Česko – USA 3:2 (1:0 po s.n.) | Olympijští sportovci z Ruska – Norsko 6:1 (kon.) | Švédsko – Německo 3:4 (po pr.)
Kanada – Finsko 1:0 (kon.)
po prodl.
Švédsko
3:4 (0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)
Německo
Středa 21.02.2018, 13:10Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
    61:30 Patrick REIMER - 3:4
     
    61:30
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo vítězí v dnešním zápase a postupuje do semifinále! Tohle je senzace! PATRICK REIMER se naprosto fantasticky protáhl kolem svého strážce a nadvakrát překonal brankáře Viktora Fastha! Asistence: Yasin Ehliz, Daryl Boyle.
    51:37 Mikael WIKSTRAND - 3:3
     
    51:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je přesně to, o čem jsem mluvil. Nedáš, dostaneš. MIKAEL WIKSTRAND si vybruslil do velmi výhodné střelecké pozice na ose hřiště a propálil přesnou ranou Dannyho Aus den Birkena. Asistence: Joakim Lundqvist.
    49:35 Patrik HERSLEY - 2:3
     
    49:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko potřebovalo pouze sedm vteřin z přesilové hry na snížení! PATRIK HERSLEY dostal nabito na levý kruh a z oblíbené pozice Ovečkina zamířil přesně. Asistence: Linus Omark, Mikael Wikstrand.
    48:28 Dominik KAHUN - 1:3
     
    48:28
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla skutečně nádherná práce německého forvarda s číslem 72. Frank Mauer vybojoval kotouč ve středním pásmu kotouč a poslal DOMINIKA KAHUNA do souboje jeden na jednoho. V něm si počínal dvaadvacetiletý útočník jako zkušený mazák. Nejprve si obhodil brankáře a poté milimetrovou ranou prostřelil Viktora Fastha. Asistence: Frank Mauer.
    46:25 Anton LANDER - 1:2
     
    46:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédsko dává kontaktní gól! Dahlin nahodil od modré kotouč na Aus den Birkena, který jej dokázal vyrazit před sebe. Nejrychleji se zorientoval ANTON LANDER, který kotouč doklepl za záda brankáře. Asistence: Rasmus Dahlin, Linus Omark.
    14:17 Marcel NOEBELS - 0:2
     
    14:17
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Němci přidávají další gól! Kink obkroužil branku, pokusil se zasunout puk k tyčce, ale brankář Fasth včas přitiskl beton k tyčce. Puk se ale odrazil na hokejku volného MARCELA NOEBELSE, jenž jej uklidil do odkryté branky! Asistence: Marcus Kink.
    13:48 Christian EHRHOFF - 0:1
     
    13:48
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo se ujímá vedení! Skóre otevírá německý kapitán CHRISTIAN EHRHOFF, který dostal nabito na modrou čáru a dělovou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Patrick Hager, Felix Schütz.

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 47. Lander (Dahlin, Omark), 50. Hersley (Omark, Wikstrand), 52. Wikstrand (J. Lundqvist) – 14. Ehrhoff (Hager, Schütz), 15. Noebels (Kink), 49. Kahun (Mauer), 62. Reimer (Ehliz, Boyle)


    Švédsko: Fasth (Enroth) – Kronwall (A), Bertilsson, Hersley, E. Gustafsson (A), Wikstrand, Fransson, Dahlin – Lindström, P. Lindholm, Möller – F. Pettersson, J. Lundqvist (C), Axelsson – Everberg, Lander, Omark – Zackrisson, Bergström, Stålberg – Norman.
    Německo: Aus den Birken (Pielmeier) – Boyle, Krupp, J. Müller, Y. Seidenberg, Hördler, M. Müller, Ehrhoff – Reimer, Hager, Schütz – Plachta, Goc, Wolf – Ehliz, Kahun, Noebels – Macek, Kink, Mauer – Fauser.

    Rozhodčí: Lemelin (USA), Rantala (FIN) – Lhotský (CZE), Vanoosten (CAN)
    thejrc.org