Carolina – New Jersey 2:3 (po pr.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Detroit – Toronto 2:3 (kon.)
San Jose – Dallas 5:2 (kon.) | Winnipeg – Florida 7:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 3:5 (kon.)
Buffalo – Washington 2:3 (kon.) | Calgary – Boston 1:2 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
7:2 (1:1, 2:1, 4:0)
Florida Panthers
Pondělí 19.02.2018, 02:10 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:25 Patrik LAINE - 7:2
     
    58:25
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tak to už je pro Floridu hodně kruté. Perreault se prezentoval parádním napadáním a po obrání soupeře kotouč poslal k Littleovi. Ten si ještě chytře všiml PATRIKA LAINEHO, který se nacházel před bránou a povedeným bekhendem překonal hostujícího brankáře. Asistence. Bryan Little, Mathieu Perreault.
    55:27 Mathieu PERREAULT - 6:2
     
    55:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí definitivně pojišťují své vítězství. Roslovic založil rychlý útok, když přihrávkou na útočnou modrou čáru vysunul MATHIEUA PERREAULTA. Dnes velmi aktivní útočník se tak zjevil před Reimerem a s tím si poradil přesnou forhendovou střelou pod břevno brány. Asistence: Jack Roslovic.
     
    51:19
    Vincent Trocheck měl hodně prostoru, zamířil, avšak svižnou střelou zápěstím zazvonil na tyč Hellebuyckovy brány.
     
    50:27
    Dustin Byfuglien (WPG) je i přes hodně přehnanou reakci Reimera vyloučen za nedovolené bránění brankáři.
     
    50:27
    Dustin Byfuglien šel z levé strany sám na Reimera, ale ten si s jeho střeleckým pokusem poradil! Navíc pak domácí obránce loktem narazil do gólmanovy masky a bude vyloučen.
     
    49:01
    Další zajímavá akce. Connor přihrál Wheelerovi, který si kotouč rychlý manévrem přehodil na bekhend. Reimer ale zasáhl a dorážka do odkryté brány byla Wheelerem vyprodukována rukou. O gól se pochopitelně nejedná.
     
    48:38
    Connor si najel mez kruhy, kam také obdržel přihrávku. Tvrdou střelu však nedokázal vměstnat mezi tři tyče!
     
    47:19
    Florida se aspoň trochu mohla dostat zpátky do hry. McCann si našel solidní střeleckou pozici, avšak rychlým zakončením trefil tyč!
    46:03 Bryan LITTLE - 5:2
     
    46:03
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    A je to o tři branky! Tyler Myers převzal kotouč u mantinelu, načež přihrávkou z rohu nalezl volného BRYANA LITTLEA. Útočník Jets prokázal rychlé ruce, bleskově si kotouč hodil na bekhend a bez větších problémů překonal ležícího Reimera. Asistence: Tyler Myers, Matthieu Pereault.
    43:38 Kyle CONNOR - 4:2
     
    43:38
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí se dostali do velkého tlaku, ze kterého nakonec skórují. Myers předvedl naprosto fantastickou křížnou přihrávku, která doputovala přesně na hokejku Wheelera. Ten pak na levém kruhu chvíli počkal, ale následně našel KYLEA CONNORA, jenž tvrdou střelou z mezikruží zaznamenal svou druhou branku v utkání. Reimer se natahoval marně. Asistence: Blake Wheeler, Tyler Myers.
     
    39:49
    Znovu to byl Wheeler, kdo vymyslel skvělou přihrávku na střed útočného pásma. Tam se tentokrát zjevil Byfuglien, jenž udělal rychlým manévr, ale bekhendem trefil jen Reimera.
    38:29 Mark SCHEIFELE - 3:2
     
    38:29
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice domácí nevyužili, ale čtyři po návratu Bjugstada skórují! Wheeler šel od pravého mantinelu více k bráně, ale poté z kruhu našel MARKA SCHEIFELEHO. Domácí útočník zužitkoval krátkou přihrávku a svižné zakončení poslal ke vzdálenější tyči. Asistence: Blake Wheeler, Dustin Byfuglien.
     
    37:28
    Po další nabídce od modré čáry s Perreault na brankovišti dostal k dorážce. Ta prošla jen těsně vedle Reimerovy brány!
     
    36:25
    Nick Bjugstad (FLA) teď marně stíhal protihráče a nakonec si pomohl podražením. Přesilová hra pro Jets.
    35:42 Fantastický zákrok Connora Hellebuycka (WPG)
     
    35:42
    Neskutečná akce! Nejprve to famózně udělal Dadonov, který prošel až na levý kruh a vybídl ke střele MacKenzieho. Hostující kapitán vypálil dobře z prvního doteku, nicméně Hellebuyck se fantasticky přesunul!
     
    33:57
    I po vhazování pokračuje tlak Winnipegu. Tentokrát to byl Scheifele, kdo rozjel zajímavou akci, avšak Enström kotouč nadvakrát nedostal přes beton Jamese Reimera.
     
    29:28
    Defenzíva Jets musí vyhlásit nejvyšší stav ohrožení. Mathieu Perreault (WPG) se v útočném pásmu dopustil podražení.
    27:34 Aleksander BARKOV - 2:2
     
    27:34
    Florida právě vstřelila branku!
    I druhou přesilovou hru hosté využívají a znovu je srovnáno. Svižné nahození od modré čáry dokázal Hellebuyck vyrazit, avšak kotouč šel přesně mezi kruhy, kde stál Dadonov. Ruský útočník to vůbec neměl jednoduché, ale ve vzduchu se nacházející kotouč dokázal trefit a baseballovým bekhendem touš poslal za záda domácího brankáře. Jenže puk byl ještě na hranici brankoviště tečován ALEKSANDEREM BARKOVEM, který je označen za střelce branky. Asistence: Jevgenij Dadonov, Keith Yandle.
     
    27:12
    Jack Roslovic (WPG) si u zadního mantinelu pomohl přidržením protihráče. Téměř ve stejný čas jako v první třetině je tady přesilová hra Floridy.
    24:39 Nikolaj EHLERS - 2:1
     
    24:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí nepříznivý vývoj skóre. NIKOLAJ EHLERS kotouč od mantinelu jednoduše poslal k bráně a Weegar jej před Reimerem nešťastně tečoval. Hostující gólman ještě dokázal zasáhnout ramenem, ale puk se odrazil nahoru a přes záda Reimera doputoval za brankovou čáru. Velmi šťastná branka Jets. Asistence: Tyler Myers, Josh Morrissey.
     
    16:18
    Scheifele se zjevil úplně sám před bránou Jamese Reimera, nicméně přihrávku Roslovice vůbec netrefil! Z obrovské šance nic nebylo.
    12:06 Kyle CONNOR - 1:1
     
    12:06
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Také domácí využívají přesilovou hru a vyrovnávají. Rychlou souhru záhy po buly zakončoval Wheeler. Jeho střelu Reimer nedokázal schovat v lapačce a domácí tak pokračovali v akci. Kotouč šel znovu na Wheelera, který zprava našel hokejku volného KYLEA CONNORA a ten v pohodě zakončil za záda přesunujícího se Reimera. Asistence: Blake Wheeler, Patrik Laine.
     
    11:53
    Příliš důrazný byl nyní Mark Pysyk (FLA), který Perreaulta zezadu strčil na mantinel. Dvouminutový trest za vražení na hrazení. Perreault je naštěstí zcela v pořádku.
    08:57 Denis MALGIN - 0:1
     
    08:57
    Florida právě vstřelila branku!
    Dobře sehraná přesilová hra nakonec přináší ovoce. Hosté se sice před chvílí museli vrátit až k Reimerovi, ale poté rozjeli rychlou kombinaci. Matheson u modré čáry vrátil kotouč DENISI MALGINOVI, který nevymýšlel složité přihrávky a parádní střelou švihem skóroval zprava do vzdálenějšího horního rohu brány. Asistence: Michael Matheson, Nick Bjugstad.
     
    07:16
    Tyler Myers (WPG) poněkud nešikovně bránil Dadonova a výsledkem je dvouminutový trest za podražení.
     
    04:29
    Little se dokázal natlačit až před Reimera, avšak dlouhou kličkou na vzdálenější tyč hostujícího gólmana nedokázal překonat! Velká chyba jednoho z beků Floridy, jenž puk Littleovi doslova daroval.
     
    03:15
    Obrovská šance! Nahození od modré čáry teď Reimer pouze vyrazil nad sebe, kotouč si to pak díky Hendricksovi namířil k brankové čáře. Pysyk jej sice posunul pryč, avšak jeden z domácích poté dorážel zcela do odkryté brány. Pro změnu však nevědomky zadní stranou betonu zasáhl Reimer!
     
    01:48
    Zmatky u brány Hellebuycka. Ten se po rozehrávce zpoza brány zasekl o projíždějícího Huberdeaua a mohl být rád, že zakončení jednoho z hostů před brankovou čárou odvrátil Myers!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 13. Connor (Wheeler, Laine), 25. Ehlers (T. Myers, Morrissey), 39. Scheifele (Wheeler, Byfuglien), 44. Connor (Wheeler, T. Myers), 47. Little (T. Myers, Perreault), 56. Perreault (Roslovic), 59. Laine (Little, Perreault) – 9. Malgin (Matheson, Bjugstad), 28. Barkov (Dadonov, Yandle)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Morrissey, T. Myers, Enström, Byfuglien (A), Chiarot, D. Kulikov – Connor, Scheifele (A), Wheeler (C) – Perreault, Little, Roslovic – Ehlers, Copp, Laine – Petan, Hendricks, Armia.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Yandle, Ekblad (A), Matheson, Pysyk, Weegar, Petrovic – Dadonov, Barkov, Bjugstad – Huberdeau, Trocheck (A), Malgin – J. McGinn, McCann, Vrbata – Haley, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: McIsaac, Pollock – Alphonso, Mach

    Diváci: 15 321
    thejrc.org