Toronto – Florida 1:0 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | New Jersey – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Tampa 2:4 (kon.) | Detroit – Nashville 2:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:3 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:4 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
New Jersey Devils
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Columbus Blue Jackets
Středa 21.02.2018, 01:10 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:46
    Další obrovský závar před brankou Columbusu. Hodně aktivní byl Coleman, Zajac. Columbus navíc hrál ve čtyřech, jelikož Harringtonovi při obranném zákroku spadla helma. Spadla mu do branky, kde byl všichni fanoušci Devils raději viděli puk, ale. Opět výborný Bobrovskij.
     
    57:18
    Přesně tak, Keith Kinkaid je na střídačce, New Jersey hraje šesti.
     
    57:18
    Bobrovskij si vyjel pro puk za branku a poslal ho po hrazení. Tam se k němu dostali domácí a Brian Boyle měl dobrou palebnou pozici mezi kruhy. Rus se ale stihl rychle vrátit do branky a rána útočníka domácích šla přímo na jeho hruď. Hra je přerušena, domácí to následně zkusí v šesti.
     
    Se střeleckými pokusy rozhodně nemůže být kouč Columbusu John Tortorella spokojený. Proč? Jelikož za druhou třetinu a doposud odehranou třetí část hry, tzn. za 33 minut, vystřelili hráči Blue Jackets na Kinkaida jen třikrát. Z toho ale jednou úspěšně.
     
    49:48
    Blake Coleman poslal Harringtona na koukanou, když na pravém kruhu výborně zasekl puk a udělal kličku, čímž se zbavil beka Blue Jackets. Ihned poté se mu odkryl prostor ke střele a vypálil, ovšem Bobrovskij je dneska tím, kdo drží dva body pro Columbus. Poradil si s jeho střelou i se závarem před brankou.
     
    47:44
    Dobrá střela domácích. Z pravého kruhu pálil z první zřejmě Jesper Bratt. Bobrovskij by to měl hodně obtížné, ale zasahovat nemusel – vedle.
     
    46:44
    Druhá přesilovka pro Devils, Brandon Dubinsky nedovoleně bránil Kyle Palmieriho a jsou z toho dvě minuty.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    45:32
    Devils tlačí na pilu. Nejprve Bobrovskému dobře stínil Blake Coleman, ovšem gólman Columbusu střelu domácích i přes to vyrazil. Poté po pravé straně projel do pásma Bratt, který zkusil střelu bekhendem na bližší tyč. Byla neúspěšná, stejně jako dorážka Stafforda.
     
    40:00
    Do třetí třetiny jsou hosté s přesilovou hrou, fauloval totiž Stefan Noesen, jenž se provinil vysokou holí proti Zachu Werenskému.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    37:20
    New Jersey se před odchodem do kabin snaží mohutně vyrovnat. V dalším pokusu byl Taylor Hall, ale Bobrovského podruhé nepřekonal.
     
    35:01
    No to mi řekněte, na co nyní zadáci Columbusu mysleli. Na levé straně útočné modré byl dokonale zapomenut Travis Zajac, takže když dostal přihrávku, mířil si to ze strany na Bobrovského. Překonat ho nedokázal, mířil vedle.
     
    34:18
    To jsou věci, co nyní dokázal Bobrovskij pochytat. Velký závar před jeho brankou, kdy se domácí vší silou snažili dostat puk za záda ruského gólmana. Ten ale udržel kotouč před čárou a ve své výstroji, čímž následně přerušil hru.
    33:10 Scott HARRINGTON - 1:2
     
    33:10
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ačkoliv Devils poslali puk rychle do středního pásma, zároveň je i rychle vyrovnáno. Panarin projel po levé straně a předložil kotouč na střed pro SCOTTA HARRINGTONA, který z první překonal Kinkaida hodně rychlou střelou nad jeho lapačku ke vzdálenější tyči. Asistence: Artěmij Panarin, Pierre-Luc Dubois.
     
    28:36
    Bobrovskij byl opět v permanenci. Mezi kruhy se ke sraženému puku dostal Jimmy Hayes a vypálil. Výborný zákrok ruského gólmana, který byl znovu na místě. O to více je pro mě nepochopitelnější chybka, která dala New Jersey vyrovnávací branku.
     
    21:45
    Drew Staffort je druhým potrestaným hráčem Devils, jde ven za faul loktem na Olivera Bjorkstranda.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    21:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté se po dobrém tlaku nedokázali rychle vrátit a platí za to vyrovnávací brankou, která jde trošku na vrub Bobrovského. Po pravé straně ujel TAYLOR HALL, který z kruhu zamířil na bližší tyč. Ačkoliv gólman Columbusu nastavil lapačku, puk mu pod ní propadl do sítě. Asistence: Nico Hischier.
     
    17:23
    Dubois za brankou získal kotouč a objel jí. U levé tyče Kinkaida ale puk do branky neprotlačil. Zblízka dorážel Werenski, ovšem také mířil přímo na hruď Kinkaida, který kotouč opět vyrazil. Hosté byli rázem jako sršni, dorážku z předbrankového prostoru směřovali ještě Anderson s Panarinem, nicméně Keith Kinkaid nyní výrazně podržel svůj tým a po pokusu ruského útočníka již přerušuje hru – s pukem ve své lapačce.
     
    15:04
    Ryan Murray totiž před vlastní brankou podrazil Blake Colemana a bude nyní hodně rád, když stráví na trestné lavici celé dvě minuty. Jeho vyloučení bylo přece jen trošku zbytečné.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    12:35
    Ačkoliv se to domácím moc nelíbí, budou muset přijmout trest pro Blake Colemana, jenž na opačném kruhu nedovoleně bránil Duboise a jde ven.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    10:00
    Další výborný zákrok Sergeje Bobrovského, tentokrát po střele Taylora Halla z levého kruhu. Columbus nyní vůbec neví, kde mu hlava stojí, a komerční přestávka přijde svěřencům kouče Johna Tortorelly vhod.
     
    09:20
    To až nyní. Zmatků v obranném pásmu Columbusu málem využil Brian Boyle, když pálil z pravého kruhu. Bobrovskij toho moc neviděl, měl před sebou dva spoluhráče, ale přesto puk dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    06:45
    Hosté hodně laicky ztratili na obranné modré puk, čehož domácí málem využili. Hirschier po pravé straně rychle ujel k brankáři a zakončil bekhendem, ale Bobrovskij byl na místě a puk držel i při následné hodně velké skrumáži, která končí posunutou brankou Blue Jackets.
    05:19 Boone JENNER - 0:1
     
    05:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets se rychle dostali dopředu. Werenski předvedl na levém kruhu stahovačku a ihned poté rychle vystřelil. Jeho radost zastavila tyčka, ovšem BOONE JENNER byl u puku nejblíže a rychle jej doklepl za záda Kinkaida. Asistence: Zach Werenski.
     
    04:13
    Ba naopak. Palmieri se dostal k odraženému kotouči a napůl naslepo jej poslal dopředu. Puk převzal Taylor Hall, natlačil se před Murraye a jel sám na Bobrovského. Byl stále otravován obráncem Columbusu, neměl tak více času na zakončení a puk mezi betony gólmana nedostal.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 22. Hall (Hischier) – 6. Jenner (Werenski), 34. Harrington (Panarin, Dubois)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – A. Greene (C), Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall (A), Hischier, Palmieri – Bratt, Zacha, Stafford – Coleman, Zajac (A), Noesen – Pietila, Boyle, J. Hayes.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones (A), J. Johnson (A), R. Murray, Harrington, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Jenner (A), Wennberg, Bjorkstrand – Calvert, Dubinsky, J. Anderson – Dalpe, Sedlák, Hännikäinen.

    Rozhodčí: Kowal, McIsaac – Devorski, Sericolo

    Diváci: 14024
    thejrc.org