Tábor – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Řisuty – Jablonec n/N 4:5 (kon.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 7:2 (kon.)
Poruba 2011 – Opava 16:1 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 2:4 (kon.) | Mor. Budějovice – Kolín 2:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Nymburk 4:3 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Letňany 3:2 (po pr.) | Písek – Pelhřimov 7:5 (kon.)
Bílina – Most 5:0 (kont.) | David Servis – Klatovy 3:2 (po pr.) | Děčín – Kobra 7:6 (po pr.)
Trutnov – Vrchlabí 1:2 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)
NED Hockey Nymburk
Sobota 17.02.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z 34. kola II. ligy skupiny Střed, ve kterém se střetnou mužstva BK Havlíčkův Brod a NED Hockey Nymburk. Utkání začíná v 17:00.
     
    BK Havlíčkův Brod tři kola před koncem základní části stále drží první příčku, která by mu zaručila lepší postavení ve vyřazovacích bojích. Za zády drží žďárské Plameny.

    Ty minulou středu na svém ledě porazil 3:1, pak ale prohrál v Kolíně 3:6. Náskok Bruslařů tak činí pouhé tři body a kromě toho, aby se tým před blížícím se play off pozitivně naladil, má stále o co hrát.

    Kanadskému bodování vévodí kapitán Miroslav Třetina (23+37), jen o dva body méně nasbíral nejlepší střelec mužstva Lukáš Endál (26+32). Padesátibodovou hranici překročil také Jan Milfait (25+26), z obránců útok nejvydatněji podporuje Tomáš Semrád (10+30).
     
    NED Hockey Nymburk už má jistotu, že si sezonu prodlouží o zápasy v play-off. Aktuálně okupuje šestou pozici, před Klatovy se ovšem nachází jen díky lepšímu skóre. Osmé České Budějovice na Středočechy ztrácí tři body.

    V posledních vzájemných zápasech s těmito soupeři byli úspěšní napůl. Klatovy porazili vysoko 9:1, David Servisu podlehli těsně 2:3. Poslední dvě utkání sehrál proti celkům z chvostu tabulky, Písek i Pelhřimov porazil shodně 4:1.

    Tahounem mužstva je Jan Stehlík (18+16), jenž je nejlepším střelcem a společně s Janem Smejkalem (11+16) a obráncem Jakubem Hiermanem (2+16) zároveň nejlepším nahrávačem.
     
    Letošní vzájemnou bilanci má o něco lepší domácí Havlíčkův Brod. Všechna tři utkání však skončila nejtěsnějším možným rozdílem a jen jedno z nich se rozhodlo v základní hrací době.

    07.10.2017 NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 2:1sn (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0)

    Branky a nahrávky: 51. Vostřák (Šťastný), rozh. náj. Stehlík – 29. Milfait (Vala, Voříšek). Rozhodčí: Tomáš Battěk – Ondřej Žídek, František Štěpánek. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 349. Střely na branku: 32:53 (13:13, 10:16, 8:16 – 1:8). Průběh utkání: 0:1, 2:1sn.

    NED Hockey Nymburk: Skuhrovec (Formánek) – Kříž "A", Knesl, Žemlička, Rittig, Hofman, Mašek, Parrish – Šťastný, Josefus, Stehlík, Eis "C", Bičiště "A", Čapek, Planý, Kuzďas, Hierman, Král, Arnošt, Smejkal, Vostřák

    BK Havlíčkův Brod: Marek (Novák) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kříž, Havlík – Endál, Třetina "C", Přidal – Voříšek, Milfait "A", Šuhaj – Michálek, Kozlík, Beneš – Kuchta, Ludvík, Chlubna

    25.11.2017 BK Havlíčkův Brod – NED Hockey Nymburk 6:5 (1:0, 4:3, 1:2)

    Branky a nahrávky: 1. Přidal (Endál, Třetina), 22. Vašíček (Michálek, Třetina), 24. Voříšek (Kuchta, Vašíček), 24. Vašíček (Endál, Třetina), 32. Kulhánek (Šuhaj, Milfait), 54. Michálek (Endál, Kozlík) – 24. Arnošt (Stehlík, Planý), 33. Knesl (Rittig), 39. Smejkal (Eis, Knesl), 53. Mašek (Kuzďas), 60. Rittig (Arnošt, Planý). Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Klouda, Martin Musil. Vyloučení: 8:7, navíc Rittig (NYM) OT 10 min [NESP]. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 895. Střely na branku: 39:36 (15:9, 14:17, 10:10). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:4, 6:4, 6:5.

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, M. Kříž, Balgalvis, Hrabaň – Endál, Třetina "C", Přidal – Šuhaj, Milfait "A", Voříšek – Michálek, Kozlík, Chlubna – Kuchta, Ludvík

    NED Hockey Nymburk: Formánek (Skuhrovec) – O. Kříž "A", Hierman, Rittig, Mašek, Loučka, Knesl – Kolouch, Planý, Smejkal, Arnošt, Stehlík, Eis "C", Josefus, Král, Kuzďas

    17.01.2018 NED Hockey Nymburk – BK Havlíčkův Brod 2:3p (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

    Branky a nahrávky: 29. Planý (Loučka, Josefus), 53. Smejkal (Kříž, Loučka) – 24. Endál (Třetina, Přidal), 60. Milfait (Třetina, T. Semrád), 65. Milfait (Třetina). Rozhodčí: Tomáš Micka – Jan Schopf, František Štěpánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Střely na branku: 31:42 (11:15, 6:11, 13:12 – 1:4). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3p.

    NED Hockey Nymburk: Krofta (Vecka) – O. Kříž (A), Hejda, Knesl, Loučka, Rittig, Hierman – Mašek, Smejkal, Arnošt, Stehlík, Eis (C), Josefus, Bičiště (A), Štěpánek, Kedršt, Kolouch, Planý

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád, Horák, Kulhánek, Vala, Balgalvis, M. Kříž, Hrabaň – Přidal, Třetina (C), Endál – Voříšek, Milfait (A), Kozlík – Chlubna, Kuchta, Šuhaj – Homola, Ludvík, Beneš
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád "C", Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Endál, Ludvík, Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Šuhaj, Beneš

    NED Hockey Nymburk: Krofta (Špaček) – Loučka, Mašek, Knesl, Eliáš, Rittig, Hierman, Hejda – Smejkal, Arnošt, Stehlík, Štěpánek, Kedršt, Kolouch, Josefus, Eis "C", Planý, Král

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Musil, Jan Kleprlík.
     
    Úvodní lajny už se staví kolem středového kruhu, zápas může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Na vhazování byli úspěšnější domácí a Jiří Vašíček zakládal první útok Havlíčkova Brodu. Před brankoviště sjížděl Patrik Přidal, kotouč mu ale v poslední chvíli utekl.
     
    00:45
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Knesl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    00:59
    Bruslaři se po buly udrželi v útočném pásmu, střela Davida Valy skončila ve výstroji Michala Krofty.
     
    01:19
    Domácí se i nadále drželi v pásmu soupeře. Luboš Voříšek přihrál přes brankoviště Janu Milfaitovi, tomu ale v ostrém úhlu zakončení nevyšlo ideálně.
     
    01:47
    Po nahození Tomáše Semráda se odkryla před jedním z domácích hostující klec, útočník Bruslařů ovšem bránu vysoko přestřelil, hra se stěhuje do středního pásma.
     
    02:18
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Mašek – 2 min., hákování).
     
    02:47
    Lukáš Endál si v přesilové hře pěti proti třem dlouho říkal o přihrávku, až ji nakonec dostal. Jeho pokus z vrcholku levého kruhu mířil těsně vedle. Hosté už se brání opět ve čtyřech.
     
    03:13
    Nymburk získal puk z buly a vyhodil jej až za domácí svatyni. Další útok Havlíčkova Bordu rozehrává David Vala.
     
    03:54
    Jan Milfait hledal před brankovištěm Davida Michálka, po něm ještě pálil od modré čáry Kryštof Kulhánek, skóre se ovšem nemění.
     
    04:18
    Jan Mašek opustil trestnou lavici a hosté hrají v plném počtu.
     
    04:31
    Luboš Voříšek zavezl puk do útočného pásma po pravém křídle a z prostoru kruhu vyslal ránu na bránu, kterou Michal Krofta ukryl ve výstroji a nechal přerušit hru.
     
    05:07
    Jakub Planý přešel útočnou modrou a chtěl ukrýt střelu za obránce, jenže tu Jiří Kopic zablokoval a Čeněk Novák je stále bez práce.
     
    05:42
    Nymburk právě vstřelil branku!
    Hosté se poprvé v utkání usadili v útočném pásmu, napomohla jim k tomu signalizovaná výhoda. Po Jakubu Loučkovi přebral kotouč JAROSLAV KEDRŠT, protáhl se až před brankoviště, kde trpělivě potáhl kotouč až ke vzdálenější tyči a pohodlně uklidil puk za Čeňka Nováka! Asistence: Jakub Loučka, Daniel Kolouch.
     
    06:28
    Hosté jsou vstřelenou brankou výrazně povzbuzeni, Jaroslav Kedršt znovu pálil na bránu, jeho pokus z pravého kruhu vyrazil domácí brankář rukavicí do ochranné sítě.
     
    07:40
    Bruslaři odrazili hrozící nápor hostů a ujali se kotouče. Jenže při rozehrávce si teď příliš neporozuměli a pas Tomáše Semráda doputoval jenom na zakázané uvolnění.
     
    07:47
    Jakub Loučka dostal po buly puk na modrou čáru, odkud okamžitě vystřelil. Čeněk Novák měl co dělat, aby kotouč udržel ve své moci před Janem Stehlíkem, který si sjížděl na případnou dorážku.
     
    08:26
    Bruslaři jsou jako opaření. Teď čelili přečíslení soupeře, v situaci dvou na jednoho vedl po levé straně kotouč Daniel Kolouch. Po jeho přihrávce se z první do puku opřel Jan Smejkal, na Čeňka Nováka ale nevyzrál.
     
    09:13
    Lukáš Endál vzal zodpovědnost na svá bedra a po pravé straně prošel přes trojici bránících hráčů. Hledal ještě zleva najíždějícího Jana Milfaita, puk k němu ale neprošel.
     
    09:39
    Další útočnou akci vedl na pravém křídle Luboš Voříšek, jehož střelu z kruhu lapil připravený Michal Krofta.
     
    10:09
    Jan Mašek se vydal na útočný výlet a jeho nebezpečnou střelu z pravé strany Čeněk Novák jenom vyrazil. Hostující obránce se dostal k odraženému kotouči, objel bránu a znovu zakončoval, havlíčkobrodský brankář si připisuje další zákrok.
     
    10:54
    Čeněk Novák musel daleko z brány, protože se do otevřené obrany řítil Jakub Planý. Domácí brankář byl u puku první a raději jej přikryl lapačkou.
     
    11:18
    Jan Milfait se po bleskovém průniku uvolnil stahovačkou, jeho rána v síti ovšem neskončila. Třetí nejproduktivnější hráč Havlíčkova Brodu se o podobný manévr pokoušel ještě na druhé straně, puk ale předržel a přišel o něj.
     
    12:08
    Tomáš Semrád s Patrikem Přidalem šikovně využili pravidla o hybridním icingu, puk se ale od zadního hrazení odrazil k Michalu Kroftovi. Jeden z hostujících hráčů, který spěchal zpátky, narazil do brankové konstrukce a na hrací plochu musí ledaři, aby branku ukotvili zpět do své pozice.
     
    12:11
    Hosté se s ničím nerozpakují. Ihned po vyhrané buly pálí na bránu, jako teď Daniel Kolouch. Brankář Novák znovu kryje.
     
    12:34
    Jan Milfait nevěřícně rozhazuje rukama. Z levé strany mířil sám na brankáře, krásným manévrem jej poslal k ledu a měl před sebou odkrytý vršek brány, jenže jej přestřelil! Vhazovat se tak bude jen ve středním pásmu.
     
    13:51
    Jan Milfait poslal dopředu Jakuba Šuhaje, který napřáhl na úrovni levého kruhu, jeho přízemní střela trefila Michala Kroftu do betonu.
     
    14:31
    Lukáš Endál neudržel u modré čáry kotouč a dopředu pelášil Jakub Loučka. Výborně se ovšem vrátil David Vala v poslední chvíli mu kotouč vypíchl.
     
    14:37
    Na druhou stranu stranu okamžitě uháněl Patrik Přidal, jeho střela od pravého hrazení mířila do Kroftovy náruče.
     
    14:42
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Po vyhrané buly přihrál Jan Milfait JIŘÍMU KOPICOVI k pravému mantinelu. Mladý obránce vystřelil ze zdánlivě beznadějné pozice, jeho střela ovšem Michala Kroftu dokonale překvapila a skončila za jeho zády! Asistence: Jan Milfait, Luboš Voříšek.
     
    15:23
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Hejda – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Ludvík – 2 min., podražení).
     
    16:09
    Nymburk vyhrál buly v útočném pásmu a Aleš Knesl okamžitě pálil od modré čáry, jeho pokus byl však nepřesný a rozezvučel pouze plexisklo za bránou.
     
    17:15
    Jiří Kopic na vlastní modré čáře ztratil kotouč, svoji chybu ale za chviličku napravil. Následně se sám po pravém křídle vydal dopředu, jeho střela z vrcholku kruhu ale skončila na chráničích Jaroslava Rittiga.
     
    17:23
    Tadeáš Hejda je zpátky na ledě, Středočeši budou hrát zkrácenou přesilovou hru.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., hákování).
     
    17:54
    Početní výhoda hostů se po faulu Petra Kuchty zvýrazňuje. Daniel Arnošt pálil z mezikruží jenom do výstroje Čeňka Nováka.
     
    18:04
    Tomáš Ludvík je na ledě a Bruslaři se brání ve čtyřech, stále jsou ovšem pod tlakem a domácí brankář musí zasahovat.
     
    18:26
    Přesilovkovou kombinaci znovu zakončoval Daniel Arnošt. Jeho střelu z pravého kruhu Čeněk Novák vyrazil rukavicí.
     
    18:59
    Teď už se Bruslaři brání lépe a opakovaně dostali kotouč až na opačnou stranu hřiště.
     
    19:31
    Petr Kuchta opouští trestnou lavici a okamžitě se zapojuje do hry.
     
    19:38
    Petr Kuchta zamířil z trestné lavice rovnou dopředu a po přesném pasu domácích obránců mířil sám na brankáře! Svoji akci zakončil bekhendovým blafákem, Kroftův beton ale nepřehodil a stav je stále nerozhodný!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Domácí mužstvo začalo očekávaným tlakem a vytvořilo si několik zajímavých šancí, jenže pak přišla studená sprcha, když hosty poslal do vedení Jaroslav Kedršt. Bruslařům chvíli trvalo, než se z inkasované branky oklepali, postupně ovšem znovu přebírali iniciativu. Nakonec se Havlíčkovu Brodu po střele Jiřího Kopice podařilo vyrovnat.

    Střely na bránu: 21:11

    Druhá perioda začne přibližně v 17:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Středočeši se po vyhrané buly okamžitě tlačili dopředu, střelu Jana Smejkala zablokoval Tomáš Semrád.
     
    20:54
    Lukáš Endál objel bránu a přes brankoviště hledal Tomáše Ludvíka, hostující obránci ale do přihrávky stačili sáhnout. Centr první formace ještě posouval puk na Patrika Přidala, který plácl do puku, ale Michal Krofta jej vyrazil.
     
    21:55
    Jan Milfait nabral rychlost. Na levém křídle se dostal za úroveň brány, zadovkou ale ještě přihrál Davidu Michálkovi, jehož střela skončila na pravém betonu Michala Krofty.
     
    22:36
    Tomáš Chlubna dostal kotouč k levému hrazení, odkud jej poslal na bránu. Michla Krofta se zaskočit nenechal a puk ze vzduchu stáhl lapačkou.
     
    23:33
    Tomáš Chlubna s David Kozlíkem mířilo do přečíslení dvou na jednoho, prvně jmenovaný ovšem poslal svému spoluhráči puk na paty a z akce tak nic nebylo.
     
    23:57
    Nymburk právě vstřelil branku!
    Takovýhle začátek druhé periody si domácí nepředstavovali. JAN STEHLÍK obkroužil bránu, dostal se na spodek pravého kruhu, odkud z otočky vypálil. Puk prošel mezi betony Čeňka Nováka a zastavil se až v bráně! Bez asistence.
     
    24:40
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Eliáš – 2 min., držení).
     
    25:25
    Domácí mužstvo dlouho kombinovalo a hledalo ideální pozici, na bránu ovšem nevystřelilo. Jiří Vašíček po obtížné přihrávce ztratil kotouč v rohu kluziště a hosté se osvobodili.
     
    25:46
    Domácí vystřídali a na ledě je druhá lajna Havlíčkova Brodu. Puk do útočného pásma zavezl Jan Milfait, jenž chtěl rychle přihrát před brankoviště, puk ale po bloku hostující obrany zamířil do ochranné sítě.
     
    26:33
    Středočeši vystihli havlíčkobrodskou kombinaci a dlouhým vyhozením se osvobodili.
     
    26:40
    Filip Eliáš si svůj trest odpykal a může se zapojit zpátky do hry.
     
    27:22
    Lukáš Endál se probil až mezi kruhy, jeho střela přes obránce mířila k tyči, Michal Krofta ji ovšem dokázal vyrazit.
     
    28:23
    Hosté zavřeli Bruslaře v jejich pásmu, puk ale obíhal hrazení hlavně za havlíčkobrodskou bránou, odkud Čeňku Novákovi nebezpečí nehrozilo.
     
    29:04
    Po neúspěšném útoku Bruslařů mířil dopředu Jaroslav Kedršt, jeho přihrávku před brankoviště ale zastavil Tomáš Semrád.
     
    29:27
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vašíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    29:38
    Hosté získali puk z buly a začali kombinovat, za bránou ale o kotouč přišli a domácí se tak mohli osvobodit.
     
    30:04
    Nymburk právě vstřelil branku!
    Středočeši se rychle usadili zpátky v pásmu a přesilovou hru využívají. Jakub Loučka přihrál na spodek levého kruhu Janu Smejkalovi, který uviděl před brankovištěm JANA STEHLÍKA, jehož pohotová rána končí v síti a hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Asistence: Jan Smejkal, Jakub Loučka.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Hejda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:55
    Bruslaři vyhráli důležitou buly a začali kombinovat. Luboš Voříšek poslal puk na modrou čáru, střelu Davida Valy ovšem Michal Krofta vyrazil do rohu kluziště.
     
    31:20
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Také domácí přesilovou hru využili a na svého soupeře už ztrácí opět jenom jednu branku! Luboš Voříšek nabil na volej Davidu Valovi a Michal Krofta jeho ránu vyrazil jenom před sebe. Před brankovištěm se nejlépe zorientoval JAN MILFAIT a pohotově dorazil puk do brány! Asistence: David Vala, Luboš Voříšek.
     
    32:40
    Havlíčkův Brod je stále na puku a kombinuje v útočném pásmu. Od vyrovnání jej zatím dělí střelba, Michal Krofta je aktuálně bez práce.
     
    32:56
    Puk se dostal do středního pásma, Lukáš Endál jej ovšem hned zase zavezl zpátky. Dokonce z pravého kruhu sám vystřelil, Michal Krofta jeho pokus udržel mezi rukou a tělem.
     
    33:42
    Havlíčkův Brod se žene za vyrovnáním. Z levého kruhu zkoušel štěstí Jiří Vašíček, kotouč po teči hostující hole ale zamířil mimo.
     
    34:47
    Hosté se dostávají k puku jenom sporadicky, ale ani Bruslařům se příliš nedaří. Domácí mají problémy s přechodem středního pásma.
     
    35:19
    Kombinace Bruslařů vypadala trošku krkolomně, David Vala nakonec přeci jen vystřelil od levého hrazení. Michal Krofta s jeho pokusem ovšem příliš problémů neměl.
     
    35:55
    Petr Kuchta zavezl puk dopředu po pravé straně a hned se jej snažil cpát na bránu, nymburský obránce jeho záměr ale přečetl a puk zachytil.
     
    36:35
    Lukáš Endál si všiml, jak si mezi kruhy najíždí Tomáš Semrád. Kromě Lukáše Endála si jej ale všiml také Štěpán Štěpánek, který přihrávku zastavil.
     
    37:04
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Arnošt – 2 min., podražení).
     
    37:10
    Domácí podle čárového rozhodčí puk na modré čáře po vyhrané buly neudrželi a po odpískaném ofsajdu se bude vhazovat.
     
    37:31
    Luboš Voříšek střílel na bránu, před kterou ještě číhali na dorážku David Michálek s Janem Milfaitem, puk ale z Michala Krofty nevypadl.
     
    38:09
    Štěpán Štěpánek tvrdě narazil Lukáše Endála u mantinelu. Domácí útočník je viditelně otřesený a hra se tak přerušuje.
     
    38:22
    Nic vážného to naštěstí nebylo, Lukáš Endál je zpátky na ledě a teď se dostal do ofsajdu, když byl Patrik Přidal přibržděn před modrou čarou.
     
    38:48
    Havlíčkobrodští se nemohou přes střední pásmo dostat do útočného pásma. Když už se jim to podaří, hosté jim kotouč odeberou a vyhodí přes všechny čáry.
     
    39:02
    Až teď se to podařilo Janu Milfaitovi, který se dostal ke dvěma střelám z pravé strany. Byl ovšem v ostrém úhlu a Michal Krofta si bližší tyč pohlídal.
     
    39:04
    Daniel Arnošt opouští trestnou lavici, Středočeši se tentokrát ubránili.
     
    39:43
    Patrik Přidal spěchal za vyhozeným kotoučem, ke kterému měl blíž Michal Krofta. Blížícím se útočníkem Havlíčkova Brodu se nenechal znervóznit a rozehrál na spoluhráče za vlastní bránou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Nymburk vytěžil z minima maximum. Do šancí se příliš nedostával, přesto se díky dvěma brankám Jana Stehlíka dostal do trháku. Na poslední branku hostů v přesilové hře brzy zareagoval Jan Milfait, jehož gól vlil Bruslařům čerstvou krev do žil. Havlíčkův Brod se dostal do náporu, branku z něj ale nevytěžil a před třetí třetinou, která začne přibližně v 18:42, má jednobrankové manko.

    Střely na bránu: 32:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Po buly hráli s pukem sice hosté, Bruslaři ale díky dobrému napadání soupeře a kotouč obrali a mohou sami zaútočit.
     
    41:02
    Jiří Vašíček vyslal dopředu na pravém křídle rozjetého Lukáše Endála, ten byl ale u hrazení zastaven a puk zůstal pod jeho tělem. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    41:33
    David Michálek vrazil do útočného pásma po pravé straně a zadovkou chtěl přenechat puk Janu Milfaitovi, přihrávku mu ale nevyšla podle představ.
     
    41:47
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Michálek – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:14
    Aleš Knesl vypálil od modré čáry do betonů Čeňka Nováka, odražený kotouč odklidili domácí obránci. O chvilku později od modré pálil také Jan Stehlík, ten ale mířil mimo.
     
    42:56
    Hosté zůstali i nadále na puku v útočném pásmu. Čeněk Nová nadvakrát zastavil hostujícího střelce pálícího z pravého kruhu, následně si poradil i s pokusem Aleše Knesla od modré čáry.
     
    43:26
    Čeněk Novák vyrazil další pokus Středočechů. K odraženému puku se dostali domácí obránci a odpálili jej přes všechny čáry.
     
    43:47
    David Michálek je zpátky ve hře. Jiří Vašíček se na levé straně vyhnul hostujícímu obránci a předložil puk před brankoviště právě Davidu Michálkovi, jeho bekhendový pokus ztroskotal na betonech Michala Krofty.
     
    44:21
    Bruslaři se znovu přesunuli dopředu, nahození Davida Valy Michal Krofta raději podržel ve výstroji tak, aby se hra přerušila.
     
    45:01
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Hejda – 2 min., podražení).
     
    45:05
    Domácí vyhráli buly a na modré hned napřáhl ke střele Jiří Vašíček, jeho prudký projektil ale do sítě nezamířil.
     
    45:42
    Lukáš Endál z pravé strany posílal puk mezi kruhy na Patrika Přidala. Ten ale kotouč proti dvěma obráncům neudržel a hosté se osvobodili.
     
    46:30
    Bruslaři ztratili kotouč a hosté se řítili do přečíslení dvou na jednoho. Jan Stehlík ale nepředložil kotouč Danielu Arnoštovi tak, jak by potřeboval, a Čeněk Novák pomalý kotouč vykopl betony.
     
    47:01
    Tadeáš Hejda je zpátky na ledě, tato početní výhoda se domácím příliš nevyvedla. Čas na vyrovnání rychle ubývá.
     
    47:48
    Bruslaři mají kotouč více pod na svých holích, těžko se s ním ale dostávají do útočné třetiny.
     
    48:24
    Středočeši teď zavařili domácí obraně. Ke střele se sice nakonec nedostali, hosté se ale za dalším gólem příliš hnát nemusí.
     
    49:28
    David Vala při pokusu o rozehrávku našel pouze Daniela Koloucha, který se ale daleko nedostal. David Vala si vzal kotouč zpátky.
     
    49:44
    To je mizérie. Domácím se teď nedaří vůbec nic. Pokus o založení útočné akce skončil pouze zakázaným uvolněním.
     
    50:14
    Útočnou modrou čáru přešel Petr Kuchta, jenž z kruhu nahodil puk na bránu tak, aby vybojoval alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    50:26
    Bruslaři se ale v útoku neudrželi a naopak museli spěchat zpátky. Nahozený kotouč schoval pod lapačku Čeněk Novák a z tribun se ozývá pískot.
     
    51:09
    Tomáš Semrád posunul od modré čáry puk k Lukáše Endálovi, jenž zblízka Michala Kroftu neprostřelil.
     
    51:56
    David Vala v nouzi plácl do kotouč na modré čáře, jeho pokus na bránu nemířil.
     
    52:22
    Bruslaři se bleskově dostali zpátky do útoku. Luboš Voříšek z pravé strany nahazoval puk na hostujícího brankáře. Z něho kotouč nevypadl a bude se tak vhazovat po jeho levici.
     
    52:38
    Bruslaři jsou v tlaku, Nymburk teď vyhazuje jenom na zakázané uvolnění. Domácí své optické převahy ovšem nedokáží využít a nevytvořili si žádnou výraznější šanci.
     
    Utkání sleduje 633 diváků.
     
    52:58
    Vyloučení v týmu NED Hockey Nymburk (Eliáš – 2 min., hákování).
     
    53:02
    Středočeši byli na buly šikovnější a o mantinel posílají puk až za Novákovu svatyni.
     
    53:28
    Ani napodruhé se domácí v útočném pásmu příliš neohřáli. Puk znovu míří do pásma Havlíčkova Brodu.
     
    53:52
    Teď už se Bruslaři usadili v soupeřově pásmu, střela Davida Valy od modré čáry byla ale zblokována Janem Smejkalem.
     
    54:08
    Jiří Vašíček nahodil puk na bránu a Michal Krofta okamžitě přenechal puk Tadeáši Hejdovi. Ten jej vyhodil z pásma tak, že přinutil Čeňka Nováka k zákroku lapačkou.
     
    54:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí i přes svůj zmar přesilovou hru osm sekund před jejím vypršením využívají a je vyrovnáno. Před brankovištěm zblízka střílel PATRIK PŘIDAL a už to vypadalo, že puk zůstane pod hostujícím brankářem. Kotouč za něj ovšem propadl a pomaličku se doklouzal za brankovou čáru! Asistence: Lukáš Endál.
     
    55:50
    Bruslaři se i nadále tlačí dopředu. David Vala nahazoval puk na bránu ze středního pásma. Michal Krofta jej rychle vyklepal z lapačky a rozehrál na spoluhráče.
     
    56:13
    Havlíčkobrodští se dostali znovu na kotouč a spěchali dopředu, na modré čáře je ale zastavuje hvizd čárového rozhodčí vinou ofsajdu.
     
    56:56
    Hosté jsou stále pod tlakem. Když se ve vlastním pásmu dostanou ke kotouči, tak jej jenom lehkým obloučkem pošlou do středního pásma, kde jej seberou znovu Bruslaři.
     
    57:34
    Jan Milfait přistrčil puk Davidu Valovi na modrou čáru. Ten si sním sjel blíže k levému hrazení a z nápřahu tvrdě vypálil, Michal Krofta ovšem jeho dělovku udržel ve výstroji.
     
    58:13
    Lehké nahození hostů zkontroloval lapačkou Čeněk Novák. K puku se pak přihlásili obránci, aby mohli založit další útočnou akci.
     
    58:18
    Dlouho rozehrávka se ale s úspěchem nesetkala a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravé ruce Čeňka Nováka.
     
    58:42
    Hosté se už jenom brání. Jenže Bruslařům se přes obranný blok nedaří prosadit a musí rozehrávat znovu z vlastního pásma.
     
    59:12
    Jan Milfait se dostal do zajímavé pozice, měl kolem sebe na okraji levého kruhu kousek prostoru, kotouč mu ale v poslední chvíli sjel z hole.
     
    59:28
    Čeněk Novák ještě musí dávat pozor. Daniel Arnošt se dral mezi dvojici havlíčkobrodských obránců a vystřelil. Domácí brankář jeho pokus vytěsnil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    59:57
    Domácí se v závěru ještě tlačili do brankoviště po střele Davida Valy od modré čáry, Michal Krofta byl ovšem pozorný a udržel puk ve své moci.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Většina třetí třetiny se hrála v režii Havlíčkova Brodu, domácí ale trápila finální fáze. Nakonec se domácí přeci jen prosadili v přesilové hře zásluhou Patrika Přidala, základní hrací doba tak vítěze nepřinesla.

    Střely na bránu: 45:25
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Jan Stehlík měl na zádech přilepeného Patrika Přidala, před kterým dlouho držel kotouč, nakonec o něj ale přišel.
     
    60:28
    Díky práci Patrika Přidala se dostal do úniku Lukáš Endál, který roztáhl Michala Kroftu a bekhendem se jej snažil přestřelit, to se mu v obrovské rychlosti ale nepodařilo!
     
    61:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí nakonec vydřeli druhý bod po nádherné akci LUBOŠE VOŘÍŠKA. Sympatický útočník se proháčkoval mezi trojicí soupeřů a svoji akci, která by se neztratila ani v soutěži o zlatou helmu, zakončil střelou mezi Kroftovy betony! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    Konec zápasu.
     
    Favorizovaní Bruslaři se nakonec mohutně radují ze zisku dvou bodů, na které se pořádně nadřeli. Vítězství v prodloužení zajistil po nádherné individuální akci Luboš Voříšek. Díky ztrátě Žďáru nad Sázavou na ledě Tábora navýšili hráči Havlíčkova Brodu svůj náskok na čele tabulky na pět bodů.

    Střely na bránu: 47:25
     
    To je ode mne z Kotliny dnes vše. Děkuji vám za pozornost, přeji hezký zbytek víkendů a u dalších přenosů se těším na počtenou. (19:28:18)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 15. Kopic (Milfait, Voříšek), 32. Milfait (Vala, Voříšek), 55. Přidal (Endál), 62. Voříšek (T. Semrád) – 6. Kedršt (Loučka, Kolouch), 24. Stehlík, 31. Stehlík (Smejkal, Loučka)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – T. Semrád "C", Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Kopic, Kříž, Balgalvis – Endál, Ludvík, Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Kozlík, Kuchta, Chlubna – Šuhaj, Beneš
    NED Hockey Nymburk: Krofta (Špaček) – Loučka, Mašek, Knesl, Eliáš, Rittig, Hierman, Hejda – Smejkal, Arnošt, Stehlík, Štěpánek, Kedršt, Kolouch, Josefus, Eis "C", Planý, Král

    Rozhodčí: Jiří Ondráček – Martin Musil, Jan Kleprlík

    Diváci: 633
    thejrc.org