Mladá Boleslav – Karviná 0:1 (kon.) | Ostrava – Slovácko 1:2 (kon.) | Zlín – Dukla Praha 1:1 (kon.)
Jablonec – Teplice 2:1 (kon.) | Jihlava – Slavia 1:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Brno 1:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:1 (0:0)
MFK Karviná
Sobota 17.02.2018, 15:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • HET liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Po dlouhé zimní přestávce se o slovo opět hlásí česká HET liga, která ma tento víkend na programu sedmnácté kolo. My ses společně v tomto online přenosu blíže podíváme na zápas, ve kterém se proti sobě utkají FK Mladá Boleslav a MFK Karviná. Úvodní výkop je naplánován na 15:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    V minulém ročníku patřili Středočeši mezi špičku české nejvyšší soutěže. Na suverénní Slavii sice ztratili propastných dvacet bodů, i přes to však mohla v klubu panovat spokojenost, neboť díky čtvrtému místu si zahráli předkola Evropské ligy. Tam se jim ale příliš nevedlo, a tak se letos svěřenci trenéra Dušana Uhrina mladšího mohli soustředit pouze na ligu a pohár. Zatímco v prvně jmenované soutěži se dokázali dostat přes úvodní dvě kola a postoupit do čtvrtfinále, v HET lize jim příliš pšenka nekvete a momentálně se nachází až na jedenácté příčce. Za umístění v dolní polovině tabulky může mizerný vstup do ročníku, v němž mladoboleslavští vytěžili z prvních pěti kol pouze jeden bod. Po nevydařeném podzimu vedení provedlo v kádru několik změn. Odešli hráči jako Stronati, Fleišman a dokonce také útočná stálice Jan Chramosta. Naopak do Mladé Boleslavi se stěhoval stoper Šušnjar a před pár dny i exsparťanský Tiémoko Konaté. Fanoušky také může potěšit to, že s týmem absolvovalo zimní přípravu několik talentovaných mladíků jako například Tomáš Ladra nebo Jiří Kateřiňák. Uvidíme, zda dokáže tento průvan kabinou zachránit modro-bílým sezonu.
     
    MFK Karviná

    Karvinští sice vstupovali do minulé sezony HET ligy z pozice nováčka, jenže na jejich herním projevu to nebylo vůbec znát. Ofenzivní pojetí fotbalu jim vyneslo velice dobrou desátou pozici a tento tým patřil mezi jedna z nejpříjemnějších překvapení. Navíc k tomu přidali i čtvrtfinálovou účast v poháru. Letos už to ale taková sláva není a Slezané budou vstupovat do jarní části tohoto ročníku ve velmi nelichotivé pozici, jelikož aktuálně se nachází na třinácté pozici a náskok na poslední Jihlavu činí pouhé čtyři body. Se záchranou jim má pomoci nový trenér Josef Mucha, který se z pozice asistenta přesunul na pozici hlavního lodivoda týmu. Přestože je Karviná namočená do záchranářských bojů, v zimní přestávce se toho v klubu příliš nestalo a vedení bude spoléhat na hráče z podzimního kádru. Snad jedinou výraznou změnou je příchod obránce Pavla Dreksy, který se nechytil v ázerbajdžánském týmu Něftči Baku a po roce se opět vrací do starého známého prostředí. To, zda se dokáží karvinští udržet v české nejvyšší soutěži, zatím není známo, avšak jisté je, že je v nadcházejících několika měsících nečeká nic jednoduchého.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Klíma, Takács, Křapka – Hubínek, Jánoš (C) – Přikryl, Matějovský, Mareš – Mebrahtu.
    Náhradníci: Vejmola – Chaluš, Ladra, Valenta, Konaté, Magera, Sus.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Janečka, Hošek, Eismann (C) – Šisler, Panák – Štepanovský, Budínský, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Štěrba, Dreksa, Smrž, Lingr, Weber, Letić.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Ondřej Pelikán, Adam Horák.
     
    Ještě jednou Vás všechny zdravím z mladoboleslavské Adidas Arény. Hlavní sudí Pavel Julínek právě přivádí aktéry dnešního zápasu na hrací plochu, za malou chvíli budeme moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zazněl první hvizd, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali hráči Karviné, kteří dnes nastupují ve žlutých dresech. Mladoboleslavští zvolili pro dnešní duel bílou sadu.
     
    2
    Po krátké kombinaci na vlastní polovině vyslal dlouhý nákop na Kalabišku Janečka, avšak exboleslavský hráč si neporadil se zpracováním a míč skončil v zámezí.
     
    3
    Šedovi se nyní příliš nepovedl odkop a málem toho dokázal využít Štěpanovský. Před ním ale dokázal zasáhnout Klíma, jenž uklidil balon mimo dosah karvinského fotbalisty.
     
    4
    Štěpanovský obdržel pas na hranici malého vápna. Odtamtud dával míč pod sebe na Wágnera, jenže ten byl dobře pokryt Takácsem a ke střele se nedostal.
     
    5
    Poprvé se do útoku vydali také domácí. Přikryl si na pravé straně obhodil obránce a poté našel svým centrem Mareše, jehož hlavičku Le Giang v pohodě lapil.
    5. Mareš hlavičkoval zblízka, Le Giang zasáhl pohotově
     
    6
    Šisler roztáhl hru do lajny na Čoliće, který si sice dokázal zpracovat balon, avšak k následnému centru se už neodhodlal.
     
    7
    Jánoš se dostal pod tlak napadajícího Budínského. Hostující hráč to ale v souboji přehnal s agresivitou a rozhodčí mu odpískal nedovolený zákrok.
     
    8
    Na obou stranách se teď nakupilo několik nepřesností, balon po této pasáži nakonec drží Středočeši.
     
    9
    Domácí zahrávali první rohový kop dnešního zápasu. Mareš adresoval svůj centr Jánošovi, který číhal na přední tyči. K tomu se ale díky dobrému obrannému zákroku Janečky balon nedostal.
     
    10
    Po souboji s Jánošem zůstává na trávníku ležet Tomáš Wágner a hra je přerušena.
     
    11
    Hostujícímu útočníkovi se na nohy příliš nechtělo, nakonec se však zvedá a bude moci pokračovat v zápase.
     
    12
    Následoval další roh Mladé Boleslavi. Tentokrát Mareš poslal balon na zadní tyč, kde jej ale hlavou odklidil do bezpečí Hošek.
     
    13
    Celek z města automobilů ale zůstal v držení balonu a vznikla z toho první šance. Mareš poslal míč pod sebe na Mebrahta, který se obtočil okolo svého strážce a poté svoji ranou pořádně protáhl Le Gianga.
    13. Mebrahtu vypálil z otočky k tyči, Le Giang ukázal parádní zákrok
     
    14
    Jánoš ztratil balon ve středu hřiště a málem z toho byla situace tří proti dvěma pro Karvinou, avšak jejich akci zmařil včasným skluzem Klíma.
     
    15
    Šisler si nyní neporozuměl s Wágnerem a přihrávka karvinského středopolaře skončila v zámezí. Šeda bude odkopávat od své brány.
     
    16
    Janečka až příliš dlouho váhal s rozehrávkou a nakonec naprosto zbytečně daroval míč domácím, když před dotírajícím Mebrahtem zahrál balon raději do autu.
     
    17
    Jánoš si všiml na levé straně volného Mareše a hned mu také adresoval svůj pas. Ten byl ale nepřesný a hosté budou vhazovat.
     
    18
    Pauschek si chtěl píchnout balon okolo Eismanna, avšak hostující kapitán ho dál nepustil. Domácí hráči ještě reklamovali ruku, hlavní sudí ale zůstal v klidu.
     
    19
    Mebrahtu se s míčem u nohy dostal až k rohovému praporku, odkud chtěl nacentrovat do vápna. Jeho pas však byl zblokován a do protiútoku naopak může jít Karviná...
     
    20
    Wágner se hnal za dlouhým nákopem Šislera, jenže ve sprinterském souboji jej předčil Klíma, který poté přihrál balon Šedovi.
     
    21
    Středočeši jsou v posledních minutách daleko více na míči a snaží se prokombinovat do nějaké gólové šance. Uvidíme, zda se jim povede tuto převahu zužitkovat.
     
    22
    Nyní mohli domácí zahrozit z rohového kopu, jenže Marešův centr opět našel pouze hlavu jednoho z bránících hráčů.
     
    23
    Křapka si zaběhl za obranu na kolmou přihrávku Mareše a poté se pokusil nalézt ve vápně číhajícího Mebrahta. Ten by ale musel být o několik centimetrů vyšší, aby na tento centr dosáhl.
     
    24
    Domácí nyní postupovali do rychlého brejku, avšak těsně za polovinou hřiště poslal Janečka k zemi Mareše a akce mladoboleslavských fotbalistů byla přerušena.
     
    25
    V hlavičkovém souboji se nyní nepříjemně srazili Mebrahtu a Šisler. Oba hráči se ale po chvíli zvedají.
     
    26
    Domácí měli poté standardní situaci a po několika odrazech se k míči dostal Hubínek. Ten se nakonec dostal i ke střele, avšak Le Giang jí dokázal v pohodě zkrotit.
     
    27
    Matějovský vletěl do souboje s Šislerem jako uragán a sudí Julínek opět píská faul. Volný přímý kop si vyzkouší také hosté.
     
    28
    Exekuci si vzal na starosti sám faulovaný Šisler, který sice našel Janečku, avšak ten se nacházel v ofsajdu, a z této akce tak nebylo nic.
     
    29
    První velká šance domácích! Po centru z levé strany se k balonu dostal Přikryl, jehož umístěnou střelu dokázal Le Giang konečky prstů vytěsnit na roh.
    29. Přikryl mířil přesně k tyči, Le Giang byl na zemi včas
     
    30
    A další gólovka Středočechů! Na centr Mareše si naskočil Takács, který ale nechal opět vyniknout Le Gianga. Hostující gólman má v posledních chvílích opravdu hodně práce.
     
    31
    Po kontaktu s Janečkou v pokutovém území se k zemi poroučel Mebrahtu a domácí se dožadovali pokutového kopu, píšťalka sudího však zůstává němá.
     
    32
    Další rohový kop rozehrál Mareš na na hranici vápna číhajícího Matějovského. Ten se do míče opřel z voleje, avšak jeho rána zamířila vysoko nad.
     
    34
    Po dlouhé době mohli něco směrem dopředu vymyslet také hosté, ale Šisler nepřesně přihrál Wágnerovi, a domácí hráči tak mohou založit další ofenzivní akci.
     
    35
    Pauschek dostal na pravé straně hodně prostoru a nakonec poslal do vápna střílený centr. Ten však pro sebe uzmul Janečka, jenž následně vyvezl míč daleko od brány Le Gianga.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Michal Hubínek (FK Mladá Boleslav).
     
    37
    Domácí dál pokračují ve svém náporu, avšak stále se jim nedaří překonat zatím výborného Le Gianga.
     
    38
    Kalabiška poslal do vápna dobrý centr, na který si naskočil Wágner. Ten byl ale tísněn Takácsem a jeho zakončení nezamířilo mezi tři tyče.
     
    39
    Jánoš nepřesně přihrál a do protiakce mohla jít Karviná. Hubínek ale nakonec dokázal chybu svého spoluhráče napravit, když ukopl balon Budínskému.
     
    40
    Le Giang si připisuje další zákrok, tentokráte si dokázal poradit se střelou Mareše z hranice šestnáctky.
     
    41
    Matějovský poslal k zemi unikajícího Šislera a bude z toho standardní situace pro hosty.
     
    42
    Ti ale nedokázali s nabídnutou šancí naložit vůbec dobře, Janečka se v době rozehrávky nacházel v ofsajdu a praporek asistenta sudího okamžitě vyletěl vzhůru.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Peter Štepanovský (MFK Karviná).
     
    43
    Boleslav se opět snažila udeřit po centru, avšak Marešova nabídka nenašla nikoho v bílém dresu.
     
    44
    Matějovský našel rozběhnutého Hubínka, který si chtěl poté narazit s Pauschekem. Přihrávka domácího záložníka ale byla hodně nepřesná a balon skončil v zámezí.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav).
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V té už se nic důležitého nestalo a hráči odcházejí do kabin za bezbrankového stavu. Mladá Boleslav byla v úvodní pětačtyřicetiminutovce lepším celkem, více držela balon na svých kopačkách a svého soupeře téměř k ničemu nepustila. Sama si naopak si vytvořila několik dobrých šancí, avšak hostující brankář Le Giang zatím vždy své spoluhráče podržel a jen díky jeho pohotovým zákrokům domácí nevedou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů nesáhl během přestávky ke střídání, a oba celky tak nastupují do druhé půle ve stejných sestavách. Uvidíme, zda se dokáže Karviná zvednout.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Antonín Křapka (FK Mladá Boleslav).
     
    47
    Přikryl se u postranní čáry dostal pod tlak dvou protihráčů a s touto situací si neodkázal poradit, kombinovat můžou karvinští fotbalisté.
     
    47
    Z kartami se na začátku druhého poločasu roztrhl pytel, další žluté napomenutí vidí Jan Šisler.
     
    48
    Domácí zahrávali volný přímý kop, po kterém se opět musel činit Le Giang. Marešův pokus totiž mířil přesně k tyči a hostující brankář měl s jeho střelou plné ruce práce.
    48. Le Giang se nenechal zaskočit střelou Mareše
     
    49
    Z následného rohového kopu nic nevzniklo, Marešův centr odvrátil na přední tyči stojící Janečka.
     
    50
    Mladoboleslavští mají opravdu výborný vstup do druhé půle. Z pravé strany se sám na bránu řítil Přikryl, avšak ten trefil pouze Le Gianga. K odraženému balonu se ještě tlačil Mebrahtu, jenže ten se ke střele nedostal.
     
    52
    Hubínek nyní sice měl dost prostoru k centru, ale ideální moment prováhal a následně jej o balon připravil Budínský.
     
    53
    Wágner vystihl přihrávku Hubínka a poté chtěl elegantní patičkou posunout balon na rozběhnutého Budínského, avšak jeho pas dokázal zachytit Klíma.
     
    54
    Přikryl byl faulován u postranní čáry a bude z toho další standardka pro Boleslav. Dokáží se domácí prosadit.
     
    55
    Mareš sice načechral balon na zadní tyč, avšak tam si nejvýše vyskočil Janečka, který odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    56
    Domácí dál obléhají šestnáctku Karviné. Ta se však stáhla a na útočné polovině se nachází pouze Wágner.
     
    57
    Přikryl nyní místo centru na Mebrahta otočil hru zpět na Matějovského, což se příliš nelíbilo domácím příznivcům, kteří dávají svou nespokojenost jasně najevo.
     
    58
    Hosté se dostali až k pokutovému území Mladé Boleslavi, jenže Kalabiška přišel o balon dřív, než dokázal odcentrovat.
     
    59
    Šisler si všiml nabíhajícího si Budínského a okamžitě mu posílal kolmou přihrávku. Ta však byla hodně nepřesná a balon skončil v zámezí. Šeda bude odkopávat od své svatyně.
     
    60
    Křapka poslal do vápna z levé strany dobrý centr, avšak těsně před Přikrylem odklidil balon Janečka.
     
    61
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Jiří Valenta.
     
    62
    Mebrahtu se už už dostával do zajímavé příležitosti, jenže jeho akci nakonec přerušil hvizd sudího. Ten si všiml, že mladoboleslavský útočník si při zpracování pomohl rukou.
     
    63
    Hošek si v souboji s Mebrahtem počínal v rozporu s pravidly a sudí Julínek píská nedovolený zákrok.
     
    64
    Středočesí měli následně volný přímý kop, který si vzal na starosti Mareš. Tomu se ale centr vůbec nepovedl a obrana hostů se v pohodě ubránila.
     
    65
    Domácí malinko polevili ze své aktivity a je to znát. Karvinští jsou momentálně v držení balonu a hráči ve žlutém v klidu kombinují na polovině svého soka.
     
    66
    Štepanovského centr z pravé strany dokázal zblokovat Křapka. Hosté ale dál zůstávají na míči a snaží se dostat do střelecké pozice.
     
    67
    Jánoš chtěl dlouhou přihrávkou vyslat do útoku Mebrahta, ale pas domácího kapitána byl hodně nepřesný a míč skončil za postranní čárou.
     
    68
    Wágner se dostal pod tlak dvou protihráčů, ale dokázal si s touto svízelnou situací poradit a následně roztáhl hru na Kalabišku.
     
    69
    Štepanovský nabízel balon z pravé strany do vápna domácích, avšak jeho centr byl příliš vysoký a nikdo z jeho spoluhráčů na něj nedosáhl.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Jan Kalabiška (MFK Karviná).
     
    71
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Golgol Mebrahtu, přichází Tomáš Ladra.
     
    72
    Po faulu jednoho z karvinských hráčů měli Středočeši standardní situaci. Mareš přetáhl svůj centr na zadní tyč, kam si pro něj došel Le Giang, jenž balon vyboxoval.
    72. Velká příležitost! Přikryl si nikým nehlídaný dobře nabíhal na teč
     
    73
    Pauschek nyní tak dlouho přemýšlel, co s balonem udělat, až o něj přišel. Následně však Eismann naprosto zbytečně odkopl míč, a domácí tak mohou dál kombinovat.
     
    74
    Střídající Ladra se hned dostal do zakončení. Po centru z levé strany jemně lízl balon hlavou a jeho pokus jen těsně minul Le Giangovu bránu.
     
    75
    Eismannův dlouhý aut proskákal skoro celým vápnem a málem se dostal až k volnému Kalabiškovi, před kterým však na poslední chvíli uklidil míč Mareš.
     
    76
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Filip Panák, přichází Vojtěch Smrž.
     
    77
    Obrovská šance Boleslavi! Do úniku dvou proti jednomu se dostali Přikryl a Ladra. Druhý jmenovaný předložil balon svému kolegovi, jenž se ocitl zcela sám před Le Giangem, avšak ve vyložené šanci trestuhodně minul.
    77. Ladra mohl být hrdinou, míč ale v bráně neskončil
     
    78
    Kalabiška se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, jenže jeho rána neměla gólové parametry a o pořádný kus minula domácí svatyni.
     
    79
    Hosté nyní drží balon na svých kopačkách a z jejich herního projevu je patrné, že s bodem by byli spokojení.
     
    80
    Wágner prodloužil Šislerův nákop za sebe, avšak tam se nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů. Hostující útočník se hodně zlobí na Kalabišku, který tuto situaci vypustil.
     
    81
    Jánoš chtěl vyslat do útoku Přikryla, jenže se mu příliš nepovedla přihrávka a míč skončil pouze na kopačce Janečky.
     
    82
    Do Adidas Arény si dnes našlo cestu 2166 diváků.
     
    83
    Mareš nyní obral o balon Kalabišku a nebýt toho, že sudí Julínek zapískal domácímu hráči faul, šli by bílí do situace tří proti dvěma.
     
    84
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Přikryl, přichází Lukáš Magera.
     
    85
    Ze střídání trenéra Dušana Uhrina mladšího je patrné, že chtějí z tohoto zápasu urvat všechny tři body. Podaří se jim to?
     
    86
    Hubínek sice dobře vybojoval balon, poté však špatně přihrál Ladrovi, a Karviná se tak dostala k balonu zcela zadarmo.
     
    87
    Hosté zahrávali rohový kop. Ten si vzal na starosti Eismann, který však našel pouze Pauscheka, jenž uklidil míč do bezpečí.
     
    88
    Domácí se poté vydali do útoku, jenž jejich kombinace byla hodně krkolomná, čehož využil Šisler, který vystihl přihrávku Pauscheka.
     
    89
    A další nepřesnost ze strany domácích, tentokrát si nerozuměl Ladra s Valentou a z ochozů se začíná ozývat hlasitý pískot.
     
    90
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Peter Štepanovský, přichází Ondřej Lingr.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny dvě minuty. Domácím už moc času nezbývá.
     
    90+1
    V hlavičkovém souboji se nyní nepříjemně srazili Pauschek a Šisler a na hrací plochu jsou přivoláni lékaři.
     
    90+2
    Oba jsou po krátkém ošetření v pořádku a budou moci pokračovat.
     
    90+2
    Karviná právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovský šok pro domácí, Karviná se totiž těsně před konce dostává do vedení! Standardní situaci rozehrál Budínský a jeho centr našel hlavu TOMÁŠE WÁGNERA, který zřejmě rozhodl o výhře svého celku.
    90+2. Tomáš WÁGNER - 0:1
     
    90+4
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Budínský, přichází Jan Štěrba.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z výhry se nakonec mohou radovat hosté. Ti byli sice po většinu zápasu mírně pasivnější, avšak na rozdíl od svého soupeře dokázali využít svou šanci. Největší gólovku Středočechů měl na kopačce Ladra, který ale tváří v tvář Le Gianngovi neuspěl. Tři body nakonec Slezanům v nastavení vystřelil Wágner, který si naskočil na centr Budínského, a odšpuntoval tak gejzír radosti v nepočetném kotli Karviné.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:1.
     
    Ode mě je to z tohoto duelu vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (17:05:04)

    Jáchym Tůma

    Branky: 90+2. Wágner (Budínský)

    Karty:   36. Hubínek (MBL), 45. Matějovský (MBL), 46. Křapka (MBL) – 42. Štepanovský (KAR), 47. Šisler (KAR), 70. Kalabiška (KAR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 7:1.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Klíma, Takács, Křapka – Hubínek, Jánoš (C) – Přikryl (84. Magera), Matějovský (61. Valenta), Mareš – Mebrahtu (71. Ladra).
    Náhradníci: Vejmola – Chaluš, Ladra, Valenta, Konaté, Magera, Sus.

    MFK Karviná: P. Le Giang – Čolić, Janečka, Hošek, Eismann (C) – Šisler, Panák (76. Smrž) – Štepanovský (90. Lingr), Budínský (90+4. Štěrba), Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Štěrba, Dreksa, Smrž, Lingr, Weber, Letić.

    Rozhodčí: Pavel Julínek – Ondřej Pelikán, Adam Horák

    Diváci: 2166
    thejrc.org