USA – Slovensko 5:1 (kon.) | Slovinsko – Norsko 1:2 (po pr.) | Švýcarsko – Německo 1:2 (po pr.)
Finsko – J. Korea 5:2 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Jižní Korea
Úterý 20.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    59:54 Sakari MANNINEN - 5:2
     
    59:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tato hra bez brankáře více než naději na snížení přinášela kombinaci Finů v útočném pásmu, které nakonec znamenalo zakončení do prázdné branky v podání SAKARIHO MANNINENA – 5:2! Asistence: Juuso Hietanen a Jarno Koskiranta.
    47:20 Juuso HIETANEN - 4:2
     
    47:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetí využitá přesilová hra v podání Finů přibližuje severskou zemi znovu olympijskému čtvrtfinále! Na brankovišti Daltona vznikl po nástřelu obrovský zmatek, korejský brankář vleže nedokázal zabránit jedné z dorážek z hokejky JUUSA HIETANENA, který skončila v síti – 4:2! Asistence: Oskar Osala a Jussi Junttila.
    32:09 Jin-Hui AHN - 3:2
     
    32:09
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    A rázem je zaděláno na velké drama, Korejci se přibližují na rozdíl jediného gólu! Od mantinelu si velmi šikovně vybruslil JIN-HUI AHN, který následně umístil kotouč na milimetr přesně – 3:2! Asistence: Sang-hun Šin.
    30:06 Brock RADUNSKE - 3:1
     
    30:06
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Laxní přístup Finů je potrestán, v aréně propuká obrovská radost! Korejci snižují na rozdíl dvou branek a to zcela po zásluze. Dlouhý tlak již Finové nezvládli, střela BROCKA RADUNSKEHO byla zřejmě ještě tečována a skončila přesně mezi Daltonovými betony – 3:1! Asistence: Eric Regan a Sang-uk Kim.
    26:23 Miro HEISKANEN - 3:0
     
    26:23
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové začíná potvrzovat své kvality a hladkou cestou míří do čtvrtfinále! Dalton inkasuje potřetí poté, co se MIRO HEISKANEN šikovně uvolnil za modrou čarou a přesně mířenou ranou navýšil náskok finského celku – 3:0! Asistence: Eeli Tolvanen.
    23:44 Petri KONTIOLA - 2:0
     
    23:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finští hokejisté odskakují na rozdíl dvou branek a nutno poznamenat, že jim k tomu pomohla velká porce štěstí! PETRI KONTIOLA hledal na brankovišti volné spoluhráče, místo toho ale o brusli korejského zadáka poslal kotouč do sítě – 2:0! Asistence: Sami Lepistö a Eeli Tolvanen.
    04:42 Petri KONTIOLA - 1:0
     
    04:42
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Úvodní přesilovou hru finští hokejisté poměrně svižně využívají! Rychlá kombinace na jeden dotek skončila přesnou přihrávkou Tolvanena na hokejku PETRIHO KONTIOLY, který ranou z voleje do vzdálenějšího rohu korejské branky – 1:0! Asistence: Eeli Tolvanen a Joonas Kempainen.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Kontiola (Tolvanen), 24. Kontiola (Lepistö, Tolvanen), 27. Heiskanen (Tolvanen), 48. Hietanen (Osala, Junttila), 60. Manninen (Hietanen, Koskiranta) – 31. Radunske (Regan, Sang-uk Kim), 33. Jin-Hui Ahn (Sang-hun Šin)


    Finsko: Koskinen (Rämö) – Lepistö, Kivistö, Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen – Hartikainen, Kemppainen, Junttila – J. Peltola, Kontiola, Tolvanen – Manninen, Osala, Pyörälä – Enlund, Koskiranta, Savinainen – Anttila.
    Jižní Korea: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon So – Radunske, Ki-song Kim, Sang-uk Kim – Swift, Min-Ho Čo, Testwuide – Jin-Hui Ahn, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Sang-u Šin, U-sang Paj, Won-čong Kim.

    Rozhodčí: Gofman, Mayer – Fluri, Lazarev
    thejrc.org