Olympijští sportovci z Ruska – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 7:2 (kon.)
konec
Finsko
7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Švédsko
Sobota 17.02.2018, 08:40Olympijské hry - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    57:47 Sanni HAKALAOVÁ - 7:2
     
    57:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Destrukce obrany Švédka pokračuje dál. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se po přihrávce spoluhráčky se štěstím prosazuje SANNI HAKALAOVÁ. Její střela propadla za brankovou čáru mezírkou v postoji brankářky. Asistence: Annina Rajahuhtaová.
    44:35 Emma NUUTINENOVÁ - 6:2
     
    44:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Šťastný moment pro Finsko. Puk končí v brance a dostává se tam po nepříliš povedené střele EMMY NUUTINENOVÉ. Švédské hokejistky mají velké problémy s defenzivní činností. Asistence: Noora Tulusová a Isa Rahunenová.
    39:12 Rebecca STENBERGOVÁ - 5:2
     
    39:12
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je to gól při vlastním oslabení. Finky propadly v útočném pásmu. Maja Nylénová-Perssonová posunula na REBECCU STENBERGOVOU, která se dostala do brejku a dokázala prostřelit brankářku ránou pod horní tyčku. Asistence: Maja Nylénová-Perssonová.
    29:29 Riikka VÄLILÄOVÁ - 5:1
     
    29:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je blesková odpověď na švédský gól. Prví střela se odrazila od tyčky před brankovou čáru, a tak mohla z hranice brankoviště dorazit RIIKKA VÄLILÄOVÁ. Asistence: Michelle Karvinenová a Susanna Tapaniová.
    28:53 Emma NORDINOVÁ - 4:1
     
    28:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase se prosazují hráčky Švédka. Po dobré přihrávce prostřelila finskou brankářku obranou zapomenutá EMMA NORDINOVÁ. Její střela propadla brankářce mezi tyčkou a tělem. Asistence: Annie Svedinová.
    27:14 Michelle KARVINENOVÁ - 4:0
     
    27:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko navyšuje své vedení, ránou od modré čáry se prosazuje MICHELLE KARVINENOVÁ. Platnost gólu potvrdilo video, Švédky zkoušely výzvu. O nedovolené bránění brankářce nešlo, Švédsko přišlo o oddechový čas. Asistence: Noora Tulusová a Ronja Savolainenová.
    17:44 Susanna TAPANIOVÁ - 3:0
     
    17:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dominance Finska pokračuje dál, využitá přesilovka a je tu již 3:0. Z předbrankového prostoru z osy hřiště uspěla SUSANNA TAPANIOVÁ. Asistence: Noora Tulusová a Linda Välimäkiová.
    11:32 Isa RAHUNENOVÁ - 2:0
     
    11:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko vede o dva góly. Sedmá střela na branku znamená druhý gól. ISA RAHUNENOVÁ se dokázala prosadit a dává klid na finské hokejky, což je z pohledu tohoto týmu dobře. Asistence: Susanna Tapaniová a Michelle Karvinenová.
    06:12 Petra NIEMINENOVÁ - 1:0
     
    06:12
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko se dostává po pěkné akci do vedení. Krásně to udělala PETRA NIEMINENOVÁ, která před brankou udělala blafák a do odkryté branky poslala kotouč. Pohledná akce posílá Finsko do vedení. Asistence: Venla Hoviová a Jenni Hiirikoskiová.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 7. Nieminenová (Hoviová, Hiirikoskiová), 12. Rahunenová (Tapaniová, Karvinenová), 18. Tapaniová (Tulusová, Välimäkiová), 28. Karvinenová (Tulusová, Savolainenová), 30. Väliläová (Karvinenová, Tapaniová), 45. Nuutinenová (Tulusová, Rahunenová), 58. Hakalaová (Rajahuhtaová) – 29. Nordinová (Svedinová), 40. Stenbergová (Nylénová-Perssonová)


    Finsko: Räisänenová (Rätyová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Tuominenová, Savolainenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Väliläová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Nuutinenová, Tulusová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Hakalaová, Säkkinenová – Saariová.
    Švédsko: Grahnová (21. Berglindová) – Olofssonová, Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Svedinová, Alasalmiová, Ramboldtová (C), Lundbergová – Johanssonová, Borgqvistová (A), Lindhová – Grahmová, Nordinová, Carlssonová – Winbergová (A), Stenbergová, Olssonová – Küllerová, Hjalmarssonová, Rasková – Udénová Johanssonová.
    thejrc.org