval puk doprava na zcela volného OLIVERA SUNIHO, který zavěsil za přesouvajícího se českého brankáře. Asistence: Roni Hirvonen.
    00:29 Jan CIKHART - 1:0
     
    00:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je začátek, panečku! Český tým z první velké šance utkání skóruje. Na finskou branku uháněl osamocený Myšák, a i když si na Blomqvista nepřišel, dorážející JAN CIKHART už se nemýlil. Češi se hned zkraje utkání ujímají vedení. Asistence: Jan Myšák.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 1. Cikhart (Myšák), 30. Chlubna (Krutil, Myšák), 30. Novák, 53. Myšák (Chlubna) – 4. Suni (Hirvonen), 15. Hahl (Niemelä), 33. Räty (Niemi)


    Česko: Bednář (Dolíška) – Hampl, Krutil, Baláž, Vacík, Sedláček, Bláha, Kremláček, Svach – Cikhart, Myšák (A), Binias – Chlubna, Gut (A), Novák (C) – Koláček, Konečný, Mácha – Luža, Urban, Simon. Trenér: Karel Beran.
    Finsko: Blomqvist (Valtonen) – Lehmus, Sedoff, Nyman, Niemelä (A), Viro, Pärssinen, Paaso – Määttä, Hirvonen (C), Suni – Niemi (A), Räty, Kaski – Hahl, Myllymaa, Liukas – Seppälä, Mäenpää, Myllyaho – Munkki. Trenér: Anssi Laine.

    Rozhodčí: Vrba, Šír – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 467
    thejrc.org