Arizona – Edmonton 1:0 (kon.) | Vegas – Montreal 6:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 5:3 (kon.) | Nashville – Detroit 1:3 (kon.) | Chicago – Washington 7:1 (kon.)
Vancouver – Boston 6:1 (kon.) | Calgary – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:7 (kon.)
Colorado – Edmonton 2:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 18.02.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:15
    Hosté hrají vez brankáře!
    56:36 Bryan RUST - 5:3
     
    56:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Teď už to pro domácí vypadá hodně dobře! Od modré čáry vypálil Kris Letang a Andersen puk vykopl k Jevgenijovi Malkinovi. Ruský útočník předvedl hokejovou chytrost, když místo dorážky ještě předložil kotouč před odkrytou klec BRYANU RUSTOVI, který si ho přikopl na hokejku bruslí a v klidu skóroval – 5:3. Asistence: Jevgenij Malkin a Kris Letang.
     
    55:27
    Guentzel posunul puk na rozjetého Phila Kessela, který z levé strany najížděl na Andersena. Ten ještě hosty udržel ve hře o body!
     
    49:35
    Hosté ujeli do přečíslení 2 na 1. Bozakovu přihrávku na van Riemsdyka ještě bruslí lehce tečoval obránce Hunwick a možná i proto útočník Toronta před odkrytou brankou netrefil puk!
    47:56 Olli MÄÄTTÄ - 4:3
     
    47:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu! Reaves nahrál na modrou Mattu Hunwickovi, který puk posunul na OLLIHO MÄÄTTÄHO a ten dělovkou k pravé tyčce překonal Andersena v brance Toronta. Asistence: Matt Hunwick a Ryan Reaves.
     
    39:29
    Domácí měli další dobrou příležitost! Ránu Malkina vyrazil betonem Andersen. Sidney Crosby se pak snažil rychlým vytočením zpoza branky zasunout puk za čáru, ale neuspěl ani on a ani dorážející Jake Guentzel!
     
    38:11
    Nikita Zajcev se postavil do cesty Astonu-Reeseovi a je odeslán na trestnou lavici za nedovolené bránění. První přesilovka pro Pens.
     
    36:45
    Andersen se teď musel hodně rychle přesouvat. Z jedné strany na něho pálil Jamie Oleksiak a hned poté střílel z druhé Ian Cole!
    35:46 Patrick MARLEAU - 3:3
     
    35:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tohle hosté sehráli úžasně! Auston Matthews našel před brankou Connora Browna, který puk rychle sklepl na PATRICKA MARLEAUA a ten zakončoval do odkryté klece. Hostující útočník ještě schytal úder holí do tváře, ale za to se vylučovat nebude. Asistence: Connor Brown a Auston Matthews.
     
    34:58
    Ian Cole sekl do hokejky unikajícího Bozaka a dostává dvouminutový trest. Druhá přesilovka pro Maple Leafs.
     
    34:44
    Connor Brown těsně před Murrayem tečoval nabídku van Riemsdyka. Puk je ale v lapačce brankáře Pittsburghu! Reklamní přestávka.
     
    33:10
    Letang teď ztratil ve vlastním obranném pásmu puk a Mitchell Marner vytvořil gólovku pro Nazema Kadriho. Ten měl před sebou klečícího Murrayho, ale trefil hokejku obránce Dumoulina, která zůstala opřena o rameno domácího brankáře. Jinak by puk skončil v brance!
     
    32:40
    Přihrávku mezi kruhy dostal Kris Letang. Ten vypálil z první, ale Frederik Andersen předvedl výborný zákrok!
     
    31:12
    Vyrovnání měl na holi Connor Brown, ale Murray svůj první zákrok ve druhé třetině zvládl na výbornou!
     
    31:02
    Dvojice Malkin – Kessel opět zahrozila. Druhý jmenovaný nepřekonal Andersena.
     
    28:43
    Nylander hledal Austona Matthewse, od jehož hole se puk odrazil vedle odkryté klece Pens!
     
    26:52
    A nyní dostanou hosté šanci na vyrovnání. Jake Guentzel obdržel dvě minuty za podražení.
    25:21 Zach ASTON-REESE - 3:2
     
    25:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tenhle gól už platí! Tečovanou střelu Iana Colea od modré čáry vyrazil Andersen jen k ZACHOVI ASTONU-REESEOVI. Ten si puk stáhl na bekhend a poslal ho přes levý beton roztaženého gólmana Toronta do sítě – 3:2. Asistence: Ian Cole a Kris Letang.
     
    23:46
    Ano, po krátké poradě u videa gól není uznán. Crosby kopl puk do branky úmyslně!
     
    23:46
    Po akci Astona-Reese se dostal k dorážkám Sidney Crosby. Poprvé to bylo holí a Andersen ještě zakročil. Na druhý pokus se puk dostal za brankovou čáru od brusle domácího kapitána. Bylo tam viditelné kopnutí, tenhle gól by platit neměl!
     
    19:32
    William Nylander na modré zachytil vyhozený puk a okamžitě uvolnil Austona Matthewse. Ten byl sám před Murrayem, ale po bekhendové kličce minul branku!
     
    18:06
    Domácí sehráli rychlý protiútok. Puk doputoval od Malkina přes Kessela až k Jakeovi Guentzelovi, proti jehož střele z voleje se přemístil Andersen!
     
    13:36
    Hosté si zase mohli vzít vedení zpět! Auston Matthews ale z brejku minul a Zach Hyman nevyzrál na Murrayho.
    11:51 Jevgenij MALKIN - 2:2
     
    11:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je zase vyrovnáno! Jevgenij Malkin zachytil rukavicí vyhození Gardinera a předal puk na levý kruh Carlu Hagelinovi. Ten hledal na zadní tyčce Bryana Rusta, jenž kotouč ještě ze vzduchu sklepl před branku na JEVGENIJE MALKINA a ten už to měl do téměř odkryté klece. Ruský útočník navíc zvedl puk nad beton přesouvajícího se Andersena. Asistence: Bryan Rust a Carl Hagelin.
    10:40 Tyler BOZAK - 1:2
     
    10:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté už vedou! Střelu Travise Dermotta vyrazil Murray jen před sebe a dobře postavený TYLER BOZAK uklízel puk do zcela odkryté branky. Leafs se tedy podařilo otočit skóre – 1:2. Asistence: Travis Dermott a Roman Polák.
    06:41 Connor BROWN - 1:1
     
    06:41
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté srovnávají stav! Olli Määttä přišel v rohu kluziště o hůl a domácí tak bránili, řekněme, se čtyřmi a půl hokejisty. Přes finského obránce se tak za brankou snadno dostal James van Riemsdyk, po jehož přihrávce zblízka skóroval CONNOR BROWN. Asistence: James van Riemsdyk a Tyler Bozak.
    03:23 Carl HAGELIN - 1:0
     
    03:23
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí jdou do vedení po parádně sehraném protiútoku. Jevgenij Malkin zavezl puk do útočného pásma, kde nalezl Bryana Rusta. Ten kotouč následně poslal na hůl CARLA HAGELINA, jenž ho jemnou tečí usměrnil za záda Andersena. Asistence: Bryan Rust a Jevgenij Malkin.
    03:01 Matt Murray ukradl gól Hymanovi.
     
    03:01
    Aréna stojí a aplauduje Mattu Murraymu. Gólman Pens totiž předvedl neskutečný zákrok! Morgan Rielly dostal puk do předbrankového prostoru a důrazný Zach Hyman ho už dorážel do odkryté branky. Murray si však lehl v brankovišti a natáhl proti kotouči lapačku, v níž ho i uschoval!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 4. Hagelin (Rust, Malkin), 12. Malkin (Rust, Hagelin), 26. Aston-Reese (Cole, Letang), 48. Määttä (Hunwick, Reaves), 57. Rust (Malkin, Letang) – 7. Co. Brown (J. van Riemsdyk, Bozak), 11. Bozak (Dermott, R. Polák), 36. Marleau (Co. Brown, Matthews)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Määttä, Hunwick, Oleksiak, Cole – Sheary, Crosby (C), Aston-Reese – Rust, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Reaves, Rowney, Simon.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Dermott – W. Nylander, Matthews, Hyman – Marner, Kadri, Marleau – Co. Brown, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Kapanen, D. Moore, Komarov (A).

    Rozhodčí: Rehman, Kowal – Nowak, Nansen

    Diváci: 18647
    ocianews.com