Chomutov – Litvínov 4:2 (kon.) | Zlín – Soči 0:5 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 22.02.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům českého hokeje! Olympijská přestávka se pomalu a jistě chýlí ke konci, extraligové celky tak čekají poslední duely před ukončením základní části. Udržet se v tempu pokouší hokejisté všech týmů, v posledním přátelském utkání se proti sobě postaví Chomutov a Litvínov.
     
    Oba celky odehrály společné utkání již v úterý, podruhé během tří dnů se tak znovu proti sobě postaví. Na zimní stadionu Ivana Hlinky zvítězili hokejisté Chomutova, kteří si s Vervou poradili po výsledku 4:3.

    HC VERVA Litvínov 3:4 Piráti Chomutov
    3. Hanzl (Černý, Kubát), 29. Lukeš (Gerhát), 59. Gula (Gerhát, Mikúš) – 9. Havel (Smejkal, Knot), 15. Smejkal (Hlava), 34. Smejkal (Knot), 36. Poletín (Huml, Slovák)

    HC VERVA Litvínov: Petrásek – Kubát, Gula, Baránek, Čutta, Iberer, Doudera, Sklenička – Lukeš, Hübl, Gerhát, Růžička M., Mikúš, Vandas, Jurčík, Hanzl, Černý, Matoušek, Válek, Jánský, Řehoř.

    Piráti Chomutov: Pavlát – Grman, Flemming, Knot, Chalupa, Dietz, Mrázek, Slovák, Szathmáry – Huml, Tomeček, Růžička V., Havel, Šťovíček, Koblasa, Hlava, Vantuch, Poletín, Sklenář, Smejkal, Skokan.
    Sestřih úterního utkání v Litvínově
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Dvořák (Pavlát) – Szathmáry, Knot, Dietz, Flemming, Chalupa, Slovák, Mrázek, Grman – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Havel – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Chlouba, Tomeček.

    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Kubát, Gula, Baránek, Čutta, Iberer, Doudera, Šesták, Sklenička – M. Růžička, Mikúš, Hanzl – Černý, Hübl, Gerhát – Jurčík, Řehoř, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Gerát, Kokrment.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání mezi domácím Chomutovem a Litvínovem brzy začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Šimon Szathmáry nahazoval na branku a Petr Koblasa skákavý kotouč zasáhl. Jeho slabší pokus ale skončil jen vedle branky Pavla Kantora.
     
    00:49
    Od modré čáry střílel hostující Marek Beránek. Jeho silnější rána ovšem skončila ve výstroji připraveného Dvořáka, ten celou situaci viděl.
     
    01:24
    Po pravé straně se hnal do útoku Jakub Černý, který se ale do zakončení nedostal. Brett Flemming ovšem hostujícího hráče obral o kotouč.
     
    02:09
    Hra bez nějakých šancí byla ukončena vyhozením domácích na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude po pravici Tadeáše Dvořáka.
     
    03:26
    Aktivita domácích je ukončena odpískáním faulu domácích. Petr Koblasa vysekl hokejku jednomu z hostujících hráčů a inkasuje dvě minuty.
     
    03:55
    Domácí celek zatím oslabení zvládá a již dvakrát se mu povedlo vyhodit kotouč až za branku Pavla Kantora.
     
    04:36
    Juraj Mikúš to zkoušel střelou na přední tyčku z levého kruhu. Jeho pokus ovšem skončil jen v lapačce Tadeáše Dvořáka, kotouč mu ovšem vypadl.
     
    05:01
    Následně Mikúš to následně zkoušel ještě jednou. Gerhát mu naservíroval kotouč zpoza branky, slovenský útočník ovšem mířil jen do boční sítě.
     
    05:26
    Domácí v plném počtu.
     
    06:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    A následně vidíme první branku v utkání! Piráti se dostali do pásma a Šimon Szathmáry se dostal ke střele od modré čáry, kterou za záda Kantora tečoval slovenský útočník DÁVID SKOKAN! Asistence: Šimon Szathmáry a Petr Koblasa.
    06:00 SKOKAN - 1:0
     
    06:34
    Následně se do dobré šance dostal Jan Havel, z pravého kruhu mířil na přední tyčku, brankáře ale tentokráte překonat nedokázal!
     
    07:41
    Z dobré pozice to zkoušel opět Juraj Mikúš, ani nyní se ale aktivnímu hráči Vervy nepovedlo překonat pozorného Dvořáka v brance.
     
    08:29
    Po střele Mária Grmana z vrcholku kruhů se k dorážce před odkrytou brankou dostával Dávid Skokan. Branku v rychlosti ovšem pouze přestřelil!
     
    09:01
    Od modré čáry pokoušel štěstí střelou po ledě bek Florian Iberer. Jeho zakončení ale skončilo pouze na betonech přesouvajícího se Dvořáka.
     
    09:51
    Po nahození od levého mantinelu se na bližší tyčce pokoušel prosadit Peter Jánský. Zblízka ovšem napálil jen Tadeáše Dvořáka, jenž byl proti jeho pokusu připravený.
     
    10:12
    Po levé straně ujel hostující obraně důrazný Lukáš Vantuch. Jeho zakončení po ledě ovšem skončilo pouze na betonech připraveného Kantora.
     
    10:54
    Piráti si zahrají první početní výhodu. Na lavici hanby míří za podražení útočník Tomáš Matoušek.
     
    10:59
    Hned po vhazování si sjel do středu hřiště obránce Jaroslav Mrázek. Jeho dělovka do levé šibenice byla ovšem skvěle vyražena ramenem Pavla Kantora!
     
    11:27
    U levého mantinelu kličkoval Roman Chlouba, jenž byl následně poslán k zemi a Verva tak mohla vyhodit kotouč až za branku Tadeáše Dvořáka.
     
    12:55
    Hosté v plném počtu.
     
    13:00
    Stanislav Dietz hned po skončení přesilové hry zakončoval z levého kruhu. Parádní střelu Pavel Kantor nezachytil, naštěstí pro hosty se kotouč dostal od horní tyčky nad branku.
     
    13:11
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pirátské snažení následně pokračovalo a skončilo brankou na 2:0! Brett Flemming napálil kotouč od modré čáry po ledě, před brankou VLADIMÍR RŮŽIČKA pouze nastavil hokejku a usměrnil kotouč za záda Pavla Kantora. Asistence: Brett Flemming.
    13:11 RŮŽIČKA - 2:0
     
    13:44
    Litvínovští se po obdržené brance dostali do pásma a Lukáš Doudera od modré čáry zakončoval takovým spíše nahozením. Tadeáš Dvořák ovšem kotouč srazil do rohu kluziště.
     
    14:21
    Protiútok domácích zakončoval Jakub Lauko z levé strany po zemi a ke vzdálenější tyčce. Kantor ovšem betonem zasáhl a zabránil tak třetímu puku ve své brance.
     
    15:15
    Následovala kombinační hra Pirátů, jenž byla zakončena pokusem Ronalda Knota z levého kruhu. Kantor slabší střelu viděl a ukryl ji na svém betonu, hru přerušil i přes to, že mu kotouč vypadl.
     
    15:42
    Individuálně se pokoušel do zakončení prokličkovat Karel Kubát, mezi kruhy jej ovšem zastavila dvojice bránících hráčů Chomutova. Verva je ovšem stále v pásmu.
     
    16:25
    Ondřej Jurčík se po neshodách v chomutovské obraně dostal ke střele z mezikruží, jeho pokus ovšem skončil jen vedle pravé tyčky.
     
    17:35
    Piráti se nikam neženou a kombinují ve vlastní třetině. Nikam se neženou a spíše čekají na volný prostor.
     
    17:59
    Jiří Smejkal se dostal aktivně do pásma a po stahovačce dostával do gólovky Dávida Skokana. Ten z levého kruhu ovšem mířil do přesouvajícího se Kantora!
     
    18:57
    Ještě jedna přesilová hra čeká litvínovské hokejisty v první třetině. Na lavici hanby usedá na dvě minuty za podražení Dávid Skokan.
     
    19:25
    Verva se ovšem nemůže do ničeho dostat a hraje se spíše ve střední třetině. Piráti navíc již dvakrát vyhodili kotouč až za branku Pavla Kantora.
     
    19:59
    V poslední sekundě se Verva dostávala do pásma, odpískán jí byl ovšem ofsajd. První třetina končí výsledkem 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Moc akcí a šancí jsme neviděli, příležitosti Pirátů skončily brankou, proto domácí vedou. V šesté minutě otevřel skóre pohotovou tečí Dávid Skokan, podobným způsobem se také prosadil Vladimír Růžička, jenž před brankou tečoval střelu Bretta Flemminga.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Jiří Smejkal zachytil přihrávku a již mohl posílat Petra Koblasu do úniku. Poslední bránící hráč Vervy ovšem zasáhl a kotouč pohotově zachytil.
     
    20:56
    Domácí v plném počtu.
     
    22:05
    Piráti se dostali do pásma, kde se pokoušeli zakombinovat. Nevyšla ovšem přihrávka na modrou čáru, a tak se domácí vrací až ke své brance.
     
    22:38
    Jakub Lauko se na levém kruhu dostával do zakončení, svým pokusem ovšem trefil jen připraveného Kantora v brance Litvínova.
     
    23:29
    Viktor Hübl se dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu, Tadeáš Dvořák ovšem jeho zakončení srazil.
     
    24:46
    Piráti se dostávali do útoku, nevyšla přihrávka a odpískáno bylo šest hráčů na ledě. Trest odpyká Šimon Szathmáry.
     
    25:27
    Po střele Karla Kubáta se v brankovišti utvořil pořádný závar. Ani jeden z hráčů se ovšem nedostal k pořádnému zakončení a Dvořák nekapituloval ani nyní.
     
    26:05
    Pokračovalo se dobrou kombinační hrou žlutočerných, ani jeden střelecký pokus ovšem neskončil v brance Dvořáka. Ten dnes chytá opravdu dobře.
     
    26:47
    Domácí v plném počtu.
     
    26:52
    Po přihrávce zpoza branky zakončoval Hanzl pokusem do pravé šibenice. Pozorný Dvořák opět zasáhl a Litvínov tak musí čekat na svou první branku i nadále!
    26:52
     
    27:57
    Lukáš Válek se po vypadnuté střele dostával do zakončení, z brankoviště se mu ale trestuhodně nepovedlo trefit odkrytou branku!
    27:57
     
    29:08
    Hra je lehce neurovnaná a spíše se nahazuje. Nyní nevyšla kombinace domácímu celku, a tak se hra přesouvá po icingu před zraky Tadeáše Dvořáka.
     
    29:33
    Viktor Hübl se už dostával do zakončení před brankou, v ten moment byla ovšem odpískána hra vysokou holí, a tak se bude vhazovat ve středu ledové plochy.
     
    30:19
    Ivan Huml se na modré čáře dostal k puku a hned jej posílal na branku. Pokusem po ledě ovšem mířil jen vedle.
     
    30:54
    Piráti se následně dostali do zakončení. Vyražený kotouč se dostal k Vojtěchu Tomečkovi, jenž se jej pokoušel bekhendově dostat do poloodkryté branky. V rychlosti se mu jí trefit nepovedlo.
     
    32:26
    Následně se oba celky pokoušely něco vymyslet, ale sledovali jsme spíše nudnější část zápasu. Ta byla ukončena odpískáním ofsajdu domácího celku.
     
    33:16
    Piráti následně kombinovali a vymysleli pouze nahození do brankoviště. Tam se kotouč nedostal ani před Kantora, u kotouče jsou hosté.
     
    34:22
    Juraj Mikúš se dostal do pásma a přes obránce zakončoval. Po ledě se mu ovšem nakonec Dvořáka překonat nepovedlo, chomutovský brankář zasáhl betonem.
     
    35:57
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Závar před brankou Chomutova nakonec skončil brankou Litvínova, který nyní kotouč do branky dotlačil. JAKUB ČERNÝ byl hráčem, jenž poslal v brankovišti kotouč do prázdné branky! Bez asistence.
    35:57 ČERNÝ - 2:1
     
    36:43
    Následně se Vervě nepovedlo zakombinovat a kotouč skončil na icingu. Vhazovat se bude po pravici litvínovského brankáře.
     
    37:55
    Oba celky se nyní pokoušejí dostat se do nějakého zakončení, ani jednomu se to ovšem nedaří. Hraje se převážně ve středu ledové plochy.
     
    38:35
    Jakub Lauko dostával kotouč do brankoviště, kde zakončoval po ledě k levé tyčce. Přesouvajícího se Kantora ovšem lehkou tečí nepřekvapil!
     
    39:26
    Piráti právě vstřelili branku!
    První lajna domácích následně svírala litvínovskou defenzivu a následně se dočkala branky! DÁVID SKOKAN se po druhé v utkání prosazuje tečí před Kantorem, nyní za jeho záda usměrnil střelecký pokus Lukáše Chalupy. Asistence: Lukáš Chalupa a Jiří Smejkal.
    39:26 SKOKAN - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla další dvě branky, nyní si je oba soupeři rovnoměrně rozložili. Na 2:1 z pohledu domácích snižoval litvínovský útočník Jakub Černý, pirátská odpověď přišla o pár minut později. V poslední minutě druhé části se prosadil tečí Dávid Skokan, a tak je stav po čtyřiceti minutách příznivější pro Piráty – 3:1!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Od startu periody se hraje v obranné třetině domácího celku, který zde kombinuje a směrem dopředu úplně nespěchá.
     
    41:34
    Střela Vladimír Růžičky od modré čáry byla před brankou tečována Brettem Flemmingem. Kotouč ovšem skončil jen vedle branky Pavla Kantora.
     
    42:21
    Lukáš Vantuch dával před branku parádní pas na Michala Poletína. Tomu se ovšem nepovedlo jeho přihrávku zachytit a dostat se do šance.
     
    43:27
    Následně pokračovali domácí v aktivní hře, vše pokazila až nepřesná přihrávka Mária Grmana. Piráti se tak vrací pro puk ke svojí brance.
     
    43:46
    Následně je vyloučen Jakub Černý za hodně neopatrnou hru hokejkou.
     
    43:59
    Z pravého kruhu hned zakončoval Jiří Smejkal, jeho pokus byl ovšem ztečován vysoko nad branku. Po zásahu ochranné sítě se bude vhazovat po levici Kantora.
     
    44:55
    Dlouho Piráti kombinovali a pokoušeli se něco vymyslet. Střelecký pokus ovšem nepřišel a Litvínov po delší době vyhodil za branku Dvořáka.
     
    45:46
    Hosté v plném počtu.
     
    46:16
    Jakub Čutta dostal špatnou přihrávku a od jeho brusle se kotouč dostal na icing. Pokračovat se bude po pravici Pavla Kantora.
     
    47:35
    Litvínovští operovali před Dvořákem a nakonec vymysleli střelu od modré čáry. Chomutovský brankář ovšem neměl větší problém zasáhnout.
     
    48:01
    V dobré šanci se nyní objevil Jakub Černý. K němu se odrazil kotouč od zadního mantinelu a litvínovský hráč zakončoval do odkryté branky, tu ale trestuhodně minul!
     
    48:57
    Po levé straně si do pásma najel hostující Ivan Řehoř. Jeho slabší pokus skončil na těle Dvořáka, domácí obránci následně rozjíždějí protiútok svého celku.
     
    50:45
    Tadeáš Dvořák rozehrál akci svého celku dlouhou přihrávkou na Humla. Ten přenechával kotouč Vantuchovi, jenž mířil od modré čáry vedle levé tyčky.
     
    51:45
    Moc atraktivního hokeje nesledujeme. Oba celky se snaží něco vymyslet, ale sledujeme spíše zoufalé snahy...
     
    52:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Máme tu drama! LUKÁŠ VÁLEK se po chybné rozehrě domácích dostal ke kotouči mezi kruhy a tvrdou střelou překonal i se štěstím překvapeného Tadeáše Dvořáka! Bez asistence.
    52:47 VÁLEK - 3:2
     
    53:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., podražení).
     
    53:55
    Viktor Hübl se pokoušel z pravého kruhu prostřelit bránící hráče před sebou, to se mu ovšem nakonec nepovedlo. Litvínov ovšem i nadále kombinuje.
     
    54:29
    Následně to chomutovský odchovanec ve službách Vervy zkoušel znovu, nyní se mu branku trefit povedlo, ale akci ukončila lapačka Tadeáše Dvořáka.
     
    55:08
    Litvínovští byli několik sekund mimo pásma, následně se do něj pokoušeli dostat, ale díky ofsajdové pozici Jiřího Guly k tomu nedošlo.
     
    55:30
    Domácí v plném počtu.
     
    55:56
    Dobrou a nebezpečnou střelu vyslal od levého mantinelu Viktor Hübl. Na zadní tyčce ovšem pozorně zasáhl Tadeáš Dvořák, jenž kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    56:11
    Lukáš Vantuch následně prohrál sprinterský souboj se dvěma obránci Vervy. Píská se icing a vhazovat se bude po levici Tadeáše Dvořáka.
     
    56:49
    Po chytrém pasu Humla se na levé straně dostával do zakončení právě Vantuch. Ani jeho další pokus ale neskončil za zády Pavla Kantora.
     
    57:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti pokračovali v aktivitě a dočkali se čtvrté branky v utkání! Střela Mária Grmana se odrazila před branku, kde se dokázal po dorážkách prosadit ROMAN CHLOUBA. Asistence: Jakub Lauko a Mário Grman.
    57:10 CHLOUBA - 4:2
     
    58:01
    Právě se rozeběhly poslední dvě minuty třetí třetiny. Litvínovští kombinují za svou brankou a pokouší se vymyslet nějakou akci, která by mohla vést ke zdramatizování závěru utkání.
     
    59:05
    Třetí perioda se již jen dohrává. Piráti se nikam neženou a Verva už není také tak aktivní. V poslední minutě se toho pravděpodobně moc nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Piráti si poradili s Litvínovem i podruhé během tří dnů. Za Piráty se prosadili dvakrát Dávid Skokan, po jedné brance přidali Vladimír Růžička a Roman Chlouba. Za litvínovskou Vervu skórovali Jakub Černý a Lukáš Válek.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a někdy zase u hokeje na počtěnou. (19:25:52)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 6. Skokan (Szathmáry, Koblasa), 14. Růžička (Flemming), 40. Skokan (Chalupa, Smejkal), 58. Chlouba (Lauko, Grman) – 36. Černý, 53. Válek


    Piráti Chomutov: Dvořák (Pavlát) – Szathmáry, Knot, Dietz, Flemming, Chalupa, Slovák, Mrázek, Grman – Koblasa, Smejkal, Skokan – Sklenář, V. Růžička, Havel – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Chlouba, Tomeček.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (Petrásek) – Kubát, Gula, Baránek, Čutta, Iberer, Doudera, Šesták, Sklenička – M. Růžička, Mikúš, Hanzl – Černý, Hübl, Gerhát – Jurčík, Řehoř, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas.

    Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Gerát, Kokrment

    Diváci: 684
    thejrc.org