Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tisková konference MFK Karviná (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference FK Teplice

Čtvrtek 15.02.2018, 13:00Tiskové konference
     
    Konec tiskové konference. (13:26:10)
     
    Jak se dostal do Teplic Yhojan Dias?

    Hynek: "Zprostředkované to bylo přes agenta."

    Šmejkal: "Hráč přišel na zkoušku, měli jsme o něm nějaké informace a rozhodli jsme se, že ho angažujeme."
     
    Kdo bude gólmanskou jedničkou:

    Šmejkal: "Už jsem o tom informoval gólmany. Máme čtvrtek, rozhodneme se před zápasem, kdo nastoupí."

    Dotaz na nové posily:

    Šmejkal: "Zbývá 14 dní do konce přestupů, ještě může být pohyb v kádru směrem ven i dovnitř."
     
    Dotaz na zamýšlené rozestavení 3-5-2.

    Šmejkal: "Zkoušeli jsme rozestavení 3-5-2 a 4-4-2. Směrem dopředu je systém 3-5-2 hodně zajímavý, ale směrem do obrany je to zajímavé...Dělalo nám to trochu problémy v defenzivě. Ale oba systémy bychom rádi v sezóně použili."
     
    Co říci před prvním zápasem v Jablonci:

    Šmejkal: "Mužstvo je připravené dobře, někteří hráči mají nějaké zdravotní potíže. V Jablonci bude zima, uvidíme, jaké tam budou podmínky a od toho se bude odvíjet hra."
     
    Co říci k nové posile Diasovi:

    Šmejkal: "Nejdřív přišel do naší juniorky, pak odjel s námi na soustředění na Kypr, kde si zlomil nos. Je to střední útočník či křídelní hráč. Vypadá zajímavě."
     
    Dotaz na změny v kádru:

    Trenér Šmejkal: "Urma odešel do Hradce, místo něj přišel Shejbal. Přišel z druhé uruguayské ligy Dias. Vrátil se z hostování Marek Richter, Kodeš a Gebert. Odešli Fillo a Šušnjar, místo něj přišel Čmovš."
     
    Úpravy na severní tribuně:

    Ředitel Hynek: "Demontovali jsme sedačky, severní tribunu budeme rekonstruovat. Budeme dělat sanaci tribuny, aby tam nezatékala voda. Stav byl už několik let havarijní. Střechu na této tribuně ale stavět nebudeme."
     
    Dotaz od novinářů: Proč klub nezískal hráčskou náhradu za Martina Filla, resp. proč neuvolnil peníze na novou posilu?


    Pavel Šedlbauer: "Protože je nemá. Budujeme hřiště s umělou trávou. Opět jsme se nedohodli s městem na slušné dohodě. Proto peníze za případnou posilu jsme věnovali na výstavbu hřiště, který se vrátí s ohledem na budoucnost klubu. Martin dostal v Ostravě lepší finanční podmínky a nedokázali jsme ho udržet. Kdyby město se s námi na výstavbě hřiště podílelo, mohli jsme dostat nějakou dotaci od státu. Jako soukromý klub ji nedostaneme. Město nám vždy slibuje nějaké záležitosti, ale nakonec vše odmítlo. Přitom na vyhlášení Sportovce Teplicka jsme vyhráli snad všechny kategorie, reprezentujeme město, ale od města tu podporu nedostáváme."

    "Od města dostáváme na mládež 1,5 milionu korun. Je to více než v minulosti, ale ve srovnání s jinými městy a kluby je to málo. Navíc táhneme sami celý stadion, veškeré náklady i mládež. Mládežnický fotbal nás stojí kolem 10 milionů a od města dostáváme 1,5 milionu. Přes 8 milionu doplácíme sami. "
     
    Dotaz na trenéra. Kdo nahradí Martina Filla:

    Šmejkal: "Martin Fillo odešel, je to střelec našich pěti branek na podzim a důležitý hráč. Vyloženě na jeho pozici jsme nikoho nesehnali, ale máme tu vlastní hráče, takže věříme, že tu mezeru dokážeme zacelit."
     
    Klub chystá novinky:

    Ředitel Petr Hynek:

    "Máme novinky, které připravujeme od jara nebo od další sezóny. Rozhodli jsme se, že přípravky budeme zajišťovat sami pod hlavičkou FK Teplice. Nejmenší kluci od 6 do 11 let, kteří dosud hráli za partnerský klub Junior Teplice přejdou pod naše trenéry a náš FK Teplice. Od května také plánujeme nábor malých fotbalistů, který proběhne na hlavním stadionu.

    Chystáme také akademii pro mládež, chceme se stát krajskou akademií. Hlavní podmínkou je ale vlastnictví hřiště s umělou trávou. Takže hodláme vybudovat hřiště s umělou trávou a odpovídající kvalitou.

    Dále na webu chceme spustit historickou sekci, kde přineseme jedinečné informace o historii klubu od jeho založení v roce 1945, detailní informace o všech hráčích. Žádný klub v Čechách se nebude moct chlubit tak detailními informacemi ze své historie, tak jak to plánujeme my."
     
    Výhled do jarní části sezóny:

    Šedlbauer: "Chceme hrát nahoře. Někteří hráči mají zdravotní problémy. Začínáme v Jablonci, pak hrajeme s Ostravou, která hraje o záchranu a bude bojovat naplno."

    Šmejkal: "Čeká nás 14 ligových utkání, chceme v každém z nich bodovat. Jsme na šesté pozici a minimálně ji chceme udržet. Chceme bojovat o každý bod, na soutěž se těšíme. Máme 23 bodů, což je slušný vstup, ale ještě jsme se nezachránili, takže musíme získat důležité body a pak se posunout dál."
     
    Trenér Daniel Šmejkal hovoří:

    "Příprava proběhla podle plánu, byli jsme na soustředění na Kypru na kvalitních hřištích, zahráli jsme si proti silným soupeřům. Teď se už chystáme na první jarní ligové kolo. To co jsme chtěli, jsme splnili."
     
    Úvodní slovo si bere předseda představenstva Pavel Šedlbauer:

    "Chtěl bych řici, že s umístěním po první polovině sezóny jsme realitvně spokojeni. Mrzí mě vyřazení od Hradce Králové z MOL Cupu. To mě zklamalo hrozně, mrzí mě to moc. Pokud chceme do evropských pohárů, z MOL Cupu by byla nejsnažší cesta. Stále ale chceme koukat po pohárových příčkách z ligy, nic nevzdáváme. Situace je ale trochu složitější vzhledem k některým odchodům z kádru."
     
    Tisková konference začala.
     
    FK Teplice pořádá tradiční tiskovou konferenci před začátkem jarní části HET ligy.

    Severočeši vstoupí do jara ze 6. místa v tabulce. Přes zimu spíše ale oslabili po odchodech záložníka Martina Filla či stopera Alexandera Šušnjara. Naopak ale do obrany přišel Pavel Čmovš.

    Jaké tak budou mít Teplice ambice na jaře?

    To se mimo jiné dozvíme na TK za účasti předsedy představenstva Ing. Pavla Šedlbauera, ředitele klubu Ing. Petra Hynka a hlavního trenéra Daniela Šmejkala.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Martin Pešout

    ocianews.com