Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Detroit – Toronto 2:3 (kon.)
San Jose – Dallas 5:2 (kon.) | Winnipeg – Florida 7:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 3:5 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (kon.) | Calgary – Boston 1:2 (po pr.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 19.02.2018, 00:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:09 Jake GUENTZEL - 2:5
     
    54:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAKE GUENTZEL už hosty hodně přibližuje k výhře! Útočník Penguins ujel obraně soupeře po levém křídle a střelou golfákem k bližší tyčce překonává Bobrovského – 2:5. Asistence: Olli Määtta.
    42:21 Alexander WENNBERG - 2:4
     
    42:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí snižují na rozdíl dvou branek! Pens byli pod tlakem a Ian Cole navíc nedokázal vyhodit. A jeho zaváhání Blue Jackets potrestali, když Boone Jenner našel ALEXANDERA WENNBERGA, který puk pověsil nad levé rameno přesouvajícího se Jarryho. Asistence: Boone Jenner.
    30:31 Zach ASTON-REESE - 1:4
     
    30:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté korunují velmi dobrých několik posledních minut čtvrtým gólem! Od modré čáry vypálil Matt Hunwick. Puk se před brankou od brusle bránícího hráče odrazil k ZACHOVI ASTONOVI-REESEOVI a ten ho zametl za Bobrovského – 1:4. Asistence: Matt Hunwick a Kris Letang..
    11:29 Riley SHEAHAN - 1:3
     
    11:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Z rychlého protiútoku udeřili také Penguins! Jamie Oleksiak vyvezl puk do středního pásma, kde ho předal Jakeovi Guentzelovi. Ten poté našel RILEYHO SHEAHANA, který vystřelil z pravého kruhu a kotouč propadl Bobrovskému do branky mezírkou mezi tělem a pravou rukou – 1:3. Asistence: Jake Guentzel a Jamie Oleksiak.
    09:53 Artěmij PANARIN - 1:2
     
    09:53
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí jsou zpátky v utkání! Pens ztratili ve středním pásmu kotouč a byl z toho rychlý kontr, který táhl Cam Atkinson. Ten naservíroval kotouč na zadní tyčku ARTĚMIJOVI PANARINOVI, jenž zakončoval do poloodkryté klece. Asistence: Cam Atkinson a Pierre-Luc Dubois.
    06:57 Brian DUMOULIN - 0:2
     
    06:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci vedou už o dva góly! Jevgenij Malkin dojel s pukem na levý kruh a zadovkou ho předal na modrou na BRIANA DUMOULINA. Ten na nic nečekal, golfákem vypálil a puk, jehož směr letu ještě lehce změnil jeden z bránících hráčů, zapadl za záda Bobrovského – 0:2. Asistence: Jevgenij Malkin a Bryan Rust.
    01:41 Riley SHEAHAN - 0:1
     
    01:41
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou rychle do vedení! Nahození Jamieho Oleksiaka sklepl RILEY SHEAHAN ze vzduchu mezi betony brankáře Bobrovského. Asistence: Jamie Oleksiak a Jake Guentzel.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 10. Panarin (Atkinson, Dubois), 43. Wennberg (Jenner) – 2. Sheahan (Oleksiak, Guentzel), 7. Dumoulin (Malkin, Rust), 12. Sheahan (Guentzel, Oleksiak), 31. Aston-Reese (Hunwick, Letang), 55. Guentzel (Määttä)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, Harrington, J. Johnson (A), D. Savard, Kukan – J. Anderson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, Wennberg, N. Foligno (C) – Atkinson, Dubinsky, Jenner (A) – J. Jokinen, Sedlák, Calvert.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, Määttä, Hunwick, Oleksiak, Cole – Sheary, Crosby (C), Aston-Reese – Rust, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Reaves, Rowney, Simon.

    Rozhodčí: Rehman, Lee – Cherrey, Nansen

    Diváci: 19100
    thejrc.org