Kolín nad Rýnem – Hannover 1:1 (kon.) | Freiburg – W. Brémy 1:0 (kon.) | Hamburg – Leverkusen 1:2 (kon.)
Wolfsburg – Bayern 1:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 2:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
2:1 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 17.02.2018, 18:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:19. (20:27:29)
     
    Je konec! Schalke nakonec ustrážilo své vedení a z dnešního utkání bere plný počet bodů. Ve druhém poločase měl hostující celek o poznání více ze hry, nicméně vyrovnání se nekonalo. Schalke si tak hubené vedení pohlídalo do poslední vteřiny a v tabulce se posouvá na pátou pozici.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Benjamin Hübner (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+6
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Alessandro Schöpf, přichází Bastian Oczipka.
     
    90+5
    Nejdříve musel neplechu před vápnem řešit Naldo, posléze se podobným způsobem prezentoval jeho obranný kolega Nastasič.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Pavel Kadeřábek (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Guido Burgstaller (FC Schalke 04).
     
    90+2
    Fährmann si s lehkou hlavičkou věděl rady, nicméně míč raději poslal nad břevno. Hosté z následného rohového kopu neuspěli.
     
    90+1
    Baumann vypomohl s rozehrávkou, kterou poslal k naběhnuvšímu Vogtovi. Hosté to zřejmě zkusí přes levé křídlo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    89
    Utkání nám pomalu a jistě spěje do nastaveného času. Hoffenheim se nemůže dostat k souvislejšímu držení kulatého nesmyslu.
     
    85
    Szalai se dostal ke střele, která nakonec proběhla z ofsajdového postavení. Domácí hráči si tak budou moci vydechnout.
     
    84
    Baumann poslal dalekonosný odkop skoro až k opačné šestnáctce, tam se ale k míči dostal Naldo, jenž nekompromisně odvrátil hrozící nebezpečí.
     
    83
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Amine Harit.
     
    82
    Gorezka spěchal směrem k pokutovému území, kde napřáhl ke střele, která nakonec jen o vlásek minula bližší konstrukci.
     
    81
    Do konce utkání zbývá už jen něco málo přes deset minut. Schalke se v posledních minutách pouze brání, naopak hosté jsou hodně aktivní.
     
    80
    Žulj se pokoušel vyšplhat, co nejvýše do vzduchu. Při tomto úmyslu ale fauloval také Fährmanna, který bude zanedlouho vykopávat.
     
    79
    Následující minuty jistě nabídnou ještě hodně strhující podívanou. Hosté se totiž dostali zpátky do hry a v tuto chvíli jsou pozadu už jen o jednu trefu.
    78. Andrej KRAMARIĆ - 2:1
     
    78
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Jenomže rázem je to už jen o jednu branku! Kadeřábek poslal do šestnáctky přesný centr na hlavu ANDREJE KRAMARIČE, jehož hlavička k tyči byla úspěšná.
     
    78
    Momentálně sledujeme hodně jednostrannou podívanou. Hoffenheim se za každou cenu snaží s výsledkem něco udělat, což se stále nedaří.
     
    78
    Po delší době se seznámil s kulatým nesmyslem také brankář Baumann, jenž zkusil ve vzduchu oslovit Utha. Toho ale nekompromisně fauloval Nastasič.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Florian Grillitsch (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    76
    Kramarič si dělal za šestnáctkou prostor ke střele, načež svůj ostrý projektil poslal přímo doprostřed. Rutinní zákrok pro Fährmanna.
     
    75
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Franco Di Santo, přichází Marko Pjaca.
     
    74
    Szalai se pokoušel v rychlostním souboji dostat před Nalda, který ale zapracoval hodně zkušeně. Hostující útočník vybojoval alespoň aut.
     
    73
    Zároveń se nám časomíra dostala do závěrečné dvacetiminutovky. Hoffenheim konečně přidal na aktivitě a Fährmann musí být hodně ostražitý.
     
    72
    Szalai převzal v šestnáctce balón, načež po krátkém navedení na střelu zacílil pouze na horní síť. Byla v tom ještě lehká teč, následovat bude roh.
     
    71
    Kdepak, ani z tohoto mráčku nezapršelo. Naopak se do vzduchu dostal Naldo, který uplatnil své centimetry a odhlavičkoval míč.
     
    70
    Caligiuri raději zahrál na jistotu a míč padající na malé vápno poslal za brankovou čáru. Hosté tak budou moci udeřit z rohu.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Leon Goretzka (FC Schalke 04).
     
    69
    Hoffenheim dostal šanci udeřit z velmi dobré standardky. Zuberova nabídka ani tentokráte nedoplachtila na hlavu žádného ze spoluhráčů.
     
    68
    Což ale nebylo ideální řešení. Za obranou soupeře se totiž pohyboval Burgstaller, kterému byl správně máván ofsajd.
     
    67
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Lukas Rupp.
     
    66
    Hostující Grillitsch byl v souboji s Di Santem u míče příliš pozdě, a proto se jednalo o nedovolený zákrok. Domácí rozehráli vzduchem.
     
    65
    Ten nepřinesl nic moc závratného a Baumann se tak k míči vůbec nedostal. Mezitím Hoffenheim hodně rychle přešel půlící čáru.
     
    64
    Zdálo se, že se Schöpf dokáže nadechnout ke střeleckému pokusu, dobře stojící Vogt mu to ale nedovolil. Schalke bude zahrávat alespoň roh.
     
    63
    Na zemi skončil hostující Zuber, kterého hodně nevybíravě fauloval domácí Stambouli. Vše se ale obešlo bez žlutého varování.
     
    62
    Schöpf nastartoval své rychlé nohy, díky kterým se dostal až k blízkosti šestnáctky. Zde ale neměl potřebnou podporu a s míčem se vrátil.
     
    61
    Doposud hodně nenápadný Di Santo mohl rozject nadějný protiútok středem hřiště. Hned první přihrávka na Embola ale skončila v zámezí.
     
    60
    Právě Caligiuri to zkoušel individuálně přes početnou přesilu protihráčů, která nakonec poslala míč za čáru. Schalke bude vhazovat.
     
    59
    Logicky se tak konal rohový kop, který si opět vzal na starost Caligiuri. Bývalý křídelník Wolfsburgu nalezl Burgstallera, jehož hlavička nebyla nikterak důrazná.
     
    58
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Ermin Bičakčić, přichází Robert Žulj.
     
    57
    Také fotbalisté Schalke si vyzkoušeli rozehrávku standardní situace. K balónu se postavil Caligiuri, po jehož centru musel hrozící nebezpečí odvrátit Hübner.
     
    56
    Exekuce se ujal záložník Amiri, jehož kroucený centr se sice dokroutil na hlavu Kramariče. Chorvatský kanonýr ale v záklonu zamířil hodně vysoko nad.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Kevin Vogt (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    54
    Zdá se, že je již všechno vpořádku a může se tak pokračovat ve hře. Hoffenheim má stále před sebou rozehrávku volného kopu.
     
    53
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim: ze hřiště odchází Nico Schulz, přichází Steven Zuber.
     
    52
    Prodleva je nakonec trochu delší, neboť se stále čeká na náhradního rozhodčího. Doba přerušení se jistě započítá do nastaveného času.
     
    51
    Hodně kuriózní moment. Za postranní čárou se totiž zranil pomezní rozhodčí a v tuto chvíli se do hry dostane náhradní sudí.
     
    50
    Právě Kadeřábek dokázal v předchozím souboji s Goretzkou vybojovat standardní situaci pro svůj celek. Ta bude provedena z pravé strany.
     
    49
    Do útočení se zapojil také český reprezentant Kadeřábek, avšak přihrávka na jeho osobu byla příliš prudká. Vhazovat bude také Schalke.
     
    48
    Uthovi nevyšla přihrávka na svého útočného parťáka Szalaie, nicméně hosté zůstávají u balónu. Schulz bude vhazovat od levé autové čáry.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který především v úvodních minutách jednoznačně patřil domácímu celku. Schalke nakonec dokázalo vsítit rovnou dvě branky, přičemž další hraniční záležitost a následná vstřelená branka nemohla být uznána. Naopak hosté jsou i nadále směrem dopředu naprosto bezradní.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Až nyní se musel poprvé předvést domácí brankář Fährmann, který rutinním zákrokem pokryl Bičakčičovo zakončení z pětadvaceti metrů.
     
    43
    I tentokráte je hra přerušena, neboť s hodně ostrým zákrokem přispěchal Schöpf. Výrok sudího se opět nelíbí domácímu táboru.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Ermin Bičakčić (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    41
    Zákrok na hranici faulu přišel také u opačné šestnáctky, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře. Z ochozů se ozývá bouřlivý pískot.
     
    40
    Do rozehrávky se zapojil také znuděný bankář Fährmann, po jehož odkopu se na zemi ocitl Amiri. Tentokráte se provinil střelec první branky Kehrer.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    34
    Na zeleném pažitu se obrázek hry příliš nemění. Schalke je i nadále směrem dopředu nebezpečnější a soupeř se v tuto chvíli pouze brání.
     
    33
    Do pokutového území Hoffenheimu přiběhl pomoci také Kadeřábek, který byl okamžitě v permanenci. Hostující zadák totiž musel odvracet nepříjemné autové vhazování.
     
    32
    Odpovědnost z přímého kopu na sebe vzal Caligiuri, jenž to zkoušel zřejmě cvičeným signálem. Burgstallerův náběh přečetl také pozorný Bičakčič.
     
    31
    Schalke byla poskytnuta výhoda, který nakonec je odpískána. Burgstaller se totiž dokázal prohnat kolem dvojice protihráčů, která zatáhla za záchrannou brzdu.
     
    30
    Kadeřábek si chtěl hodit balón kolem Nastasiče, avšak tento úmysl vůbec nevyšel. Český obránce se navíc jako poslední dotkl balónu.
     
    29
    Hostující tým se tak dostává do hodně složité pozice. V tuto chvíli bude muset dotahovat dvoubrankové manko, což není lehký úkol.
    28. Breel EMBOLO - 2:0
     
    28
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba hostujícího celku znamená další branku! Vogt si troufl na hodně riskantní rozehrávku, kterou dokázal vystihnout BREEL EMBOLO, jehož následná práce už byla hodně snadná.
     
    28
    Už, už se rýsovala kolmice na Utha, tu ale včas dokázal zákrokem zastavit Naldo. Schalke se v tuto chvíli snaží uklidnit hru.
     
    27
    V rychlostním souboji byl jako první ubalónu Schulz, který po kontaktu s Embolem upadl na zem. Jednoznačný faul švýcarského kanonýra.
     
    26
    Bičakčič nedal Burgstallerovi téměř žádný prostor, nicméně domácí forvard vybojoval alespoň autové vhazování z levé strany.
     
    25
    Momentálně se nám do hry výrazně zapojil také Hoffenheim, kterému se najednou podařilo zpřesnit hru. V tuto chvíli sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    24
    Kehrer se nesnažil vymyslet nic kloudného a pouze bezhlavě plácl do balónu. Výsledkem je nakopávaný balón do ofajdového postavení.
     
    23
    Burgstaller dokázal v obležení početné přesily protihráčů přeci jenom udržet balón na kopačce. Následnou přihrávku ale vystihl Schulz.
     
    22
    Na zem musel také zadák Bičakčič, který se pro změnu snažil obrat Burgstallera. To nakonec vyšlo a míč byl odvrácen až k domácí šestnáctce.
     
    21
    Hodně důležitý zákrok vytasil domácí středopolař Stambouli, který naproto skvostným skluzem obral Szalaie o balón.
     
    20
    Zatím velmi dobře hrající Caligiuri zkusil pozornost brankáře z velkého úhlu. Nikterak tvrdá rána nakonec doskákala do náruče Baumanna.
     
    19
    Následna standardní situace nepřinesla nic nebezpečné, nicméně domácí se drží s míčem v těsné blízkosti pokutového území.
     
    18
    Embolo operoval zády k brance, načež do něj hodně ostře zajel hostující zadák Hübner. Opět je pískáno proti brance Hoffenheimu.
     
    17
    Szalai chtěl po prudké přihrávce přeposlat přihrávku na svého kolegu Utha, tento záměr ale přečetl také pozorný brankář Schalke.
     
    16
    Hosté jsou v úvodní patnáctiminutovce hodně otřeseni. Směrem dopředu zatím nic nepředvedli a Fährmann nemusel řešit nic obtížného.
    15. Neuznaná branka domácích.
     
    15
    Tak pozor! Domácí totiž dopravili míč do sítě, celou akci ale ještě přezkoumal videorozhodčí, který tak upravil původní verdikt a stav je tak stále 1-0.
     
    14
    Hoffenheim se ihned po rozehrávce pokusil o rychlé vyrovnání. Vzdušnou hrozbu ale odvrátil na hranici pokutového území Naldo.
     
    14
    Na úvodní branku dnešního utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Domácí těžili z úvodního náporu a v tuto chvíli je na tahu soupeř.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Nico Schulz (TSG 1899 Hoffenheim).
    12. Thilo KEHRER - 1:0
     
    12
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Nyní se už domácí dostávají do vedení! Na malém vápně se nejvýše do vzduchu vyškrábal THILO KEHRER, který umístěnou hlavičkou nedal Baumannovi šanci.
     
    12
    Zničehonic si míč ke střeleckému pokusu naváděl Di Santo, avšak jeho zakončení stačil konečky prstů přizvednout nad branku Baumann.
     
    12
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval Embolo, který až příliš agresivně vletěl do stojícího Bičakčiče.
     
    11
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku, která zatím nabízí velice poklidnou podívanou. Ani jedno z mužstev se nedostalo k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    10
    Kadeřábek zkoušel sympatickým průnikem přejít přes půlící čáru, ještě před tímto úsekem neuspěl s přihrávkou na Kramariče.
     
    9
    Napadání v podání domácích hráčů nakonec přimělo brankáře Baumanna k rychlému odkopu od branky. Neposedný balón nakonec skončil za čárou.
     
    8
    Klasický exekutor podobných záležitostí Caligiuri směřoval svůj vzdušný bochánek k přední tyči, kde byl jako první u balónu Grillitsch.
     
    7
    Schalke zahrávalo standardní situaci z obrovské vzdálenosti. K exekuci se postavil Caligiuri, jenž našel hlavu Nalda, který vybojoval úvodní rohový kop.
     
    6
    Embolo sváděl souboj jeden na jednoho u pravé autové čáry, hostující Hübner nakonec poslal míč za čáru. Domácí budou vhazovat.
     
    5
    Hübner se rozhodl uklidnit hru a kulatý nesmysl raději poslal až k vlastnímu pokutovému území. Tam v tuto chvíli operuje s míčem Vogt.
     
    4
    Caligiuri vhazoval od levé autové čáry, načež svým hodem oslovil útočného kolegu Burgstallera. Druhému jmenovanému ale nevyšlo zpracování.
     
    3
    Také hosté se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, avšak centrovaný pokus z kopačky Kadeřábka dorazila pouze na nohu Nastasiče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – Schöpf, Goretzka, Stambouli, D. Caligiuri – Embolo, Di Santo, Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Oczipka, Harit, Riether, Pjaca, Tekpetey, Teuchert.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčić, Vogt, Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Amiri, N. Schulz – Uth, Szalai, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Akpoguma, Nordtveit, Polanski, Rupp, Zuber, Žulj.

    Rozhodčí: Brand – Schröder, Assmuth.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    23.09.17 Hoffenheim – Schalke 2 : 0
    26.02.17 Schalke – Hoffenheim 1 : 1
    25.09.16 Hoffenheim – Schalke 2 : 1
    14.05.16 Hoffenheim – Schalke 1 : 4
    18.12.15 Schalke – Hoffenheim 1 : 0
     
    TSG 1899 Hoffenheim
    Hostující celek kvůi nepříliš vydařeným výsledkům z posledních zápasů spadl mimo pozice zajišťující účast v evropských pohárech. Výhrou v dnešním utkání by se ale Hoffenheim opět vyšvihnul do těsného kontaktu s první šesticí.
    Za 22 zápasů posbírali borci z Hoffenheimu 31 bodů za 8 výher, 7 remíz a 7 proher. Z posledních 5 utkání však získali jen 5 bodů, což je hrozně málo.
     
    FC Schalke 04
    Domácí borci jsou pořád v boji o zajímavé umístění na konci sezóny a jistě jsou v boji o účast v Lize mistrů příší rok. Momentálně se Schalke nachází na 6. místě, když za 22 zápasů nasbírali 34 bodů díky 9 výhrám a 7 remízám.
    O vyrovnanosti letošní Bundesligy svědčí fakt, že Schalke dělí pouze 4 body od druhého Lipska. na druhou stranu, kdybychom odečetli borcům ze Schalke 4 body, klesli by na příšku jedenáctou. Závěr sezóny bude neuvěřetelně napínavý.
    Favoritem tohoto utání jsou nejspíše domácí, díky vlastnímu stadionu a fanouškům budou mít jistě výhodu.
     
    Krásný sobotní večer přeji všem fanouškům německé kopané! Dnes se společně podíváme na zápas mezi FC Schalke 04 a TSG 1899 Hoffenheim. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 12. Kehrer (Goretzka), 28. Embolo – 78. Kramarić (Kadeřábek)

    Karty:   69. Goretzka (SCH), 90+3. Burgstaller (SCH) – 13. N. Schulz (HOF), 42. Bičakčić (HOF), 55. Vogt (HOF), 77. Grillitsch (HOF), 90+4. Kadeřábek (HOF), 90+6. Hübner (HOF)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:19.
    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – Schöpf (90+6. Oczipka), Goretzka, Stambouli, D. Caligiuri – Embolo (83. Harit), Di Santo (75. Pjaca), Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Oczipka, Harit, Riether, Pjaca, Tekpetey, Teuchert.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Bičakčić (58. Žulj), Vogt, Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Amiri (67. Rupp), N. Schulz (53. Zuber) – Uth, Szalai, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Akpoguma, Nordtveit, Polanski, Rupp, Zuber, Žulj.

    Rozhodčí: Brand – Schröder, Assmuth
    thejrc.org