Udinese – AS Řím 0:2 (kon.) | Chievo – Cagliari 2:1 (kon.) | Janov – Inter 2:0 (kon.)
konec
Udinese Calcio
0:2 (0:0)
AS Řím
Sobota 17.02.2018, 15:00 • Stadio Friuli - Dacia Arena • Italská Serie A • 25. kolo
Předzápasové kurzy

     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10. (20:10:41)
     
    Dnešní duel je u konce! AS Řím nakonec zlomil ve druhém poločase utkání na svou stranu a po dvou gólech vítězí na hřišti Udine 2:0.

    Ve druhé půli měly oba celky své šance, ale ty dlouho zůstávaly nevyužity. Do vedení nakonec poslal hostující celek dvacet minut před koncem parádní ranou z hranice vápna Cengiz Ünder. Domácí se poté pokusili o závěrečný tlak i odpověď, ale místo toho inkasovali, když se za obranu dostal střídající Diego Perotti a sám před brankou nezaváhal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Albano Bizzarri ještě jednou lapil míč do svých rukavic to bude zřejmě to poslední, co dnes uvidíme.
     
    90+2
    Utkání už se ale jen dohrává, hosté znovu mají míč na svých kopačkách a vůbec nikam se neženou.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
    90. Diego PEROTTI - 0:2
     
    90
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, AS bude brát ze zápasu všechny tři body! Bizzarri nejprve dobře pokryl, ale pak sám špatně vykopl. Hosté šli do brejku, při němž Radja Nainggolan parádně vysunul po levé straně střídajícího DIEGA PEROTTIHO, který sám před brankou nezaváhal a střelou bodlem obhodil vyběhnutého brankáře domácích – 0:2!
     
    89
    Florenzi rychle přešel po pravé straně dopředu, míč pravačkou čechral na zadní tyč, ale jeho pas nikoho ze tří borců v červeném ve vápně nenašel.
     
    88
    Jakub Jankto naprosto zbytečně vykopl míč z rukavic gólmana Alissona a uviděl zaslouženě žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Cengiz Ünder, přichází Grégoire Defrel.
    Střelec zatím vítězné branky!

     
    85
    A na druhé straně byl povalen Džeko, rozhodčí také zapískal faul, a hosté budou zahrávat taktéž přímý kop.
     
    84
    Následně fauloval také Juan Jesus, ale domácí rozehráli zbytečně rychle a o balón přišli.
     
    83
    Domácí se opět probojovali k rozehrávce přímého kopu, ale z něj nezahrozili, neboť ve vápně postrádali pohyb a obrana hostů dobře zasáhla.
     
    82
    Následně míč musel ještě na brankové čáře boxovat, přičemž zasáhl Manolase a ten si musel vyžádat menší ošetření.
     
    81
    Šance Udine! De Paul pronikl po pravé straně vpřed, z velkého úhlu vypálil pod břevno a brankář Alisson měl co dělat, aby balón vyrazil nad sebe!
     
    80
    Do konce duelu zbývá deset minut, ale hosté jsou stále aktivnější. Perotti nyní na levé straně dobře zacvičil s Widmarem, ale ten se nakonec nenechal obejít.
     
    79
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ali Adnan, přichází Andrija Balić.
     
    78
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Stipe Perica, přichází Maxi López.
     
    77
    Džeko se tlačil na útočné polovině za dlouhým míčem, ale ve vzdušném souboji zasáhl soupeře loktem a uviděl žlutou kartu.
     
    76
    S centrem z rohového kopu i dalším pasem do šestnáctky si obrana domácího celku poradila, hosté ale mohou ve své kombinaci pokračovat.
     
    75
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Daniele De Rossi, přichází Kevin Strootman.
     
    74
    Radja Nainggolan si parádně zpracoval na pravé straně míč a centroval z otočky na Džeka, jenž byl však znovu ubráněn. Rohový kop pro AS Řím.
     
    73
    Domácí nyní musejí vrhnout už všechny své síly do útoku a tlačit se dopředu. Do vápna tak ihned směroval centr, ale Alisson balón pokryl.
    71. Cengiz ÜNDER - 0:1
     
    71
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Římáné jednoduchou kombinací uspali svého soupeře a přenesli hru zleva doprava. K míči se dostal CENGIZ ÜNDER, přes obránce se odhodlal k parádní ráně na hranici vápna a jeho projektil zapadla naprosto přesně na zadní tyč – 0:1!
     
    70
    Rozehrávka se ale domácím vůbec nepovedla, skákavá rána skončila daleko vedle branky.
     
    69
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Diego Perotti.
     
    68
    Jeden z domácích byl faulován kousek před vápnem, Udine má nyní více než dobrou šanci k ohrožení branky.
     
    67
    Jankto se po svém příchodu na hřiště zapojuje hodně do kombinací, nyní hledal v náběhu krajana Baráka, ten byl ale pokryt.
     
    66
    Radja Nainggolan chtěl využít odraženého míče a z voleje pálil z poloviny hřiště. Albano Bizzarri byl mírně zaskočen, ale rána belgického záložníka mířila na tribunu.
     
    65
    Pětadvacet minut před koncem je stav stále bezbrankový. Hosté jsou o něco málo aktivnější, ale stále se jim nedaří prorazit obranu domácích, která hraje velmi dobře.
     
    63
    Cengiz Ünder se zbavil kličkou na pravé straně obránce, míč předal Džekovi, který netradičně centroval, nicméně neuspěl.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Stipe Perica (Udinese Calcio).
     
    62
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Valon Behrami, přichází Jakub Jankto.
     
    61
    Nyní to bosenský útočník ve službách AS vzal již na sebe, z levé strany se protáhl sám před branku přes tři soupeře, ale rána bodle byla hodně nepřesná.
     
    60
    Hosté spoléhají na rychlé brejky a z jednoho takového málem trestali. Centrovaný míč mířil na úplně volného Džeka, ale Bizzarri skvěle vyběhl a v pádu nadvakrát pokryl míč.
     
    59
    Po necelé hodině hry vyrazilo dopředu Udine. Z levé strany přišel centr, na který si na zadní tyči nabíhal Widmar, ale k hlavičce se neprobil.
     
    58
    Radja Nainggolan dostal pěkný pas na střed hranice vápna a míč chtěl z jedničky dloubnout na Džeka, ale to se mu nepovedlo. Akce pokračovala dalším centrem, nicméně nikdo v červeném se do zakončení nedostal.
    Momentky dnešního duelu!

     
    57
    Ten se domácím vůbec nepovedl a rázem z toho byly velké trable. V akci 3 na 2 a rychlém brejku se dostal k míči Stephan El Shaarawy, jeho rána pravačkou z hranice vápna si ale cestu do branky nenašla.
     
    56
    Další dobrá akce domácích. Po vybojovaném míči se ke střele z dálky dostal Stipe Perica, jeho přízemní rána na zadní tyč byla sražena na roh.
     
    54
    Ani z druhého rohového kopu v krátkém sledu ale hostující mužstvo nezahrozilo, domácí se ubránili a dokázali míč odvrátit do bezpečí.
     
    53
    Další rohový kop pro hostující celek, na přední tyči nyní dobře zasáhl Ali Adnan.
     
    52
    Velká možnost domácích. Po rychle vhozeném autu z levé strany si pro míč sběhl Stipe Perica, kličkou se zbavil obránce, ale sám proti Alissonovi v těsné blízkosti neuspěl!
     
    51
    Rohový kop se následně hostujícímu celku nepovedl, brankář Albano Bizzarri lapil míč do svých rukavic.
     
    50
    Hosté mají zatím v úvodu druhé půle jasně navrch, ale nedaří se jim projít do útoku. Na pravé straně centroval Radja Nainggolan, ale v souboji kapitánů byl úspěšnější ten domácí, a Danilo míč odvrátil na roh.
     
    49
    Jens Stryger Larsen na polovině hřiště hodně nevybíravě poté zajel právě do El Shaarawyho a je prvním hráčem duelu potrestaným žlutou kartou.
     
    48
    Na druhé straně se kupředu marně tlačil nabíhající Silvan Widmer, průnikový křižný pas vzduchem na něj zastavil ve vzduchu efektivně Stephan El Shaarawy.
     
    47
    Florenzi se trochu se štěstím dostal dopředu, když si dvakrát ve vzduchu narazil se spoluhráči, nakonec ale hlavou nepřistrčil míč Džekovi a akce AS byla zastavena.
     
    46
    Hosté načali rozehrávkou druhý poločas a po pravé straně vyrazili dopředu. Juan Jesus se snažil přejít přes dvojnásobnou přesilu, ale neuspěl.
     
    46
    Začal druhý poločas.

     
    První poločas je za námi a branky jsme se zatím nedočkali. Zatím sledujeme urputný fotbal z obou stran, hosté byli mírně aktivnější, ale ani jeden z celků žádnou ze svou šancí v gól neproměnil. Na jedné straně byl blízko Fofana, na té druhé naopak Stephan El Shaarawy.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta nad rámec prvního poločasu!
     
    44
    Rodrigo de Paul zůstal opět po vzdušném souboji ležet na zemi, tentokrát se hlavou srazil s Manolasem. Chvíli zůstal otřesen, ale ve hře může pokračovat i nadále.
     
    43
    První půle se chýlí ke svému konci a hosté jsou teď více na balónu. Všechny centry však stále směřují na Džeka, který je ve vápně dobře postrážen.
     
    42
    Hra se přelila opět na opačnou stranu. Fofana velmi dobře četl hru a chtěl vysunout za obranu Baráka, ale ten si nepohlídal svůj náběh a byl lapen v ofsajdu.
     
    41
    Centr byl opět a znovu hodně přetažený, a tak jej hosté museli vracet do vápna. Na zadní tyč číhal opět úplně volný kdo jiný než Džeko, ale balón k němu nepropadl.
     
    40
    Pět minut před koncem poločasu musel zasahovat domácí kapitán Danilo, který nakonec centr zastavil, ale míči v cestě na rohový kop nezabránil.
     
    39
    Na druhé straně si poprvé v zápase našel centrovaný míč ve vápně Edin Džeko, dostal se k hlavičce, ale jeho pokus si Albano Bizzarri u pravé tyče pohlídal.
     
    38
    Udine vystihlo rozehrávku a mohlo bleskově jít do akce 2 na 2, nicméně šance na brejk jakoby se zaleklo a oba hráči si nedali přesnou přihrávku.
     
    37
    Domácí nakonec rohový kop sehráli šibalsky na přední tyč přímo na branku, obránce u tyče byl ale pozorný, míč vyhlavičkoval a poté balón odvrátili spoluhráči.
     
    36
    Na protější straně vzápětí centroval zprava Barák, jeho pas odvrátil jeden z obránců Říma na rohový kop.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle vyslal parádní centr z pravé strany do vápna Florenzi, gólman Bizzarri ale skvěle vyběhl a míč lapil do rukavic.
     
    34
    AS následně nevyšla ani další akce, domácí budou rozehrávat, konkrétně brankář Albano Bizzarri.
     
    33
    Další zajímavá akce hostů. Přetažený centr dostihl Radja Nainggolan, který vracel míč na zadní tyč, ale Cengiz Ünder svůj pokus nůžkami nenamířil mezi tři tyče.
     
    32
    V bolestech se na zemi svíjí Kostas Manolas, který inkasoval tvrdý direkt od soupeře, nicméně nutno dodat, že celé situaci hodně přidal. Řecký obránce bude v pořádku.
     
    31
    Domácí zahrávali na druhé straně z levého okraje další přímý kop, ale opět útočníkům chyběl patřičný pohyb k náběhu a míč byl odvrácen.
    30. Stephan El Shaarawy (ASR)
     
    30
    Tutovka také na opačné straně! Radja Nainggolan vybojoval u rohového praporku míč, vydal se dopředu a předložil míč El Shaarawymu, který pálil pravačkou, ale branku těsně minul!
     
    29
    Celou akci ale zakončil svou dalekonosnou ranou domácí Fofana, který mířil do vzdálenější šibenice a nutno dodat, že jeho ráně moc nechybělo! Na tribuně to jen zahučelo!
     
    28
    Urputný boj o každý metr hrací plochy pokračuje, Silvan Widmer se znovu na pravé straně proti dvojnásobné přesile neprosadil.
     
    27
    Ze začátku to vypadalo na hodně rychlý útok, jenže nakonec domácí o míč přišli po zabrzděné kombinaci a musejí začít z obranné poloviny.
     
    26
    A byl to Radja Nainggolan, kdo nakonec centroval z otočky z pravé strany, ale pas na hranici vápna nikoho v červeném nenašel. Míč zachytil Barák, který rozjíždí protiakci.
     
    25
    Faul vzápětí zastavil další protiútok domácí družiny, která tak přichází o míče, a hosté z Říma mohou znovu zaútočit.
     
    24
    První velká šance duelu! Nejaktivnější hráč hostů Cengiz Ünder se zmocnil míče na pravé straně, navedl si jej levačkou na střed, ale jeho křižný pokus gólman domácích zastavil!
     
    22
    Hosté se hodně hněvali, že sudí nenechal ve hře pokračovat. Domácí forvard už je ale zpět na nohou, hosté sportovně vrací míč k Bizzarrimu a ten bude rozehrávat.
     
    21
    Na zemi zůstává v bolestech ležet De Paul, který se drží za pravé koleno. Hra je na několik desítek vteřin přerušena.
     
    20
    Hosté těží zatím z akcí zejména po pravé straně. Byl to opět agilní Cengiz Ünder, kdo se prodral kupředu, ale hned dva jeho centry směřující nejspíš opět na Džeka byly odvráceny.
     
    19
    Barák vedl míč středem a nabral rychlost, při otočce kolem beka byl povalen k zemi, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. Akce domácích může ale po špatném odkopu soupeře pokračovat.
     
    18
    Hra nahoru dolů pokračuje. Po dalším centru do šestnáctky na opačné straně hrací plochy v podání Cengize Ündera si sbíhal na hlavičku Džeko, ale ani tentokrát nezakončil.
     
    17
    A byl to Silvan Widmer, kdo velmi dobře centroval opět od pravé lajny, ale při svém pasu byl zaprvé lehce potažen a zadruhé výrazně přestřelil vápno.
     
    16
    Džeko mezi stopery číhal opět na dlouhý pas, ten se však neřadil do kategorie nejpřesnějších. U míče jsou nyní domácí.
     
    15
    Velkou odvahu nyní předvedl brankář Allison, který dostal další špatnou malou domů, domácí jej presovali, ale hostující brankář útočníkovi Udine udělal skvělou zasekávačku za nohou a nechal jej odklouzat mimo vápno.
     
    14
    Po čtvrthodině hry domácí vyslali z pravé strany do šestnáctky další dva centry, ale ani jeden z nich nenašel De Paula, a ten si tak musí na další šanci počkat.
    Sporný moment a ruka domácího obránce

     
    12
    Nakonec se ani po tomto verdiktu hosté penalty nedočkali, rozehrávat bude domácí a může v kombinaci uklidnit celou hru.
     
    11
    Na hřišti nyní planou emoce. Hosté po centru Cengize Ündera reklamovali penaltu a rozhodčí bude volat video!
     
    10
    Akce celku z věčného města mohla pokračovat, po faulu u pravé lajny vybojoval přímý kop. Na centr do vápna si nabíhal Džeko, ale proti dvojnásobné přesile se neprosadil.
     
    9
    Na opačné straně zahrával Lorenzo Pellegrini rohový kop, rozehrál jej nakrátko, ale nakonec se hostům pokus o signál nezdařil, a o míč přišli.
     
    8
    Také Allison musel být v pozoru! Jeden z hostujících beků zahrál hodně ledabylou malou domů, za níž se hnal Perica, ale brazilský gólman ve službách hostů ve skluzu zasáhl.
     
    7
    První centr z rohu byl odvrácen, následně navíc Džeka zastavil ofsajdový praporek.
     
    6
    První zajímavější akce duelu. Domácí přišli při rozehrávce o míč a hosté šli do brejku. K míči se dostal Cengiz Ünder, kterému se nejprve balón zamotal pod nohy a následně byl jeho křižný pokus sražen na roh.
     
    5
    Domácí jsou mírně aktivnější a dostali se k dalšímu centru, nicméně pas z levé strany zastavil pozorný Florenzi a AS otáčí hru.
     
    4
    Vzápětí se v podobné akci objevil i jeho kolega Perica, další centrovaný míč do ohně před branku AS sebral do svých rukavic gólman Alisson.
     
    3
    K míči se po chybě soupeře dostal Rodrigo de Paul, pokusil se z pravé strany odcentrovat do šestnáctky, nicméně jeho pas byl odvrácen.
     
    2
    Úvod duelu je zatím hodně opatrný, ani jeden z celků nechce udělat větší chybu. U míče jsou pro změnu hostující fotbalisté.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a pohodlně kombinují na obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Udinese Calcio: Bizzarri – Stryger Larsen, Danilo (C), Samir – Widmer, Behrami, Fofana, Adnan – Barák, Perica, de Paul.
    Náhradníci: Borsellini, Scuffet – Angella, Gi. Pezzella, Nuytinck, Jankto, Maxi López, F. Zampano, Ingelsson, Balić.

    AS Řím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Juan Jesus – Pellegrini, De Rossi (C) – Ünder, Nainggolan, El Shaarawy – Džeko.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Capradossi, Kolarov, Peres, Strootman, Schick, Perotti, Defrel, Gerson.

    Rozhodčí: Marco Di Bello.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemná utkání

    23.09.17 (Seria A) AS Řím – Udinese 3:1
    15.01.17 (Serie A) Udinese – AS Řím 0:1
    20.08.16 (Serie A) AS Řím – Udinese 4:0

     
    AS Řím

    To Římané jsou nad tom podstatně lépe a bojují o příčky v pohárové Evropě. V tabulce se nachází AS na 4. místě se ziskem 47 bodů za čtrnáct výher, pět remíz a pět porážek, přičemž na třetí Inter Milán ztrácí pouhý jeden bod. Pro Řím se bude jednat o generálku na osmifinále Ligy mistrů, v němž se v týdnu utká s ukrajinským Šachťarem Doněck.

    V minulém kole si AS doma hravě poradilo s nováčkem z Beneventa, které sice v první půli kladno odpor, ale nakonec domácí pohodlně zvítězili 5:2, a zapsali si tři body.

    Nejlepší střelci:
    Edin Džeko – 11 branek
    Stephan El Shaarawy – 5 branek
    Diego Perotti – 3 branky
    Cengiz Ünder – 3 branky
    Tribuny se zaplňují

     
    Udinese Calcio

    Domácí celek hraje zatím dobrou sezónu a bojuje o pohárovou Evropu, nicméně na kvalitní hra se zatím na jeho tabulkovém postavení neprojevuje. Calcio je v tabulce až na 10. místě se ziskem 33 bodů za deset výher, tři remízy a jedenáct porážek, přičemž na pohárové příčky ztrácí osm bodů.

    V poslední kole vyšlo Udine jak bodově, tak střelecky naprázdno na hřišti FC Turína, kde padlo 0:2, a tři body si tak nechali na svém hřišti domácí.

    Nejlepší střelci
    Kevin Lasagna – 7 branek
    Antonín Barák – 6 branek
    Rodrigo De Paul – 4 branky
    Jakub Jankto – 3 branky
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky italského fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Serie A představí před svými fanoušky Udinese Calcio, na jehož hřiště zavítá AS Řím! Duel bude mimo jiné soubojem českých reprezentantů Baráka a Jankta proti Schickovi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Daniel Kinc

    Branky: 71. Ünder (De Rossi), 90. Perotti (Nainggolan)

    Karty:   49. Stryger Larsen (UDI), 62. Perica (UDI), 88. Jankto (UDI) – 77. Džeko (ASR)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
    Udinese Calcio: Bizzarri – Stryger Larsen, Danilo (C), Samir – Widmer, Behrami (62. Jankto), Fofana, Adnan (79. Balić) – Barák, Perica (78. Maxi López), de Paul.
    Náhradníci: Borsellini, Scuffet – Angella, Gi. Pezzella, Nuytinck, Jankto, Maxi López, F. Zampano, Ingelsson, Balić.

    AS Řím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Juan Jesus – Pellegrini, De Rossi (C) (75. Strootman) – Ünder (87. Defrel), Nainggolan, El Shaarawy (69. Perotti) – Džeko.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Capradossi, Kolarov, Peres, Strootman, Schick, Perotti, Defrel, Gerson.

    Rozhodčí: Marco Di Bello
    thejrc.org