Finsko – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Česko – Německo 9:2 (kon.)
konec
Česko
9:2 (2:0, 4:0, 3:2)
Německo
Neděle 18.02.2018, 16:00 • ČPP Aréna Hradec Králové • Turnaj pěti (U19)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:00
    Čtyři minuty zbývají do konce Turnaje 5 zemí. Dočkáme se po několika vysokých výhrách také „desítky“?
    55:01 NAVRÁTIL - 9:2
     
    55:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hezký pohled je nyní na českou hru a kombinaci. Flynn se nejprve několikrát dobře uvolnil, poté uviděl u tyče stojícího JAKUBA NAVRÁTILA. Posunul mu puk a za chvíli se k němu rozjel, aby spolu oslavili devátý gól v německé brance. Asistence: Oscar Flynn.
    51:28 MACHALA - 8:2
     
    51:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jen co se vrátil domácí hráč na led, Češi udeřili poosmé. Dvojice ONDŘEJ MACHALA – Martin Kaut o sobě dala zase znát. Oba si vyměnili kotouč, první dostal puk mezi kruhy od druhého a rychlou střelou překvapil Neffina. Asistence: Martin Kaut.
     
    48:43
    Češi hrají hodně disciplinovaně, poprvé jsou vyloučeni až před závěrečnou desetiminutovkou. Ondřej Chrtek zasáhl svou holí protihráče a už sedí na trestné lavici.
     
    47:58
    Kryštof Hrabík měl před sebou odkrytou bránu, ale nedokázal do ní zamířit – odmítl tak svůj dnešní druhý gól a třetí bod.
    47:09 PFEIFER - 7:2
     
    47:09
    Německo právě vstřelilo branku!
    Další zaváhání v defenzívě je už potrestáno. Domácí nebyli po buly ve vlastním pásmu dostatečně důrazní, nechali před bránou dorážet VALENTINA PFEIFERA a ten dotlačil v krátkém časovém sledu druhý puk do Kolářovy sítě – 7:2. Asistence: Mike Fischer, Darren Mieszkowski.
    45:16 REICHEL - 7:1
     
    45:16
    Německo právě vstřelilo branku!
    Kristián Kolář si nulu nepřipíše, překonává jej THOMAS REICHEL. Domácí si nepohlídali německého útočníka, který dostal puk za obranu a upaloval sám na bránu. Nic složitého nevymýšlel, našel skulinku mezi betony a snížil na 1:7. Asistence: Philipp Sander.
    41:49 TOMAN - 7:0
     
    41:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ani druhý německý brankář nevydržel příliš dlouho s nulou na koně, už po 109 vteřinách musí lovit puk ze své sítě. RADIM TOMAN byl sám mezi kruhy, odkud zamířil a přesnou a rychlou střelou zápěstím do horního rohu zvýšil na 7:0! Asistence: Oscar Flynn, Jakub Navrátil.
     
    40:00
    Německo střídá pro závěrečnou část zápasu brankáře, ze hřiště odchází Philipp Maurer, přichází naopak Jonas Neffin.
    38:03 NAVRÁTIL - 6:0
     
    38:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tahle třetina patří jednoznačně Čechům. Ti se v jejím závěru dostávají do vedení 6:0! Radim Toman našel zpoza brány najetého JAKUBA NAVRÁTILA, jenž už měl snadnou úlohu a zvládl ji na jedničku. Asistence: Radim Toman, Ondřej Chrtek.
     
    37:55
    Hned tři střely v krátkém časovém sledu letěly na Maurera, jeho obrana mu příliš nepomáhá.
    31:34 HRABÍK - 5:0
     
    31:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to 5:0! Domácí si v přesilové hře vypracovali přečíslení čtyř na jednoho a zvládli ho velice dobře. Ondřej Machala přihrál zprava přes osu hřiště KRYŠTOFU HRABÍKOVI, jenž z první prostřelil přesouvajícíseho Maurera. Asistence: Ondřej Machala, Martin Kaut.
     
    30:41
    Až po polovině zápasu uvidíme první přesilovou hru, Lukas Mühlbauer se provinil vysokou holí a oslabuje svůj tým.
    26:35 MIKYSKA - 4:0
     
    26:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z tlaku logicky plyne další puk v německé síti, nyní ho tam dopravil DALIMIL MIKYSKA. Češi si měli zahrát první přesilovku, místo toho ale využili ponechanou výhodu. Litoměřický forvard mezi kruhy plácl do kotouče a zvýšil tím na 4:0! Asistence: Ondřej Chrtek.
     
    25:17
    Další dobrá šance! Jakub Navrátil se snažil překvapit německého brankáře, ale puk mezi jeho nohou a tyčkou neprotlačil.
    24:09 KAUT - 3:0
     
    24:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Za to teď to pardubický MARTIN KAUT provedl dokonale. Dostal puk mezi obránce, nabral rychlost a řítil se sám na Maurera. Před ním rychle zamíchal a poslal puk mezi betony – 3:0! Asistence: Ondřej Machala, Dalimil Mikyska.
     
    20:44
    Nevinně vypadající akce nakonec málem slavila úspěch! Kotouč se po střele hostujícího týmu odrazil, plachtil vzduchem a dopadl na Kolářovu bránu.
     
    18:47
    Mohlo to být rázem 3:0 – za Maurerem zvonila tyč po prudké střele Petra Ereta!
    17:21 DVOŘÁK - 2:0
     
    17:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý zápas = druhý gól pro JAROSLAVA DVOŘÁKA. Hradecký forvard byl na akci nominován dodatečně a v sestavě se zabydlel hodně rychle. Tentokrát posílá svůj tým do dvoubrankového vedení poté, co prokázal svůj důraz na brankovišti a dorazil za Maurera Pourovu střelu. Asistence: Jakub Pour, Kryštof Hrabík.
     
    15:30
    Markus Lillich byl ve stoprocentní šanci! Němci využili toho, že jeden z českých hráčů odjížděl zraněný na střídačku a dobře zakombinovali. Lillich byl sám před Kolářem, jenž se však stihl přesunout a vytasil svou lapačku. Hezký a důležitý zákrok plzeňského gólmana.
     
    13:42
    Pěkná akce Oscara Flynna – za modrou čárou si stáhl puk a vystřelil přes beka svižnou ránu zápěstím. Maurer si ji pohlídal díky lapačce.
     
    11:37
    Více ze hry mají Češi, jejich soupeř je ale dost houževnatý a prosazuje se přes něj velmi těžko. Zejména v útočném pásmu je problém dostat se do kvalitního zakončení.
    05:33 GALVAS - 1:0
     
    05:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitá první branka pro český tým je na světě po pěti a půl minutách hry. JAKUB GALVAS dostal puk mezi kruhy, odkud našel místo nad levým betonem Philippa Maurera – 1:0. Asistence: Ondřej Chrtek, David Kvasnička.

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 6. Galvas (Chrtek, Kvasnička), 18. Dvořák (Pour, Hrabík), 25. Kaut (Machala, Mikyska), 27. Mikyska (Chrtek), 32. Hrabík (Machala, Kaut), 39. Navrátil (Toman, Chrtek), 42. Toman (Flynn, Navrátil), 52. Machala (Kaut), 56. Navrátil (Flynn) – 46. Reichel (Sander), 48. Pfeifer (Fischer, Mieszkowski)


    Česko: Kolář (Škarek) – Kvasnička, Galvas, Kunst, Mikyska, Gaspar, Zelingr – Kaut, Hrabík, Machala – Pour, Chrtek, Dvořák – Toman, Flynn, Navrátil – Václavek, Eret. Trenér: Rostislav Vlach.
    Německo: Maurer (41. Neffin) – Farny, Bölke, Sander, Koziol, Hertel, Birner, Böck, Günther – Reichel, Wohlgemuth, Bullnheimer – Ehl, Brunnhuber, Bassler – Mieszkowski, Fischer, Pfeifer – Gams, Mühlbauer, Lillich. Trenér: Tomas Schädler.

    Rozhodčí: Pešina, Pražák – Jindra, Zíka
    ocianews.com