Columbus – Philadelphia 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.) | Winnipeg – Colorado 6:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 2:1 (kon.) | Buffalo – Los Angeles 2:4 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:3 (kon.)
Minnesota – Anaheim 2:3 (2:3 po s.n.) | Arizona – Edmonton 1:0 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
New York Islanders
Sobota 17.02.2018, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Islanders právě vstřelili branku!
    Na závěr jsme mohli vidět ještě jeden kuriózní moment. Výhru definitivně pojišťuje poněkud neobvyklým způsobem JOHN TAVARES, jenž se před prázdnou svatyní snažil objet Faulka. Ten jej na poslední chvíli podrazil, ale rozhodčí ukazuje na branku a uznává technický gól! Bez asistence.
     
    58:07
    Anders Lee se ve vlastní obranné zóně natáhl po kotouči a posunul jej dopředu. Černá guma proskákala těsně kolem tyčky vyklizené svatyně a píská se zakázané uvolnění.
     
    54:31
    Definitivní rozhodnutí měl na hokejce Jordan Eberle! Poté, co inkasoval přihrávku přímo mezi kruhy, okamžitě pálil. Mířil mezi betony a Ward mezírku včas uzavřel. Následuje komerční pauza, po které se domácí ještě mohou pokusit o zdramatizování.
    52:00 Anthony BEAUVILLIER - 0:2
     
    52:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelná lekce z produktivity! Nezaujatým fanouškům musí být Caroliny snad i líto. Zničehonic se kotouče chopil ANTHONY BEAUVILLIER a vrhl se mezerou mezi beky přímo na branku. Před Wardem se dostal do kolize s obráncem, ale přesto se trefil zcela přesně mezi betony. Bez asistence:
     
    44:00
    Obrovské zklamání v PNC Areně! Skinnerova dorážka nemůže platit, jelikož jeden z forvardů Caroliny přejel modrou čáru příliš brzy. Úspěšná coach challenge!
     
    Prohlíží se záznam hry. Domácí skórovali, ale možná po ofsajdové situaci! To je drama!
     
    43:09
    To byl zákrok! Justin Williams dostal nabito zcela ideálně na levý kruh a snažil se najít horní roh branky. Greiss předvedl fantastický semafor.
     
    41:52
    Jordan Staal obdržel přihrávku do bezprostřední blízkosti branky. Bleskově se vytočil čelem ke Greissovi, ale puk mu mezi betony nezasunul!
     
    41:46
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anders Lee – 2 min., hákování).
     
    34:26
    Tak to je neskutečné. Cizikas unikl ve společnosti Nelsona do akce dvou proti nikomu! Casey Cizikas se ji rozhodl řešit sám, ranou na bližší tyč ovšem Warda na švestkách nenachytal!
     
    33:09
    Stempniak pronikl do pásma a vystřelil ze zápěstí. Greiss vyrazil kotouč před sebe a po obrovské chybě jednoho z obránců se k dorážce dostal Viktor Rask. Naprosto skvělý gólman ale zastavil i tento pokus!
    30:06 Johnny BOYCHUK - 0:1
     
    30:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Kouzlo gólmanů odčarováno! Nelson u mantinelu vyhrál souboj o kotouč a přihrál na modrou čáru JOHNNYMU BOYCHUKOVI. Ten se nerozpakoval, vypálil pěkně "z voleje" a zvláštně postavenému Wardovi prolétla jeho dělovka kolem betonu až do sítě. Typický gól v zápase, ve kterém se na úvodní zásah dlouho čeká. Asistence: Brock Nelson, Ross Johnston.
     
    25:59
    Velká příležitost hostů! Anders Lee si všiml volného středu hřiště a od mantinelu si najel až na osu kluziště. Před Wardem zakončoval bekhendem a trefil vyrážečku.
     
    23:30
    Tak to je neskutečné! Po souboji na brankovišti už Greiss ležel na ledě. Puk se dostal ke Stempniakovi, jenž měl před sebou z poloviny odkrytou klec, ve vyložené pozici ovšem trefil rukavici německého brankáře!
     
    16:58
    Ale teď hosté pořádně zahrozili! Obránce Nick Leddy dostal kotouč pěkně do jízdy a řítil se na Warda. Na pravém kruhu se rozhodl pro střelu, kterou maskovaný muž reflexivně vykopl.
     
    14:27
    Po souboji u mantinelu vyplaval touš přesně do jízdy Lindholmovi. Ten si najel až do blízkosti branky, ale Greiss jeho střelu zápěstím zastavil! Carolina už spálila několik interesantních příležitostí ke změně skóre.
     
    12:37
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    10:39
    Opět to před brankou Islandres hořelo! Di Giuseppe využil odrazu puku a po rychlém objetí branky se jej snažil zasunout za beton. Greiss se skvěle roztáhl a změnu stavu nepřipustil! Viktor Rask už se k dorážce nedostal.
     
    04:49
    Tyčka! Greiss měl velké štěstí, střela Sebastiana Aha z pravého kruhu byla velice vydařená a zastavilo ji s hlasitým cinknutím břevno. Na ledě je v tuto chvíli také jeho jmenovec z Islanders.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Faulk – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Tanner Fritz – 2 min., vražení na hrazení).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 31. Boychuk (B. Nelson, Johnston), 52. Beauvillier, 60. Tavares


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk, H. Fleury, Hanifin, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – Williams, V. Rask, B. McGinn – Di Giuseppe, E. Lindholm, Skinner – Stempniak, D. Ryan, Nordström.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pulock, Hickey, Aho, Pelech – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Fritz, B. Nelson, Ladd (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, Johnston.

    Diváci: 15 448
    thejrc.org