Litvínov – Chomutov 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Trenčín 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Soči 7:1 (1:1 po s.n.)
SC Langnau Tigers – Vítkovice 1:2 (kon.)
po s.n. (1:1)
HC Kometa Brno
7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
HK Soči
Úterý 20.02.2018, 18:00 • DRFG Arena, Brno • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Ještě jedna početní převaha pro Kometu. Dvě minuty za sekání obdržel Jevgenij Lapenkov.
     
    57:06
    Kometa právě vstřelila branku!
    One man show dovršena! PETR HOLÍK zkompletoval hattrick a celkově si připisuje již pátý bod, když překonal brankáře Soči při rychlém brejku projektilem mířeným mezi lapačku a tělo. Šikin dnes pravděpodobně nebude mít klidné spání z brněnského forvarda. Asistence: Jan Štencel, Martin Zaťovič.
     
    54:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další trefa do Šikinovy brány! Krejčíkovu střelu od modré čáry tečoval za záda brankáře Soči PETR HOLÍK, jenž dnes zaznamenal již čtvrtý bod! Asistence: Jakub Krejčík, Alexandre Mallet.
     
    50:57
    Přesilová hra pro Soči. Dvě minuty za hákování obdržel Leoš Čermák.
     
    42:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané se potřetí prosazují v početní převaze a vedou o čtyři branky. Hruška poslal puk pod sebe na JANA ŠTENCELA, který našel mezírku mezi betony ruského gólmana. Asistence: Jan Hruška, Leoš Čermák.
     
    41:42
    Přesilovka Soči je u konce. Dvě minuty za hákování obdržel Nikita Točitskij.
     
    Na začátku třetí třetiny si zahraje přesilovku Soči. Tomáš Malec obdržel na závěr dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    35:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí využívají podruhé v utkání přesilovou hru. A brněnské fanoušky potěšili pohlednou kombinací. Čermák našel na protějším kruhu nehlídaného JANA HRUŠKU, jenž se do odkryté klece nemýlil. Asistence: Leoš Čermák, Tomáš Bartejs.
     
    34:29
    Domácí mohli znovu inkasovat v oslabení, Tomilin nabil Padakinovi, jenž zblízka Čilaka nepřekonal. Výborný zákrok brněnského brankáře betonem.
     
    33:55
    Přesilovka pro Kometu. Dvě minuty za hru vysokou holí dostal Nikita Lisov.
     
    30:09
    A to byl poslední moment Langhamera v utkání. V polovině zápasu jej mezi třemi tyčemi střídá Marek Čiliak.
     
    29:14
    Na druhé straně ve velké příležitosti Hynka Zohorný, který se dostal za obranu, ale tváří v tvář Šikina nepřekonal.
     
    28:27
    Pohledná kombinace dua Laričev s Tomilinem. První jmenovaný si vyměnil puk s druhým jmenovaným a jen výborný rozštěp Langhamera na čáře zachránil Kometu od inkasování.
     
    26:58
    Už to mohlo být o tři branky. Jeden z obránců Soči na poslední chvíli vložil hůl do Holíkovy šance, který mohl zakončovat do odkryté brány.
     
    23:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru proměňují a dostávají se do dvougólové náskoku. PETR HOLÍK napřáhl na pravém kruhu a svým projektilem vymetl levý horní růžek. Hodně povedená a prakticky nechytatelná rána. Asistence: Jakub Krejčík.
     
    22:57
    Vyostřený moment. Radima Zohornu poslal nevybíravě na led Arťjema Malceva. Hráč hostí obdržel dvouminutový trest za podražení. Ruský zadák shodil rukavice a chtěl se rvát, čemuž zabránili rozhodčí.
     
    18:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se vrací do vedení! Holík poslal zpoza branky přihrávku na ALEXANDERA MALETTA, jenž doklepl puk i s pomoci vzdálenější tyčky za Šikinova záda. Asistence: Petr Holík, Martin Zaťovič.
     
    09:58
    V době, kdy už Soči hraje v plném počtu, se dopustili faulu domácí. Tomáš Vondráček okradl o puk zakončujícího Cvětková jen za cenu seknutí, za což obdržel dvouminutový trest.
     
    09:10
    Domácí se mohli vrátit do vedení. Bartejsova pravděpodobně tečovaná střela Šikinovi vypadla. Puk mířil za záda ruského gólmana, který jej ale na poslední chvíli dokázal vpádu zastavit.
     
    08:38
    Soči právě vstřelilo branku!
    Hostům se povedlo v oslabení srovnat! IVAN LARIČEV vystihl nepřesnou kombinaci Komety, utrhl se do brejku, který zakončil povedenou kličkou do forhendu. Bez asistence.
     
    07:30
    První přesilovka pro Kometu. Dvě minuty za hákování obdržel Cvětkov.
     
    01:43
    Svižný vstup Komety do utkání zastavil faul Martina Dočekala, jenž dostal dvě minuty za podražení.
     
    00:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byl svižný vstup Komety do utkání. Modrobílí vyhráli úvodní buly, dostali se do útočného pásma a z první střely skórují. MICHAL BARINKA poslal puk neomylně z levého kruhu do horního růžku brány, Šikin byl bez šance. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 1. Barinka (Zaťovič, Holík), 19. Mallet (Holík, Zaťovič), 24. Holík (Krejčík), 36. Hruška (Čermák, Bartejs), 43. Štencel (Hruška, Čermák), 55. Holík (Krejčík, Mallet), 58. Holík (Štencel, Zaťovič) – 9. Laričev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Mallet (KOM)
    0:0   Morozov (SOC)
    2. série:
    0:0   Holík (KOM)
    0:1   Laričev (SOC)
    3. série:
    1:1   Plášek (KOM)
    1:1   Akmadinov (SOC)
    4. série:
    1:1   Čermák (KOM)
    1:1   Malcev (SOC)
    5. série:
    1:1   Vondráček (KOM)
    1:1   Tomilin (SOC)


    HC Kometa Brno: Langhamer (31.Čiliak) – Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Malec (A), Bartejs, Trnka – Zaťovič, Holík, Mallet – Vincour, Hruška, Gajarský – Dočekal, Čermák (C), Vondráček – Plášek, H. Zohorna H., R. Zohorna.
    HK Soči: Šikin (Achmetov) – Lisov, Mamkin, Sčitov (A), Pedan, Malcev, Semjkin, Kuzněcov – Mamkin, Padakin, Cvětkov (K), Chlopotov, Točitskij, Tomilin, Lugin, Akmaldinov, Laričev, Lapenkov (A), Ivanov, Morozov, Šmejlov.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Měkýš, Reich

    Diváci: 2432
    thejrc.org