Antverpy – Oostende 0:0 (kon.) | Waregem – Eupen 3:2 (kon.) | Lokeren – Kortrijk 0:1 (kon.)
Club Brugge – Genk 2:2 (kon.)
konec
SV Zulte-Waregem
3:2 (2:2)
KAS Eupen
Sobota 17.02.2018, 20:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům kopané! Základní část belgické nejvyšší soutěže se pomalu blíží ke konci a tento víkend je na programu již 27. kolo. My se v tomto online přenosu blíže podíváme na zápas, ve kterém SV Zulte-Waregem přivítá na svém hřišti KAS Eupen. Úvodní výkop je naplánován na 20:00.
     
    SV Zulte-Waregem

    V minulém ročníku se Zulte-Waregem umístil v horních patrech tabulky a díky vyrovnaným výkonům se dokonce mohl těšit na Evropskou ligu. Letos už to taková sláva není a momentálně se svěřenci trenéra Duryho nachází na třinácté příčce. Těšit je však může solidní produktivita ofenzivních hráčů. Aaron Leya Iseka má na svém kontě už šest branek. Stejný počet gólů nasázel také nigerijský fotbalista Peter Olayinka, který je českým fotbalovým fanouškům dobře známý díky působení v pražské Dukle. Naopak v obraně má Zulte-Waregem poměrně velké problémy, neboť jejich defenziva je druhá nejhorší v celé lize. Navíc má parta okolo kapitána De fauwa co napravovat, v posledním zápase totiž podlehli Genku 1:3.
     
    KAS Eupen

    Loňská sezona byla pro Eupen vcelku úspěšná, jelikož v roli nováčka se dokázal udržet v nejvyšší soutěži. Na konci mu sice patřilo třetí místo od konce, avšak i tak mohli být v klubu spokojení. Letos jsou na tom svěřenci kouče Makélélého hůře, čtyři kola před koncem základní části se totiž nachází na samotném dně tabulky. Jejich ztráta na předposlední Mechelen je sice jednobodová, jenže v minulé kole na svého největšího rivala v boji o udržení nestačili a prohráli s ním 0:1. Jediné, co může fanoušky tohoto celku těšit, je solidní produktivita M'Baye Leyeho, jenž už v této sezoně nasázel úctyhodných devět branek, díky čemuž momentálně patří mezi nejlepší střelce.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Derijck, Björdal, Hamalainen – De Mets, I. Doumbia – Coopman, Kaya, Olayinka – Harbaoui.
    Náhradníci: Bostyn – Baudry, Leya Iseka, De Pauw, Walsh, De Sart, Šaponjić, Bongonda.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Tirpan, Mulumba, Valiente, Gnaka – Ocansey, Diagné, García, Schouterden – Alsenhaji, Leye.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Lazare Amani, Castro-Montes, Wagué, Raspentino, Tojokawa, Odeni.

    Rozhodčí: Bert Put – Pieter Becquet, Kristof Meers.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali hosté, kteří dnes nastupují v bílých dresech, zatímco jejich soupeř zvolil červenou sadu.
     
    2
    Po krátké kombinaci na vlastní polovině vyslal dlouhý nákop na Leyeho Mulumba, jenže jeho pas byl příliš dlouhý a balonu se zmocnil Derijck.
     
    3
    Olayinka se dostal do dobré palebné pozice, avšak nedokázal si navést balon na střelu a poté jej o míč připravil Valiente.
     
    4
    Davy de Fauw si chtěl narazit s De Metsem, ale zpětná přihrávka domácího záložníka byla příliš tvrdá a nakonec skončila až v zámezí.
     
    5
    Coopmanův centr byl zblokován obranou Eupenu, bude z toho první rohový kop pro Zulte-Waregem.
     
    6
    Z toho nic nevzniklo a naopak do protiútoku se hnali hosté. Balon se po několika odrazech dostal ke Garcíovi, jehož lehce tečovaný volej skončil v náruči Bossuta.
     
    7
    Ke střele ze střední vzdálenosti se odhodlal De Mets, avšak jeho pokus zamířil vysoko nad a Van Crombrugge bude vykopávat od své svatyně.
     
    8
    Leye obdržel dobrý pas za obranu červených, jenže poté si příliš předkopl balon a z úhlu rozvlnil pouze boční síť.
     
    9
    Kaya se dostal pod tlak dvou protihráčů, a tak raději otočil hru a poslal míč zpět na de Fauwa.
     
    10
    Leye se probíjel obranou domácích a málem se mu to povedlo, jenže Derijck jej na poslední chvíli dokázal odstavit od balonu.
     
    11
    Hosté jsou v úvodu zápasu více na míči a snaží se kombinací dostat až do bezprostřední blízkosti Bossutovy brány, což se jim však zatím příliš nedaří.
     
    12
    Doumbia chtěl u postranní čáry doslova utancovat Tirpana. Ten se ale nenechal a po jeho zásahu budou domácí vhazovat.
     
    13
    Eupen právě vstřelil branku!
    Hosté se po třinácti minutách dostávají do vedení! HAMZA ALSENHAJI se dostal do situace jednoho proti dvěma a vyřešil to opravdu náramně. Nejprve si obhodil oba obránce a poté nedal umístěnou střelou Bossutovi šanci.
    13. Hamza ALSENHAJI - 0:1
     
    15
    A Eupen zřejmě nemá dost. S další akcí přispěchal García, který chtěl z hranice vápna překvapit brankáře domácích lehkým lobem. Ten ale nakonec skončil nad bránou, a Bossut tak mohl zůstat v klidu.
     
    16
    Červení nyní působí velice zaskočeně a kupí jednu nepřesnost za druhou.
     
    17
    Nejistoty v obraně Zulte-Waregemu se pokusil využít Leye, který si navedl míč na pravačku a poté prověřil Bossut. Ten však byl pozorný a střelu hostujícího forvarda lapil.
     
    18
    Kaya teď ve středu hřiště přišel o balon a z ochozů se začíná ozývat pískot nespokojených fanoušků domácího celku.
     
    19
    Coopman nyní pořádně zabrnkal na nervy svých spoluhráčů, když málem svojí přihrávkou vyslal do úniku Leyeho. Ten však na balon nedosáhl.
     
    20
    Olayinka si navedl míč na střed a poté se s ničím nerozpakoval a napálil jej na Van Cromruggeho. Brankář Eupenu ale jho střelu celou dobu viděl a připsal si pohodlný zákrok.
     
    21
    Na Mulumbu dotíral Harbaoui, a proto stoper Eupenu raději odkopl balon co nejdále od hostující brány.
     
    22
    Ocansey měl na pravé straně dost času na centr, avšak ideální moment prováhal a poté ho dokázal odzbrojit Hamalainen.
     
    23
    Zulte-Waregem zahrával rohový kop, jehož exekuci si vzal na starost De Mets. Tomu se centr příliš nepovedl a Van Crombrugge vyboxoval míč do bezpečí.
     
    24
    Další nabídku do šestnáctky poslal de Fauw, jenže ani on nepochodil a brankář Eupenu si pro balon v pohodě došel.
     
    25
    V posledních minutách se hra malinko uklidnila a hosté nikam nespěchají, momentálně si přihrávají na vlastní polovině.
     
    26
    Diagné se po lehkém kontaktu na hranici pokutového území poroučel k zemi a dožadoval se odpískání faulu. Hlavní sudí ale zůstal v klidu a hra plyne dál.
     
    27
    De Mets adresoval svůj centr z levé stranu Kayovi, který byl na zadní tyči úplně sám. Nakonec se k němu balon díky dobrému obrannému zákroku Valienteho nedostal.
     
    28
    Domácí měli další roh. Tentokrát se k hlavičce dostal Björdal, jenže jeho zakončení nezamířilo mezi tři tyče.
     
    29
    Coopman se s balonem prokličkoval až do šestnáctky, avšak poté dal svému centru příliš velkou razanci a nikdo z jeho spoluhráčů tuto nabídku nezachytil.
     
    30
    Tirpan si příliš ukopl balon a poté ještě nedovoleně atakoval Hamalainena, takže domácí budou v klidu rozehrávat.
     
    31
    Červení opět přišli o balon ve středu hřiště a málem je to mrzelo. Leye sklepl pas Diagného na Garcíu, jehož následný volej pořádně protáhl Bossuta.
     
    33
    Mulumba nestíhal Kayu, a tak jej poslal k zemi. Bude z toho standardní situace pro Zulte-Waregem.
     
    34
    De Mets posílal svůj centr na zadní tyč, jenže z brány včas vyběhl Van Crombrugge, jenž balon vyboxoval.
     
    35
    Eupen nyní vytáhl svůj presink hodně vysoko a domácí s tím měli značné problémy. Nakonec musel Derijck poslat dlouhý nákop na útočnou polovinu, za kterým se ale nevydal žádný z jeho spoluhráčů.
     
    36
    Garcíova rána zpoza šestnáctky byla tečovaná, bude z toho roh pro hráče v bílém.
    36. Luis García (EUP)
     
    37
    Rozehrávky od rohového praporku se ujal García. Ten nabízel balon na přední tyč, kde se však nacházel pouze De Mets, jenž vyvezl balon daleko od brány domácích.
     
    38
    Leye se vrhl mezi tři protihráče a díky své zdravé drzosti vybojoval pro svůj tým další roh.
     
    39
    Eupen právě vstřelil branku!
    Z rohového kopu nic nevzniklo, avšak akce hostů pokračovala dál a vedla až ke druhé brance! Ocansey nacentroval míč z pravé strany a JOHAN BJÖRDAL si jej srazil do vlastní brány.
    39. Johan BJÖRDAL - 0:2
     
    41
    Waregem právě vstřelil branku!
    Z góly se nyní doslova roztrhl pytel, okamžitě po rozehrávce domácí snižují na rozdíl jedné branky! Po centru z levé strany se k hlavičce dostal HAMDI HARBAOUI, jenž nedal z hranice malého vápna Van Cromruggenovi šanci.
    41. Hamdi HARBAOUI - 1:2
     
    42
    Domácí vstřelená branka nakopla a nyní se velice aktivně tlačí za vyrovnáním. Uvidíme, zda se jim to podaří ještě do konce první půle.
     
    43
    Po kontaktu s Olayinkou zůstal na trávníku ležet Mulumba a hra je přerušena.
     
    43
    Hostující stoper je za doprovodu lékařského týmu odváděn za postranní čáru, avšak vypadá to, že bude moci pokračovat.
     
    44
    Waregem právě vstřelil branku!
    Brankové hody nemají konců! Davy de Fauw poslal do vápna střílený centr, který propadl až k HAMDIMU HARBAOUIMU, který z otočky vymetl horní růžek hostující brány.
    44. Hamdi HARBAOUI - 2:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí nenastavil ani minut a bláznivý první poločas končí. Diváci byli svědky čtyř branek a zatím sledujeme parádní ofenzivní fotbal. Hosté se dostali do vedení ve třinácté minutě, když se prosadil Alsenhaji. Bláznivou šestiminutovku poté načal vlastním gólem Björdal, jenž srazil Ocanseyův centr za záda Bossuta. Následně se však domácí zvedli a díky dvěma brankám Harbaouiho dokázali vyrovnat. Ve druhé půli nás jistě čeká velice zajímavá podívaná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů neudělal o přestávce žádnou změnu. Doufejme, že hra bude ponese stejné parametry jako v úvodní pětačtyřicetiminutovce.
     
    47
    Červení se v úvodu nikam nežene a momentálně kombinují na vlastní polovině.
     
    48
    Mulumba poslal dlouhý pas na Leyeho, avšak ten byl předskočen Derijckem, a do šance se tak nedostal.
     
    49
    Po faulu Garcíi budou domácí zahrávat standardní situaci.
     
    50
    Tu si vzal na starosti De Mets, který svým centrem sice našel hlavu Coopmana, avšak ten v krkolomné pozici nedokázal zakončit přesně.
     
    51
    Olayinka se prosmýkl po levé straně a nebýt skluzu Valienteho, který přišel na poslední chvíli, šel by ze strany sám na bránu.
     
    52
    Harbaoui nyní naskočil do brankáře Van Crombruggeho a hlavní rozhodčí přerušuje hru.
     
    53
    García si chtěl píchnout balon mezi domácími obránci, jenže míč si příliš předkopl, a do šance se tak vůbec nedostal.
     
    54
    Diagné si všiml rozběhnutého Leyeho a hned mu také adresoval svůj pas. Před hostujícím útočníkem ale zasáhl Mulumba a bílí budou vhazovat.
     
    55
    Ocansey poslal do vápna dobrý centr, ale Bossut byl včas venku z brány a chytil míč do svých rukavic.
     
    56
    Na Bossuta nyní dotíral Leye, a proto domácí gólman raději odkopl balon co nejdále od své svatyně.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Brian Hamalainen (SV Zulte-Waregem).
     
    58
    Schouterden se protáhl po levé straně, avšak k centru se nakonec nedostal, neboť skluzem mu míč vypíchl Doumbia.
     
    59
    Následně měl Eupen rohový kop, ze kterého ale nic nevzniklo a naopak do rychlého brejku mohou jít domácí fotbalisté.
     
    60
    Ten ale nakonec nepřišel, jelikož Olayinka postrádal podporu spoluhráčů, a proto svoji akci zbrzdil.
     
    61
    Coopman přetáhl centr na zadní tyč, kam si nabíhal Haraboui. Ten se ale nakonec do zakončení nedostal kvůli obrannému zákroku Valienteho.
     
    62
    Nyní se těsně před vápnem hostů nepříjemně srazili Tirpan a Harbaoui. Zatímco domácí útočník z tohoto střetu vyšel bez následků, obránce Eupenu je ošetřován na hrací ploše.
     
    63
    Tirpan je nyní odváděn za postranní čáru. Uvidíme, zda bude muset z dnešního zápasu odstoupit.
     
    64
    Waregem právě vstřelil branku!
    Domácí dokonávají svůj obrat v tomto duelu a po volném přímém kopu se ujímají vedení. BRIAN HAMALAINEN si postavil míč a poté parádní pumelicí obstřelil zeď.
    64. Brian HAMALAINEN - 3:2
     
    66
    Ocansey poslal do šestnáctky přízemní centr, avšak pro balon si došel Bossut, jenž doslova ukradl míč Leyemu.
     
    67
    Domácí hráči už nikam nebudou spěchat. Nyní vše závisí na Eupenu, jak se dokáže popasovat se zbytkem zápasu.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mbaye Leye (KAS Eupen).
     
    69
    Po kontaktu s Gnakou se k zemi velmi ochotně poroučel a dožadoval se penalty, avšak může být rád, že nedostal žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    70
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Nils Schouterden, přichází Juta Tojokawa.
     
    71
    Zulte-Waregem se nyní malinko zatáhl na vlastní polovinu a čeká, co předvede jeho soupeř.
     
    72
    De Mets si narazil s Kayou a málem se dostal do gólové příležitosti, jenže na poslední chvíli mu balon vypíchl Valiente.
     
    73
    Ocansey opět poslal balon do vápna, jenže ani tentokrát nebyla jeho nabídka vyslyšena.
     
    74
    Van Crombrugge nyní vyběhl daleko ze své brány a málem se mu to vymstilo. Nakonec ale celou situaci zvládl, avšak domácí budou mít roh.
     
    75
    Po něm ale gólman Eupenu ukázal, že jej předchozí zaváhání nijak nerozhodilo a v pohodě si došel pro centr De Metse.
     
    75
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Sander Coopman, přichází Théo Bongonda.
     
    77
    Rohový kop si vyzkoušeli i hráči na druhé straně, jenže ani oni se nedokázali po této situaci prosadit.
     
    78
    Leye chtěl sklepnout balon pod sebe na Tojokawu, avšak balon mu sjel po noze a nakonec se odkutálel až za postranní čáru.
     
    79
    Eupen už pomalu stupňuje svůj tlak a čím dál tím více se tlačí do útoku. Uvidíme, zda s tím dokáže ještě něco udělat.
     
    80
    Teď se ale hosté nestihli vrátit a málem z toho byla branka. Bongonda se obtočil okolo svého strážce, avšak poté mu střela příliš nesedla a míč skončil mimo bránu.
     
    81
    Leye si navedl balon na střed a poté se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti. Jeho pokus byl sice hodně tvrdý, jenže mezi tři tyče nezamířil.
     
    82
    Hosté nechávají pootevřená vrátka v obraně a červení se dostávají do rychlých brejků. Jeden takový táhl Bongonda, který si ale nerozuměl s Kayou a míč skončil v zámezí.
     
    83
    Po několika nepřesných pasech ve středu hřiště se balon dostal až k Van Crombruggemu, který bude moci založit další akci hostů.
     
    84
    Na pravé straně byl zcela volný Bongonda a De Mets mu také posílal dlouhou přihrávku, jenže před ním dokázal zasáhnout Mulumba.
     
    85
    De Mets nyní takticky přerušil hru ve středu hřiště, a přerušil tak rodící se akci Eupenu.
     
    86
    García teď hodně tvrdě zajel do Harbaouiho a může být rád, že za svůj zákrok nevidí žluté napomenutí.
     
    87
    Bez cizího zapřičinění se k zemi skácel Tirpan a hostující obránce dává jasně najevo, že dál už to nepůjde.
     
    88
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Mickaël Tirpan, přichází Moussa Wagué.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Hamdi Harbaoui (SV Zulte-Waregem).
     
    90
    Hosté už vrhají všechny své síly do ofenzivy, avšak stále se nemohou usadit na útočné polovině, neboť domácí aktivně napadají hráče s balonem.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Onur Kaya, přichází Nill De Pauw.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Sammy Bossut (SV Zulte-Waregem).
     
    90+2
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Silas Gnaka, přichází Florian Raspentino.
     
    90+3
    Tak to byla velká šance hostů! García prošel obranou domácích a ocitl se sám před Bossutem. Toho sice dokázal překonat, avšak balon za brankovou čáru nepustil Derijck, jenž zachránil svůj tým.
    90+3. Luis García (EUP)
     
    90+4
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Hamdi Harbaoui, přichází Ivan Šaponjić.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z vítězství se díky skvělému obratu mohou radovat domácí. Ti po divokém prvním poločase skvěle nastoupili do toho druhého a díky krásnému gólu Hamalainena z volného přímého kopu se dostali v 64. minutě do vedení, které už nepustili. Hosté se ještě v závěru snažili o vyrovnání, avšak jejich největší šanci zmařil zákrokem těsně před brankovou čárou jeden z obránců Zulte-Waregemu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:10. Rohy: 7:4.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (21:57:49)

    Jáchym Tůma

    Branky: 41. Harbaoui, 44. Harbaoui, 64. Hamalainen – 13. Alsenhaji, 39. Björdal (vla.)

    Karty:   57. Hamalainen (WAR), 89. Harbaoui (WAR), 90+2. Bossut (WAR) – 68. Leye (EUP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 5:10. Rohy: 7:4.
    SV Zulte-Waregem: Bossut – de Fauw, Derijck, Björdal, Hamalainen – De Mets, I. Doumbia – Coopman (75. Bongonda), Kaya (90+1. De Pauw), Olayinka – Harbaoui (90+4. Šaponjić).
    Náhradníci: Bostyn – Baudry, Leya Iseka, De Pauw, Walsh, De Sart, Šaponjić, Bongonda.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Tirpan (88. Wagué), Mulumba, Valiente, Gnaka (90+2. Raspentino) – Ocansey, Diagné, García, Schouterden (70. Tojokawa) – Alsenhaji, Leye.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Lazare Amani, Castro-Montes, Wagué, Raspentino, Tojokawa, Odeni.

    Rozhodčí: Bert Put – Pieter Becquet, Kristof Meers
    thejrc.org