Kerkrade – Utrecht 1:4 (kon.) | Feyenoord – Heracles 1:0 (kon.) | Twente – Sparta Rotterdam 1:1 (kon.)
Zwolle – Ajax 0:1 (kon.)
konec
FC Twente
1:1 (0:0)
Sparta Rotterdam
Neděle 18.02.2018, 14:30 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům evropské kopané! Nizozemská Eredivisie má dnes v rámci čtyřiadvacátého kola na programu další čtyři utkání, my se v tomto online přenosu zaměříme na souboj dvou trápících se celků, v němž FC Twente vyzve Spartu Rotterdam. Začínáme ve 14:30.
     
    FC Twente

    V loňské sezoně skončili fotbalisté Twente na velice solidním sedmém místě, letos mají ke zopakování tohoto výsledku zatím hodně daleko. Po třiadvaceti kolech totiž mají na svém kontě pouhopouhá čtyři vítězství, jen šestnáct bodů, což jim stačí až na sedmnácté místo. Poslední výhru svěřenci trenéra Verbeeka zaznamenali dvanáctého prosince, když zvítězili na půdě Bredy. Od té doby The Tukkers nastoupili k sedmi mačům, z nichž vydolovali jen tři body, momentálně za sebou táhnou čtyřzápasovou sérii porážek. Minulý víkend Twente sahalo po remízovém výsledku proti Ajaxu, nakonec ale favorizovanému soupeři podlehlo 1:2, o rozhodující trefu se po proměněné penaltě postaral Lasse Schöne.
     
    Sparta Rotterdam

    Loni Sparta obsadila až patnáctou pozici a mezi nizozemskou fotbalovou elitou se udržela jen díky nižšímu rozdílu ve skóre. Letos to s celkem z Rotterdamu vypadá bledě, v tabulce jej totiž nalezneme na úplně posledním místě, ztráta na dnešního soupeře ovšem čítá pouhopouhé dva body. Svěřencům velezkušeného lodivoda Advocaata se nevede především v ofenzivě, osmnáct vstřelených branek za třiadvacet kol je opravdu mizerný počin. Mezi třináctým a dvacátým kolem Sparta zaznamenala osm porážek v řadě, nelichotivou sérii ukončila až na začátku února, když porazila Willem. Minulou sobotu Rotterdamští vedli nad lídrem tabulky z Eindhovenu, nakonec ale prohráli 1:2.
     
    Poslední vzájemné utkání

    10.9.2017 – Sparta Rotterdam – FC Twente 1:0

    Branky: 19. Goodwin

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Floranus, Breuer (21. Chabot), Vriends, Marfelt – Dobson, Mühren, Dougall – Brogno (87. Fischer), Ache (63. Spierings), Goodwin

    FC Twente: Brondeel – Thesker, Lam (87. Hooiveld), Bijen, van der Lely – Vučkić (76. Buckley-Ricketts), Leindl, Holla – Assaidi (60. Tighadouini), Kvasina, Slagveer
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Twente: Drommel – ter Avest (C), Bijen, Lam, Jensen, Cuevas – Maher, Jensen, Vučkić – Boere, Tighadouini.
    Náhradníci: Brondeel – Hooiveld, Maria, Laukart, Liendl, Holla, Slagveer, van der Lely.

    Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot, Nelom – Sanusi (C), Dougall, van Moorsel – dos Santos, Friday, Brogno.
    Náhradníci: Nienhuis – Breuer, Floranus, Harroui, Duarte, Mühren, Alhaft, Ahannach, Vriends, Verhaar.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Erik Kleinjan, Cristian Dobre.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování našeho online přenosu! Pol van Boekel, hlavní sudí, který bude mít dnešní utkání na povel, jeho aktéry právě teď přivádí na trávník, za pár okamžiků tak budeme moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pol van Boekel právě foukl do píšťalky, dnešní záchranářský duel mezi Twente a rotterdamskou Spartou tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červených dresech, naopak Advocaatova družina bude hrát v tmavě modrém.
     
    2
    Domácí začali utkání postupnou kombinací, kterou na útočnou polovinu přesunul až stoper Lom. Na jeho nahrávku si naběhl Tom Boere, kolem svého strážce se ale obtočit nedokázal.
     
    3
    První příležitost k ofenzivní aktivitě dostali také svěřenci velezkušeného lodivoda Advocaata. Holst dlouhým pasem nalezl Freda Fridaye, tomu ale v sou boji s Bijenem nevyšel první kontakt s míčem.
     
    4
    Fredrik Jensen nejprve nevěděl, co s míčem udělat, poté se rozhodl vydat do samostatné akce. Nutno poznamenat, že si nevedl vůbec zle, na jejím konci byl ale tvrdě zastaven Chabotem, nedovolený zákrok se ale pískat nebude.
     
    5
    Domácí jsou zatím aktivnější. Jejich další akci zastavil nepatrný ofsajd Tighadouiniho, o chvíli později se do šestnáctky prodral Adam Maher, dále jej ale díky skvěle načasovanému skluzu nepustil Miquel Nelom.
     
    6
    Výborně to nyní v prostoru levého křídla udělal Cristián Cuevas, který si narazil s Vučkićem, poté se díky rychlému manévru zbavil svého strážce a odcentroval. Jeho nabídka ale Boerem nebyla vyslyšena, včas totiž vyběhl Huth.
     
    7
    První práce pro hostujícího brankáře. Cuevas tentokráte přenechal balon lépe postavenému Tighadouinimu, který si jej posunul na pravačku a zkusil štěstí, mířil ale přesně doprostřed svatyně Sparty, kde číhal připravený Jannik Huth.
     
    8
    Začátek zápasu jasně patří domácímu týmu, který si vypracoval další šanci. Boere byl faulován, Twente ale dostalo k dispozici výhodu, načež ter Avest pěknou přihrávkou oslovil z druhé vlny si sbíhajícího Mahera, jeho dělovku ale zneškodnil Huth.
     
    9
    Nápor ze strany svěřenců trenéra Verbeeka stále pokračuje. Hidde ter Avest u postranní lajny umotal svého strážce, jeho centr byl zablokován Chabotem, jenž, dle názoru domácích, hrál rukou, sudí ale nechává hru plynout.
     
    10
    Twente alespoň vybojovalo kop od rohového praporku. Jeho exekuce se ujal Adam Maher, na jehož centr si ve vápně naskočil Peet Bijen, jeho hlavička ale neměla gólové parametry.
     
    11
    Sanasi ustál souboj s Fredrikem Jensenem a poté díky zajímavé kolmici vysunul vpřed Freda Fridaye, ten ale v zatím ojedinělé akci hostů nemohl pokračovat, byl totiž přichycen v jasném ofsajdu.
     
    12
    Hidde ter Avest se podruhé v krátkém časovém sledu vydal na ofenzivní výlet a v souboji s Nelomem si opět počínal na jedničku. To samé ale nelze tvrdit o následném centru domácího kapitána, který přelétl celou šestnáctku.
     
    14
    Řadu nepřesností ve středu hřiště ukončil až domácí stoper Richard Jensen, jenž se hodlal vydat přes pravou stranu, ve své snaze byl ale jasně faulován vracejícím se dos Santosem.
     
    15
    Cristián Cuevas doběhl téměř ztracený balon, poté se navíc velmi dobře zorientoval a díky přesné nahrávce připravil palebnou pozici pro Harise Vučkiće, jeho rána levačkou ale skončila nad horní tyčí.
     
    16
    Loris Brogno předvedl parádní zasekávačku, díky které se zbavil napadajícího Cuevase, poté zajímavým centrem hledal ve vápně si nabíhajícího Fridaye. Hostující útočník si ale v souboji s Lomem pomohl faulem, Sparta tak musí vyklidit pole.
     
    17
    Po nepřehledném souboji mezi Tighadouinim a Fischerem sudí van Boekel nakonec nařídil rohový kop pro domácí tým. Po jeho rozehrávce a několika šťastných odrazech z kraje šestnáctky pálil Vučkić, trefil ale blokujícího Dougalla.
     
    18
    Paco van Moorsel výtečně zastavil rodící se protiakci celku z Enschede, poté přenechal míč lépe postavenému Sanasimu. Hostující kapitán ale ideální moment pro střelu doslova prováhal, místo toho si dovolil ještě kličku navíc, což se mu ukázalo býti osudným.
     
    19
    Nyní se Ryan Sanasi dopustil zbytečné ztráty na polovině hrací plochy, domácí se tak mohli vydat do rychlého brejku. Hostující kapitán ale své zaváhání napravil, když tvrdým, ale čistým způsobem odzbrojil Mahera.
     
    20
    Cristián Cuevas ukázal velký přehled, když parádní kolmicí uvolnil za obranu soupeře si nabíhajícího Tighadouiniho. Ten okamžitě vypálil a trefil bránícího Chabota, načež se domácí opět dožadovali odpískání penalty, o ruku se ale znovu nejednalo.
     
    21
    Na druhé straně míč velmi nešikovně odklidil Richard Jensen, z čehož mohl těžit Dobney dos Santos. Záložník celku z Rotterdamu ale s nabídnutou možností nenaložil ideálně, jeho střela skončila vysoko nad brankou zatím nevytíženého Joëla Drommela.
     
    22
    Další akci The Tukkers táhl ter Avest, který přihrával na ose hřiště se pohybujícímu Tighadouinimu. Ten celou akci ještě vylepšoval pasem pro Boereho, domácí útočník si ale ve snaze o zpracování nechtěně pomohl rukou.
     
    23
    Na další z povedených pasů z arzenálu domácího kapitána ter Avesta si seběhl Tom Boere. Zpracování mu ale nevyšlo úplně podle představ, což byla voda na mlýn pro včas přistupujícího Miquela Neloma.
     
    24
    Adam Maher podstoupil tvrdý souboj s Chabotem, nakonec z něj ale vyšel vítězně a stál u zrodu další akce svého celku. Na jejím konci z velmi nadějné pozice pálil Fredrik Jensen, balon ale netrefil čistě a poslal jej mimo tři tyče.
     
    25
    Sparta se v posledních minutách lehce probrala, stále se ale dopouští naprosto zbytečných ztrát na vlastní polovině. Po jedné z nich se balon odrazil příhodně pro Cuevase, jeho ránu ale na poslední chvíli mimo branku tečoval Holst.
     
    26
    Následoval rohový kop, jehož rozehrávky se ujal tradiční exekutor Adam Maher. Nabídka nizozemského fotbalista dala brankáři Huthovi pořádně zabrat, po jeho nejistém zákroku neměl Lom k hlavičce do prázdné branky vůbec daleko.
     
    27
    The Reds se na obranné polovině soupeře udrželi i nadále, mohl za to faul Neloma v souboji s Boerem. Po centru z pravé strany se v šestnáctce rozpoutal nemalý závar, načež míč vyplaval u nehlídaného Vučkiće, také jeho projektil byl ale ztečován na roh.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Kenneth Dougall (Sparta Rotterdam).
     
    29
    Obrovská možnost domácího týmu! Po Dougallově faulu se exekuce přímého kopu z nějakých třiceti metrů ujal Adam Maher, na jehož střílený centr sice nikdo z kolegů nedosáhl, míč ale doputoval až k pravé tyči, kde jej na brankové čáře v poslední chvíli vyrazil Jannik Huth.
    29.
     
    30
    Enormní tlak ze strany Twente ukončil až velice nepovedený pas od kapitána ter Avesta. Na to konto se kupředu vydali Rotterdamští, jejichž akci zajímavý pasem uzavíral Brogno, před dos Santosem ale za pět minut dvanáct zasáhl Bijen.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Sander Fischer (Sparta Rotterdam).
     
    31
    Další z centrů Adama Mahera už obrana Sparty odvrátila, Ryan Sanasi ale balon odhlavičkoval pouze k Fredriku Jensenovi, jenž se do něj opřel z voleje, Jannik Huth ale tentokráte mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    32
    Výjimečnou akci směrem vpřed v podání Advocaatovy družiny táhl Loris Brogno. Doplatil ale nedostatečnou podporu od svých spoluhráčů, načež byl u postranní čáry obklíčen dvěma protivníky, proti nimž mnoho šancí nedostal.
     
    33
    Hra se musí na pár okamžiků přerušit, po souboji s Fridayem se totiž z trávníku nezvedá Adam Maher. Opakovaný záběr odhalil, že domácí šikula musel skousnout nepříjemné přišlápnutí kotníku, útočník Sparty byl ale v celé situaci nevinně.
     
    34
    Obrana Rotterdamu se opět nestačila včas zkonsolidovat, a nabídla tak dostatek volného prostoru pro Tighadouiniho. Ten si okolo Holsta přehodil míč na pravačku, jeho přízemní centr ale směřoval Boeremu pouze na paty.
     
    36
    Do konce prvního poločasu, který se zatím jasně odehrává v režii domácího Twente, zbývá necelých deset minut. Dokáží Reds svůj tlak přetavit ve vedoucí trefu, nebo se do šaten půjde za bezbrankového stavu
     
    37
    Cristián Cuevas zvedl hlavu a zvětřil za obranu soupeře si nabíhajícího Toma Boereho. Pas domácího obránce nebyl vůbec k zahození, šance ale ztroskotala na výtečném čtení hry v podání brankáře Hutha.
     
    38
    Po několikaminutové odmlce se na útočnou polovinu podívali také fotbalisté z Rotterdamu. Fridayovu nahrávku zastihl Dobney dos Santos těsně před postranní lajnou, nakonec z toho bude pouze autové vhazování.
     
    39
    O chvíli později už si Fred Friday vedl o poznání lépe, když přesně roztáhl hru na Holsta. Po jeho nabídce se ke střele odhodlal Loris Brogno, míč ale zastavil Cuevas. Podle opakovaných záznamů se jednalo o hru rukou, sudí teď Spartě zřejmě upřel penaltu.
     
    40
    Zatím velice aktivně hrající Adnane Tighadouini teď nalezl na hranici ofsajdu si sbíhajícího Boereho, jehož centr byl tečován na roh. Adam Maher znovu zvolil variantu exekuce na zadní tyč, Jannik Huth ale tentokráte žádné drama nepřipustil.
     
    41
    Hidde ter Avest zrychlil hru výborným průnikovým pasem na Boereho, který měl dost času na to, aby se s balonem otočil a něco s ním vymyslel. Nakonec šel domácí útočník ještě do jedné kličky, před šestnáctkou si na něj ale počíhal Chabot.
     
    42
    Zajímavá příležitost Twente! Cuevasův přetažený centr doputoval až k před brankou osamocenému Boeremu, ten byl ale spíše překvapen a vůbec nezakončil. O chvíli později zpoza vápna pálil Fredrik Jensen, Huth ale opět číhal na správném místě.
     
    43
    Hosté se vydali podpořit ofenzivní akci až v příliš hojném počtu a nechali vzadu otevřená vrátka. Využít se toho snažil Hidde ter Avest, adresátem jehož centru byl Tighadouini, Spartu ale zachránil vracející se Fischer.
     
    44
    Zničehonic se sám na Joëla Drommela mohl řítit Fred Friday, v jeho postupu vstříc brance jej ale zastavil zdvižený praporek pomezního sudího, který naprosto správně viděl ofsajdové postavení.
     
    45
    Díky Boereho zblokované ráně měli domácí k dispozici ještě jeden rohový kop. Thomas Lom míč prodloužil až k zadní tyči, kde s k němu před poloprázdnou brankou snažil dostat Bijen, ještě jeden potřebný krok mu ale scházel.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, branku jsme zatím neviděli. Sledujeme utkání, v němž mají domácí fotbalisté obrovskou převahu, Sparta Rotterdam pouze potvrzuje, že se jí v této sezoně nedaří a čisté konto drží jen díky dobře chytajícímu Huthovi. Šancí mělo Twente požehnaně, tu největší v devětadvacáté minutě zaznamenal Adam Maher, jehož ránu z přímého kopu zastavil hostující gólman v poslední možný okamžik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Loris Brogno, přichází Michiel Kramer.
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Dabney dos Santos, přichází Sherel Floranus.
     
    47
    Druhý poločas právě odstartoval. Rozehrávky se tentokráte chopili hosté, kteří nám toho v první půli moc nepředvedli, naopak byli pod neustálým tlakem. Dokáží se ve zbývajícím průběhu utkání vzchopit? Pomohou jim dvě změny v sestavě?
     
    48
    Také začátek druhého poločasu vychází lépe fotbalistům Twente! Sparta opět trestuhodně zaspala při návratu do defenzivy, ter Avest z pravého kraje pokutového území nalezl před brankou si sbíhajícího Boereho, ten ale o vlásek minul.
    48.
     
    49
    Poprvé po svém příchodu na hřiště o sobě dal vědět Floranus, v příliš pozitivním světle to ale vzhledem k faulu na Tighadouiniho nebylo. S přímým kopem ale Maher nenaložil ideálně, trefil pouze zeď.
     
    50
    Nápor ze strany Twente ale díky nepřesné rozehrávce hostující defenzivy mohl pokračovat. Adam Maher se dostal k rozehrávce už několikátého rohového kopu, tentokráte ale žádného ze svých spoluhráčů neoslovil.
     
    51
    Fred Friday si při napadání rozehrávajícího ter Avesta pomohl zákrokem za hranicí fotbalových pravidel a regulí. Nařízený přímý kop rozehráli domácí opravdu bleskově, dlouhý pas si zpracoval Boere, poté si ale neporozuměl s Tighadouinim.
     
    52
    Hidde ter Avest dnes hodně podporuje ofenzivní snahy svého celku a předvedl to i nyní, když skákavým pasem podél postranní čáry vyslal na zteč Vučkiće, ten si ale o chvíli později v souboji jeden na jednoho vylámal zuby na Nelomovi.
     
    53
    Po dalším z rohových kopů v podání domácího týmu se v šestnáctce rozvířily emoce. Chabot si totiž při hlídání Fredrika Jensena počínal na hranici fotbalových pravidel, pokutový kop se ale ani tentokráte nařizovat nebude.
     
    54
    Michiel Kramer využil svých fyzických parametrů a vyhrál důležitý hlavičkový souboj s Lomem. Poté nalezl vpravo naprosto zapomenutého Floranus, na jeho přízemní centr ale Friday o kousek nedosáhl.
     
    55
    Hosté se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hřiště, ani vstup do druhého poločasu nebyl v jejich podání šťastný. Sám se vpřed pokusil vydat Nelom, byl ale odzbrojen dnes výtečně hrajícím ter Avestem.
     
    56
    První situace, kterou v tomto poločase musel řešit Jannik Huth. Po přihrávce od Mahera měl dostatek času i prostoru na otočku a následnou střelu Adnane Tighadouini, jeho přízemní pokus ale pro hostujícího brankáře nepředstavoval výraznější problém.
     
    57
    Julian Chabot si během svého ofenzivního dobrodružství narazil s Floranusem, doputoval ale pouze na hranici pokutového území, kde mu ráznou stopku vystavil Richard Jensen.
     
    58
    Twente je i nadále lepším celkem, jeho tlak už ale není takový jako v prvním poločase. Thomas Lom zaměstnal obranu Sparty dlouhým nákopem pro Tighadouiniho, dobrou práci při hlavičkovém souboji ale odvedl Julian Chabot.
     
    59
    Míč se po nepřehledném souboji mezi Frederikem Holstem a Hiddem ter Avestem odporoučel do zámezí. Sudí van Boekel jej po konzultaci s kolegou na pomezí správně přidělil hostujícím fotbalistům.
     
    61
    Paco van Moorsel nešťastně podklouzl ve středu hřiště a nechal kulatý nesmysl za sebou. Těžit z toho mohl Adam Maher, na jehož přihrávku si nabíhal Tom Boere, obrana Sparty ale tentokráte zareagovala bez problému.
     
    62
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Tak to je pro domácí tým, který byl v dosavadním průběhu tohoto utkání jasně lepší, obrovský šok, Sparta se totiž ujímá vedení! Na ose hřiště si míč zpracoval Michiel Kramer, na jehož nádherný bochánek si za obranu soupeře naběhl FRED FRIDAY a přízemní střelou překonal ne úplně jistě si počínajícího Drommela.
    62. Fred FRIDAY - 0:1
     
    63
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Adnane Tighadouini, přichází Danny Holla.
     
    65
    No, tak zápas dostává zcela nový náboj a zápletku. Když si uplynulých čtyřiašedesát minut zrekapitulujeme, tak to, že se hosté drží v jednobrankovém vedení, se může zdát lehce nespravedlivé, ale takový je prostě fotbal.
     
    66
    Adam Maher se obtočil okolo svého strážce a průnikovým pasem nalezl před pár okamžiky příchozího Dannyho Hollu. Ten si sice píchl míč za záda Chabota, ve snaze dostat se k němu si ale pomohl jasným držením, což hlavnímu sudímu nemohlo uniknout.
     
    67
    Inkasovaná branka domácí tým výrazně opařila, vzhledem k dosavadnímu průběhu tohoto utkání se ale není čemu divit. Potlesk z tribun si vysloužil alespoň Fredrik Jensen, který se ve středu hřiště nádherným způsobem zbavil dvou protivníků.
     
    68
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Cristián Cuevas, přichází Michaël Maria.
     
    69
    O chvíli později byl Fredrik Jensen nedovoleně atakován Fischerem, domácí tak zahrávali přímý kop zpoza pokutového území. Volba opět padla na Adama Mahera, ten ale s nabídnutou šancí naložil prachmizerně a vysoko přestřelil.
     
    70
    Rotterdamské ani vstřelená branka nedonutila ke zvýšení aktivity, trochu to vypadá, že hosté chtějí svého soupeře spíše ukolébat. Do vápna Twente přilétl vysoký centr od Floranuse, pro míč si ale ve vzduchu vyšplhal Drommel.
     
    71
    Danny Holla vyhrál hlavičkový souboj s Nelomem, načež sklepl míč pro z druhé vlny si nabíhajícího Toma Boereho. Ten ale neměl s kým kombinovat a nakonec byl vytlačen až na obrannou polovinu.
     
    72
    Zdá se, že domácím trochu začínají docházet síly. Ofenzivní snahy Twente už nedoprovází taková energie, jako tomu bylo před inkasováním zatím jediného gólu v tomto mači. Povede se The Reds vyrovnat?
     
    73
    Dlouhou dobu neviditelný Haris Vučkić ve středu hřiště předčil van Moorsela a poté vyslal zajímavý pas pro Tom Boereho, který už se chystal k zakončení, na poslední chvíli mu ale plány zhatil Frederik Holst.
     
    74
    Po faulu na Vučkiće mělo Twente k dispozici další standardní situaci. Tentokráte ji domácí rozehráli na krátko, místo Mahera balon do vápna poslal ter Avest, na jehož nabídku si u zadní tyče naběhl Fredrik Jensen, z ostrého úhlu ale Hutha nepřekvapil.
     
    75
    Hra se musela na pár okamžiků přerušit, na hrací ploše totiž zůstal ležet Paco van Moorsel. Hostující středopolař je za doprovodu zdravotníků odveden za postranní čáru, snad se nejedná o nic vážného.
     
    77
    Vše se zdá být v pořádku, Paco van Moorsel se po krátkém ošetření za postranní lajnou vrací zpět na trávník. Mezitím domácí vybojovali další přímý kop, jak s ním naloží?
     
    78
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Fredrik Jensen, přichází Jos Hooiveld.
     
    79
    Dostáváme se do fáze utkání, kdy by tlak prohrávajícího Twente měl gradovat, zatím se ale nic takového neděje. Adamu Maherovi se při zahrávání přímých kopů úplně přestalo dařit, což bylo k vidění i nyní.
     
    80
    Do pokutového území Sparty teď přilétlo několik centrovaných balonů za sebou, ovšem ani jeden z nich k ohrožení Huthovy pokladnice nevedl. Navíc nás čeká další ošetřování, z trávníku se tentokráte nezvedá hostující zadák Chabot.
     
    81
    V případě Chabota se jedná o problém s prvým ramenem, hosté tak musí nějaký čas strávit v deseti. Z levé strany jejich obranu zaměstnal Michaël Maria, ve vzduchu si ale nejlépe ze všech počínal brankář Huth.
     
    82
    Málem bylo srovnáno! U zrodu této akce stál Hidde ter Avest, po jehož načechraném centru dokázal atakovaný Holla sklepnout balon pro Harise Vučkiće, ten ale z hranice malého vápna branku soupeře přestřelil.
    82.
     
    83
    Domácí se usadili v bezprostřední blízkosti Jannika Hutha, na kraji pokutového území si balon na střelu chystal Adam Maher, v poslední chvíli mu ale pod nohy velice obětavě padl Sander Fischer.
     
    84
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Julian Chabot, přichází Bart Vriends.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních pět minut, v těsném vedení se stále drží Sparta Rotterdam. Domácí ale začínají stupňovat svůj tlak, tak se nechme překvapit, zda se dočkají vyrovnání.
     
    85
    Twente právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté vybojovali další rohový kop, před jehož exekucí většina z nich hecovala fanoušky za brankou, kteří o pár vteřinek později mohli slavit vyrovnávací trefu. Po Maherově centru hlavičkoval ter Avest, načež se míč se štěstím dostal k HARISI VUČKIĆOVI, jenž z bezprostřední blízkosti nedal Huthovi sebemenší šanci.
    85. Haris VUČKIĆ - 1:1
     
    87
    Vyrovnávací trefa domácí pochopitelně nakopla, a to jak na hřišti, tak v hledišti. Očekává se závěrečný tlak Twente, naopak Sparta Rotterdam zřejmě bude ráda za remízový výsledek.
     
    88
    Po vzájemném střetu se do menší strkanice zapletli Adam Maher a Fred Friday. Sudí van Boekel si poté oba kohouty pozval na kobereček, k udělení žlutého kartónku ale nedošlo. Nicméně emoce začínají naplno propukat.
     
    89
    Hidde ter Avest překvapil napadajícího Kramera rychlou zasekávačkou na levou nohu, načež vyslal do pokutového území vysoký centr, na který si naskakoval Tom Boere, Fischer jej ale měl pohlídaného.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby budou nastaveny čtyři minuty. Pozná toto utkání vítěze, nebo si z něj oba celky odnesou po bodu?
     
    90+1
    Fred Friday se bleskově obtočil kolem napadajícího Hooivelda, poté ale prováhal ideální moment pro přihrávku, místo toho postupoval individuálně, za což si od svých spoluhráčů pochvalu rozhodně nevysloužil.
     
    90+2
    Tom Boere se vydal napadat rozehrávajícího Miquela Neloma, který pod tlakem pouze odkopl míč na tribunu. Domáčí příznivci ženou svůj tým za třemi body, Sparta ale bude moci zahrozit z rohového kopu.
     
    90+3
    Centr od rohového praporku směřoval na přední tyč, kde se k hlavičce dral vysoký Michiel Kramer, tentokráte ale nepochodil. O chvíli později míč do ohně vracel obránce Holst, tentokráte si pro balon došel Drommel.
     
    90+4
    Tohle bude domácí tým hodně mrzet! Obrana Sparty totiž neuvěřitelně zaváhala a dovolila přízemní centr Mariovi, načež se po nepovedeném odkopu ke střele dostal Adam Maher, hosty ale zachránilo břevno! O chvíli později pálil ještě Vučkić, mířil ale doprostřed branky, kde číhal Huth.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Víc už se v dnešním utkání nestane, Twente nakonec remizovalo se Spartou Rotterdam 1:1. Domácí musí výsledek tohoto mače neuvěřitelně mrzet, po naprostou většinu hrací doby totiž byli jasně lepším celkem, ze svého tlaku, který byl místy až enormní, ale vytěžili pouze jednu branku. Druhý poločas začali Reds opět aktivněji, ve dvaašedesáté minutě je ale zmrazil Fred Friday, jenž poslal do té doby nulové hosty do vedení. Svěřenci trenéra Verbeeka ale svůj tlak stupňovali a nakonec byli po zásluze odměněni, o vyrovnání se postaral Haris Vučkić. V samotném závěru mohlo Twente dokonat obrat, fotbalová štěstěna se od ni ale odklonila, když Adam Maher trefil pouze břevno.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (16:29:25)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 85. Vučkić – 62. Friday

    Karty:   28. Dougall (SPR), 30. Fischer (SPR)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 12:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.
    FC Twente: Drommel – ter Avest (C), Bijen, Lam, Jensen, Cuevas (68. Maria) – Maher, Jensen (78. Hooiveld), Vučkić – Boere, Tighadouini (63. Holla).
    Náhradníci: Brondeel – Hooiveld, Maria, Laukart, Liendl, Holla, Slagveer, van der Lely.

    Sparta Rotterdam: J. Huth – Holst, Fischer, Chabot (84. Vriends), Nelom – Sanusi (C), Dougall, van Moorsel – dos Santos (46. Floranus), Friday, Brogno (46. Kramer).
    Náhradníci: Nienhuis – Breuer, Floranus, Harroui, Duarte, Mühren, Alhaft, Ahannach, Vriends, Verhaar, Kramer.

    Rozhodčí: Pol van Boekel – Erik Kleinjan, Cristian Dobre

    Diváci: 25 400
    thejrc.org