Litvínov – Chomutov 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Trenčín 1:2 (kon.) | Kometa Brno – Soči 7:1 (1:1 po s.n.)
SC Langnau Tigers – Vítkovice 1:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Úterý 20.02.2018, 17:00 • ČPP Aréna Hradec Králové • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    "Nedoufal jsem, že se tady ještě někdy na ledě ukážu. Budu mít Hradec navždy v srdci, stále se sem budu rád vracet. Mám tu snad sto tisíc kamarádů, dá se říct rodinu. Za sebe, za svoji manželku, za svého syna, vám děkuju."
     
    Teď je ještě čas na děkovačku Petera Frühaufa. Ten si vzal do náruče syna Simona, se slzami v očích objíždí celý stadion a zdraví diváky, kteří zůstali na tribunách.
     
    4. série
    1:3
    Marcel Hossa propálil Pavelku ruským blafákem, tedy tvrdou ranou.
     
    2. série
    1:2
    Tibor Varga propálil Pavelku mezi betony.
     
    2. série
    1:1
    Bedřich Köhler nakonec zblízka propasíroval puk pod Hiadlovským.
     
    1. série
    0:1
    Jakub Gašparovič procpal puk Pavelkovi pod betonem a Trenčín vede.
     
    59:56
    V poslední šanci jeden z hostů zablokoval ránu Mislava Rosandiče.
     
    59:29
    Martin Látal mohl z brejku vyrovnat, ale teď ho Hiadlovský vychytal! Domácí znovu v šesti.
     
    59:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tomáš Hiadlovský si čisté konto zkazil úplně sám. Zafrajeřil, chtěl vyhodit puk z pásma, nemyslím, že přímo trefit prázdnou branku. Místo toho ale napálil Kukumberga, od nějž se kotouč odrazil k BEDŘICHU KÖHLEROVI, a ten ho bez potíží napálil do prázdné brány – 1:2! Bez asistence.
     
    56:52
    Pavelka zůstává na střídačce, domácí to zkouší v šesti proti čtyřem!
     
    56:52
    Hradecký kouč Václav Sýkora si bere oddechový čas.
     
    56:52
    Juraj Cebák (TRE) dost důrazně podrazil pronikajícího Jaroslava Bednáře a odchází na trestnou, to je vítaná šance pro domácí.
     
    56:09
    Důrazné zakončení dnes ukazují jenom hosté, rychlou akci teď mohl ke gólu dovést Jakub Gašparovič, jenže Pavelka ho lapačkou vychytal.
     
    55:10
    René Vydarený zase odmítl střelu, s pukem se vydal kolem mantinelu. Pak ale přece jenom vymyslel chytrý pas na volného Radovana Pavlíka, který ovšem před brankou kotouč netrefil.
     
    52:10
    Köhler hledal v přečíslení Dragouna, ale poslední zbývající bek hostů přihrávku zblokoval. Skákavý kotouč pak chtěl trefit aspoň Jan Berger, jenže to bylo hodně těžké.
     
    48:07
    Tohle všechno mohl ztrestat André Deveaux, jenž zůstal za hradeckou obranou, jeho střelu z úhlu ale Pavelka vyrazil.
     
    47:32
    Jaroslav Bednář dostal křižný pas přes brankoviště, ale od doktora má asi zakázáno střílet. Puk dovezl za branku a tam ho zadrbal.
     
    44:06
    Hned po vyhraném vhazování se do přečíslení dostali Pavlík s Červeným. První jmenovaný chtěl obelstít obránce stažením do bekhendu, jenže nic víc pak už nezvládl.
     
    42:29
    Na druhé straně propadl puk za trenčínskou obranu na hůl Dominika Řepíka, jehož střela z úhlu však nebyla tak důrazná a přesná, aby Hiadlovského překvapila.
     
    41:51
    Hosté mohli vést už o tři góly, jenže střelu Jozefa Švece z první vykopl Pavelka levým betonem.
     
    39:31
    Hosté jsou kompletní, ale ještě před koncem oslabení měli velkou kliku. Těžký kotouč Hiadlovskému uskočil a gólman se nestihl vrátit do své pozice, jenže Jiří Šimánek to neměl na přímé zakončení a při zadovce mu sklouzl puk z hokejky.
     
    37:15
    Matador Marcel Hossa (TRE) si jemně přiháknul Dominika Řepíka a odchází si odpočinout na dvě minuty. Hradec i přes určité nedostatky hraje s chutí a teď ji muže přetavit ve snížení.
     
    33:32
    Zblokovaná střela Mislava Rosandiče vyjela vedle branky jen o kousek dál, než aby ji Jaroslav Dvořák mohl dorazit do odkryté klece.
     
    29:24
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Pět sekund po vhazování Hradec inkasuje ve vlastní přesilovce! Martin Pláněk vůbec nedával pozor a o puk ho obral Peter Sojčík, jenž před brankovištěm vybídl BRANKA RADIVOJEVIČE. Ten prokázal velkou šikovnost a z první poslal kotouč ladně nad Pavelku, který se neměl šanci přesunout – 0:2. Asistence: Peter Sojčík.
     
    27:46
    Právě Radek Dlouhý (TRE) se pak za svou brankou provnil nedovoleným bráněním a Hradec si zahraje druhou přesilovku.
     
    26:31
    Ovšem ještě než jsem to dopsal, domácí se pod tlakem forčekujících soupeřů dopustili chyby v rozehrávce a na Pavelku nebezpečně dotíral Radivojevič. Domácí gólman své brankoviště zuby nehty uhlídal.
     
    24:47
    Ale tohle už bylo o obrovský kus lepší. Látal od zadního mantinelu nabil Patriku Miškářovi, jehož dělovku z první vytáhl Hiadlovský do ochranné sítě.
     
    18:12
    Na hraně ofsajdu se do třetiny Dukly dostali Miškář s Červeným. Druhému jmenovanému na poslední chvíli zablokoval hokejku protivník, takže hradecký útočník ji nestihl nastavit tak, aby mohl poslat kotouč na branku.
     
    15:44
    Dukla Trenčín právě vstřelila branku!
    Dlouhou výhodou dvou mužů v poli nakonec Dukla nepohrdla a otevírá skóre utkání! Na zpětný pas Vargy si najel BRANKO RADIVOJEVIČ a dělovkou z vrcholu pravého kruhu trefil neomylně bližší růžek Pavelkovy svatyně – 0:1! Asistence: Tibor Varga.
     
    14:59
    Marcela Hossu vychytal Pavelka, Gašparovič pak neuvěřitelně minul prázdnou branku!
     
    14:40
    A pozor. Domácí se trestuhodně nedohodli při střídání a na ledě byli zcela evidentně ve čtyřech, takže následuje další trest a oslabení tři na pět budou hrát ještě 1:27, potom ještě klasické. Trest odpyká Michal Dragoun (HKM).
     
    14:08
    Ale teď přichází obrovská chyba. Mislav Rosandič (HKM) je vyloučen za hákování a Dukla jde hrát 70 sekund přesilovku pět na tři!
     
    13:18
    Jeden z hostujících forvardů se velmi šikovně dostával před branku a při zakončení z ostrého úhlu ho domácí faulovali. Právě Štěpán Havránek (HKM) si odpočine za podražení.
     
    10:52
    Když hosté vyhodili puk, Bednář v založení dalšího útoku neuspěl a Dukla se vydala do přečíslení. To podpořil ze zadní pozice Frühauf, mířil mezi Pavelkovy betony, ale domácí brankář je stačil secvaknout. Střela šla ještě z poměrně velké vzdálenosti.
     
    10:14
    Z trochu usilovnější hradecké aktivity plyne první vyloučení zápasu. Za držení odchází pykat Patrik Bačík (TRE), tak uvidíme, co domácí vymyslí.
     
    09:05
    Tomáš Hiadlovský vzápětí musel předvést první ostrý zákrok utkání, lapačkou zastavil střelu Jaroslava Bednáře. V přerušení zvedli hradečtí příznivci připravené choreo – symbolický dres Petera Frühaufa s číslem sedm, který vytáhli nad kotel, až pod strop areny. Celý stadion poté Frühaufa vytleskal.
     
    08:52
    Hiadlovský velmi pohotově vytrčil svou hokejku, když před ním zůstal volný Ondřej Smetana, jehož našel Radovan Pavlík.
     
    00:44
    Další protiútok hostů už vypadal nebezpečněji, Marcel Hossa pálil z levé strany a Jaroslav Pavelka podle mě vyškrábl puk lapačkou. Přesto se po zásahu ochranné sítě vhazuje ve středním pásmu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 59. Köhler – 16. Radivojevič (Varga), 30. Radivojevič (Sojčík)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kukumberg (HKM)
    0:1   Gašparovič (TRE)
    2. série:
    1:1   Köhler (HKM)
    1:2   Varga (TRE)
    3. série:
    1:2   Berger (HKM)
    1:2   Radivojevič (TRE)
    4. série:
    1:2   Červený (HKM)
    1:3   Hossa (TRE)
    5. série:
    1:3   Bednář (HKM)
    1:3   Frühauf (TRE)


    Mountfield HK: Pavelka (Bartozel) – Vydarený, Pláněk, Smetana, F. Pavlík, Rosandič, Zámorský, Havránek – Šimánek, Berger, Bednář (C) – Červený, Miškář, Látal – Dvořák, Dragoun, Köhler (A) – R. Pavlík, Kukumberg, D. Řepík. Trenér: Václav Sýkora.
    HK DUKLA Trenčín: Hiadlovský (Kostelný) – Bohunický, Frühauf (A), Švec, Varga, Gašparovič, Romančík, Mikula, Sádecký, Deveaux, Dlouhý (A), Hudec, Bačík, Pač, Marcel Hossa, Cebák, Hecl, Radivojevič (C), Bezuch, Holenda, Sojčík. Trenér: Peter Oremus.

    Rozhodčí: Barek, Veselý – Kis, Špringl.

    Diváci: 1276
    thejrc.org