Kanada – Česko 2:3 (1:2 po s.n.) | J. Korea – Švýcarsko 0:8 (kon.) | Olympijští sportovci z Ruska – USA 4:0 (kon.)
Slovinsko – Slovensko 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Jižní Korea
0:8 (0:1, 0:2, 0:5)
Švýcarsko
Sobota 17.02.2018, 08:40 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    55:10 Enzo CORVI - 0:8
     
    55:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Demolice Korejců pokračuje. ENZO CORVI vystřelil z mezikruží a puk se odrazil od betonu brankáře na brusli domácího obránce a od něj se puk odrazil do branky. Asistence: Grégory Hofmann a Félicien Du Bois.
    51:24 Pius SUTER - 0:7
     
    51:24
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Tahle branka byla zkoumána video rozhodčím, jestli nebyla branka vstřelena vysokou hokejkou, ale nakonec je vše v pořádku a Švýcarsko vede 0:7! Střelou kousek za modrou se prezentoval Geering a jeho pokus tečoval do branky PIUS SUTER. Asistence: Patrick Geering a Andres Ambühl.
    46:45 Reto SCHÄPPI - 0:6
     
    46:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Almond nahrál ve středním pásmu na RETA SCHÄPPIHO, který nabral rychlost a jel dva na jednoho. Schäppi to vzal na sebe a prostřelil nově příchozího Sunga. Asistence: Cody Almond a Patrick Geering.
    45:17 Pius SUTER - 0:5
     
    45:17
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    A je to 0:5! Korea naprosto vypadla ze zápasu a Švýcaři si dělají co chtějí. Po sérii smolných odrazů se puk dostal před branku, kde byl Ambühl, který poslal puk doprava na PIUSE SUTERA, který se trefil přesně pod víko. Asistence: Andres Ambühl a Simon Moser.
    43:50 Thomas RÜFENACHT - 0:4
     
    43:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Krásná branka Švýcarska! THOMAS RÜFENACHT nabral rychlost ve středním pásmu. Na pravém kruhu si stahovačkou obhodil korejského obránce a svou střelu bekhendem umístil mezi nohy Daltona. Asistence: Ramon Untersander a Cody Almond.
    35:55 Pius SUTER - 0:3
     
    35:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Velký tlak Švýcarska je přetaven ve třetí gól! PIUS SUTER zajel s pukem za branku, naznačil, že bude chtít objet bránu, ale nakonec zastavil. Suter se vrátil zpět k první tyči a nějakým záhadným způsobem dostal puk do branky. Asistence: Fabrice Herzog.
    27:36 Félicien Du Bois - 0:2
     
    27:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko jde do dvoubrankového vedení! Střela od modré čáry od FELICIENA DU BOISE vypadla Daltonovi a poskakující puk doskotačil až za brankovou čáru. Dalton sice puk zakryl vyrážečkou, ale chvilku byla černá guma jasně vidět za brankou a po konzultaci s videem je branka uznána! Bez asistence.
    10:23 Dennis HOLLENSTEIN - 0:1
     
    10:23
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko jde do vedení! Loeffel nahodil na Daltona, který puk vyrazil vedle pravé tyče. Tam byl Haas, který chtěl objet branku a zakončit, ale to se mu nepovedlo, protože puk skončil na tyčce. U ní byl připravený DENNIS HOLLENSTEIN, který dokázal svým důrazem přehodit beton Daltona. Asistence: Gaëtan Haas a Romain Loeffel.

    Vojtěch Görög

    Branky a nahrávky: 11. Hollenstein (Haas, Loeffel), 28. Du Bois, 36. Suter (Herzog), 44. Rüfenacht (Untersander, Almond), 46. Suter (Ambühl, S. Moser), 47. Schäppi (Almond, Geering), 52. Suter (Geering, Ambühl), 56. Corvi (Hofmann, Du Bois)


    Jižní Korea: Dalton (46. Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Regan, Ton-ko I, Jong-čon So, Plante, Hjon-ho O – Ki-song Kim, Sang-uk Kim, Testwuide (A) – Swift, Radunske, Min-Ho Čo (A) – Won-čong Kim, U-sang Paj (C), Sang-u Šin – Jong-čon I, Jin-Hui Ahn, Sang-hun Šin – Čin-kjo Pak.
    Švýcarsko: Hiller (Stephan) – E. Blum, Untersander, Furrer (C), Loeffel, Geering, Du Bois, Schlumpf – Praplan, Hollenstein, Haas – Ambühl (A), Suter, S. Moser (A) – Hofmann, Scherwey, Corvi – Rüfenacht, Schäppi, Herzog – Almond.

    Rozhodčí: Hribik Jan, Rantala Aleksi – Lhotský Miroslav, McIntyre Fraser
    thejrc.org