Kolín nad Rýnem – Hannover 1:1 (kon.) | Freiburg – W. Brémy 1:0 (kon.) | Hamburg – Leverkusen 1:2 (kon.)
Wolfsburg – Bayern 1:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 2:1 (kon.)
konec
Hamburger SV
1:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 17.02.2018, 15:30 • Volksparkstadion, Hamburg • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hamburg v sobotu odpoledne přivítá na svém stadionu Leverkusen a oba týmy se budou snažit vrátit zpět na vítěznou dráhu. Domácí fotbalisté Hamburgeru SV naposledy podlehli Dortmundu a od 26. listopadu čekají na ligovou výhru, zatímco Leverkusen na začátku minulého týdne dokázal v německém poháru vyřadit po prodloužení Werder Brémy a o víkendu poté nestačil v domácím ligovém zápase na Herthu.

     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj, Papadopoulos, van Drongelen – Sakaj (C), G. Jung, Salihović, Walace, Santos – Arp, Kostić.
    Náhradníci: Pollersbeck – Diekmeier, Ambrosius, Janjičić, Hunt, Wood, Hahn.

    Bayer Leverkusen: Leno (C) – P. Retsos, Jedvaj, S. Bender, Wendell – Kohr, Aránguiz – Brandt, Havertz, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Henrichs, Frey, Baumgartlinger, Bellarabi, Alario, Pohjanpalo.

    Rozhodčí: Felix Brych. Asistenti: M. Borsch, S. Lupp. Čtvrtý rozhodčí: A. Sather.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Felix Brych dal právě pokyn k výkopu a utkání mezi Hamburgem a Leverkusenem bylo zahájeno. Oba týmy se dnes budou chtít vrátit zpět na vítěznou dráhu.
     
    2
    Filip Kostić se snažil v úvodu zápasu prosadit na levém křídle, jenže proti dvojici hráčů Leverkusenu nedokázal z ostrého úhlu odcentrovat a navíc následoval odkop od hostující brány.
     
    4
    Jeden z fotbalistů Leverkusenu na pravé straně šestnáctky krásně zalepil míč po dlouhém diagonálním pasu ze středu hřiště, jenže z ostrého úhlu při pokusu o centr míč poslal do zámezí.
     
    6
    Filip Kostić si na levém křídle naběhl na kolmou přihrávku a po pěkné zasekávačce našel pasem přes šířku hřiště na hranici pokutového území Fietea Arpa, jehož střela byla zablokována.
     
    7
    Dvojice hráčů Leverkusenu se snažila prodrat do zakončení na hranici pokutového území, jenže se ocitla v obležení pěti hráčů domácího Hamburgu a ve své snaze neuspěla.
     
    9
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a zatím čekáme na střelu, která by zaměstnala jednoho z brankářů.
     
    11
    Mërgim Mavraj se postavil do cesty pronikajícímu Wendellovi, který se snažil prosadit na levé straně, a viděl žlutou kartu.
     
    12
    Wendell zůstává ležet v bolestech na hrací ploše a hra musela být přerušena kvůli jeho ošetření. Hostující fotbalista utrpěl nepříjemný šlapák a sotva může chodit.
     
    13
    Leon Bailey rozehrál standardní situaci, jenže centr se mu vůbec nepovedl a míč zamířil na vzdálenější pravé tyči do území nikoho. Následoval odkop od brány Christiana Mathenii.
     
    15
    Fotbalisté Hamburgu se dokázali na pravém křídle dostat k centru, jenže na přední tyči byl míč odvrácen do bezpečí.
     
    16
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Wendell, přichází Benjamin Henrichs.
     
    17
    Wendell od vzdálenější postranní čáry jasně signalizoval směrem ke střídačce, že musí střídat, a po čtvrthodině hry ho kvůli zranění nahradil Benjamin Henrichs.
     
    18
    Wendell bude mít zřejmě pochroumaný nárt na pravé noze poté, co ho nepříjemně došlápl domácí Mërgim Mavraj.
     
    19
    Zpět k dění na hřišti. Leverkusen sice častěji drží míč na svých kopačkách, jenže ani jeden z týmů se nemůže dostat do šance a hra se tak odehrává pouze mezi šestnáctkami.
     
    20
    Hamburg sice chodí hodně tvrdě do osobních soubojů, důležité ovšem je, že je ve středu hřiště úspěšně vyhrává.
     
    21
    Filip Kostić si na levém křídle u rohového praporku zpracovával vysoký míč, který mu od nohy odskočil za postranní čáru.
     
    22
    Kevin Volland se dostal na hranici šestnáctky k míči po zablokované střele jednoho ze svých spoluhráčů a po jeho rychlém srovnání na levačku napřáhl k přízemní střele, která byla tečována a mířila k bližší levé tyči, Christian Mathenia byl u ní ale včas.
     
    24
    Leverkusen se jako první dostal do zakončení, jeho střela byla ovšem slabá a Christian Mathenia neměl před pár okamžiky problém. Zatím marně čekáme na úvodní gól.
     
    25
    Hosté vyvolali v pokutovém území Hamburgu zmatek a z pravé strany šestnáctky přilétl před bránu nebezpečný přízemní centr, který na vzdálenější tyči nikdo neusměrnil na bránu.
     
    26
    Charles Aránguiz si naběhl do šestnáctky na krásný centr z pravého křídla a nikým neatakován hlavičkoval ze středu pokutového území těsně vedle levé tyče!
    26. Nadějná hlavička, která skončila jen těsně vedle tyče.
     
    28
    Kai Havertz si naběhl do šestnáctky na přetažený centr z levého křídla a ve skoku hlavičkoval na vzdálenější pravé tyči pod tlakem vedle pravého horního rohu brány!
    28. Další velká šance jen o několik minut později.
     
    29
    Hamburg je směrem dopředu naprosto neškodný, zatímco Leverkusen si v rychlém sledu vytvořil dvě slibné šance. Zajímavostí je, že obě přišly po centrech ze strany.
     
    30
    Domácí měli opět obrovské problémy a ze tlaku Leverkusenu pramenila střela zpoza šestnáctky, která z levé strany hřiště zamířila vysoko nad bránu Christiana Mathenii.

     
    32
    Konečně pěkná akce ze strany Hamburgu! Sejad Salihović přízemním centrem od levé postranní čáry našel na přední tyči Fietea Arpa, který si parádně míč zpracoval zády k bráně ze vzduchu pod tlakem na střelu, jenže v rozhodujícím okamžiku podklouzl a z otočky minul po zemi přední tyč brány Leverkusenu!
    32. Hráč Hamburgu podklouzl při pokusu o zakončení.
     
    34
    Sejad Salihović si naběhl do šestnáctky na krásný přetažený centr z levého křídla a na vzdálenější pravé tyči z voleje poslal míč těsně vedle pravého horního rohu brány!
     
    35
    Byla tam teč a fotbalisté Hamburgu na pravém křídle v rychlém sledu rozehrávali dva rohové kopy, po druhém z nichž se na přední tyči dostal k hlavičce Fiete Arp, mířil ovšem mimo.
     
    36
    Kevin Volland podruhé v zápase vypálil a jeho střelu zpoza šestnáctky srazil na rohový kop clonící Douglas Santos. Následný rohový kop hostů poté žádnou škodu nezpůsobil.
     
    37
    Fiete Arp se ve středu hřiště během hlavičkového souboje pověsil na Tina Jedvaje a byl mu odpískán faul.

     
    39
    Hamburg se během pár okamžiků dvakrát snažil prosadit na pravém křídle, jenže jeho první akci zastavil útočný faul, zatímco následný pro změnu zablokovaný přízemní centr.
     
    40
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Dominik Kohr z levé strany šestnáctky poslal před bránu přízemní centr, který Douglas Santos nedokázal odvrátit, a jeho obrovské chyby využil LEON BAILEY, když se zmocnil rychle míče, udělal kličku vybíhajícímu brankářovi Christianovi Matheniovi a poté už mu nezbývalo nic jiného, než skórovat do prázdné brány! Leverkusen vede na Volksparkstadionu 1:0!
    40. Leon BAILEY - 0:1
     
    42
    Filip Kostić se nedokázal prosadit na levém křídle v blízkosti šestnáctky a Bernd Leno v klidu odkopával od své brány.
     
    44
    Fiete Arp je na domácí straně hodně vidět a nyní si na levé straně šestnáctky nabíhal na míč po prudké kolmé přihrávce, jenže se mu ho dostihnout nepodařilo. Bayer se ubránil.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu bude nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Kotel fanoušků Hamburgu nemůže být po prvním poločase spokojený. Nejen, že domácí byli směrem vpřed po drtivou většinu času bezzubí, krátce před přestávkou ale navíc udělal v pokutovém území obrovskou chybu obránce Douglas Santos, které nekompromisně využil Leon Bailey. Leverkusen bude vstupovat do druhého poločasu s jednobrankovým a zaslouženým vedením. Skóre po prvním poločase zápasu. Hamburger SV 0 Bayern Leverkusen 1.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hamburg rozehrál druhých pětačtyřicet minut, do kterých vstupuje s jednobrankovým mankem a jednou změnou v sestavě, na hrací plochu během přestávky přišel André Hahn.
     
    46
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Mërgim Mavraj, přichází André Hahn.
     
    47
    Domácí do dnešního zápasu nastoupili s trojčlennou obranou a ze hry odešel obránce Mërgim Mavraj, kterého nahradil záložník André Hahn. Těžko říci, zda to není kvůli zranění.
     
    50
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Benjamin Henrichs na levé straně šestnáctky využil přiklepnutí míče od Leona Baileyho a z ostrého úhlu poslal před bránu přízemní centr, na který si naběhl KAI HAVERTZ, a přízemní střelou míč poslal ke vzdálenější pravé tyči! 2:0 pro Leverkusen. Asistence: Benjamin Henrichs.
    50. Kai HAVERTZ - 0:2
     
    53
    Panagiotis Retsos přidržel za dres Gideona Junga a hlavní rozhodčí ho potrestal žlutou kartou.
     
    54
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Fiete Arp, přichází Bobby Wood.
     
    55
    Pokud chtěl Hamburg do druhého poločasu vykročit lépe, než do celého zápasu, tak se mu to ale vůbec nepovedlo.
     
    56
    Kyriakos Papadopoulos odvedl v obraně dobrou práci, když přízemní centr Leverkusenu na přední pravé tyči odvrátil na rohový kop, ke kterému se postavil Leon Bailey.
     
    57
    Leon Bailey po urovnání hráčů v pokutovém území poslal do ohně dobrý centr, jenže k ohrožení domácí brány nedošlo.
     
    59
    Střídající Bobby Wood si naběhl do šestnáctky na pěkný centr z pravého křídla, jeho následná hlavička ale skončila nad.
     
    60
    Na opačné straně poté mohl udeřit Leverkusen, když na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci Leon Bailey a jeden z jeho spoluhráčů si na hranici malého pokutového území naskakoval na míč, jeden z obránců Hamburgu ho ale ve výskoku odvrátil na rohový kop.
     
    61
    Leon Bailey na pravé straně hřiště po hodině hry rozehrával další rohový kop, ani tentokrát ale jeho centr nikoho nenašel.
     
    63
    Fotbalisté Hamburgu jsou i po přestávce bezzubí a domácím nepomohla ani dvojice střídání ze začátku druhého poločasu.
     
    64
    André Hahn nedoskočil na přední tyči na centr z levého křídla a na té vzdálenější si srovnal míč na levačku Gideon Jung, ani natřikrát ale hostující hráz Leverkusenu nepropálil.
     
    65
    Bobby Wood měl obrovskou šanci, když u pravé tyče krásně vypálil z otočky a míč mířil po zemi do sítě, jenže Christian Mathenia vytáhl skvělý zákrok a vytáhl ho na rohový kop!
    65. Nadějná šance Bobbyho Wooda.
     
    66
    Hamburg na pravé straně rozehrál v rychlém sledu dva rohové kopy, ani jeden z centrů na přední tyč ale nebezpečí nepřinesl. Leverkusen stále vede o dvě branky.
     
    67
    Julian Brandt se dokázal dostat ke střele uprostřed šestnáctky mezi dvěma obránci Hamburgu, jenže bránu pod tlakem v rychlosti vysoko přestřelil.
     
    70
    Střídající André Hahn se dostal k centru v blízkosti pravého rohového praporku, jenže se mu vůbec nepovedl a zamířil vysoko nad a mimo bránu hostujícího Leverkusenu.
     
    70
    Hamburg právě vstřelil branku!
    ANDRÉ HAHN skvěle napadal Benjamina Henrichse a poté se řítil sám na bránu. Střídající hráč Hamburgu nezklamal a obrovské šance využil, když kolem vybíhajícího Bernda Lena poslal míč k pravé tyči! Asistence: Walace.
    70. André HAHN - 1:2
     
    72
    Leon Bailey mohl rychle poslat Leverkusen zpět do dvoubrankového vedení prudkou střelou zpoza šestnáctky, jenže zamířila pouze doprostřed brány a Christian Mathenia ji vyrazil!
     
    73
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Lucas Alario.
     
    74
    Filip Kostić nejprve vybojoval rohový kop a poté se z levého křídla prodral do šestnáctky, kde z ostrého úhlu posílal před bránu nebezpečný zpětný centr a dvojice obránců Leverkusenu si málem vstřelila vlastní gól!
     
    77
    Sejad Salihović se snažil na útočné polovině vybojovat míč, jenže nepříjemným skluzem sestřelil Panagiotise Retsose a zcela po zásluze viděl žlutou kartu.
     
    78
    Kevin Volland se snažil u levého rohového praporku udržet míč proti dvojici protihráčů, jenže ve snaze neuspěl.
     
    79
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Sejad Salihović, přichází Aaron Hunt.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a Hamburg se vrátil před pár okamžiky zpět do hry. Dokáže vyrovnat?
     
    81
    Gideon Jung zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jeho přízemní střela ale zamířila pouze doprostřed brány. Bernd Leno bez problému sebral míč ze země a připsal si snadný zákrok.
     
    83
    Leon Bailey už dnes jednou skóroval a nyní se pokusil přidat druhý gól, jenže jeho střela ze střední vzdálenosti skončila vysoko nad bránou. Christian Mathenia zůstal v klidu.
     
    84
    Filip Kostić se snažil prosadit na značce pokutového kopu, kde upadl po souboji s dvojicí protihráčů, penalta proti Leverkusenu ovšem nařízena nebyla.
     
    85
    Bobby Wood se málem řítil na pravé straně šestnáctky sám na bránu, jenže skvěle ho obral o míč Panagiotis Retsos.
     
    87
    Charles Aránguiz zbytečně po odpískání v blízkosti šestnáctky svého týmu zakopl míč a viděl žlutou kartu.
     
    88
    Hamburg se nadechuje k závěrečnému tlaku. Gotoku Sakaj dobře odcentroval z pravého křídla a na vzdálenější levé tyči se dostal k hlavičce Kyriakos Papadopoulos, jenže byla slabá.
     
    88
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    89
    Leon Bailey se neobratně otáčel ve středovém kruhu za míčem a nepříjemně narazil do lokte levé ruky Aarona Hunta! Na hřiště okamžitě vyběhl lékařský tým.
     
    90
    Leon Bailey se drží v oblasti levého oka a za doprovodu dvou lékařů odchází za postranní čáru.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu bylo nastaveno 5 minut!
     
    90+1
    Kyriakos Papadopoulos vyhrál před šestnáctkou důležitý hlavičkový souboj a Aaron Hunt z pravé strany šestnáctky našel přízemním centrem Bobbyho Wooda, který na vzdálenější levé tyči pohotově vypálil pravačkou, o vlásek ale minul pravou tyč! Christian Mathenia skončil na trávníku, protože si byl vědom obrovské šance.
    90+1. Další nadějná akce domácích.
     
    90+2
    Bobby Wood vzápětí reklamoval ruku nebo teč, každopádně následoval odkop od brány Leverkusenu.
     
    90+3
    Hamburg byl po většinu zápasu horším týmem, v závěru zápasu se to ale snaží fanouškům vynahradit.
     
    90+4
    Kyriakos Papadopoulos krásně odcentroval z levé strany a na přední tyči se dostali k hlavičce Bobby Wood a poté Aaron Hunt, ani jeden ale na bránu nezamířil. Míč zamířil vedle levé tyče brány.
     
    90+5
    Hamburg rozehrával jednu z posledních akcí na levé straně vlastní poloviny hřiště, zatímco Christian Mathenia vyběhl z brány a sprintoval do pokutového území hostí! Následný centr ale z levé strany nic nepřinesl a to je zřejmě konec.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Leon Bailey a Kai Havertz orámovali poločas zápasu dvěma góly a na straně Hamburgu dokázal odpovědět dvacet minut před koncem na dvoubrankové vedení hostí střídající André Hahn, domácím už se ale ani přes obrovský tlak vyrovnat nepodařilo. Konečný výsledek duelu. Hamburger SV 1 Bayer Leverkusen 2. (17:26:00)

    Tomáš Reiner

    Branky: 70. Hahn (Walace) – 40. Bailey, 50. Havertz (Henrichs)

    Karty:   11. Mavraj (HAM), 77. Salihović (HAM) – 53. P. Retsos (LEV), 87. Aránguiz (LEV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:10.
    Hamburger SV: Mathenia – Mavraj (46. Hahn), Papadopoulos, van Drongelen – Sakaj (C), G. Jung, Salihović (79. Hunt), Walace, Santos – Arp (54. Wood), Kostić.
    Náhradníci: Pollersbeck – Diekmeier, Ambrosius, Janjičić, Hunt, Wood, Hahn.

    Bayer Leverkusen: Leno (C) – P. Retsos, Jedvaj, S. Bender, Wendell (16. Henrichs) – Kohr, Aránguiz – Brandt (73. Alario), Havertz (88. Baumgartlinger), Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Henrichs, Frey, Baumgartlinger, Bellarabi, Alario, Pohjanpalo.

    Rozhodčí: Felix Brych. Asistenti: M. Borsch, S. Lupp. Čtvrtý rozhodčí: A. Sather

    Diváci: 45691
    thejrc.org