USA – Slovensko 2:1 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – Slovinsko 8:2 (kon.) | Finsko – Norsko 5:1 (kon.)
Švédsko – Německo 1:0 (kon.)
konec
Finsko
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Norsko
Pátek 16.02.2018, 13:10Olympijské hry - muži • Skupina C
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Finsko se v tabulce přesouvá na první místo díky lepšímu skóre( Švédsko totiž vyhrálo nad Německem pouze 1:0). Norové zůstávají na posledním místě. (15:22:45)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 30:22
    Vyloučení: 4:6
    Góly v početní výhodě: 2:1
    Branky v oslabení: 0:0
     
    Tak a je konec. I přes pomalejší začátek Finsko dokázal naplnit předzápasové předpoklady a připisuje si jasné vítězství. První třetina se odehrávala v hodně bojovném tempu a Norové dokázali se svým soupeřem držet krok, dokonce se dostali do vedení díky bance Patricka Thoresena. Za deset minut bylo vyrovnáno a od této chvíle přišla jasná nadvláda hráčů v modrých dresech. Dva góly si přisal Eeli Tolvanen, který byl v dnešním zápase hodně aktivní a nebyl daleko hattricku. Rozhodující se stala závěrečná třetina, v ní Finsko vstřelilo tři branky a dominovalo na každém kousku ledu. To je z dnešního přenosu ve, přeji příjemné odpoledne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Závěrečná minuta se odehraje před Haugenem.
     
    58:20
    Petri Kontiola ztratil kotouč a nabídl tak protiútok Norsku.
     
    57:30
    Finsko ještě stále utočí a vůbec nepolevuje ve své aktivitě.
    56:48 Sakari MANNINEN - 5:1
     
    56:48
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vítězství je třikrát podtržené! SAKARI MANNINEN se dostal do ideální pozice ke střele a svou ránou vymetl pravou šibenici branky. Lars Haugen neměl nejmenší šanci reagovat. O výhře Finska už asi nikdo nemůže pochybovat. Petri Kontiola přidává svou druhou asistenci v utkání. Asistence: Petri Kontiola.
     
    55:53
    Norové přežili čtyřminutovou přesilovou hru a vyráží do útoku.
     
    55:25
    Další vyhození Norska.
     
    55:09
    Hosté v plném počtu.
     
    54:25
    Juuso Hietanen se svou rozehrávkou vůbec nikam nespěchá a čeká až si jeden z jeho spoluhráčů dostane do ideální střelecké pozice.
     
    53:30
    Finko si tedy přesilovou hru ještě o pár minut prodlouží. Opět se ke se střele dostal Eeli Tolvanen, který dnes útočí na hattrick. Jeho rána letěla pouze do betonu brankáře.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu Norsko (Henrik Ödegaard – 2 min., faul loktem).
     
    53:05
    Hosté v plném počtu.
     
    52:50
    Petri Kontiola se zbavil hned dvou obránců, ale jeho následná střela letěla pouze nad branku, Finsko si ale útočnou třetinu udrží.
     
    52:20
    Norům se povedlo vyhodit, obránci mohou vystřídat.
     
    51:35
    Finsko se opět dostává k propracované kombinaci v útočném pásmu. Jako poslední střílel autor dvou branek Eeli Tolvanen, Haugen dokázal zasáhnout, bude se vhazovat.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 17. Tolvanen (Lepistö), 26. Tolvanen (J. Peltola), 43. Savinainen, 48. Lepistö (Kontiola), 57. Manninen (Kontiola) – 7. P. Thoresen (Kristiansen, M. Olimb)


    Finsko: Koskinen (Metsola) – Kivistö, Lepistö (A), Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen (C) – Hartikainen, Kemppainen, Junttila – J. Peltola, Kontiola (A), Tolvanen – J. Lajunen, Pyörälä, Manninen – Enlund, Koskiranta, Osala – Savinainen.
    Norsko: Haugen (Haukeland) – Holös (C), Nörstebö, Bonsaksen, Sörvik, Johannesen, Ödegaard, Espeland – P. Thoresen (A), M. Olimb (A), K. A. Olimb – Reichenberg, Bastiansen, Rosseli Olsen – Salsten, K. Forsberg, S. Thoresen – Trettenes, Kristiansen, Röymark – Roest.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Iverson (CAN) – Dahmen (SWE), McIntyre (USA)
    ocianews.com