Tábor – Žďár n/S 4:3 (kon.) | Řisuty – Jablonec n/N 4:5 (kon.) | Kopřivnice – Val. Meziříčí 7:2 (kon.)
Poruba 2011 – Opava 16:1 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 2:4 (kon.) | Mor. Budějovice – Kolín 2:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Nymburk 4:3 (po pr.) | Dvůr Králové n. L. – Letňany 3:2 (po pr.) | Písek – Pelhřimov 7:5 (kon.)
Bílina – Most 5:0 (kont.) | David Servis – Klatovy 3:2 (po pr.) | Děčín – Kobra 7:6 (po pr.)
Trutnov – Vrchlabí 1:2 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
16:1 (4:1, 4:0, 8:0)
HK Opava
Sobota 17.02.2018, 17:00 • RT TORAX ARENA • 2. liga skupina Východ • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Luka nastřeluje horní tyč!
     
    57:58
    Poruba právě vstřelila branku!
    DAVID ZACHAR ujel podél hrazení – nabral velkou rychlost a v ní překonal střelou nad lapačku brankáře Ovčáčka!. Asistence: Luboš Adam.
     
    56:09
    Poruba právě vstřelila branku!
    A máme tady třetí hattrick dnešního utkání. VLADIMÍR LUKA vybojoval kotouč na modré – projel obranným pásmem Opavy – zamíchal s pukem na hokejce a poslal jej přímo mezi betony brankáře Ovčáčka! 15:1 pro Porubu! Bez asistence.
     
    54:50
    Opavští už se radovali z druhého gólu ale rozhodčí jejich radost velmi rychle ukončil! Puk byl totiž před bekhendovým uklizením do sítě zahrán vysokou holí a hra se přerušuje.
     
    52:04
    Poruba právě vstřelila branku!
    A je tu další branka porubského týmu! Tadeáš Jaroš přesnou přihrávku v situaci 2 na 1 vybídl k zakončení LUKÁŠE FINSTERLEHO a ten se střelou nad lapačku nemýlil! 14:1 pro Porubu! . Asistence: Tadeáš Jaroš!.
     
    51:05
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba využívá přesilovku a autorem dnešní třinácté porubské branky je VLADIMÍR LUKA! Který přesně z mezikruží propálil brankáře Ovčáčka!. Asistence: Marek Slavík a Jan Fišera.
     
    49:41
    Vyloučení v týmu HK Opava (Chalupa – 2 min., podražení).
     
    46:48
    Poruba právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ POPELA se skvěle zorientoval před branku – stáhl si kotouč z výstroje Ovčáčka a zakončil do odkryté sítě hostující branky! Zvyšuje tak na 12:1 pro domácí celek! . Asistence: Tadeáš Jaroš a Lukáš Finsterle.
     
    45:53
    Vyloučení v týmu HK Opava (Štindl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:42
    Poruba právě vstřelila branku!
    VLADIMÍR LUKA se dostal k odraženému kotouči a nikým nekryt ujel sám na brankáře Ovčáčka! Tomu zakončením mezi betony nedal šanci a zvyšuje na 11:1 pro Porubu!.
     
    44:22
    Poruba právě vstřelila branku!
    JAN KÁŇA vstřeluje desátou branku a dovršuje tak svůj dnešní hattrick! Nepříliš vysoký porubský útočník, který řady ostravského týmu rozšířil až v průběhu této sezóny skvěle zužitkoval přihrávku Vladimíra Luky při přečíslení 2 na 1 a zakončil do odkryté části branky! Asistence: Vladimír Luka.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jaroš – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:33
    Poruba právě vstřelila branku!
    TOMÁŠ KÁŇA zvyšuje na 9:1! Porubský útočník dostal přihrávku přesně na hůl a od modré z první přidává další gól do opavské branky!. Asistence: Jan Dresler.
     
    38:42
    Wolf si sjel do pásma – udělal ostrou brzdu a přihrávkou do jízdy vybídl Rouska k zakončení – ten se do střely pořádně opřel a jeho střelecký pokus zlikvidoval zákrokem večera domácí brankář Kubáň!
     
    35:19
    A vidíme střídání brankářů v týmu HK Opava: ze hřiště odchází Filip Plánovský, a jeho místo přichází Jindřich Ovčáček.
     
    35:19
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí chvíli točili hosty v jejich obranném pásmu a po několika střelách zcela rozhodili brankáře Plánovského, ten se při svém vyjetí z branky následně snažil co nejrychleji navrátit mezi tři tyče ale při slejdu byl až příliš razantní a nešťastně si srazil nahození zpoza branky do vlastní sítě – gól je připsán autorovi nahození JANU KÁŇOVI. Asistence: Josef Fojtík.
     
    33:10
    Poruba právě vstřelila branku!
    DAVID ZACHAR kompletuje hattrick! Domácí kapitán nejprve vystřelil směrem na opavskou branku a když už se zdálo, že má brankář Opavy puk ve své moci tak kotouč vypadl a domácí třígólový střelec pohotově zakončil směrem do sítě! . Asistence: Viktor Nestrašil.
     
    28:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Fišera – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:24
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí přečíslili svého soupeře a je z toho šestý gól v opavské síti! Na začátku všeho byla střela Tadeáše Jaroše, který nastřelil beton brankáře Opavy! Od výstroje se puk odrazil přímo na hokejku VIKTORA NESTRAŠILA a ten už neměl těžkou práci a posunul puk do hostující sítě!. Asistence: Tadeáš Jaroš a Lukáš Finsterle.
     
    23:50
    Poruba právě vstřelila branku!
    DAVID ZACHAR zvyšuje už na 5:1! Porubský kapitán dostal přesnou přihrávku na kruh a z první propálil Plánovského!. Asistence: Viktor Nestrašil.
     
    23:33
    Vyloučení v týmu HK Opava (Vítek – 2 min., hákování).
     
    23:00
    Dresler napřáhl na modré a orazítkoval levou tyč opavské branky! K následně dorážce se ještě dostal Haas ale nezakončil přesně!
     
    21:27
    Vyloučení v týmu HK Opava (Wolf – 2 min., sekání).
     
    21:07
    Opavští jeli dva jednoho a Wolf nakonec nedokázal umístit střílenou přihrávku za záda Kubáně!
     
    15:29
    Rousek vystřelil od modré a puk, který byl nadvakrát tečován skončil těsně vedle levé tyče domácí branky! Opravdu velké štěstí pro domácí!
     
    15:14
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Finsterle – 2 min., sekání).
     
    12:25
    Poruba právě vstřelila branku!
    ´JOSEF FOJTÍK posílá Porubu do tříbrankového trháku! Domácí útočník využil skvěle zmatku v předbrankovém prostoru a pohodlně posunul kotouč za zády ležícího brankáře Opavy!. Asistence: Vladimír Luka a Marek Slavík.
     
    11:29
    Vyloučení v týmu HK Opava (Štindl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:28
    Poruba právě vstřelila branku!
    A domácí si berou své dvoubrankové vedení zpět! Konkrétně se o to postaral JAN KÁŇA, který přesnou střelou zápěstím nedal brankáři v červeném šanci! Asistence: Josef Fojtík a Jan Fišera.
     
    09:16
    Opava právě vstřelila branku!
    Neuběhlo ani dvacet vteřin od druhé porubské branky a Opava snižuje na rozdíl jediného gólu! JAN ŠTINDL si po vhazování najel do útočného pásma z jízdy nedal domácímu brankáři střelou do horního rohu šanci!. Asistence: Ondřej Hartmann a Zsolt Kiss.
     
    08:55
    Poruba právě vstřelila branku!
    Zápas začíná nabírat docela jasný směr – JOSEF FOJTÍK stál dobře postavený mezi kruhy a z skvělé palebné pozice propálil Plánovského!. Asistence: Vladimír Luka a Jan Fišera.
     
    04:27
    Puk se krkolomně odrazil až před branku na hůl Hermana – ten však byl k brance otočen zády a tak vybídl k zakončení najíždějícího Rouska – ten v pokleku poslal kotouč těsně nad horní tyč!
     
    02:48
    Poruba právě vstřelila branku!
    Domácí kapitán DAVID ZACHAR otevírá skóre dnešního zápasu! Legenda domácího celku dostala parádní přihrávku od Milana Švarce a zakončila mezi betony hostujícího brankáře! Asistence: Milan Švarc a Luboš Adam.
     
    00:58
    V první velké šanci se ocitl opavský mladík Raček, který se dral do prostoru mezi kruhy, ze kterého i následně nebezpečně vystřelil mezi betony Kubáně.

    Jan Meichsner

    Branky a nahrávky: 3. Zachar (Švarc, Adam), 9. Fojtík (Luka, Fišera), 11. Káňa (Fojtík, Fišera), 13. Fojtík (Luka, Slavík), 24. Zachar (Nestrašil), 27. Nestrašil (Jaroš, Finsterle), 34. Zachar (Nestrašil), 36. Káňa (Fojtík), 42. Káňa (Dresler), 45. Káňa (Luka), 46. Luka, 47. Popela (Jaroš, Finsterle), 52. Luka (Slavík, Fišera), 53. Finsterle (Jaroš), 57. Luka, 58. Zachar (Adam) – 10. Štindl (Hartmann, Kiss)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela, (Kubáň) – Dresler, Slavík, Janota, Fišera, Kaluža, Hryciow, Popela, Puškár, Adam, – Haas, Káňa J., Finsterle, Fojtík, Švarc, Zachar, Jaroš, Nestrašil, Káňa T., Luka,
    HK Opava: Plánovský, (Ovčáček) – Čechman, Kiss, Šindelář, Šendera, Tichý, – Raček, Pělucha, Bitomský, Herman, Rousek, Vítek, Cihlář, Štindl, Chalupa, Wolf, Hartmann,

    Rozhodčí: Šudoma, – Bláha, Vengřín,
    thejrc.org