PSG – Štrasburk 5:2 (kon.) | Amiens – Toulouse 0:0 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 0:1 (kon.)
Caen – Rennes 2:2 (kon.) | Montpellier – Guingamp 1:1 (kon.) | Troyes – Méty 1:0 (kon.)
konec
Angers SCO
0:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
Sobota 17.02.2018, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již šestadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Anhers, které před domácím publikem přivítá Saint-Étienne.
     
    Angers SCO

    Angers se v předchozím ročníku pohybovalo v klidném středu tabulky a obsadilo konečné dvanácté místo. I v nové sezoně se Angers pohybuje v hloubi druhé poloviny tabulky. Po nadějném začátku roku se Angers stále propadá tabulkou až na aktuální osmnáctou příčku. O propad se postarala především série devíti zápasů bez výhry na konci roku 2017. Po vánoční přestávce se Angers již probojovalo k sedmi bodům. V domácím prostředí si Angers poradilo s Troyes 3:1, o týden později těsně porazilo 1:0 Amiens. Před týdnem však Angers utrpělo nepříjemný debakl na domácím trávníku 0:4 od úřadujících mistrů z Monaka.
     
    AS Saint-Étienne

    Saint-Étienne čekalo v minulém ročníku Ligue 1 po slibném úvodu sezony lepší než "jen" konečnou osmou pozici, která nezaručilo evropské poháry. Letošní sezonu odstartoval tým kolem zkušeného brankáře Stephana Ruffiera skvěle. Ve třech prvních kolech neinkasoval ani jednu branku a měl na svém kontě plný počet devíti bodů. Nice, Caen, ani nováček z Amiensu se proti skvěle chytajícímu Ruffierovi neprosadil. Od té doby ale Saint-Étienne podobnou sérii nezopakovalo, především kvůli nepovedenému listopadu a prosinci bez jediné výhry se propadlo až na aktuální čtrnácté místo. V posledních třech zápasech se ale Saint-Étienne vrací do pohody z úvodu sezony, ze třech zápasů vytěžilo hned sedm bodů za dvě výhry a cennou remízu 2:2 na vlastním trávníku proti rozjetému Marseille.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    10.09. 2017 St. Etienne – Angers 1:1
    22.01. 2017 St. Etienne – Angers 2:1
    27.11. 2016 Angers – St. Etienne 1:2
    05.03. 2016 Angers – St. Etienne 0:0
    20.12. 2015 St. Etienne – Angers 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Andreu – Santamaría – Tait, Oniangué, Mangani, Capelle – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Guillaume, Reine-Adélaïde, Fulgini, Thomas, Bamba, T. Touré.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy, Perrin (C), Subotić, Gabriel Silva – Cabella, M'Vila, Selnaes, Ntep – Hamouma, Berić.
    Náhradníci: Moulin – Théophile-Catherine, Pajot, Dioussé, Bamba, Monnet-Paquet, Pierre-Gabriel.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Hebrard.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Saint-Étienne ale nikam nespěchalo, od Subotiče se dostal balon na pravou stranu, kde byl Cabella. Jeho centru si však pohlídal domácí brankář.
     
    3
    Také domácí se poprvé probojovali s míčem na útočnou polovinu. Tait vhodil míč do hry zpoza postranní lajny, následně ale nepřihrál přesně. Balon se ale dostal zpět k domácím.
     
    4
    Opatrný start zápasu pokračuje. Hosté se sice dostali k balonu ve středovém kruhu, ale poté zvolil Selnaes přihrávku jen zpět na obránce.
     
    5
    Toko Ekambi se snažil napadat, ale byl v tom sám. Hosté s přehledem překonali napadajícího hráče, pokračovali po levém kraji, ale dobře rozehranou akci ukončil Tait.
     
    6
    Ntep si to namířil mezi dva obránce, ale neuspěl. Následně se hnal sám na branku z pravé strany Toko Ekambi. Kamerunec měl spoustu času, ale jeho střelu dokázal vyrazit Ruffier.
     
    7
    Po boji ve středu pole se zmocnil balonu domácí Capelle. Saint-Étienne se ale rychle stačilo průhledné přihrávce ubránit. Snadná práce pro Perrina.
     
    8
    Dlouhý pas měl najít hrotového útočníka Angers. Toko Ekambi byl však sám proti trojici obránců zcela bez šance.
     
    9
    Toko Ekambi znovu měl převzít přihrávku, tentokrát po trávníku, ale nepohlídal si své postavení a je mu pískán ofsajd.
     
    10
    První desetiminutovka závratné tempo nepřinesla. Cabella sice dokázal přes Andreua odcentrovat do vápna, ale Berič se již ke střele nedostal.
     
    12
    Ntep byl znovu v rychlosti na levém kraji, prosmýkl se kolem obránce, ale ten ho dokázal ještě pozdržet a následný atak Manceua již soupeře zastavuje úplně.
     
    13
    Berič si skvěle levou nohou zpracoval dlouhou přihrávku, ale podobně jako před malou chvílí na druhé straně Toko Ekambi si nepohlídal ofsajdovou pozici.
     
    14
    Oba týmy vycházejí zatím ze zabezpečené obrany. O tom se přesvědčil i nyní útočící Ntep, který byl vytlačen s míčem u kopačky do zámezí.
     
    15
    Saint-Étienne začíná mít navrch. Ntep znovu spěchal za balon na pravé straně, ale na poslední chvílis e mu vrhl pod nohy bránící Traoré.
     
    16
    Hostující tým pokračoval rohovým kopem, ale ve vápně před Butellem žádné nebezpečí nevzniklo.
     
    17
    Nyní se ale musí hosté bránit. Na levé straně musel rychle vystoupit proti soupeři Debuchy. Zkušený obránce ale dokázal čistě sebrat balon.
     
    18
    Zničehonic se zjevil v pokutovém území Toko Ekambi. Ještě chtěl přihrávat na Taita, ale ten už neměl tolik rychlosti, ale doklepl balon do sítě. Hosté tak mohou rozehrávat.
     
    19
    Traoré na nic nečekal a z pozice stopera se vydal na útočný výlet. Jeho dělovka ale Ruffiera vůbec neohrozila, míč končí vysoko nad brankou.
     
    20
    Ani dvacet minut nepřineslo vážnější situaci u jedné z branek. Nyní se snažil projít pravou stranou Gabriel Silva, ale do cestu se mu výborně postavil Manceau.
     
    22
    Ve středu pole se provinil faulem domácí Santamaría. Odnesl do Selnaes, který se ale velmi rychle zvedá z trávníku a bude pokračovat.
     
    23
    Ntep si chtěl obhodit na pravé straně soupeře, ale poslal míč až do autu. Angers se tak dostává zcela zadarmo k balonu.
     
    24
    Manceau se musel zatáhnout do obrany. Po vysokém centr se však dostal k míči jako první a s přehledem odhlavičkoval nebezpečí daleko od branky.
     
    25
    Pohledá akce hostujícího týmu. Cabella měl na pravé straně prostor pro centr, skvěle našel ve vápně Beriče. Ten ale v obklopení hlavičkoval jen přesně do prostoru, kde stál Butelle.
     
    26
    Domácí už už startovali do rychlého protiútoku. Celou akci však zastavil ještě v zárodku taktickým faulem Subotič. Hlavní rozhodčí srbského stopera zatím žlutou kartou netrestá.
     
    28
    Na levé straně se prosmýkl kolem obránce domácí Capelle. Následně chtěl přihrávat pod sebe, ale ve zhuštěném prostoru se již Angers se střele nedostalo.
     
    29
    Loïc Perrin se vydal také do útoku. Hostující kapitán vypálil ze třiceti metrů jen do dvacáté řady nad domácí brankou.
     
    30
    Po půlhodině hry se ani jeden z brankářů příliš nezapotil. Thomas Mangani rozehrál po lehkém faulu ze středu pole. Následně ale musel řešit nepříjemnou situaci Butelle, když dostal velmi prudkou malou domů.
     
    31
    Hosté nakonec rozehrávali rohový kop. Ten si však pohlídal právě domácí brankář Ludovic Butelle.
     
    32
    Ntep ještě zasekl na levém kraji míč před centrem. To ale nepřekvapilo bránícího Manceua, který s přehledem sebral balon.
     
    33
    Toko Ekambi se hnal za nakopnutým míčem, nakonec z prvního doteku pálil jen do skvěle postaveného obránce hostujícího celku.
     
    34
    Z velké dálky se pokoušel překvapit Ruffiera Santamaría. Spíše defenzivní záložník Angers však nedal míči potřebnou razanci a hostující brankář tak neměl téměř skoro žádnou práci.
     
    35
    Ole Selnaes se nemohl dostat k míči před soupeře a tak si pomohl rukou. To vyhodnotil hlavní rozhodčí jako faul za žlutou kartu.
     
    36
    Selnaes si koledoval o další kartu. Nyní ale jeho skluz nebyl posouzen ani jako faul. Akce Saint-Étienne tak skončila až obranným odkopem Traorého.
     
    37
    S koncem poločasu se na trávníku začíná přitvrzovat. Na pravé straně si předkopl příliš daleko míč od kopačky Tait a toho využil Ntep, který byl poté zbytečně dohrán.
     
    38
    Obrannou hlavičkou se nyní prezentoval ve středu pole Pavlovič. Chorvatský stoper nedal žádnou šanci útočícímu Hamoumovi.
     
    39
    Další nedovolený zákrok předvedl domácí Andreu. Hosté však rozehrávky volného přímého kopu vůbec nevyužili. Naopak se museli rychle vracet do obrany. Capellovu střelu dokázal vyrazit nad Perrin.
     
    40
    Po rohovém kopu se dostal k hlavičce na bodu pro penaltu Mangani. Jeho pokus ale neměl potřebnou sílu a Ruffier s přehledem ukryl balon do rukavic.
     
    41
    Postupný útok hostů vedl jen ke sraženému centru Silvy. Butelle se musel vrhnout ke své bližší tyči a sebrat balon směřující do sítě.
     
    42
    Boj ve středu pole vyhrál Mvilla. Následně přišla přesné přihrávka do vápna, ale Hamouma byl obsazen hned dvěma obránci a ke střele se nedostal.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu hostující Selnaes. Tentokrát se norský záložník zmohl jen k nepřesné přihrávce na Beriče.
     
    45
    Vincent Manceau si poradil s rychlým Ntepem na levém kraji. Následně při rozehrávce spolupracoval s Butellem, ale dlouhý nákop od domácího brankáře Taita nenašel.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí bez branek.

    Saint-Étienne mělo delší čas míč pod kontrolou, ale do větší brankové příležitosti se nedostalo. Na druhé straně se Angers pokoušelo o rychlé protiútoky. Jeden z nich zakončoval prudkou střelou Karl Toko Ekambi jen do dobře postaveného Ruffiera. Ani jeden brankář neměl v prvním poločase složitější situaci na vyřešení.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí fotbalisté vstoupili do druhého poločasu rozehrávkou ze středového kruhu. První akci ale měli k dispozici hosté, dlouhá přihrávka na Beriče však do vápna neprošla.
     
    48
    Oniangué hledal před vápnem Manganiho, ale nebyl vůbec přesný. Následně fauluje za žlutou kartu Flavien Tait.
     
    49
    Saint-Étienne kombinuje podobně jako v prvním poločase v blízkosti středu trávníku. Domácí se zatím do napadání nepouštějí.
     
    50
    Ve druhém poločase jsou zatím aktivnější hostující, ale nyní ztratil míč u středové lajny Selnaes. Capelle vystartoval s míčem do autu, ale až ke střele se přes Perrina nedostal.
     
    51
    Domácí si vybojovali rohový kop. Ten rozehrál Mangani, na zadní tyči byli dva hráči domácích na jediného obránce a ke střele se propracoval Tait. Ruffier musel zasahovat.
     
    52
    Další pokus od rohového praporku v krátkém času už nebyl nebezpečný. Hostující obrana s přehledem balon odvrátila daleko od Stéphana Ruffiera.
     
    54
    Flavien Tait ukázal znovu velmi rychlé nohy. Po jeho průniku po pravé straně se musel v obraně činit Subašič. Angers mají další roh.
     
    55
    Před Ruffierem bylo znovu rušno. O hlavičku se postaral Toko Ekambi, ale hostující obrana dokázala míč velmi rychle zbrzdit.
     
    57
    Saint-Étienne se nyní nedaří udržet míč pod kontrolou. Angers diktuje v posledních minutách tempo hry. Hostující obrana ale stále odolává.
     
    58
    Až nyní si vybojoval na útočné polovině faul Hamouma. Volný přímý kop zakroutil do pokutového území Selnaes, ale domácí zachránil hlavičkou Pavlovič.
     
    59
    Cabella stál před balonem, který měli v moci pro rozehrávku domácí. Je za to potrestán žlutou kartou.
     
    60
    Ani hodina hry zatím branku nepřinesla. Ve druhém poločase jsou mírně aktivnějším týmem domácí, ale Ruffier stále nemusel předvést těžký zákrok.
     
    61
    Volný přímý kop hostujícího týmu rozehrál Ntep jen do obranné zdi. Od té se ale míč poroučel za brankovou lajnu.
     
    62
    Po rohovém kopu se zdálo, že Pavlovič zahrál v pokutovém území rukou, ale hlavní rozhodčí měl celou situaci přes celé vápno a přes několik hráčů a tak nechal hru pokračovat.
     
    63
    Také Angers mělo k dispozici rohový kop. Ten však končí jen nezdařenou střelou po odraženém míči od Taita.
     
    64
    Tempo hry se postupem času mírně zvyšuje. Nyní se pokoušel o průnikovou přihrávku Oniangué, ale na poslední chvíli zastavil balon směřující na rozběhnutého Toka Ekamba Perrin.
     
    65
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Ole Selnaes, přichází Vincent Pajot.
     
    66
    Nadějnou akci zbytečně zbrzdil na pravé straně hrající Manceau. Domácí se však ještě probojovali k balonu v dobré pozici, ale Tait se již ke střele neprotlačil.
     
    67
    Angers se znovu nestěhovalo před Ruffiera. Po rohovém kopu se ale hosté s přehledem ubránili. Subotič však míč jen odkopl a domácí mohou vymyslet další útok.
     
    68
    Mvilla fauloval před vápnem Managaniho a domácí měli k dispozici parádní pozici k ohrožení branky. Z pětadvaceti metrů pálil Flavien Tait daleko kolem obranné zdi mimo tři tyče.
     
    69
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Paul-Georges Ntep, přichází Jonathan Bamba.
     
    70
    To už byla zajímavější akce hostujícího celku. Po centru od rohového praporku se vyšvihl k hlavičce právě střídající Bamba. Jen těsně minul levý roh.
     
    71
    Jonathan Bamba se předvedl také v tom negativním světle. Loktem zasáhl při hlavičkovém souboji Capella. Hlavní rozhodčí to však přešel bez žlutého trestu.
     
    72
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pierrick Capelle, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    74
    Toko Ekambi si pomohl při zpracování rukou a to neuniklo hlavnímu rozhodčímu, který ihned dává balon hostujícímu týmu.
     
    75
    Mathieu Debuchy tvrdě poslal k zemi unikajícího Taita. Domácí ale ještě zůstali u balonu po přesném centru hlavičkoval jen těsně vedle Toko Ekambi.
    75. Nebezpečná hlavička domácích jde mimo tři tyče
     
    76
    Saint-Étienne po několika minutách v obraně chce stabilizovat hru. Hosté si vybojovali dokonce rohový kop, který ale domácí dokázali s přehledem ubránit.
     
    78
    Saint-Étienne to zkusilo až od stoperů. Subotič poslal dlouhý pas na Hamoumu, který ale nebyl dokonale přesný při zpracování a toho využil bránící Traoré.
     
    79
    Domácí se vysunuli až téměř k vápnu soupeře. Nakonec musel pod tlakem faulovat Mvilla a fotbalisté Angers se přece jen dostali k balonu.
     
    80
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Po faulu na Mvillu hosté rozehrávali volný přímý kop. Pro balon si šel brankář Butelle, ale míč se mu nepodařilo udržet v rukavicích a toho využil z otočky ROBERT BERIČ. Deset minut před koncem se tak hosté dostávají do vedení díky hrubé chybě brankáře Angers.
    80. Robert BERIĆ - 0:1
     
    82
    Domácí se snaží o okamžitou odpověď, ale to se jim příliš nedaří. Toko Ekambi skončil s balonem jen před vápnem soupeře.
     
    83
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Baptiste Santamaría, přichází Baptiste Guillaume.
     
    84
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází Angelo Fulgini.
     
    85
    Angers se usadili na útočné polovině. Po centru do vápna dokázal na přední tyče tečovat balon Fulgini, ale Ruffier dokázal zareagovat.
     
    86
    Angers zařadilo vyšší rychlost. Nyní se pokusil o prudký centr Mangani, ještě se tlačil k hlavičce Toko Ekambi, ale těsně před ním dokázal míč odvrátit Subotič.
     
    87
    Saint-Étienne je v hluboké defenzivě. Nyní se hostům ale podařilo odkopnout balon od svého vápna, navíc Mvilla vybojoval autové vhazování.
     
    88
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Kévin Théophile-Catherine.
     
    89
    Yoann Andreu nedal dobrou přihrávku na Managaniho, ale ten byl naštěstí pro domácí celek faulován. Jinak by se už hnali hosté ve třech na osamoceného Pavloviče.
     
    90
    Jeden z posledních útoků na vyrovnání. Po rohovém kopu Angers se vyšplhal k hlavičce Oniangué. Jeho pokus mířil jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Hosté drží balon v dostatečné vzdálenosti od své branky. Nyní byl ještě navíc faulován Cabella a hra se tak zdrží na polovině domácího týmu.
     
    90+3
    Také Berič se pokoušel ušetřit sekundy do konce zápasu, ale při pokrývání míče si pomohl lehkým faulem, který však ale rozhodčí viděl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Saint-Étienne si nakonec odváží z Angers všechny tři body po nejtěsnějším možném výsledku 1:0.

    V prvním poločase si brankáři mohli donést na trávník knížku. Ani jeden z týmů si nevytvořil vážnější situaci v pokutovém území. Po přestávce udávalo tempo hry Angers, ale Stéphane Ruffier byl stále bez práce. Poté ale přišel osudový okamžik zápasu. Po centru z pravé strany neudržel po vyběhnutí míč v rukavicích Ludovic Butelle. Míč se snesl přesně pod kopačky Roberta Beriče a ten už měl jednoduchou úlohu dostat míč do sítě. V závěru se ještě Angers nadechlo k náporu, ale ani nyní nemusel Ruffier předvést těžký zákrok.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14. (21:55:47)

    Vít Schück

    Branky: 80. Berić

    Karty:   48. Tait (AGR) – 35. Selnaes (SET), 59. Cabella (SET)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14.
    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Andreu – Santamaría (83. Guillaume) – Tait (84. Fulgini), Oniangué, Mangani, Capelle (72. Reine-Adélaïde) – Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Guillaume, Reine-Adélaïde, Fulgini, Thomas, Bamba, T. Touré.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy, Perrin (C), Subotić, Gabriel Silva – Cabella, M'Vila, Selnaes (65. Pajot), Ntep (69. Bamba) – Hamouma (88. Théophile-Catherine), Berić.
    Náhradníci: Moulin – Théophile-Catherine, Pajot, Dioussé, Bamba, Monnet-Paquet, Pierre-Gabriel.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Hebrard
    thejrc.org