Toronto – Florida 1:0 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | New Jersey – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Tampa 2:4 (kon.) | Detroit – Nashville 2:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:3 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:4 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
Edmonton Oilers
2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
Boston Bruins
Středa 21.02.2018, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Charlie McAvoy byl v závěru vyloučen za podržení a Edmonton to zkusí bez brankáře ve hře 6 na 4!
    58:56 David KREJČÍ - 2:3
     
    58:56
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID KREJČÍ si najel u pravé tyče na krásnou přihrávku od Dantona Heinena zpoza brány a krásnou střelou zápěstím z blízkosti zamířil nad lapačkou Cama Talbota do bližšího horního rohu brány! Český útočník otočil zápas těsně před koncem na stranu Bostonu, který vede 3:2! Asistence: Danton Heinen a David Backes.
     
    56:51
    Bruins krásně vypálili na levém křídle od hrazení a mohli zápas otočit na svou stranu, jenže puk se od horní tyče odrazil zpět do hry! Málem to bylo 3:2!
     
    53:58
    Oilers se ocitli v mezikruží v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát Antona Chudobina nepřekonali!
    51:42 Matt GRZELCYK - 2:2
     
    51:42
    Bruins právě vstřelili branku!
    MATT GRZELCYK využil obrovského závaru před bránou Cama Talbota a z mezikruží v pohodě zamířil do prázdné brány! Bruins smazali dvoubrankové manko a vyrovnali na 2:2! Asistence: Riley Nash a Charlie McAvoy.
     
    51:02
    Jujhar Khaira si najel před bránu na krásné nahození z pravého křídla a jeho teč minula levou tyč!
    44:37 Noel ACCIARI - 2:1
     
    44:37
    Bruins právě vstřelili branku!
    NOEL ACCIARI rychle vybruslil zpoza brány a u levé tyče se snažil puk zamést po ledě do brány, což se mu podařilo, protože puk se od brusle jednoho z hráčů Oilers odrazil ke vzdálenější pravé tyči! Bruins jsou zpět v zápase a prohrávají o gól! Asistence: Torey Krug a Brandon Carlo.
     
    42:12
    Anton Slepyšev se u levé tyče dostal po zákroku Antona Chudobina pravým betonem proti střele z vrcholu levého kruhu k dorážce a jeho pokus skončil na horní tyči, od které se puk vrátil do hry!
     
    33:57
    Před bránou Edmontonu bylo pořádně horko, Cam Talbot si ale poradil i s dorážkou Bruins a jejich pokus z mezikruží úspěšně vyrazil vedle pravé tyče!
     
    32:34
    Matt Benning za vlastní bránou vysekl hůl z rukou Ryana Spoonera a byl vyloučen na dvě minuty za sekání. Další přesilová hra pro Boston.
    31:38 Jujhar KHAIRA - 2:0
     
    31:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    JUJHAR KHAIRA si najel před vrcholem mezikruží na přihrávku z pravého křídla od Antona Slepyševa a krásnou střelou zápěstím, která zřejmě byla tečována jedním z hráčů Bruins, zamířil do pravého horního rohu brány! Asistence: Anton Slepyšev a Darnell Nurse.
     
    28:28
    Oscar Klefbom na levém křídle z prostoru mezi kruhem a modrou čárou mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Anton Chudobin puk lapačkou sklepl k ledu a poté hru přerušil! Komerční přestávka.
     
    27:45
    Adam Larsson z levého kruhu mířil pod horní tyč a po zákroku Antona Chudobina hrudí se dostal k dorážce, jenže ani na druhý pokus brankáře Bruins nepřekonal!
     
    26:31
    Oilers si vytvořili velký tlak a Mark Letestu z mezikruží bez přípravy mířil k levé tyči, jenže Anton Chudobin předvedl fantastický zákrok a pravým betonem puk vyrazil!
     
    21:00
    Cam Talbot vyhodil puk ve snaze rozehrát před ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry, které za něj odpyká na trestné lavici Anton Slepyšev.
     
    20:41
    Brad Marchand na opačné straně také pálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a mířil do bližšího horního rohu brány, Cam Talbot ale puk podržel v lapačce!
    18:29 Ryan STROME - 1:0
     
    18:29
    Edmonton právě vstřelil branku!
    RYAN STROME nabral na levém křídle rychlost a po zavezení kotouče do pásma napřáhl v levém kruhu k rychlé střele zápěstím, která mezi betony Antona Chudobina prošla do brány! Edmonton se v závěru první části ujal vedení během hry 4 na 4!
     
    16:57
    Torey Krug byl vyloučen na dvě minuty za sekání, jenže Brandon Davidson nafilmoval pád a byl vyloučen také.
     
    11:21
    Drake Caggiula dostal dvě minuty za hákování a Boston si zahraje první přesilovou hru dnešního utkání.
     
    05:08
    Kris Russell krásně vystřelil z levého kruhu pro vhazování a Antona Chudobina zachránila branková konstrukce!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. R. Strome, 32. Khaira (Slepyšev, Nurse) – 45. Acciari (Krug, Carlo), 52. Grzelcyk (Riley Nash, McAvoy), 59. Krejčí (Heinen, Backes)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, A. Larsson (A), Klefbom, Russell, Davidson, Benning – Maroon, McDavid (C), Caggiula – Lucic (A), Draisaitl, Cammalleri – Khaira, R. Strome, Slepyšev – Puljujärvi, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Chára (C), McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, McQuaid – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Spooner – Heinen, Riley Nash, Backes (A) – Schaller, Kuraly, Acciari. Hlavní trenér: Bruce Cassidy.

    Rozhodčí: Chris Schlenker, Steve Kozari. Čároví: Steve Barton, Mark Wheler

    Diváci: 18347
    thejrc.org