USA – Slovensko 5:1 (kon.) | Slovinsko – Norsko 1:2 (po pr.) | Švýcarsko – Německo 1:2 (po pr.)
Finsko – J. Korea 5:2 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Jižní Korea
Úterý 20.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Je konec! Finové nakonec ve třetím dějství další problémy nepovolili a radují se z vítězství v poměru 5:2! Tato výhra je posunula do čtvrtfinále olympijských her, ve kterých se postaví Kanadě. Příjemný zbytek odpoledne přeje Petr Dejnožka. (15:21:27)
     
    Konec zápasu.
    59:54 Sakari MANNINEN - 5:2
     
    59:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tato hra bez brankáře více než naději na snížení přinášela kombinaci Finů v útočném pásmu, které nakonec znamenalo zakončení do prázdné branky v podání SAKARIHO MANNINENA – 5:2! Asistence: Juuso Hietanen a Jarno Koskiranta.
     
    59:11
    Běží poslední minuta, Jižní Korea stále kooperuje v útočném pásmu s odkrytou brankou.
     
    58:32
    Již dvakrát se Finové dostali k dobré šanci na střelu na odkrytou klec, ani v jednom případě ale obětaví Korejci pátý direkt nepovolili.
     
    58:00
    Jižní Korea se toho nebojí a odvolává dvě minuty před koncem brankáře!
     
    57:07
    Pyörala mohl z dobré střelecké pozice vstřelit pátou branku Finska, místo toho nesobecky vybídl k šanci Oskara Osalu! Centr třetí finské formace ale z voleje puk poslal těsně mimo!
     
    56:20
    Korejci mohli znovu snížit, po průjezdu Šina prolétl puk nikým nesledován finským brankovištěm. Koskinen měl štěstí, že si ho nesklepl za svoje záda.
     
    55:24
    Snahu o korejský útok zastavilo zakázané uvolnění, které vrací hru zpět před Daltona.
     
    55:01
    Dalton se ve třetím dějství nenudí, na kontě má již osmý úspěšný zákrok. Naposledy mu kvalitu a připravenost lapačky otestoval Sami Lepistö.
     
    53:47
    Před brankou Jižní Koreje se střídá jedna šance za druhým. Dobrou pozici si dokázal samostatným postupem najít aktivní Jussi Hietanen, svoje zakončení ale následně nasměroval přímo do připravené lapačky Daltona.
     
    53:12
    Eeli Tolvanen mohl ke třem asistencím přidat i vstřelenou branku, v nejdůležitější moment mu ale kotouč přeskočil hokejku.
     
    52:35
    Anttilovo lehké nahození tečoval najíždějící Kemppainen hodně nepříjemně, Dalton byl připraven. Skóre se tak nemění.
     
    52:12
    Paekovi svěřenci se ještě snaží o zázrak, po střele Testwuida a zákroku Koskinena se bude vhazovat po levé ruce finského brankáře.
     
    51:35
    Postavení mimo hru nabídlo šanci pro reklamní přestávku. Zejména Korejci tuto krátkou pauzu velmi ocení.
     
    50:57
    Hráčům z Jižní Koreji zřejmě již došly síly, nyní jsou dlouho sevřeni v jejich obranném pásmu a nemohou tak poslat na led čerstvé síly. Finové střídají za běhu.
     
    50:15
    Zápas nám vstupuje do poslední desetiminutovky. Finové působí dojmem, že mají postupové karty ve svých rukou.
     
    48:50
    Obránce Marko Anttila si mohl prakticky vybrat, kam pošle kotouč, nakonec ale z dobré střelecké pozice branku Jižní Koreji naprosto minul.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 5. Kontiola (Tolvanen), 24. Kontiola (Lepistö, Tolvanen), 27. Heiskanen (Tolvanen), 48. Hietanen (Osala, Junttila), 60. Manninen (Hietanen, Koskiranta) – 31. Radunske (Regan, Sang-uk Kim), 33. Jin-Hui Ahn (Sang-hun Šin)


    Finsko: Koskinen (Rämö) – Lepistö, Kivistö, Hietanen, Koivisto, Heiskanen, Ohtamaa, Kukkonen – Hartikainen, Kemppainen, Junttila – J. Peltola, Kontiola, Tolvanen – Manninen, Osala, Pyörälä – Enlund, Koskiranta, Savinainen – Anttila.
    Jižní Korea: Dalton (Sung-Je Park) – Young, Won-čon Kim, Ton-ko I, Regan, Hjon-ho O, Plante, Jong-čon So – Radunske, Ki-song Kim, Sang-uk Kim – Swift, Min-Ho Čo, Testwuide – Jin-Hui Ahn, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Sang-u Šin, U-sang Paj, Won-čong Kim.

    Rozhodčí: Gofman, Mayer – Fluri, Lazarev
    ocianews.com