Getafe – Celta Vigo 3:0 (kon.)
konec
Getafe CF
3:0 (1:0)
Celta de Vigo
Pondělí 19.02.2018, 21:00 • Coliseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z duelu 24. kola španělské Primera División, v němž ligový nováček Getafe CF změří síly s Realem Club Celta de Vigo. Začínáme ve 21 hodin, tak si to nenechte ujít.
     
    GETAFE CF

    Celek z madridské periferie si zatím vede nad očekávání dobře, po roce stráveném ve druhé nejvyšší soutěži je Getafe znatelně silnější než před sestupem. Momentálně patří svěřencům Josého Bordaláse jedenáctá příčka tabulky s komfortním dvanáctibodovým náskokem na sestupové pásmo. V posledních týdnech v utkání Getafe moc gólů nepadá, minulé dva zápasy dokonce skončily shodně 0:0. Ten poslední byl ale proti hvězdné Barceloně...
     
    REAL CLUB CELTA DE VIGO

    Celta je na tom o fous lépe než její dnešní soupeř, patří jí desáté místo v ligové tabulce s dvoubodovým náskokem na Getafe. Svěřenci Juana Carlose Unzuého jsou teoreticky stále ve hře o pohárové příčky, šestý Villarreal má ale na Vigo už sedmibodový náskok. Ztráta severošpanělského celku mohla být o něco nižší, v minulém kole ale Celta neudržela vedení nad Espanyolem a nakonec s ním doma jen remizovala 2:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Cabrera – Portillo, Arambarri, Fajr, Ndiaye – J. Molina, Á. Rodríguez.
    Náhradníci: E. Martínez – Šibasaki, Rémy, Mora, Ndockyt, Molinero, Cala.

    Real Club Celta de Vigo: Blanco – Mallo, Roncaglia, Sergi Gómez, J. Castro – Wass, Lobotka, P. Hernández – Aspas, Gómez, Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Mazáň, Radoja, Boyé, Jozabed, Mor, Cabral.

    Rozhodčí: González – García, De Francisco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V samotném úvodu utkání sledujeme kombinaci fotbalistů Celty ve středu hřiště, hosté jako by jen vyčkávali na chybu hráčů Getafe.
     
    3
    Sistův nákop na útočnou polovinu sice nikoho v bílém dresu nenašel, akce Viga ale ještě pokračovala a po následném faulu Jorgeho Moliny na Daniela Wasse budou hosté zahrávat přímý kop.
     
    4
    Z toho hosté vytěžili rohový kop, následný nákop Aspase do předbrankového prostoru ale domácí gólman Vicente Guaita vyboxoval do bezpečí.
     
    5
    První útočná akce Getafe neměla dlouhého trvání, Ángel Rodríguez si nedokázal zpracovat dlouhý nákop na svou osobu a míč mu ujel do zámezí.
     
    6
    Galicijský celek je v úvodních minutách zápasu aktivnějším týmem, z kombinace fotbalistů Celty na útočné polovině ale pro Guaitu nepramení žádné nebezpečí.
     
    8
    Na opačné straně hřiště se Fayçal Fajr pokusil najít odvážnou kolmicí ve vápně Ángela Rodrígueze, vracející se Wass se ale zmocnil míče ještě před Rodríguezem.
     
    9
    Z tribun se ozývá pískot, sudí González totiž přiřkl sporné autové vhazování hostům.
     
    10
    Po levém křídle se vydal kupředu slovenský záložník Stanislav Lobotka, jehož nedovoleně poslal k zemi Damián Suárez, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    11
    Hráči Celty si nerozuměli v rozehrávce a volného míče se ujal Fayçal Fajr, který o něj ale vzápětí zase přišel.
     
    12
    Hra je hodně rozkouskovaná a faulů na obou stranách začíná přibývat, je vidět, že v tomto souboji dvou tabulkových sousedů jde takříkajíc o šest bodů.
     
    13
    Pione Sisto neměl dostatek prostoru na individuální průnik, a tak posunul míč pod sebe na Sergiho Gómeze. Hosté teď kombinují na vlastní polovině.
     
    15
    Dalších zmatků v rozehrávce Celty Vigo málem využil Amath Ndiaye, který se ale k míči nakonec těsně nedostal.
     
    16
    Pione Sisto z levé strany nacentroval míč do pokutového území, zamýšlený adresát Maximiliano Gómez se ale k balonu nedostal, poněvadž vyběhnuvší Vicente Guaita si celou situaci zkušeně pohlídal.
     
    17
    Portillo se Suárezem po pravé straně zavezli míč na útočnou polovinu, krátce poté ale domácí o kulatý nesmysl přišli.
     
    18
    Sledujeme fotbal ve velmi slušném tempu a hra se neustále stěhuje ze strany na stranu, žádné šance z toho ale zatím nepramenily.
     
    19
    Od nohy bránícího Daniela Wasse se nenápadný centr z levé strany odrazil k úplně volnému Amathu Ndiayemu, který následně vypálil, jeho střela ale vcelku výrazně minula levou tyč.
     
    20
    Dvacet minut hry je za námi a na první šanci stále čekáme, zatím jsme svědky velmi vyrovnaného boje.
     
    22
    Diváci na tribunách getafského stadionu teď sledovali Lobotkovu ztrátu míče u levé postranní čáry, domácí toho ale nedokázali využít.
     
    23
    Leandro Cabrera ve středu hřiště fauloval Aspase, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    24
    Celek z předměstí Madridu vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku, z čehož domácí nakonec vytěžili rohový kop.
     
    25
    Centr od rohového praporku ale Rubén Blanco vyboxoval do bezpečí a Mauro Arambarri už poté nedokázal zachytit balon na hrací ploše.
     
    27
    Bruno González si nepřidělával problémy a vrátil míč brankáři Guaitovi, jehož následný nákop ale na útočné polovině nikoho v modrém dresu nenašel.
     
    28
    Amath Ndiaye se vydal kupředu po levém křídle a poté nacentroval míč do předbrankového prostoru, kde ale zaúřadoval bránící Sergi Gómez a dostal balon do bezpečí.
     
    30
    I po půlhodině hry stále čekáme na první větší šanci, po útočném faulu Jorgeho Moliny budou mít hráči Celty čas a klid na rozehrávku.
     
    31
    Bruno González si netroufl na rozehrávku a pod tlakem posunul míč za sebe na Guaitu, načež domácí gólman zakopl balon hluboko na útočnou polovinu.
     
    33
    Damián Suárez po pravém křídle zavezl míč na útočnou polovinu a poté nabil na střelu Fayçalu Fajrovi, s následnou ranou marockého legionáře mířící do levé šibenice si ale Rubén Blanco poradil!
    33. Rána Fajra
     
    34
    Fotbalisté Viga posléze uklidnili hru a nyní si vyměňují míč v okolí středového kruhu.
     
    35
    Hugo Mallo přeběhl s míčem na kopačce z pravé strany hřiště na levou, žádný ze spoluhráčů se mu ale neuvolnil, a tak musí hostující zadák zařadit zpátečku.
     
    37
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Další šance Getafe už ale končí gólem. Iago Aspas na polovině hřiště odevzdal míč Ndiayemu, jenž poté povedenou kolmicí našel rozběhnutého ÁNGELA RODRÍGUEZE, jehož tečovaná přízemní střela zapadla přesně k tyči a Blanco byl bez šance!
    37. Ángel RODRÍGUEZ - 1:0
     
    38
    Iago Aspas zcela zbytečně fauloval na útočné polovině, svěřenci Josého Bordaláse tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    40
    Jorge Molina se prokousal až na pravý okraj pokutového území, kde mu však padl pod nohy Facundo Roncaglia a ve skluzu dopravil míč do zámezí.
     
    41
    Ofsajd a v něm Hugo Mallo, závar po jeho následném centru do předbrankového prostoru tak byl nakonec bezpředmětný.
     
    42
    Jorge Molina a Pablo Hernández se nešťastně srazili ve středu hřiště a oba dva se dožadují odpískání faulu toho druhého, sudí to vyřešil šalamounsky a nechává ve hře pokračovat.
     
    43
    Zpoza hranice pokutového území napřáhl ke střele Stanislav Lobotka a Vicente Guaita měl co dělat, aby ránu slovenského středopolaře vyrazil.
     
    44
    S nařízeným rohovým kopem ale hosté naložili prachbídně a Vicente Guaita má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nad rámec první půle nenastavil sudí González ani minutu a do kabin se tak jde za stavu 1:0 pro Getafe. V první půlhodině utkání se na trávníku prakticky nic zajímavého nepřihodilo, poté ale převzali iniciativu domácí: Fajrovu ránu ještě Blanco vyrazil, po samostatném úniku Rodrígueze o pár minut později už ale zakročit nedokázal.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhá půle začala kombinací Celty na útočné polovině, Mallovi ale na pravém křídle ujel balon do autu a vhazovat budou hráči Getafe.
     
    48
    Los Azulones si budou moci rozehrávku v klidu zopakovat, Jorge Molina byl totiž ve středu hřiště faulován Pablem Hernándezem.
     
    49
    Pione Sisto se po kontaktu s Damianem Suárezem ochotně skácel k zemi, hra je tak přerušena a hosté budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    51
    Getafe právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé půle je to už o dva góly! Ángel Rodríguez si seběhl pro povedenou kolmici a poté z pravého okraje pokutového území našel v předbrankovém prostoru trestuhodně neobsazeného JORGEHO MOLINU, jenž v pádu dostal balon do sítě.
    51. Jorge MOLINA - 2:0
     
    52
    Fotbalisté Viga dnes působí v obraně velmi nesehraným dojmem, i s rozehrávkou mají hosté v tomto utkání velké problémy.
     
    53
    Sergimu Gómezovi se až po minutě nesmyslné kombinace na vlastní polovině povedlo zavézt míč na tu útočnou, aktivně napadající hráči Getafe ale hosty rychle vytlačili zpět za půlící čáru.
     
    55
    Cabrerův vysoký nákop do pokutového území si Vicente Guaita zkušeně pohlídal a okamžitě poté odkopl balon hluboko na útočnou polovinu.
     
    56
    Sisto na levém křídle neměl dostatečnou rychlost a ocitl se v obležení tří hráčů Getafe, a tak musí vzít zavděk alespoň autovým vhazováním.
     
    58
    Jorge Molina spadl před pokutovým územím soupeře po kontaktu s jedním z bránících hráčů, a k Portillově dalekonosném nákopu se tak vůbec nedostal.
     
    59
    Po druhém gólu Getafe se dění na trávníku trochu uklidnilo, hra je plná faulů a nepřesností.
     
    60
    Protestující Francisco Portillo dostal za zbytečnou debatu s rozhodčím žlutou kartu.
     
    61
    Pione Sisto si nedokázal zpracovat Castrův prudký pas a následovat bude jen odkop od branky Vicenteho Guaity.
     
    62
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Pablo Hernández, přichází Emre Mor.
     
    62
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Nemanja Radoja.
     
    63
    Maximiliano Gómez se po kontaktu s Brunem Gonzálezem uvnitř pokutového území skácel k zemi, ani on si ale pokutový kop nevynutil.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Facundo Roncaglia (Real Club Celta de Vigo).
     
    65
    Jorge Molina mohl ještě zvýraznit náskok Getafe, jeho přízemní střelu z nějakých deseti metrů ale Rubén Blanco reflexivně vyrazil!
     
    66
    Z následného rohového kopu Los Azulones nezahrozili a s následným dalekonosným nákopem Fayçala Fajra do pokutového území si hostující gólman Blanco poradil.
     
    68
    S každou odehranou minutou jsou domácí blíže a blíže vítězství, svěřenci Josého Bordaláse jsou navíc i nadále aktivnějším týmem a hosty téměř nepouštějí k míči.
     
    69
    Lobotka zbytečně fauloval Molinu na útočné polovině, domácí tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    71
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Loïc Rémy.
     
    72
    Po trmě-vrmě ve středu hřiště se míč zakutálel do autu, krátce po nařízeném vhazování ale domácí fotbalisté o míč zase přišli.
     
    73
    Daniel Wass zblokoval Portillův centr rukou, fotbalisté Getafe tak budou mít k dispozici přímý kop ze vcelku zajímavé pozice.
     
    74
    Jeho exekuce se nakonec ujal Fayçal Fajr, Maročan ale poslal míč vysoko nad Blancovu svatyni a balon skončil až mezi diváky.
     
    74
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Facundo Roncaglia, přichází Lucas Boyé.
     
    76
    Střídající Loïc Rémy se prokousal až do pokutového území a nakonec se dostal i ke střele, na poslední chvíli mu ale tento pokus zblokoval Sergi Gómez, a Blanco si tak mohl oddychnout.
     
    77
    Čtvrthodinku před koncem to na žádný závěrečný tlak Celty stále nevypadá, aktivně hrající domácí prakticky neustále drží míč na svých kopačkách.
     
    79
    Lucas Boyé za faul na aktivního Rémyho vyfasoval žlutou kartu.
     
    80
    Mauro Arambarri byl na polovině hřiště faulován střídajícím Morem, Getafští tak budou zahrávat další přímý kop.
     
    81
    Emre Mor za svůj zákrok navíc nakonec dostal i žlutou kartu.
     
    82
    Ze zmiňované standardky domácí nezahrozili a na opačnou stranu se po levé straně okamžitě vydal Jonny Castro, který se ale dostal sotva k půlící čáře.
     
    83
    O chvilku později hráči galicijského celku vybojovali rohový kop, po němž však Iago Aspas fauloval bránícího Arambarriho.
     
    85
    Getafe právě vstřelilo branku!
    O vítězství Getafe je nyní definitivně rozhodnuto. Rubén Blanco nepochopitelně nevyběhl za vysokým míčem, který se pomalu snášel do pokutového území, a tak se do zakončení dostal nehlídaný ÁNGEL RODRÍGUEZ, který se tváří v tvář brankáři Celty nemýlil.
    85. Ángel RODRÍGUEZ - 3:0
     
    86
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Amath Ndiaye, přichází Merveille Ndockyt.
     
    87
    Fayçal Fajr za zbytečné podražení Mora vyfasoval žlutou kartu.
     
    89
    V samotném závěru utkání už se na trávníku nic převratného neděje, domácí si vyměňují míč na polovině hřiště a nikam se neženou.
     
    90
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Ángel Rodríguez, přichází Sergio Mora.
     
    90+1
    V Coliseu Alfonsa Péreze už odstartovalo tříminutové nastavení a fotbalisté Getafe nyní zapojují do kombinace i brankáře Guaitu.
     
    90+2
    Fayçal Fajr si na kličku netroufl a místo toho posunul míč pod sebe na Cabreru, nastavení už se dohrává spíše jen z povinnosti.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Souboj dvou sousedů ze středu tabulky přesvědčivě ovládlo domácí Getafe, které tak po dnešku vystřídá právě Celtu na devátém místě Primery División. Po nezáživném začátku utkání svěřenci Josého Bordaláse převzali iniciativu a zásluhou Ángela Rodrígueze se dostali do vedení, které krátce po změně stran zvýraznil Jorge Molina a v samotném závěru Rodríguez svým druhým gólem v zápase zvýšil na konečných 3:0.
     
    Dnešní utkání sledovalo 8367 diváků.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:16.
     
    To je z mé strany vše, dobrou noc a příště na počtenou. (22:50:28)

    Vojtěch Balon

    Branky: 37. Á. Rodríguez (Ndiaye), 51. J. Molina (Á. Rodríguez), 85. Á. Rodríguez (Arambarri)

    Karty:   10. Damián Suárez (GET), 23. Cabrera (GET), 60. Portillo (GET), 87. Fajr (GET) – 64. Roncaglia (CVG), 79. Boyé (CVG), 81. Mor (CVG)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 21:16.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Dakonam, Bruno González, Cabrera – Portillo, Arambarri, Fajr, Ndiaye (86. Ndockyt) – J. Molina (71. Rémy), Á. Rodríguez (90. Mora).
    Náhradníci: E. Martínez – Šibasaki, Rémy, Mora, Ndockyt, Molinero, Cala.

    Celta de Vigo: Blanco – Mallo, Roncaglia (74. Boyé), Sergi Gómez, J. Castro – Wass, Lobotka, P. Hernández (62. Mor) – Aspas, Gómez, Sisto (62. Radoja).
    Náhradníci: S. Álvarez – Mazáň, Radoja, Boyé, Jozabed, Mor, Cabral.

    Rozhodčí: González – García, De Francisco

    Diváci: 8367
    thejrc.org