Toronto – Florida 1:0 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | New Jersey – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Tampa 2:4 (kon.) | Detroit – Nashville 2:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:3 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:4 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Florida Panthers
Středa 21.02.2018, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Frederik Andersen zastavil střelu Panthers z vrcholu mezikruží a jeden z týmů si vzal oddechový čas!
     
    58:55
    Roberto Luongo naskočil na střídačku a Florida zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    57:20
    Leo Komarov si na vzdálenější levé tyči najel na krásné nahození z pravého křídla a už mířil do odkryté brány, jenže Roberto Luongo zřejmě čepelí hole dokázal puk vyrazit před sebe a poté ho zmrazit! Možná to byla tyč!
     
    56:29
    Aaron Ekblad se ocitl před bránou po nahození z pravého křídla ve velké šanci, jenže z blízkosti mezi betony Frederika Andersena překonat nedokázal!
     
    55:46
    Mitchell Marner krásně vystřelil z levého kruhu a mířil do bližšího horního rohu brány, Roberto Luongo ale puk pravým ramenem vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    53:44
    Michael Matheson napřáhl na modré čáře k prudké střele s příklepem, kterou Frederik Andersen pravým betonem vyrazil!
     
    51:58
    Maple Leafs mohli znovu skórovat na levém křídle, jenže Roberto Luongo šel rychle do kolen a sklepl betony!
     
    50:55
    Auston Matthews krásnou střelou z vrcholu levého kruhu mířil ke vzdálenější levé tyči a Roberto Luongo toho příliš neviděl, puk ale levým betonem vyrazil!
     
    50:12
    Aaron Ekblad mohl vyrovnat, když z vrcholu mezikruží mířil krásnou střelou zápěstím do pravého horního rohu brány, Frederik Andersen ale dobře viděl a předvedl výstavní semafor! Skvělý zákrok, po kterém následuje komerční přestávka.
     
    44:18
    Patrick Marleau byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Panthers mají šanci vyrovnat.
     
    44:14
    Vincent Trocheck napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke krásné střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Frederik Andersen ji ale vyrážečkou vyrazil!
     
    41:01
    Patrick Marleau se po nahození z pravého křídla křídla ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci, jenže ztroskotal na pravémm betonu fantastického Roberta Luonga, který se včas dokázal přesunout!
     
    39:27
    Maple Leafs předvedli nádhernou kombinační akci, když z vrcholu mezikruží poslali puk do pravého kruhu a poté před bránu, kde těsně minul levou tyč Patrick Marleau!
     
    35:21
    Nick Bjugstad byl vyloučen na dvě minuty za podražení a Maple Leafs mají šanci navýšit své jednobrankové vedení.
     
    34:29
    Panthers se ocitli před bránou v obrovské šanci, ani nadvakrát ale Frederika Andersena nepřekonali!
     
    28:51
    Nazem Kadri vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a diagonální přihrávkou našel na vzdálenější levé tyči Patricka Marleaua, který minul bránu!
    26:53 Colton Sceviour mohl vyrovnat během hry v oslabení!
     
    26:53
    Colton Sceviour se v oslabení řítil do samostatného úniku a mohl vyrovnat, jenže střelou z pravého kruhu orazítkoval pouze pravý beton Frederika Andersena!
     
    25:50
    Michael Matheson fauloval a dostal dvě minuty za sekání poté, co před několika okamžiky zastavil nedovoleně Austona Matthewse pronikajícího zleva před bránu.
     
    25:50
    Maple Leafs měli při poskytnuté výhodě obrovskou šanci, jenže jeden z hráčů Toronta na pravém křídle z ostrého úhlu orazítkoval vzdálenější levou tyč!
     
    24:40
    Nick Bjugstad si v pravém kruhu krásně pokryl puk před dotírajícím Jakem Gardinerem a po rychlém sjetí před bránu se snažil bekhendem zasunout puk mezi betony Frederika Andersena, jenže brankář Leafs je včas sklapl!
     
    24:29
    Jake Gardiner se u levé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže Roberto Luongo dokázal puk zalehnout!
    19:31 James van Riemsdyk - 1:0
     
    19:31
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JAMES VAN RIEMSDYK udělal v mezikruží zpětný oblouk a po přihrávce z levého křídla zamířil z vnitřního oblouku levého kruhu pro vhazování zápěstím mezi betony Roberta Luonga! Asistence: Tyler Bozak a Jake Gardiner.
     
    15:29
    Jonathan Huberdeau se po nahození z levého křídla ocitl na vzdálenější pravé tyči ve velké šanci, jenže z úhlu mířil pouze do výstroje Frederika Andersena!
     
    11:08
    Jake Gardiner z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho tečoval parádně Nazem Kadri, a kotouč těsně minul vzdálenější pravou tyč!
     
    08:58
    William Nylander na opačné straně nebezpečně tečoval těsně před bránou holí přiloženou k ledu nahození z levého křídla a Roberto Luongo si připsal skvělý zákrok!
     
    08:27
    Jevgenij Dadonov z pravého rohu útočného pásma nahodil puk před bránu, kde se ocitl v obrovské šanci Aleksander Barkov, jenže mezi dvěma hráči Maple Leafs pálil pouze do hrudi Frederika Andersena, který si poradil i s jeho dorážkou a puk vleže úspěšně vyrazil!
     
    03:06
    Jevgenij Dadonov z mezikruží mířil ke vzdálenější levé tyči, Frederik Andersen ale puk pravým betonem vykopl!
     
    02:13
    Mitchell Marner usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest Toronta za příliš mnoho hráčů na ledě.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. J. van Riemsdyk (Bozak, Gardiner)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Marner – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – Komarov (A), D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad (A), Matheson, Yandle, Pysyk, McCoshen, Petrovic – Dadonov, Barkov, Bjugstad – Huberdeau, Trocheck (A), Malgin – J. McGinn, McCann, Brickley – Haley, MacKenzie (C), Sceviour. Hlavní trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Chris Lee. Čároví: David Brisebois, Mark Shewchyk

    Diváci: 18961
    thejrc.org