Toronto – Florida 1:0 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:2 (po pr.) | New Jersey – Columbus 1:2 (kon.)
Washington – Tampa 2:4 (kon.) | Detroit – Nashville 2:3 (kon.) | St. Louis – San Jose 2:3 (kon.)
Winnipeg – Los Angeles 3:4 (kon.) | Edmonton – Boston 2:3 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:5 (po pr.)
po prodl.
Vancouver Canucks
4:5 (0:0, 4:3, 0:1 - 0:1)
Colorado Avalanche
Středa 21.02.2018, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:36 Nathan MACKINNON - 4:5
     
    63:36
    Colorado právě vstřelilo branku!
    NATHAN MACKINNON v levém kruhu po přihrávce Tysona Barrieho z osy hřiště napřáhl k prudké střele a nad vyrážečkou Anderse Nilssona vymetl bližší levý horní roh brány! Je rozhodnuto! Asistence: Tyson Barrie a Mikko Rantanen.
     
    63:23
    Daniel Sedin dostal dvě minuty za hákování a Colorado má šanci rozhodnout v další přesilové hře.
     
    63:03
    Semjon Varlamov opět předvedl skvělý zákrok levým betonem poté, co Brandon Sutter rychle obkroužil bránu, a střelou z pravého kruhu zkoušel rozhodnout Michael Del Zotto, jenže zamířil pouze do náruče brankáře Colorada.
     
    61:37
    Vancouver vstřelil z levého kruhu a Semjon Varlamov puk podržel v lapačce. Ještě před oběma šancemi měl příležitost Loui Eriksson, který se ocitl sám před bránou, ani nadvakrát ale puk proti levému betonu brankáře Colorada puk do brány neprotlačil!
     
    61:04
    Brock Boeser vystřelil z levého kruhu a už to vypadalo, že se puk od vyrážečky Semjona Varlamova odrazí ke vzdálenější pravé tyči, jenže ji minul!
    56:59 Tyson BARRIE - 4:4
     
    56:59
    Colorado právě vstřelilo branku!
    TYSON BARRIE napřáhl na modré čáře bez přípravy k prudké střele s příklepem, která se v levém horním rohu brány od tyče odrazila do sítě! Colorado využilo čtvrtou přesilovou hru v řadě a vyrovnalo na 4:4! Asistence: Mikko Rantanen a Gabriel Landeskog.
     
    55:46
    Jake Virtanen byl během komerční přestávky vyloučen na dvě minuty za hákování. Dokáží Avalanche vyrovnat?
     
    51:53
    Canucks vyhodili puk opět na zakázané uvolnění a v blízkosti levé tyče mohl vyrovnat po vyhraném vhazování Patrik Nemeth, Anders Nilsson ho ale vychytal! Komerční přestávka. Vancouver vede 4:3.
     
    50:19
    Samuel Girard napřáhl na vrcholu levého kruhu k prudké střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Anders Nilsson ji ale levým betonem vyrazil!
     
    49:37
    David Warsofsky nabral rychlost na levém křídle a střelou z bodu pro vhazování orazítkoval bližší tyč, od které se puk odrazil do ochranné sítě!
     
    47:29
    Mikko Rantanen střelou z pravého kruhu orazítkoval vzdálenější levou tyči! Mohlo být vyrovnáno!
     
    46:40
    J. T. Compher vystřelil z pravého kruhu a Gabriel Landeskog vzápětí na vrcholu mezikruží, Anders Nilsson byl ale v obou případech pozorný a puk vyrazil!

     
    45:29
    Brock Boeser se dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám, z nichž první skončila mimo a druhou mířící do levého horního rohu Semjon Varlamov vyrazil vyrážečkou!
     
    40:19
    Nikita Zadorov byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a je tu další přesilová hra.
    39:23 Gabriel LANDESKOG - 4:3
     
    39:23
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Nathan MacKinnon z vrcholu levého kruhu pro vhazování po přenesení hry v podání Tysona Barrieho nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, kde ho z blízkosti dorazil do brány GABRIEL LANDESKOG! Avalanche využili třetí přesilovou hru a prohrávají pouze o gól! Asistence: Nathan MacKinnon a Tyson Barrie.
     
    38:39
    Thomas Vanek se v pravém kruhu ke střele zápěstím nedostal a vzápětí dostal dvě minuty za sekání.
    37:57 Mikko RANTANEN - 4:2
     
    37:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN na pravém křídle na vnějším oblouku kruhu pro vhazování napřáhl z úhlu k nádherné střele, která nad lapačkou Anderse Nilssona na přední tyči zasvištěla pod horní tyč! Colorado využilo druhou přesilovou hru a je to 4:2! Asistence: Tyson Barrie a Nathan MacKinnon.
     
    37:40
    Michael Del Zotto byl vyloučen za krosček a pozor, protože Avalanche jsou v přesilových hrách velmi nebezpeční.
    35:42 Bo HORVAT - 4:1
     
    35:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    BO HORVAT si na najel do pravého kruhu na zpětnou diagonální přihrávku zpoza brány od Brocka Boesera, který vybojoval puk, a bez přípravy zamířil nad levým betonem Semjona Varlamova k bližší tyči! Asistence: Brock Boeser.
    33:52 Brandon SUTTER - 3:1
     
    33:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    BRANDON SUTTER napřáhl v levém kruhu ke krásné střele zápěstím, která nad lapačkou Semjona Varlamova zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Canucks vstřelili dva góly během pouhých 51 sekund! Asistence: Nikolaj Goldobin.
    33:01 Nikolaj GOLDOBIN - 2:1
     
    33:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    NIKOLAJ GOLDOBIN napřáhl v pravém kruhu z úhlu ke střele zápěstím, která se od Patrika Nemetha odrazila do bližšího horního rohu brány! Canucks využili přesilovou hru a podruhé v zápase vedou! Asistence: Derrick Pouliot a Sven Bärtschi.
     
    32:00
    Colin Wilson vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl a Vancouver má příležitost přidat další gól.
     
    31:46
    Jeden z hráčů Avalanche si najel před bránu na prudké nahození z pravého křídla a tečí se snažil puk v rychlosti usměrnit k levé tyči, jenže Anders Nilsson puk fantasticky vyrazil pravým betonem! Colorado mohl vést!
    30:46 Tyson JOST - 1:1
     
    30:46
    Colorado právě vstřelilo branku!
    TYSON JOST od modré čáry nahodil puk zápěstím na bránu a puk mezi betony Anderse Nilssona prošel do sítě! Colorado využilo přesilovou hru -1:1! Asistence: Tyson Barrie a Nathan MacKinnon.
     
    30:06
    Henrik Sedin byl vyloučen na dvě minuty za držení a Colorado si po reklamní přestávce zahraje přesilovou hru.
     
    30:06
    Gabriel Landeskog se při poskytnuté výhodě ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a z úhlu mířil pod horní tyč, jenže Anders Nilsson puk lapil do lapačky!
     
    26:33
    Loui Eriksson vystřelil z levého kruhu a po zákroku Semjona Varlamova se dostali domácí na opačné straně pásma k dorážce, i s tou si ale brankář Avs poradil!
     
    22:42
    Avalanche se pokusili na levém křídle odpovědět střelou od hrazení, kterou Anders Nilsson zřejmě pomocí masky dokázal vyrazit mimo tři tyče své brány!
    20:34 Darren ARCHIBALD - 1:0
     
    20:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    DARREN ARCHIBALD si počkal před bránou na přihrávku Brandona Suttera zpoza brány a z blízkosti zamířil nad pravým betonem Semjona Varlamova k levé tyči! Vancouver udeřil krátce po přestávce a vede 1:0! Asistence: Brandon Sutter a Loui Eriksson.
     
    19:42
    Darren Archibald před pár okamžiky tečoval skvěle nahození od modré čáry na přední pravé tyči a puk těsně nad ledem zamířil těsně vedle vzdálenější levé tyče! Canucks poté vystřelili na levém křídle od modré čáry a Semjon Varlamov puk podržel.
     
    15:45
    Brandon Sutter prudkou střelou z levého kruhu mířil do bližšího horního rohu brány, Semjon Varlamov puk ale vyrážečkou dobře vyrazil mimo! Skvělý zákrok!
     
    15:24
    Matt Nieto dobře vypálil od modré čáry a připravený Anders Nilsson puk na poslední chvíli sevřel mezi betony! Po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    12:04
    Brandon Sutter mohl skórovat v oslabení v blízkosti levé tyče, jenže Semjon Varlamov puk zalehl!
     
    11:10
    Sven Bärtschi byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a také Colorado si zahraje první přesilovou hru.
     
    07:26
    Nathan MacKinnon byl vyloučen na dvě minuty za hákování poté, co za cenu faulu nepustil Canucks k dorážce.
     
    05:20
    J. T. Compher se ocitl v mezikruží ve velké šanci a mířil těsně nad ledem k pravé tyči, jenže Anders Nilsson se stačil včas přesunout a puk levým betonem vyrazil!
     
    00:13
    Nathan MacKinnon se po pouhých 13 sekundách ocitl v šanci, když z vrcholu mezikruží krásnou střelou zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Anders Nilsson ale předvedl pěkný semafor!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 21. Archibald (B. Sutter, Eriksson), 34. Goldobin (D. Pouliot, Bärtschi), 34. B. Sutter (Goldobin), 36. Horvat (Boeser) – 31. Jost (Barrie, MacKinnon), 38. Rantanen (Barrie, MacKinnon), 40. Landeskog (MacKinnon, Barrie), 57. Barrie (Rantanen, Landeskog), 64. MacKinnon (Barrie, Rantanen)


    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Bachman) – Edler (A), Gudbranson, Del Zotto, Stecher, D. Pouliot, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Vanek – Bärtschi, Horvat, Boeser – Archibald, B. Sutter, Eriksson – Goldobin, Dowd, Virtanen. Hlavní trenér: Travis Green.
    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Nieto, Söderberg, Comeau (A) – G. Bourque, Kerfoot, Compher – C. Wilson, Jost, Jakupov. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Marc Joannette. Čároví: Michel Cormier, Lonnie Cameron

    Diváci: 18107
    ocianews.com