Arizona – Edmonton 1:0 (kon.) | Vegas – Montreal 6:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 5:3 (kon.) | Nashville – Detroit 1:3 (kon.) | Chicago – Washington 7:1 (kon.)
Vancouver – Boston 6:1 (kon.) | Calgary – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:7 (kon.)
Colorado – Edmonton 2:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
7:1 (3:1, 3:0, 1:0)
Washington Capitals
Neděle 18.02.2018, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:04
    Tom Wilson sestřelil v útočném pásmu Chicaga domácího Alexe DeBrincata, který tvrdě dopadl na ledovou plochu! Ryan Hartman chtěl pomstít svého spoluhráče a dostal dvě minuty za hrubost, zatímco Tom Wilson stejný trest, na vrh ale ještě deset minut osobní trest za nesportovní chování. Odpyká Alex Chiasson.
     
    50:02
    Alexandr Ovečkin podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za sekání, a Chicago si po krátké reklamní přestávce zahraje svou čtvrtou přesilovou hru. Zatím využilo jednu.
     
    48:36
    Devante Smith-Pelly a Connor Murphy svedli ve středním pásmu rychlý pěstní souboj a byli vyloučeni na pět minut.
     
    37:41
    Christian Djoos vyhodil puk z obranného pásma přes ochranné sklo a Chicago si po reklamní přestávce zahraje třetí přesilovou hru v utkání poté, co se dvakrát prosadilo během minuty.
     
    28:37
    Nick Schmaltz vyrazil na pravém křídle v oslabení do přečíslení dva na jednoho a po jeho přihrávce z pravého kruhu mohl na vzdálenější levé tyči skórovat David Kämpf, jenže puk promáchl. Došlo ovšem k faulu a Alexandr Ovečkin byl vyloučen za sekání. Hra 4 na 4.
     
    27:53
    Vinnie Hinostroza usedl na trestnou lavici na dvě minuty za podržení a po krátké reklamní přestávce si druhou přesilovou hru vyzkouší Washington. Chicago vede 3:1.
     
    25:49
    Jay Beagle v levém rohu obranného pásma podrazil Ryana Hartmana a dostal dvě minuty za podržení.
     
    14:13
    Brandon Saad zbytečně fauloval za bránou Bradena Holtbyho v útočném pásmu a byl vyloučen na dvě minuty za hákování. První přesilová hra pro Washington.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. J. Toews (Saad), 13. Saad (Hinostroza, J. Toews), 20. Schmaltz (Dahlström, Seabrook), 37. P. Kane (J. Toews), 38. Hartman (Kempný), 39. Anisimov (Hinostroza, P. Kane), 49. DeBrincat (Hartman, Sharp) – 11. T. Wilson (Niskanen)


    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (Bérubé) – Keith (A), Oesterle, Kempný, Seabrook (A), C. Murphy, Dahlström – Saad, J. Toews (C), Wingels – Bouma, Schmaltz, P. Kane – Sharp, Hartman, DeBrincat – Hinostroza, Kämpf, Anisimov. Hlavní trenér: Joel Quenneville.
    Washington Capitals: Holtby (41. Grubauer) – Djoos, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Bowey – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – Chiasson, Kuzněcov, Oshie – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Justin StPierre. Čároví: Mark Wheler, Darren Gibbs

    Diváci: 22066
    thejrc.org