USA – Slovensko 2:1 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – Slovinsko 8:2 (kon.) | Finsko – Norsko 5:1 (kon.)
Švédsko – Německo 1:0 (kon.)
konec
Olympijští sportovci z Ruska
8:2 (2:0, 4:1, 2:1)
Slovinsko
Pátek 16.02.2018, 08:40 • Gangneuh • Olympijské hry - muži • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:55:40)
     
    Střely na branku: 34 – 16
     
    Je konec! Olympijští sportovci z Ruska poráží Slovinsko vysoko 8:2 a připisují si první tři body za výhru. Rusové byli po celou dobu aktivnější. O svém triumfu rozhodli hlavně ve druhé třetině, kdy svého soupeře prakticky po celých dvacet minut tlačili a svou převahu dokázali přetavit v branky! Hrdinou ruského výběru je dnes Kirill Kaprizov, který vsítil hattrick! Zdatně mu sekundoval Ilja Kovalčuk, který se po vlně kritiky po utkání se Slovenskem blýskl povedeným výkonem a vsítil dvě branky. Před závěrečnými zápasy skupiny B mají všechna čtyři mužstva šanci na atak první příčky.
     
    Konec zápasu.
    59:27 Žiga PANCE - 8:2
     
    59:27
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci v závěru utkání přidávají ještě jednu branku! ŽIGA PANCE se v mezikruží dostal k odraženému kotouči a parádní dělovkou příklepem prostřelil Sorokina! Bez asistence.
     
    59:10
    Andrej Zubarev neustál souboj u mantinelu v útočném pásmu. Ruský hokejista se rychle zvedl zpátky na nohy a pokračuje v tlaku v útočném pásmu.
     
    58:25
    Slovinci snad poprvé v utkání sevřeli soupeře v jeho obranném pásmu. Rusové ale bleskově vybojovali kotouč a Vojnov jej obloučkem vyhodil do středního pásma.
     
    58:08
    Také Vojnov už je zpátky na ledové ploše a Rusové hrají v plném počtu.
     
    57:13
    Slovinsko hraje v plném počtu.
     
    57:03
    Sorokin musel dávat pozor na prudké nahození na zadní tyč. Ruský brankář se ke své tyči dokázal přesunout a vykopl kotouč špičkou betonu.
    Rusové mají v hale obrovskou podporu!

     
    56:08
    Vjačeslav Vojnov doplní Guseva na tresné lavici. Ruský hokejista vyfasoval dvě minuty za zdržování hry.
     
    56:03
    Rusové uklidňují hru ve vlastní třetině. Slovinci jejich rozehrávku nikterak neatakují. Slovinci by se už nejraději viděli v šatně.
     
    55:17
    Jenže přesilovka moc dlouho netrvala! Nikita Gusev se totiž provinil vysokou holí.
     
    55:13
    Bude se vylučovat! Rusové si vyzkoušejí ještě jednu přesilovou hru! Hebar dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    55:09
    Sergej Andronov chtěl zpoza soupeřovy branky vybídnout ke skórování rozjetého Pavla Dacjuka, jenže ruský kapitán se kotouče nedočkal.
     
    54:20
    Slovinský brankář vyjel ven z branky a před dotírajícím Andronovem stačil prodloužit puk na své spoluhráče. Zápas už se pouze dohrává.
     
    53:36
    Matic Podlipnik vypálil od modré čáry. Jeho střela sice měla dobrou razanci, ale pro změnu jí scházela potřebná přesnost. Sorokin nemusel zasahovat.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 19. Mozjakin (Dacjuk, N. Gusev), 19. Kovalčuk, 26. Barabanov (Kalinin, Grigorenko), 29. Kablukov (Kovalčuk, Zub), 31. Kaprizov (N. Gusev, Kiselevič), 38. Kovalčuk (Kalinin, Andronov), 42. Kaprizov (Kiselevič, N. Gusev), 48. Kaprizov (Zub, N. Gusev) – 34. Muršak (Verlič, Kuralt), 60. Ž. Pance


    Olympijští sportovci z Ruska: Košečkin (41. I. Sorokin) – Vojnov, Gavrikov, Kiselevič, Nestěrov, Zub, Zubarev, J. Jakovlev (A) – Kovalčuk (A), Andronov, Kalinin – Kaprizov (C), Dacjuk, N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Mozjakin, Grigorenko, Tělegin – Kablukov.
    Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Robar, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Repe, Pavlin – Verlič, Muršak (C), Urbas (A) – Jeglič, Tičar, Sabolič – Ž. Pance, M. Rodman (A), Goličič – Kuralt, Mušič, Ograjenšek – Hebar.
    thejrc.org