Leicester – Sheffield Utd. 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 4:0 (kon.)
konec
Leicester City
1:0 (0:0)
Sheffield United
Pátek 16.02.2018, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu anglický FA Cup a my budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Leicester City a Sheffield United FC. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Leicester City

    Leicester City, účastník Premier League se ve 1/32- finále utkal s týmem Fleetwood, jenž hraje League One. V prvním utkání se zrodila překvapivá bezbranková remíza a zápas se tak musel opakovat. V něm už ale byli hráči Leicesteru úspěšní a zvítězili 2:0. Poté vyřadili na první pokus Peterborough poměrem 5:1. Nyní narazí na druholigový celek, který si bude chtít na favorita utkání vyšlápnout a pokusí se ho překvapit.
     
    Sheffield United FC

    Jak už bylo zmíněno, Sheffield hraje druhou nejvyšší anglickou ligu a proti favoritovi utkání se budou jeho hráči chtít vytáhnout a pokusí se je potrápit. Fotbalisté Sheffieldu porazili nejprve Ipswich 1:0 a stejným výsledkem skončil také duel s Prestonem. Sheffieldští tak postoupili do osmifinále a nemají co ztratit. Rozhodně nás čeká zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v srpnu loňského roku v rámci Carabao Cupu a Leicester zvítězil na hřišti Sheffieldu 4:1. Jak to dopadne dnes?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Maquire, Chilwell – Gray, De La Fuente, Ndidi, Mahrez – Iheanacho – Vardy
    Náhradníci: Albrighton, Hamer, Adrien Silva, Dragović, James, Fuchs, Diabaté

    Sheffield United FC: Blackman – O´Connell, Basham, Wright – Baldock, Lafferty, Carruthers, Lundstram, Stevens – Donaldson, Wilson
    Náhradníci: Sharp, Stearman, Duffy, Heneghan, Eastwood, Evans, Brooks

    Rozhodčí: Mason – Lennard, Cook.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hned v úvodu prvního poločasu přišli po rozehrávce o balón a do útoku se tak vydali hosté z Sheffieldu.
     
    1
    Hned na to měli k dispozici domácí hráči autové vhazování. Po jeho zahrání se ale k míči dostali zase hosté a snažili se projít do pokutového území. To se jim ale nepovedlo.
     
    2
    Alespoň vybojovali rohový kop.
     
    2
    Po této standardní situaci dostal balón do své moci obránce Leicesteru a poté si ho převzal brankář, který ho odkopl na druhou stranu.
     
    3
    Mahrez rozehrál míč na polovině hřiště a poslal spoluhráče do útoku. Na levé straně se o střelu pokoušel Vardy, ovšem napálil jen jednoho z hostů.
     
    4
    Hned na to pak Iborra střílel z hranice velkého vápna, ale svou střelu poslal příliš vysoko nad hostující bránu.
     
    5
    Domácí mají více ze hry a teď po zisku míče spěchali do další útočné akce, ale nakonec se ke střele nedostali.
     
    6
    Až nyní Iheanacho, jenž to zkusil z pravé strany kus za velkým vápnem, jenže míč poslal jen vedle branky hostů. Ti tak budou mít další odkop.
     
    7
    Lundstram hledal přihrávkou spoluhráče, ale poté raději volil zpětný pas na Laffertyho, který pak podél pravé postranní čáry vedl míč před domácí branku.
     
    8
    Jenže obrana Leicesteru ho dále nepustila a zastavila tak další možnou šanci hostujícího celku.
     
    8
    Nicméně hráči Sheffieldu u balónu zůstanou i nadále. Mají totiž autové vhazování. To rozehraje O´Connell.
     
    9
    Hosté s favoritem utkání zatím hrají slušnou partii a další jejich akce skončila střelou z levé strany, kterou ukryl do rukavic domácí brankář.
     
    10
    Vardy z levé strany velkého vápna napálil míč směrem k hostující bráně, za pomoci těla jednoho z hostů ale míč skončil vysoko nad a poté za brankou. Domácí mají rohový kop.
     
    11
    Ale z této standardky nezapršelo, obrana hostů poslala míč do bezpečí a ten si ze vzduchu stáhl Gray a Leicester jde znovu útočit.
     
    12
    Další souhra Leicesteru neměla úspěch. Hosté svůj prostor brání velice dobře a nepouštějí tak svého soupeře do vážnějšího zakončení.
     
    13
    Gray to nyní chtěl vzít na sebe a z dobré pozice vystřelil. Ale příliš do balónu dal velkou razanci a ten skončil až na tribuně za zády hostujícího brankáře.
     
    14
    Simpson zvolil zpětnou přihrávku na obranu Leicesteru, která zakládá další útok z hloubi vlastní poloviny.
     
    15
    Gray pronikl po levé straně a chtěl míč odcentrovat do pokutového území. Jenže do přihrávky vložil nohu protihráč a poslal míč za zadní čáru. Další rohový kop pro domácí tým.
     
    16
    Ale ani tentokráte hráči Leicesteru hostující branku neohrozili a rázem tak mohli hosté projít na opačnou stranu.
     
    16
    Vardy střílel z levé strany ve velkém vápně a po jeho ráně skončil míč jen kousek vedle vzdálenější tyče! Stadionem v Leicesteru to jenom zahučelo.
    16. Vardyho nebezpečná střela.
     
    18
    Domácí zvyšují tempo a stále více se tlačí před hostující branku. Znovu ale jejich akce neměla gólový efekt.
     
    19
    Další Vardyho střela z kraje velkého vápna zaplula jen do rukavic Blackmana. Hostující brankář tak bude mít k dispozici odkop od vlastní branky.
     
    21
    Gray střílel z dobrých dvaceti metrů a znovu hostující brankář vytasil přesný zákrok, když jeho prudkou střelu vyrazil do bezpečí.
     
    22
    Jamie Vardy je hodně aktivní a poté, co dostal další přihrávku do běhu, spálil další šanci.
     
    23
    Iborra se ocitl tváří v tvář Blackmanovi, ten ho ale vychytal a zachránil tak hosty od pohromy v podobě vedoucího gólu.
     
    25
    Na druhé straně vyslal vysokou střelu Lafferty a míč zamířil jen vysoko nad domácí branku. Hned na to pak zakopli balón za zadní čáru obránci Leicesteru a je tu rohový kop pro Sheffield.
     
    26
    Po něm si nejvýše vyskočil Wilson, ale gólman domácích byl na svém místě a míč lapil do svých rukavic. Následovat tak bude jeho další odkop.
     
    27
    Po levé straně potáhl akci Iborra, následně našel Mahreze, kterému centroval míč. Bylo to ale příliš prudké a ten pak sebral jeden z hostů.
     
    28
    Na opačném konci hřiště se pokoušel projít Lundstram, ale byl čistě zastaven. Leicesterští tak budou opět u míče a směřují s ním už před branku Sheffieldu.
     
    29
    Domácí mají stále velkou herní převahu, jejich držení míče je v tuto chvíli na 71 procentech. A hned založili další akci, po níž střílel Maquier, ale bylo to hodně vedle hostující brány.
     
    30
    Jsme ve třicáté minutě prvního poločasu a zatím je utkání bez branek. Ovšem hosté jsou mnohdy pod domácím tlakem a branka už byla několikrát na spadnutí. Výborný brankář Blackman zatím svůj tým drží.
     
    31
    Stevens se ocitl u značky pokutového kopu a z voleje chtěl napálit míč na domácí branku, jenže Mahrez míč zachytil tělem a poslal ho do bezpečí.
     
    32
    Hosté následně pak vybojovali další rohový kop.
     
    33
    Branku domácích ale neohrozili a ti se pak hnali do úniku před branku Sheffieldu. Zakončení Chilwella ovšem chytil znovu Blackman do svých rukavic.
     
    35
    Nepřesnost domácích a po ní se snažili získat míč hosté, ale nepovedlo se jim to. Hned pak před branku hostů unikal Vardy, ale Blackman byl zase pozorný.
     
    36
    Vardy byl znovu ve velké šanci. Dostal přihrávku do běhu od Mahreze a poté v blízkosti hostujícího brankáře vystřelil. Blackman ale dokázal zakročit a ve skluzu zakopl míč do bezpečí!
    36. Další Vardyho střela, kterou zastavil Blackman.
     
    38
    No hosté to mají proti Vardymu dnes hodně těžké. Ten se dostal k další střele, kterou ale odvrátila obrana mimo ohrožení vlastní branky.
     
    39
    Iheanacho byl faulován kousek před velkým vápnem a je tu zajímavá standardní situace v podobě volného přímého kopu pro Leicester.
     
    40
    Do pokutového území pak přiletěl nadýchaný centr, ale domácí z výskoku branku hostů netrefili.
     
    41
    Blackman drží svůj tým zuby nehty. Další nebezpečnou střelu domácích chytil do rukavic a hned balón odkopl do bezpečí.
     
    42
    Centr před branku Leicesteru chtěl hlavičkovat Wright, ale jeden z domácích obránců byl proti.
     
    43
    Domácí trenér začíná být na lavičce nervózní a burcuje své hráče a žene je do zakončení. Ti ho vyslyšeli, vyslali další střelu, ale pouze do brankáře Blackmana.
     
    44
    Mahrez znovu hledal agilního Vardyho, ten ale na levé straně balón nezachytil a ten tak skončil za zadní čárou. Odkop od hostující branky.
     
    45
    Ndidi centroval míč do pokutového území, Mahreze ale nenašel a za pomoci obrany hostů skončil míč za zadní čárou a domácí tak mají další rohový kop.
     
    45
    Hlavní sudí nastaví první poločas o jednu minutu.
     
    45+1
    Po další střele domácích hráčů odkopl míč od své branky Blackman a ještě poslal své spoluhráče do útoku. Ovšem ti tam ani nedoběhli, hlavní rozhodčí píská do píšťalky a ukončuje první poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm měli jasnou herní převahu domácí hráči, kteří se několikrát dostali do nebezpečného zakončení, ale k úvodní brance to nevedlo. Hosté tak s favoritem utkání drží sympaticky krok, ač jsou dost často pod velkým tlakem. Zejména je drží jejich brankář Blackman, který si připsal dost přesných zákroků. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 21:50.
    Hosté po poločase drží s Leicesterem nadějný stav.

     
    Střely na branku: 2 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Wilson, přichází Brooks.
     
    47
    Hosté se hned vydali do útočné akce a před velkým vápnem chtěl střílet Brooks, míč mu ale domácí sebrali.
     
    48
    Chvilku se nehrálo, jeden z hostů se zranil a bylo potřeba ošetření. Nyní je už vše v pořádku a pokračujeme dále.
     
    49
    Vardy potáhl míč podél pravé postranní čáry, ke střele před velkým vápnem se ale nakonec nedostal.
     
    50
    Nepřesnost v rozehrávce domácích a únik hostů před branku Leicesteru. Ovšem ani z této situace se hráči Sheffieldu nedostali do zakončení.
     
    52
    Hosté čím dál více vystrkují růžky a nyní po další střele vybojovali rohový kop, který zahraje Lafferty.
     
    53
    K ohrožení branky domácích ale nedošlo a hráči Leicesteru tak hned spěchali na druhou stranu hřiště.
     
    54
    Tam dostal přihrávku od Vardyho Mahrez, ale jeho střela zamířila jen vysoko nad hostující branku. Následuje tak odkop od ní, který provede Blackman.
     
    55
    K další akci se nadechli hráči Leicesteru, ale zase to bylo bez gólového efektu. Do další akce tak mohou jít hosté.
     
    56
    Vardy dostal centr do pokutového území a hned z otočky vystřelil. V cestě mu ale stál obránce Sheffieldu Basham a celou akci domácího celku zastavil.
     
    58
    Další nápor domácích a další střela Vardyho. Ten zakončoval z levé strany, ale nechal zase vyniknout hostujícího brankáře Blackmana.
     
    59
    Brooks předvedl parádní individuální akci, když přes půl hřiště doběhl až do pokutového území, než stačil ale vystřelit, čistě mu balón sebrali domácí.
     
    60
    Gray z pravé strany posílal míč do pokutového území, ale další obranný zákrok si připsali hosté, jenž zakopli balón za zadní čáru. Domácí tak vybojovali další rohový kop.
     
    61
    Poté se míč dostal na obranu Sheffieldu, která ho zakopla na druhé straně do zámezí. Autové vhazování pro Leicester.
     
    62
    Hosté jsou nyní pod tlakem a domácí si vynutili další rohový kop. Ten rozehraje Gray.
     
    62
    Jenže míč, který se poté snášel nad branku hostů, chytil z výskoku do svých rukavic Blackman a opět tak nepustil domácí celek do rozdílové branky.
     
    63
    Mahrez se snažil z pravé strany u velkého vápna vyslat centr na Vardyho, ale obránce hostů byl dobře postaven a letící míč odkopl do bezpečí.
     
    65
    Další zmařená akce domácích. Mahrez poslal centr na Vardyho, jeho pokus o zakončení znovu zastavili hosté dalším obranným zákrokem a stále tak s Leicesterem drží krok.
     
    66
    Leicester právě vstřelil branku!
    Nyní se to už domácím povedlo a jdou do vedení. JAMIE VARDY dostal přihrávku do rohu malého vápna a odtud hlavou usměrnil míč ke vzdálenější tyči – 1:0. Hosté tak musí dohánět jednobrankové manko.
    66. Jamie VARDY - 1:0
     
    68
    Gray vyslal uvnitř pokutového území střelu, která mířila ke vzdálenější tyči. Dobře ale zasáhl znovu Blackman a poslal míč za zadní čáru. Rohový kop pro Leicester.
     
    70
    Domácí po vstřelené brance ožili a znovu se natlačili před hostující branku. Tam ovšem byla obrana pozorná a zastavila další Vardovu střelu.
     
    72
    Na druhé straně se pokoušel svou střelou ohrozit branku Schmeichela Baldock, a to se mu povedlo. Brankář domácích musel vytasit přesný zákrok, aby jeho střelu zneškodnil a vyboxoval míč mimo ohrožení jeho branky.
    72. Baldockovu střelu vyboxoval domácí brankář do bezpečí.
     
    74
    Na druhé straně vsítil branku Vardy, ale byl v ofsajdové pasti a to sudímu na čáře neuniklo. Praporek zdvihl a gól tak nemůže platit.
     
    76
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Carruthers, přichází Duffy.
     
    76
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Wright, přichází Evans.
     
    78
    Chilwell si obhodil obránce hostů a spěchal dále směrem k brance Blackmana. Jenže byl zastaven obráncem Sheffieldu a ten pak míč poslal na opačnou stranu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky utkání a stav je stále 1:0. Domácí tak drží těsný náskok a rádi by přidali pojistku. Jenž hosté urputně brání a sami se snaží o vyrovnání.
     
    80
    Další rohový kop pro Leicestr, jenž rozehraje Jamie Vardy.
     
    81
    Jenže balón se k žádnému spoluhráči nedostal, hosté ho ale zakopli znovu za zadní čáru a rohový kop si tak hráči Leicesteru zopakují.
     
    82
    Ani nyní ale neohrozili branku Sheffieldu, který tak má stále šanci srovnat a vynutit si druhé utkání. Uvidíme, zda se to hostům povede, nebo zda naopak domácí přidají postupovou pojistku.
     
    83
    Domácí další střelou chtěli ohrozit Blackmanovu branku, jenže další obránce Sheffieldu byl proti a projektil zastavil.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Vardy, přichází Albrighton.
     
    85
    Novic na hřišti Albrighton vyslal střelu z dálky, tu si ale pohlídal Blackman a následně pak míč odkopl od své branky.
     
    85
    Faul domácích před velkým vápnem a je tu volný přímý kop pro hosty, který je ze slibné pozice.
     
    86
    Na centrovaný míč si ale vyskočil domácí brankář a vyboxoval ho před sebe. Tam si ho sebrali spoluhráči a okamžitě zamířili daleko od své branky.
     
    87
    Z pravé strany vyslal centr do pokutového území hostující Stevens, ale uvnitř vápna pak nedokázal zakončit Basham. Další akce hostů tak skončila bez gólového efektu.
     
    88
    A znovu se dostávali hosté do akce, domácí si ale pokryli svou polovinu a nedovolili hráčům Sheffieldu žádné zakončení.
     
    88
    Až nyní se to povedlo a po tom, co domácí zakopli míč za zadní čáru, budou hosté zahrávat další rohový kop.
     
    89
    Ale nikdo si nedokázal na míč naskočit a ten tak do své moci převzali opět domácí hráči. Okamžitě pak spěchají daleko od své branky.
     
    90
    Další zákrok domácího brankáře, který hned odkopne míč od své branky co nejdále. Ještě tak mohou hráči Leicesteru zaútočit.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví tento zápas ještě o tři minuty.
     
    90+1
    Ndidi prošlápl nohu Brookse a ten s bolestivou grimasou skončil na zemi. Ndidi může být rád, že za tento faul nedostal žlutou kartu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Mahrez, přichází James.
     
    90+3
    Autové vhazování mají k dispozici domácí na polovině hostů a budou se míč snažit poslat co nejdále od své branky.
     
    90+4
    To se jim povedlo, ale ne na dlouho. Hosté míč zachytili a šli do další akce, ale i oni byli zastaveni. Vypadá to vypadá, že domácí své těsné vedení uhájí.
     
    90+4
    Ještě je tu odkop od domácí branky, který provede Schmeichel. A bude to zřejmě poslední dotyk s míčem v tomto utkání. Sudí už kouká na hodinky a zřejmě zápas ukončí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec vydřeli výhru 1:0, když se v šestašedesáté minutě prosadil Jamie Vardy. Hosté ovšem několikrát zahrozili a nebyli daleko od vyrovnání. Nakonec po bojovném výkonu v FA Cupu končí, domácí jdu naopak dále.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:6.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:39:21)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 66. Vardy


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:6.
    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan, Maquire, Chilwell – Gray, Iborra, Ndidi, Mahrez (90+3 James) – Iheanacho – Vardy (84. Albrighton)
    Náhradníci: Albrighton, Hamer, Adrien Silva, Dragović, James, Fuchs, Diabaté

    Sheffield United: Blackman – O´Connell, Basham, Wright (76. Evans) – Baldock, Lafferty, Carruthers (76. Duffy), Lundstram, Stevens – Donaldson, Wilson (46. Brooks)
    Náhradníci: Sharp, Stearman, Duffy, Heneghan, Eastwood, Evans, Brooks

    Rozhodčí: Mason – Lennard, Cook
    thejrc.org