Nice – Nantes 1:1 (kon.) | Lille – Lyon 2:2 (kon.) | Marseille – Bordeaux 1:0 (kon.)
konec
OGC Nice
1:1 (1:1)
FC Nantes
Neděle 18.02.2018, 15:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Francouzská Ligue 1 o víkendu pokračuje svým 26. kolem a my se zde společně zaměříme na duel, v němž OGC Nice přivítá FC Nantes. Začínáme v 15 hodin, tak si to nenechte ujít!
     
    OGC NICE

    Celku z Francouzské riviéry probíhající sezóna příliš nevychází, ambicióznímu klubu patří v Ligue 1 až průběžná devátá příčka. Nice navíc v lize už třikrát v řadě prohrálo, když postupně nestačilo na papírově slabší soupeře Méty, Toulouse a Dijon. Les Aiglons nepůjdou do duelu s Nantes v dobrém rozpoložení, ve čtvrtek v Evropské lize totiž proti Lokomotivu Moskva ztratili vedení 2:0 a nakonec proti soupeři Zlína ze základní skupiny prohráli 2:3.
     
    FC NANTES

    Zato Nanteští mohou být letos spokojeni, pod vedením Claudia Ranieriho jim patří páté místo v lize se čtyřbodovým náskokem na jejich dnešního soupeře. V poslední době ale mají Les Canaris poněkud kolísavou formu: před třemi týdny přehráli Guingamp 3:0, o týden později prohráli 2:3 v Caenu a v minulém kole jen remizovali 2:2 s o záchranu bojujícím Lille. Nedělnímu soupeři Nantes se ale v poslední době vůbec nedaří, Les Canaris tak mají velkou šanci uspět.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Burner, Dante, M. Sarr, Coly – Lees-Melou, Tameze, Seri – Saint-Maximin, Balotelli, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Perraud, Srarfi, Sacko, N. Mendy, Cyprien, Makengo.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Djidji, Pallois, Lucas Lima – Girotto, A. Touré – Iloki, Rongier, Thomasson – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Kačaniklić, Awaziem, Krhin, Nakoulma, N'Gom, Kayembe.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Rahmouni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Po pravém křídle se vydal kupředu Jules Iloki, který se ale poté provinil zbytečným útočným faulem na Malanga Sarra.
     
    3
    Tentokrát Les Canaris zahrozili po levém křídle, Girottův centr ale trefil domácího stopera Danteho přímo do obličeje a zkušený Brazilec leží v bolestech na trávníku.
     
    4
    Dante se stále drží za obličej, už je ale na nohou a hra může pokračovat.
     
    5
    Nice právě vstřelilo branku!
    Trápící se Les Aiglons se rychle dostávají do vedení! Krátce po rohovém kopu Pierre Lees-Melou odcentroval míč do pokutového území, kde bránící Girotto omylem srazil balon k nehlídanému DANTEMU a ten se tváří v tvář Ciprianu Tătăruşanuovi nemýlil!
    5. DANTE - 1:0
     
    7
    Svěřenci Claudia Ranieriho následně také vybojovali rohový kop, z něj ale žádné nebezpečí pro Waltera Beníteze nepramenilo.
     
    8
    Valentin Rongier se dožaduje odpískání pokutového kopu poté, co se v šestnáctce svalil k zemi po souboji s Dantem, sudí Turpin ale nechává ve hře pokračovat.
     
    9
    Nyní už byl rozhodčí nucen přerušit hru, po souboji s Balotellim totiž zůstal ležet v bolestech na trávníku Abdoulaye Touré.
     
    10
    Právě Balotelli si nyní při zpracování míče pomohl rukou, hra je tak přerušena a Nanteští budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    12
    Po úvodní trefě Nice se hra poněkud uklidnila, hosté nyní zakládají další akci až od obránců a u míče je momentálně Nicolas Pallois.
     
    13
    Dubois se vydal kupředu po pravém křídle a daleko se sice nedostal, Nanteští ale budou vhazovat, protože Pléovi o chvilku později ujel míč do autu.
     
    14
    Právě Alassane Pléa teď z dobrých dvaceti metrů vypálil a podařilo se mu vyzrát na Cipriana Tătăruşanua, jeho rána ale orazítkovala tyč!
     
    16
    Palloisův dalekonosný nákop si sice Emiliano Sala nedokázal zpracovat, Dante ale poté pro jistotu zakopl míč do autu.
     
    17
    Limův přetažený centr zachytil domácí zadák Racine Coly a svěřenci Luciena Favreho se poté uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    18
    Právě Coly se teď po levém křídle dostal kupředu, jeho následný pas na volného Maria Balotelliho ale zachytila nanteská obrana.
     
    19
    Nice je zatím jasně lepším týmem. Do další střelecké pozice se dostal Alassane Pléa, který už však vystřelit nestihl.
     
    21
    Nákop jednoho z nanteských hráčů se po trmě-vrmě v pokutovém území odrazil k volnému Salovi, ten ale z dobré pozice vysoko přestřelil.
     
    22
    Zatím se rozhodně nenudíme, oba týmy se snaží hrát útočný fotbal a k vidění jsou šance na obou stranách.
     
    23
    Teď se ovšem hra trochu uklidnila, hráči v červeno-černých dresech pomalu rozehrávají z hloubi vlastní poloviny.
     
    24
    Pléův pokus o kolmici do pokutového území zastavila nanteská defenzíva, tlak domácího týmu ale ještě pokračuje.
     
    25
    Allan Saint-Maximin se zbavil svého strážce Duboise a poté poslal míč do předbrankového prostoru, Les Canaris si ale nakonec dokázali poradit.
     
    26
    Penalta pro Nantes!
     
    26
    Vracející se Patrick Burner zatáhl za záchrannou brzdu a ve vlastním pokutovém území podrazil Andreie Girotta, načež Clément Turpin bez váhání ukázal na penaltový puntík.
    26. Burnerův penaltový zákrok
     
    27
    Nantes právě vstřelili branku!
    Exekuce pokutového kopu se ujal EMILIANO SALA, který nechytatelnou střelou do šibenice vyrovnal stav zápasu! Jeho argentinský krajan Walter Benítez byl bez šance.
    27. Emiliano SALA - 1:1
     
    29
    Balotellimu byl odpískán útočný faul na Andreie Girotta, hra je přerušena a hosté budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    30
    Mario Balotelli už dodiskutoval s rozhodčím, a tak hra může pokračovat.
     
    31
    Limův centr z levé strany byl zblokován do zámezí, živou vodou polití Les Canaris budou zahrávat další rohový kop.
     
    33
    Léo Dubois ale od rohového praporku žádného ze svých spoluhráčů nenašel a na opačnou stranu už vyráží Allan Saint-Maximin.
     
    34
    Tomu se ale zamotal míč pod nohy a Saint-Maximin nakonec smolně upadl, kupředu se tak mohou opět vydat svěřenci Claudia Ranieriho.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle je hra přerušena, Patrick Burner se drží za krk a na trávník už míří lékaři domácího týmu.
     
    37
    Stále se nehraje. Burner má za sebou smolný první poločas, nejprve zavinil penaltu, ze které hosté vyrovnali, a o pár minut později se smolně zranil. Nechme se překvapit, zdali bude schopen pokračovat ve hře.
     
    38
    Ano, Patrick Burner je zpět na hřišti a okamžitě se zapojuje do další útočné akce Les Aiglons.
     
    39
    Allan Saint-Maximin z pravé strany poslal zajímavý centr do pokutového území, rumunský gólman Ciprian Tătăruşanu ale zkušeně ukryl míč ve své náruči.
     
    40
    Abdoulaye Touré na poslední chvíli padl do rány Alassanea Pléy, čimž Tătăruşanuovi výrazně usnadnil situaci.
     
    42
    V samotném závěru první půle sledujeme vytrvalý tlak v podání fotbalistů Nice. Z velké vzdálenosti to teď zkusil Jean Michaël Seri, jehož rána ještě změnila směr a Ciprian Tătăruşanu pro jistotu vyboxoval balon do zámezí.
     
    43
    Hostující brankář posléze vyboxoval i následný centr od rohového praporku a Les Canaris nakonec zakopli míč až za půlící čáru.
     
    44
    Alassane Pléa nedosáhl na Seriho pas do předbrankového prostoru, Nicolas Pallois totiž na poslední chvíli usměrnil balon do zámezí.
     
    45+1
    Z nařízeného rohového kopu Les Aiglons nezahrozili, to už se nám v Allianz Rivieře rozběhlo minutové nastavení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Domácí Les Aiglons vstoupili do utkání velmi aktivně a už po pěti minutách se dostali do vedení díky trefě stopera Danteho, pro nějž to byl vůbec první gól v Ligue 1. Nanteští poté vyrovnali z pokutového kopu, který suverénně proměnil Emiliano Sala.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Adrien Thomasson poslal zajímavý míč do předbrankového prostoru, kam si seběhl Emiliano Sala, který ale netrefil balon podle svých představ.
     
    48
    Racine Coly v hlavičkovém souboji fauloval Julese Ilokiho, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku z hloubi vlastní poloviny.
     
    50
    Pallois těsně před Mariem Balotellim odvrátil Colyho centr z levé strany do zámezí.
     
    51
    U nařízeného rohového kopu sice Les Aiglons už nezahrozili, domácí si ale budou moci exekuci této standardní situace zopakovat.
     
    52
    Jean Michaël Seri ale od rohového praporku netrefil míč podle svých představ a následovat bude jen odkop od branky Cipriana Tătăruşanua.
     
    54
    Léo Dubois poslal dalekonosný nákop do pokutového území, kde ale nikdo ve žlutém dresu nebyl, a tak nyní mají domácí spoustu času na rozehrávku.
     
    55
    Ve druhém poločase se zatím na trávníku nic převratného neděje, oproti první půli sledujeme o poznání opatrnější výkon z obou stran.
     
    57
    Další Duboisův centr do šestnáctky Nice proletěl předbrankovým prostorem bez povšimnutí, Walter Benítez tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    58
    Les Canaris kombinují na vlastní polovině, do rozehrávky se nyní zapojil i brankář Ciprian Tătăruşanu.
     
    59
    Hosté se laxní rozehrávkou sami dostali do problémů, naštěstí pro ně ale napadající Alassane Pléa fauloval, a tak je hra přerušena.
     
    61
    Oběma týmům zbývá na vstřelení rozhodujícího gólu zhruba třicet minut, v posledních minutách se však na trávníku nic zajímavého neděje.
     
    62
    Djidjiho dalekonosný nákop na útočnou polovinu našel jen jednoho z hráčů Nice, tomu se ale poté nepodařilo rozehrát, a tak hosté zůstávají u míče.
     
    63
    Alassane Pléa trefil Duboise loktem, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    65
    Vracející se Koffi Djidji čistě zabránil Balotellimu v tom, aby odcentroval míč do pokutového území, Les Aiglons však budou zahrávat roh.
     
    66
    Po této standardní situaci musel Ciprian Tătăruşanu zasahovat, s nepříliš prudkou střelou Balotelliho z otočky si ale rumunský reprezentant bez potíží poradil.
     
    68
    Allan Saint-Maximin se šikovně prokličkoval až do pokutového území, kde mu ale míč v klíčový moment ujel do zámezí.
     
    69
    Fotbalisté Nice jsou v posledních minutách aktivnějším týmem a nyní se jim podařilo vybojovat další roh, centr Pierrea Leese-Meloua byl ale značně nepovedený.
     
    70
    Racine Coly zapojil do kombinace i gólmana Beníteze, svěřenci Luciena Favreho už pomalu míří zpět na útočnou polovinu.
     
    71
    Colyho průnik po levé straně zastavil Léo Dubois jen za cenu už jedenáctého rohového kopu pro Nice.
     
    72
    Po něm byl ale domácím odpískán útočný faul na brankáře Cipriana Tătăruşanua, který s nařízenou rozehrávkou vůbec spěchat nebude.
     
    74
    Ojedinělý protiútok Nantes táhli po levém křídle Thomasson s Rongierem, daleko se ale nedostali a u míče už je domácí stoper Dante.
     
    75
    Čtvrthodinku před koncem sledujeme hlušší pasáž hry, na trávníku se nic zajímavého neděje a dělba bodů je s každou odehranou minutou blíže a blíže.
     
    77
    Pierre Lees-Melou u postranní čáry ostře zajel do Adriena Thomassona, za což si vysloužil žluté napomenutí.
     
    77
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Bassem Srarfi.
     
    77
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Jules Iloki, přichází Kayembe.
     
    78
    Faulů začíná přibývat, nyní je hra přerušena po nedovoleném zákroku na Adriena Tamezeho, který leží v bolestech na trávníku.
     
    80
    Tameze po krátkém ošetření nakonec po svých odkulhal do zámezí a vypadá to, že nebude schopen pokračovat v utkání.
     
    81
    Mezitím už se opět hraje, Les Aiglons kombinují na vlastní polovině a u míče je krajní zadák Racine Coly.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Jean Michaël Seri, přichází Wylan Cyprien.
     
    82
    Střídající Belgičan Kayembe to zkusil zpoza hranice pokutového území, jeho střela ale postrádala razanci a Walter Benítez si připsal snadný zákrok.
     
    83
    Allan Saint-Maximin se na levém křídle šikovnou kličkou zbavil svého strážce, jeho následný pas už ale nikoho v dresu Nice nenašel.
     
    85
    Po rohovém kopu se k nebezpečné hlavičce uvnitř pokutového území dostal Pierre Lees-Melou, jehož střelu ale Ciprian Tătăruşanu dokázal vyrazit!
     
    86
    Les Aiglons teď zahrávali už svůj čtrnáctý roh v zápase, tentokrát se ale nikdo v červeno-černém dresu do zakončení nedostal.
     
    88
    Burnerův přetažený centr ještě na hrací ploše zachytil Allan Saint-Maximin, jenž ale poté svou střelu z ostrého úhlu nasměroval jen do zámezí.
     
    89
    Ciprian Tătăruşanu s odkopem od své branky pochopitelně nespěchá, vzhledem k průběhu utkání by Nanteští brali bod všemi deseti.
     
    90
    Druhý poločas bude ještě o čtyři nastavené minuty delší.
     
    90+1
    Po nepovedené rozehrávce domácího brankáře Beníteze skončil míč v autu a hosté s provedením nařízeného vhazování opět otálejí.
     
    90+3
    V naszaveném čase už se na trávníku nic zajímavého neděje a vše už spěje k závěrečnému hvizdu.
     
    90+4
    Svěřenci Claudia Ranieriho nic nevymýšleli a jen zakopli míč hluboko na útočnou polovinu, to už hostům k remíze bude nejspíš stačit.
     
    90+5
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Ihsan Sacko.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Sacko se ani nedotkl míče, okamžitě po jeho nástupu na trávník Clément Turpin ukončil zápas mezi Nice a Nantes, který nakonec skončil remízou 1:1. Domácí tým byl po změně stran aktivnější a možná by si i zasloužil vyhrát, v koncovce se ale Les Aiglons opravdu trápili, o čemž svědčí i 14 rohových kopů, z nichž se hráči Nice nedokázali prosadit.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:9.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (16:55:02)

    Vojtěch Balon

    Branky: 5. Dante – 27. Sala (pen.)

    Karty:   63. Pléa (NIC), 77. Lees-Melou (NIC)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 14:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:9.
    OGC Nice: Benítez – Burner, Dante, M. Sarr, Coly – Lees-Melou, Tameze, Seri (81. Cyprien) – Saint-Maximin (90+5. Sacko), Balotelli (77. Srarfi), Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Perraud, Srarfi, Sacko, N. Mendy, Cyprien, Makengo.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois, Djidji, Pallois, Lucas Lima – Girotto, A. Touré – Iloki (77. Kayembe), Rongier, Thomasson – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Kačaniklić, Awaziem, Krhin, Nakoulma, N'Gom, Kayembe.

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Rahmouni
    thejrc.org