Slovensko – Bělorusko 3:4 (kon.)
konec
Slovensko
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Bělorusko
sk Čtvrtek 15.02.2018, 17:00Turnaj Vladimíra Dzurilly
Partner:
     
    59:16
    Toto snáď nie je možné, čo predviedli Bielorusi. Je to doslova až na smiech. Hráč išiel s pukom do prázdnej brány, avšak zakončenie mu prekazil spoluhráč, ktorý sa nachytal do ofsajdu. Toto určite ešte hokejový svet ani nevidel.
     
    58:46
    Slovensko mohlo vyrovnať! Po vyhratom buly sme sa dostali do zakončenia, ktoré bolo gólové. Zakončoval zrejme Maxim Čajkovič, ktorý strelou z ľavej strany opečiatkoval tyč!
     
    58:16
    Čo sme teraz nedali! Naši pekne zakombinovali pred bránou a sami neveria, čo zahodili. Michal Mrázik mal pred sebou odkrytú bránu, ale slabou strelou len poslal puk tesne vedľa tyče!
     
    54:17
    Bielorusko dalo gól! Inkasujeme gól po chybe v predbránkovom priestore. Nedokázali sme si tam lepšie pokryť hráčov, čo využil MIKITA PYSHKAILA na pohotovú dorážku. Bielorusi opäť využili svoju nátlakovú hru pri nahadzovaní pukov na bránu. Asistencia: Iladzimir Alistrau.
     
    50:42
    Jakub Nespala mohol streliť gól, nebyť dobrého postavenia brankára. Ten už bol na zemi, ale aj napriek tomu dokázal pritlačiť betón k tyčke, čo sa ukázalo ako najdôležitejšie.
     
    50:17
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Danil Stsiapanau – 2 min., držanie).
     
    43:44
    Ďalšia šanca našich. Prihrávka prišla spoza bránky do dobrej parkety, z ktorej sme už dnes raz skórovali. Talapila bol teraz v lepšej pozícií a puk vyrazil.
     
    43:13
    Jakub Nespala mohol zakončovať do odkrytej brány! Puk dostal do ideálnej pozície, stačilo len nastaviť hokejku. Toto sa napokon ukázalo ako kľúčové.
     
    41:35
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Genadzy Kasinski – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    35:52
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Yauheni Aksiantsiuk – 2 min., podrazenie).
     
    34:38
    Bielorusko sa dostalo do ďalšej šance. Jeden z hráčov nášho súpera si dokonca mohol vybrať, či bude prihrávať alebo bude sám zakončovať. Vybral si zakončenie. Vyletelka si pripisuje famózny zákrok. Dopomohol mu aj Dlugoš, ktorý odvrátil puk do bezpečia.
     
    33:11
    Bielorusko dalo gól! Nádherný gól ihneď po vyhranom buly. ILYA SALAUYOU sa dostal k puku na modrej čiare a jeho strela nemala chybu. Puk preletel cez všetkých hráčov až do pravého horného rohu brány. Brankár bol bez najmenšej šance. Asistencie: Ilya Krylovich, Yauheni Aksiantsiuk.
     
    33:05
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Alexander Zekucia – 2 min., držanie).
     
    33:04
    Bielorusko mohlo vyrovnať. Pred našou bránou bolo poriadne rušno. Brankár bol na zemi a len dúfal. Hráč Bieloruska strieľal z blízka, puk sa ešte dostal k jeho spoluhráčovi, ale ten bol faulovaný.
     
    31:03
    Nádherná akcia Bieloruska. Tak teraz musíme pochváliť aj našich súperov. Pyshkaila sa dostal do dobrej pozície po efektívnej prihrávke spoluhráča. Puk však nasmeroval strelou švihom mimo bránu.
     
    26:56
    Maxim Čajkovič si takmer pripísal ďalší gól. V presilovej hre sa dostal k puku a poriadnym náprahom ho poslal po zemi na bránu. Strela smerovala medzi nohy brankára, ale ten včas sklapol pascu.
     
    26:00
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Uladzislau Koliachonok – 2 min., napadnutie).
     
    25:00
    Slovensko dalo gól! Nádherný gól, ktorý strelil OLIVER OKULIAR. Ten nabral rýchlosť popri ľavom mantineli a bez problémov sa dostal až pred brankára. Toho obišiel svojou rýchlosťou a puk mu bekhendom zasunul do prázdnej brány. Hokejová paráda. Asistencia: Martin Bučko.
     
    22:54
    Slovensko dalo gól! MICHAL MRÁZIK doslova a do písmena dotlačil puk za chrbát brankára. Naši hokejisti boli hádam v trojici pred brankárom a dorážali puk za jeho chrbát. Napokon prišla strela z veľkej blízkosti, ktorá proste musela skončiť gólom. Asistencia: Oliver Okuliar.
     
    19:19
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Adam Paulíny – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    17:10
    Bielorusko dalo gól! Dlho to našim chalanom nevydržalo. Po chybe v zadných radoch inkasujeme. Náš súper bol asi tretíkrát pri bráne, ale aj napriek tomu strieľa druhý gól. ILYA KAZYANIN vyťažil z dobrej práce spoluhráčov pred bránou a puk zasúva do siete. Asistencia: Yauheni Aksiantsiuk.
     
    16:30
    Slovensko dalo gól! KRISTIÁN KOVÁČIK vyrovnáva stav stretnutia. Dostal ideálnu prihrávku spoza bránky pred ňu a on už vedel čo s pukom. Z prvého dotyku ho napálil k žrdi. Asistencia: Adam Paulíny.
     
    14:32
    Ďalšia veľká šanca na našej strane. Brankár súpera si už myslel, že má puk v bránke. Na strelu dobre nevidel, avšak puk skončil len na bočnej sieti.
     
    13:07
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Krylovich – 2 min., sekanie).
     
    12:00
    Z ničoho nič obrovská šanca Slovenska! Nahodený puk od modrej čiary brankár nevidel, a ten mu so šťastím spadol na brvno!
     
    11:30
    Okuliar nespravil nájazd ideálne. Pred bránou spomalil a nedokázal rozhýbať dobre postaveného brankára. Napokon prišla len strela z núdze.
     
    11:30
    Oliver Okuliar unikal sám na bránu a v poslednom momente prišlo podrazenie hráča Bieloruska. Máme výhodu samostatného nájazdu.
     
    08:30
    Bielorusko dalo gól! Tak napokon tento puk prepadol až na nášho brankára! Bielorusi kombinovali v našom obrannom pásme, keď prišla strela od ULADZISLAUA KOLIACHONOKA, ktorá šťastným spôsobom prepadla za Vyletelku. Bez asistencie.
     
    03:52
    Vylúčenie v tíme Bielorusko (Vikar Masilevich – 2 min., podrazenie).

    Patrik Žažo

    Branky a nahrávky: 17. Kováčik (Paulíny), 23. Mrázik (Okuliar), 25. Okuliar (Bučko) – 9. Koliachonok (.), 18. Kazyanin (Aksiantsiuk), 34. Salauyou (Krylovich, Aksiantsiuk), 55. Pyshkaila (Alistrau)


    Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Turan, Dlugoš, Bučko, Ilenčík, Martiška, Kňažko, Zekucia, Česánek – Džugan, Kováčik, Paulíny – Čajkovič, Okuliar, Nespala – Hvizdoš, Ferenyi, Mrázik – Čederle, Hryzák, Sarvaš.
    Bělorusko: Talapila (Verameichyk) – Koliachonok, Salauyou, Kasinski, Leushunou, Barkouski, Shkrabau, Shchochyn, Miazheinikau – Masilevich, Pyshkaila, Alistrau – Kazyanin, Protas, Aksiantsiuk – Siarhiyenia, Ihnatau, Krylovich – Katsialouski, Niakrasau, Stsiapanau.
    thejrc.org