Arizona – Edmonton 1:0 (kon.) | Vegas – Montreal 6:3 (kon.) | Tampa – New Jersey 3:4 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 5:3 (kon.) | Nashville – Detroit 1:3 (kon.) | Chicago – Washington 7:1 (kon.)
Vancouver – Boston 6:1 (kon.) | Calgary – Florida 3:6 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:7 (kon.)
Colorado – Edmonton 2:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
New Jersey Devils
Neděle 18.02.2018, 23:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:37 Taylor HALL - 2:3
     
    64:37
    Devils právě vstřelili branku!
    A jsou to právě hokejisté New Jersey, kteří vítězí! Kyle Palmieri pokračoval v ofenzivní aktivitě. Dobře na sebe natáhl obránce a nezištně našel TAYLORA HALLA. Ten se z levé strany dostal do střelecké pozice. První pokus Ward vyrazil před sebe, ale neměl ponětí o tom, kde se kotouč nachází. Před betony jej našel právě Hall a mezírkou mezi nimi jej poslal vstříc ukončení utkání. Asistence: Kyle Palmieri.
     
    63:46
    Sebastian Aho se snažil rozhodnout zápas. S kotoučem na holi si nabruslil mezi kruhy, odkud jej Kinkaid vychytal vykopnutím levého betonu.
     
    62:18
    Největší šance prodloužení skončila fiaskem! Zacha ujížděl s Palmierim do přečíslení dvou proti jednomu, českému útočníkovi ale sjel puk z hole a přihrávku poslal zcela mimo Palmieriho dosah.
    58:42 Jeff SKINNER - 2:2
     
    58:42
    Carolina právě vstřelila branku!
    To už bylo pouze otázkou času! Hurricanes způsobili ve vyprodané aréně výbuch euforie a při hře bez gólmana vyrovnávají. Více než dvě minuty v kuse tlačili v útočném pásmu, až od modré čáry Jaccob Slavin krásně našel u tyčky osamoceného JEFFA SKINNERA. Ten kombinací důrazu a síly vůle protlačil černou gumu za čáru! Asistence: Jaccob Slavin, Brett Pesce.
     
    55:28
    Za skandování fanoušků mohli Canes vyrovnat, ale nestalo se! Teräväinen se prohnal podél pravého hrazení a poslal nepříjemnou přízemní střelu. Tu Kinkaid vykopl před sebe, kde číhal Sebastian Aho. Tomu však při otočce sjel touš z hole a dorážka zamířila mimo prostor tří tyčí! Závěr základní hrací doby bude velice interesantní. Carolina se odmítá vzdát!
     
    51:59
    Tak to byla neskutečná kličkovaná Noaha Hanifina! Domácí obránce se od modré čáry proháčkoval až do bezprostřední blízkosti branky, kterou k velké smůle Caroliny bekhendem přestřelil.
     
    51:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jeff Skinner – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Pavel Zacha – 2 min., vysoká hůl).
     
    45:58
    Okamžitě po vhazování vystartovalo New Jersey do bleskové akce a Travis Zajac obdržel přihrávku ideálně do jízdy. Prohnal se až před Warda, z levé strany jej ovšem nepropálil a také domácí gólman své barvy podržel!
     
    45:36
    Střelu Faulka vyrazil Kinkaid vedle sebe, kde hlídkoval Jordan Staal. Ten už měl velkou šanci na vyrovnání, ani na několik pokusů ovšem kotouč za brankovou čáru neprocedil! Keith Kinkaid i vleže ucpal všechny mezírky.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Nick Lappin – 2 min., hákování).
    35:33 Pavel ZACHA - 1:2
     
    35:33
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté oslabení ubránili a dostávají se znovu do vedení! John Moore naskočil z lavice hanby zpět do hry a využil nepřesnosti Canes, po které se chopil puku a táhl přečíslení tří proti jednomu. Na to, že se jedná o obránce, si v něm počínal opravdu skvěle a k zakončení do prázdné brány vybídl českého forvarda PAVLA ZACHU, jenž moc snazších gólů v NHL ještě nevstřelil. Asistence: John Moore.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (John Moore – 2 min., držení).
     
    31:23
    Před Kinkaidem nyní bylo pořádně veselo. Kotouč poskakoval v brankovišti a hosté měli velké štěstí, že jej Jeff Skinner ve vyložené pozici nezasáhl. Následně vyhazují Devils na icing, nemohou střídat, a působí už trošku vyčerpaným dojmem.
     
    28:12
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Jesper Bratt – 2 min., držení).
     
    28:10
    Carolina mohla v oslabení jít do vedení! Hosté propadli a McGinn se hnal po pravé straně téměř sám na branku. Nakonec vystřelil těsně nad horní tyčku, ale domácí může těšit aspoň to, že se vyrovnají síly na ledě.
     
    27:44
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jaccob Slavin – 2 min., krosček).
    26:05 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:1
     
    26:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno a trefa to byla skutečně šťastná. Canes uzamkli soupeře před brankou. V obrovské šanci Raska se ještě zaskvěl Kinkaid, ale kotouč se došoural na hůl TEUVA TERÄVÄINENA. Ten jej posílal na vzdálenější tyčku, kde se nabízel spoluhráč. Do cesty přihrávky se vložil Sami Vatanen a nevědomky si srazil puk do vlastní branky! Asistence: Victor Rask, Trevor van Riemsdyk.
     
    15:22
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jaccob Slavin – 2 min., podražení).
     
    12:50
    A mohlo to být o dvě branky! Po akci domácích obránci Caroliny trošku zaspali a nechali za sebou volného Tylora Halla. Ten zprava najížděl na Warda, jenž jeho střelu švihem k radosti fanoušků zlikvidoval.
    10:56 Nico HISCHIER - 0:1
     
    10:56
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey využívá přesilovku a dostává se do vedení. Vyhozený puk rozehrál Kinkaid na Samiho Vatanena. Ten krásnou přihrávkou našel ve volném prostoru NICA HISCHIERA, jenž se z levé strany řítil na Warda a neomylně jej překonal zakončením na vzdálenější tyčku! Asistence: Sami Vatanen, Keith Kinkaid.
     
    10:27
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brett Pesce – 2 min., držení).
     
    07:19
    Velká šance Hurikánů! Po pěkné akci se mezi kruhy objevil Di Giuseppe. Najel si až před brankoviště a mířil zřejmě mezi ruku a tělo Kinkaida. Ten ovšem pěkným reflexivním zákrokem drží bezgólový stav.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 27. T. Teräväinen (V. Rask, T. van Riemsdyk), 59. Skinner (Slavin, Pesce) – 11. Hischier (Vatanen, Kinkaid), 36. Zacha (J. Moore), 65. Hall (Palmieri)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Darling) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, V. Rask, Aho – E. Lindholm, J. Staal (A), B. McGinn – Williams, D. Ryan, Skinner (A) – Stempniak, Di Giuseppe, Nordström.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Vatanen, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri (A), Hischier, Hall – Lappin, Zacha, Bratt – Noesen, Zajac (A), Wood – J. Hayes, Coleman, Stafford.

    Diváci: 18 680 (vyprodáno)
    thejrc.org