Mohuč – Wolfsburg 1:1 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:1 (1:1)
VfL Wolfsburg
Pátek 23.02.2018, 20:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Německá Bundesliga má dnes na programu úvodní zápas v rámci čtyřiadvacátého kola, v souboji dvou celků ze spodní poloviny tabulky 1. FSV Mohuč 05 přivítá VfL Wolfsburg. Úvodní výkop je naplánován na 20:30.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Mohuč si v loňském ročníku německé nejvyšší soutěže nepočínala ideálně, vždyť skončila na patnáctém místě a bundesligovou příslušnost udržela jen díky nižšímu rozdílu ve skóre, do baráže místo ní putoval právě Wolfsburg. Letos to v podání Die Nullfünfer také není to pravé ořechové, po třiadvaceti odehraných kolech je totiž nalezneme až na šestnácté příčce, jejich ztráta na elitní desítku, kterou uzavírá Mönchengladbach, pak čítá už osm bodů. Na přelomu ledna a února měli svěřenci trenéra Schwarze těžký los a zaznamenali tři porážky v řadě, když postupně podlehli Leverkusenu, Bayernu Mnichov a Hoffenheimu. Minulý pátek si ale zlepšili náladu a odvezli si tři cenné body z Berlína, vítězství nad Herthou dvěma brankami zařídil Robin Quaison.
     
    VfL Wolfsburg

    Jak již bylo řečeno, loni Wolfsburg prvoligovou příslušnost udržel jen díky zvládnuté baráži, v níž po dvou výhrách poměrem 1:0 přetlačil Eintracht Braunschweig. Čekalo se, že v tomto ročníku se Vlci výkonnostně zvednou, jenže opak je pravdou. V úvodních jedenácti kolech totiž zvítězili pouze jednou, ve zbývajícím průběhu sezony pak přidali jen další tři výhry, naopak ale zaznamenali hned dvanáct remízových výsledků a v tomto ohledu nemají mezi německou fotbalovou elitou konkurenci. Minulý týden Wolfsburg před vlastními fanoušky podlehl Bayernu, načež z postu hlavního trenéra rezignoval Martin Schmidt. Novým lodivodem, jehož jednoznačným cílem bude udržení Die Wölfe v Bundeslize, se stal Bruno Labbadia. Podaří se mu to?

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Balogun, Bell (C), A. Diallo – Donati, Serdar, Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison, Berggreen.
    Náhradníci: F. Müller – N. de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, De Blasis, Hack.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Knoche, Bruma, William – Guilavogui, Bazoer – Brekalo, Malli, Didavi – Origi.
    Náhradníci: Grün – Steffen, Dimata, Osimhen, Mehmedi, Itter, Rexhbecaj.

    Rozhodčí: Bastian Dankert – Markus Hacker, René Rohde.
     
    Ještě jednou Vás vítám u sledování online přenosu z utkání mezi Mohučí a Wolfsburgem, který odstartuje už za pár okamžiků. Hlavní sudí, jímž dnes bude Bastian Dankert, totiž právě nyní přivádí oba celky na travnatou plochu před solidně zaplněné tribuny OPEL ARENY.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bastian Dankert právě foukl do píšťalky, dnešní velmi důležité utkání mezi Mohučí a Wolfsburgem tak může odstartovat – pojďme na to! Rozehrávky se ujali domácí fotbalisté, kteří nastupují v červených dresech, naopak Vlci budou hrát v zeleno-bílém.
     
    2
    O první dlouhý nákop se postaral domácí kapitán Stefan Bell, který hledal těsně před šestnáctkou číhajícího Quaisona. Ten po sáhodlouhém boji s Brumou míč přeci jen získal, jeho akci ale zhatila špatná přihrávka na Berggreena.
     
    3
    Premiérovou ofenzivní akci Wolfsburgu táhl po levé straně Daniel Didavi. Hostující křídelník si sice narazil s Mallim, poté se ale v rohu hřiště ocitl proti dvěma protivníkům, od kterých žádnou šanci na proniknutí do vápna nedostal.
     
    4
    Začátek zápasu se nese v opatrném duchu, což je ale vzhledem k jeho důležitosti pro oba týmy naprosto pochopitelné. Mohuč nyní v poklidu kombinuje na obranné polovině, do rozehrávky se zapojuje také brankář Zentner.
     
    5
    Byl to právě Robin Zentner, kdo zrychlil ofenzivní snahu svého celku dlouhým pasem na Holtmanna. Ten to nemyslel vůbec zle, ve snaze dostat se okolo Verhaegha si ale balon až příliš předkopl a o chvíli později o něj přišel.
     
    6
    Karty se obrátily. postupnou kombinací se nyní prezentovali hosté. Nejprve si míč chvíli vyměňovali Knoche s Brumou, nakonec druhý jmenovaný hledal za defenzivu soupeře si nabíhajícího Brekala, ve vzduchu ale pohotově zasáhl Gbamin.
     
    6
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    No tak pozor, poprvé v utkání jeden z týmů pořádně zaútočil a hned je z toho úvodní branka! Yunus Malli si na levém křídle počkal na ideální moment a poté vyslal přihrávku na Williana, po jehož centru se v pokutovém území k míči dostal trestuhodně neobsazený JOSIP BREKALO. První pokus mu nesedl, šanci na reparát ale chorvatský mladík už využil a povedenou ranou pod horní tyč překonal bezmocného Zentnera.
    6. Josip BREKALO - 0:1
     
    8
    Mohuč se pokoušela přijít s okamžitou odpovědí. Konkrétně to byl pravý obránce Donati, který poslal načechraný balon přesně na hlavu Robina Quaisona, jeho zakončení ale nemělo gólové parametry, Casteels mohl zůstat zcela klidný.
     
    9
    Tentokráte domácí postupovali po opačném kraji travnaté plochy, konkrétně to byl Gerrit Holtmann. Jeho centr se štěstím doputoval na hranici malého vápna, kde se k míči dral Berggreen, výtečně ale zasáhl Jeffrey Bruma.
     
    10
    Na druhé straně vymyslel Riechedly Bazoer parádní kolmici pro mezi stopery si nabíhajícího Divocka Origiho. Belgický mladík ale nepředvedl úplně ideální zpracování, což byla voda na mlýn pro vracejícího se Dialla.
     
    11
    Gerrit Holtmann ztratil míč ve snaze vydat se na obrannou polovinu Vlků, načež hosté měli k dispozici autové vhazování. Levý obránce Mohuče scházel na své pozici, čehož hodlal využít Origi, svého kolegu ale zastoupil Balogun.
     
    12
    Po faulu na Divocka Origiho, který se netradičně ocitl v prostoru levého křídla, zahrávali hosté přímý kop. Jeho exekuce se ujal Yunus Malli, centr tureckého záložníka ale pro domácí obranu nepředstavoval výraznější problém.
    12. Roh, který si mále obránci srazili do vlastní sítě.
     
    14
    Po přihrávce od jednoho ze svých spoluhráčů se k parádnímu sólu nadechl Robin Quaison, který se nakonec dostal až ke střele, Casteels ale podržel hostující tým skvělým zákrokem.
     
    15
    Josip Brekalo u postranní lajny tvrdě dohrál rozehrávajícího Holtmanna, sudí tento faul opravdu nemohl přehlédnout. Vypadalo to na udělení žluté karty, chorvatský mladík ale nakonec vyvázl pouze se slovním napomenutím.
     
    16
    Trmu – vrmu v těsné blízkosti středového kruhu ze všech nejlépe zvládl Yunus Malli, jenž poté hodlal vyslat na zteč nabíhajícího si Origiho, díky skvěle načasovanému skluzu byl ale odzbrojen Gbaminem.
     
    17
    Zentner poměrně dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se rozhodl pro dlouhý nákop na Emil Berggrena. Ten dělal vše, co bylo v jeho silách, v souboji s Robinem Knochem ale moc šancí nedostal.
     
    18
    Tohle může hosty mrzet. Yunus Malli vyhrál další velmi důležitý souboj ve středu pole, načež ukázal velký přehled, když zvedl hlavu a vyslal do úniku Origiho, belgickému útočníkovi to ale v dosavadním průběhu tohoto mače zatím nelepí.
     
    19
    Aktivní Quaison nalezl na hranici pokutového území číhajícího Emila Berggrena, který měl proti sobě hned dva protivníky, a ke střele se tak nedostal. Místo toho nahrál Latzovi, jeho rána z voleje ale nebyla přesná.
     
    20
    Gerrit Holtmann se vydal na ofenzivní dobrodružství, na jehož konci pro svěřence trenéra Schwarze vybojoval premiérový roh v tomto utkání. S nabídnutou možností ale domácí nenaložili ideálně, výtečně totiž vyběhl Casteels, jenž míč vyboxoval do bezpečí.
     
    21
    Nápor ze strany Mohuče ještě chvíli pokračoval a vyústil až v zajímavý pas od Suata Serdara, na který si sbíhal Berggreen. Knoche si ale v hlavičkovém souboji s domácím útočníkem počínal velmi sebevědomě, i když si možná trochu pomohl rukama.
     
    22
    Josip Brekalo si narazil s Origim, poté nahrál Paulu Vergaeghovi, hostující kapitán ale ideální moment pro centr doslova prospal. O chvíli později to napravil, za balonem se ženoucí Divock Origi si ale pomohl jasným faulem.
     
    23
    Další ofenzivní snažení Mohuče skončilo ještě dříve než vůbec začalo, vinu nesl nepřesně přihrávající Danny Latza. Po Bazoerově faulu ale do šestnáctky Wolfsburgu odcentroval Donati, Quaisona měl ovšem pohlídaného Knoche.
     
    24
    Giulio Donati si obhodil kulatý nesmysl okolo napadajícího Guilavoguiho, poté si všiml na levém křídle si sbíhajícího Berggreena, jeho pas byl ale příliš razantní a míč nakonec doskákal až za postranní čáru.
     
    25
    V posledních minutách Vlci, kteří do tohoto utkání vstoupili velmi solidně, trochu vypadávají z role, daleko aktivněji si počínají svěřenci Sandra Schwarze. Jejich další akce začíná u Dialla, tak uvidíme, co přinese.
     
    26
    Nic zajímavého, domácí totiž odkopávají balon za postranní čáru. Má to ale svůj důvod, na jejich obranné polovině totiž zůstává ležet Divock Origi, který v jednom souboji inkasoval lehký úder do tváře, o nic vážného by se ale jednat nemělo.
     
    27
    Poté, co se Origi konečně zvedl z trávníku, svou kvalitu opět předvedl Robin Quaison. Domácí útočník se krásně zbavil Verhaegha, poté navíc nalezl volného Latzu, na jehož střílený centr u vzdálenější tyče nedosáhl Serdar.
     
    28
    Donatiho centr obrana Vlků poněkud podcenila, Bruma balon odhlavičkoval pouze k Gbaminovi. Ten nijak neváhal a okamžitě vrátil kulatý nesmysl do pokutového území, nakonec z toho bude rozehrávka rohového kopu.
     
    29
    S touto příležitostí šlo naložit daleko lépe. Na přetažený centr si v pokutovém území naskočil Emil Beggreen, který místo střele ještě sklepával pro Serdara, toho ale do zakončení nepustil William.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes úvodních třicet minut z tohoto utkání, spokojenější zatím mohou býti fotbalisté Wolfsburgu. V posledních okamžicích ale tempo hry jasně určují domácí, tak se nechme překvapit, zda se brzy dočkáme vyrovnání.
     
    32
    Po ose Latza – Quaison se kulatý nesmysl dostal až na levou stranu, kde jej převzal osamocený Holtmann. Po jeho nahrávce své štěstí z uctivé vzdálenosti zkusil Suat Serdar, trefil ale pouze před sebou stojícího Guilavoguiho.
     
    33
    Hra normálně pokračuje, za postranní čáru ale mezitím odchází Emil Berggreen, který má nějaký drobný zdravotní problém. Snad se nejedná o nic vážného a domácí útočník bude moci po krátkém ošetření pokračovat.
     
    34
    Ránu, kterou vyslal Josuha Guilavogui, ještě domácí obrana stačila zablokovat, poté se ale míč odrazil příhodně pro Williama. Ten si míč přehodil na pravačku a vypálil, zamířil ale přesně doprostřed branky, kde čekal připravený Zentner.
     
    35
    Emil Berggreen už je zpět na hrací ploše, k vynucené změně tak Sandro Schwarz zatím sáhnout nemusí. Mezitím se na pravé straně srazili Verhaegh s Diallem, jenž do souboje přiběhl o chvíli později, a sudí jeho zákrok tak posoudil jako nedovolený.
     
    36
    Nařízený přímý kop rozehráli Vlci na krátko, po pravé straně na to konto postupoval Josip Brekalo. Jeho skákavá nabídka doputovala až do malého vápna, kde číhal Origi, těsně před ním ale balon na roh odvrátil vracející se Bell.
     
    37
    Rozehrávky rohového kopu Wolfsburgu se ujal Yunus Malli, po jehož povedeném centru se k hlavičce probojoval Jeffrey Bruma. Nizozemský zadák zakončoval v mírném záklonu, což se na výsledku celé situace podepsalo, míč skončil nad brankou.
     
    38
    Josip Brekalo zatím hraje velmi solidní utkání. Nyní se chorvatský šikula obtočil kolem Holtmanna a svým centrem znovu hledal Divocka Origiho, balon ale do bezpeční vzdálenosti od vlastní branky odhlavičkoval Balogun.
     
    39
    Hosté se usadili na obranné polovině svého oponenta, Paul Verhaegh narýsoval přesnou kolmici pro Divocka Origiho, jenž se sice dostal okolo Bella, Mohuč ale od další pohromy zachránil Abdou Diallo.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá posledních pět minut, dost možná se dočkáme i drobného nastavení. Udrží Vlci z Wolfsburgu těsné vedení, nebo se domácím před odchodem do šaten podaří vyrovnat?
     
    41
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Emil Berggreen, přichází Jošinori Muto.
     
    42
    Divock Origi je směrem dopředu zatím velmi aktivní, v závěrečné fázi svých akcí si ale nevede podle představ. Tentokráte si belgický reprezentant naběhl na přihrávku od Didaviho, v dalším postupu byl ale zastaven praporkem pomezního sudího, který viděl ofsajd.
     
    43
    Svěřenci trenéra Labbadii, který dnes na lavičce Wolfsburgu zažívá svou premiéru, hodlají první poločas dohrát v klidu. Teď se jim to ale příliš nevyvedlo, Bruma totiž pustil ke střele Quaisona, Casteels byl ale znovu na svém místě.
     
    44
    Mainz právě vstřelil branku!
    Domácí se pomalu začínali nadechovat k závěrečném tlaku první půle, stále ale nemohli najít skulinku v obraně soupeře. Nakonec se jim to přeci jen podařilo a opět u toho byl Quaison, po jehož přihrávce měl dostatek času i prostoru na centr Holtmann. Na jeho nabídku si v šestnáctce naběhl před pár okamžiky příchozí JOŠINORI MUTO, jenž šikovným zakončením k zadní tyči vrátil Mohuč zpět do hry.
    44. Jošinori MUTO - 1:1
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi, oba celky do šaten odcházejí za nerozhodného stavu, v OPEL ARENĚ je skóre nerozhodné 1:1. Lepší vstup do utkání měli hostující fotbalisté, kteří se už v šesté minutě ujali vedení, když Zentnera z bezprostřední blízkosti překonal trestuhodně neobsazený Josip Brekalo. Mohuč se postupem času začala dostávat do sedla, za svou aktivitu byla odměněna až v krátce před koncem první půle, když vyrovnal střídající Jošinori Muto.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas právě odstartoval, ani jeden z trenérů se během přestávky nerozhodl sáhnout ke změně v sestavě. Rozehrávky se tentokráte ujali Vlci, kteří byli v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky potrestáni za svou pasivitu, tak se nechme překvapit, jak zareagují.
     
    48
    Po Knocheho dlouhatánském nákopu v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky zbytečně zariskoval Abdou Diallo, čehož hodlal využít napadající Origi. Svou šanci ale ani tentokráte nevyužil, výborně totiž zasáhl Balogun.
     
    49
    Jean-Philippe Gbamin udržel míč před atakujícím Bazoerem, poté roztáhl hru doleva, kde znovu číhal Gerrit Holtmann. Na jeho načechranou nabídku si v šestnáctce naskočil Danny Latza, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    50
    Koen Casteels vyslal dlouhatánský nákop na obrannou polovinu Mohuče, k hlavičce se na to konto dral Divock Origi, v hlavičkovém souboji s Bellem si ale příliš viditelně pomohl rukama. Tohle nemohl rozhodčí přehlédnout.
     
    51
    Také začátek druhého poločasu vychází lépe svěřencům kouče Labbadii, kteří se daleko častěji drží na balonu. Jejich další nápor ale opět skončil z důvodu nedisciplinovanosti, Serdara totiž fauloval důrazný Robin Knoche.
     
    52
    K Serdarovi byli na hrací plochu přivolání domácí zdravotníci, záložník Mohuče vypadal opravdu hodně otřeseně. Po krátkém ošetření už se ale hlásí o návrat na plac, k druhému vynucenému střídání tak Sandro Schwarz nemusí sáhnout.
     
    53
    Ou, to bylo nepříjemné. Tento souboj byl rozhodně nezaviněný, Verhaegh s Latzou se ale srazili velice tvrdě, hůře z celé situace opět vyšel domácí středopolař. K zásahu zdravotníků ale, zdá se, tentokráte nebude muset dojít.
     
    54
    Sérii nepřesností ve středu hřiště ukončil až Riechedly Bazoer, jenž roztáhl hru na rozběhnutého Williama. Ten se ale daleko nedostal, kousek za polovinou hřiště jej totiž díky skvělému skluzu odzbrojil Giulio Donati.
     
    55
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku druhého poločasu, který zatím zdaleka nenabízí tak pohlednou podívanou jako ten první. Na obou týmech je znát, že dnešní výsledek je pro ně extrémně důležitý, nikdo nechce udělat zbytečnou chybu.
     
    56
    Jedné takové se ale dopustili William s Guilavoguim, kteří nezachytili náběh sprintujícího Robina Quaisona. Ten ale svou střeleckou formu nepotvrdil, když ideálně moment na prověření Koena Casteelse promrhal a náledně o míč přišel v souboji s Brumou.
     
    57
    Danny Latza se podél pravého křídla propracoval až do pokutového území, kde se se štěstím zbavil Williama. Míč se poté odrazil příhodně pro číhajícího Serdara, jeho ráně z první ale scházela notná dávka přesnosti.
     
    58
    Muto s Williamem svedli u rohového praporku několikavteřinový souboj, během něhož si oba počínali na hranici fotbalových pravidel a regulí. Úspěšnější nakonec byl domácí útočník, který pro své kolegy vybojoval autové vhazování.
     
    59
    Jean-Philippe Gbamin, jehož hlavní doménou je defenzivní činnost, nyní ukázal, že umí svému týmu pomoci i směrem do útoku. Na jeho pas, který nebyl vůbec špatně myšlený, si sbíhal Quaison, naděje mu ale sebral včas vybíhající Koen Casteels.
     
    60
    Hlavní sudí chyboval, když Verhaeghův čistý skluz posoudil jako faul, a dal tak Mohuči možnost přímého kopu. Obrana Vlků ale těžký moment přestála bez úhony, o což se zasloužil ve vzduchu velmi dobře pracující Jeffrey Bruma.
     
    61
    Wolfsburg se na to konto vrhl do bleskové protiakce. Na jejím konci vymyslel Malli zajímavou kolmici pro Bazoera, kterého ale rychlým výběhem překvapil Robin Zentner. Domácí brankář se, bohužel, nešťastně srazil s jedním ze spoluhráčů a zpět na nohy se mu opravdu dvakrát nechce.
     
    63
    Obrovská příležitost fotbalistů Wolfsburgu, kteří si teď měli ztracené vedení vzít zpět! Defenziva domácího celku naprosto selhala, když do samostatného úniku pustila Yunuse Malliho, ten ale tváří v tvář vybíhajícího Zentnerovi zamířil těsně vedle vzdálenější tyče.
    63. Obrovská šance, v níž wolfsburgští selhali.
     
    64
    Na hřišti se v posledních minutách začíná trochu přitvrzovat a také jiskřit. Jošinori Muto přišel o míč v souboji s Knochem, kterého později tvrdě a zbytečně atakoval. Sudí ale k udělení žluté karty opět nesáhl.
     
    65
    Paul Verhaegh si během své ofenzivní snahy povedeně narazil s Brekalem, ve finální fázi své akce se ale zbytečně poroučel k zemi po souboji s čistě si počínajícím Holtmannem.
     
    66
    Koen Casteels se ocitl pod tlakem napadajícího Quaisona, nelehkou situaci ale zvládl a v klidu rozehrál na volného Williama. Levý obránce Wolfsburgu se příliš daleko nedostal, dobrou práci odvedl aktivně napadající Giulio Donati.
     
    67
    Další rychlý brejk Vlků táhl Riechedly Bazoer. Nizozemský mladíček vyprodukoval opravdu obdivuhodnou rychlost, proti sobě ale měl taktéž velmi svižného Latzu, který jej však zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    68
    Dalšího nedovoleného zákroku, tentokráte na straně hostí, se dopustil Josuha Guilavogui. Mohuč na to konto zahrávala standardní situaci, Wolfsburgu ale pomohl Casteels, jenž míč s přehledem vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    69
    Jenže ve svém úspěšném počínání byl belgický brankář atakován jedním z domácích hlavičkářů. Casteels má zřejmě nějaký problém s pravým bokem, hra se tedy přerušuje a na trávník jsou znovu přivoláni hostující zdravotníci.
     
    70
    Koen Casteels se po krátkém ošetření zvedá. Úplně stoprocentně brankář, který střeží svatyni Vlků z Wolfsburgu, sice nevypadá, vše ale nasvědčuje tomu, že bude schopen v dnešním utkání pokračovat.
     
    72
    Od Malliho samostatného úprku, který zůstal neproměněn, jsme nebyli žádné další výraznější příležitosti. Utkání je opravdu hodně svázáno taktikou a především opatrností z obou stran.
     
    73
    Změnit se to pokoušel Robin Quaison, jenž si balon ukázkově zpracoval, poté se neméně povedeně zbavil Brumy a vypálil, do jeho pokusu ale obětavě padl Knoche. Casteels tak zasahovat nemusel.
     
    74
    Daniel Didavi, který toho v dosavadním průběhu zápasu moc nepředvedl, měl nyní šanci na individuální průnik středem hřiště, míč ale v klíčový moment nechal za sebou a poté byl nucen otočit hru směrem vzad.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních patnáct minut, vzhledem k několika ošetřením se ale zřejmě dočkáme nějakého nastavení. Skóre je zatím nerozhodné, tak uvidíme, zda některý z týmů zvrátí výsledek na svou stranu.
     
    76
    Donatiho pas od postranní čáry se snášel k Mutovi, který ale v hlavičkovém souboji s Knochem příliš šancí nedostal. Vypadá to na první střídání na straně Wolfsburgu, na lavičce se začíná připravovat Renato Steffen.
     
    77
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yunus Malli, přichází Renato Steffen.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Suat Serdar, přichází Pablo De Blasis.
     
    79
    Ihned po svém příchodu na hrací plochu se Renato Steffen stal adresátem načechraného pasu od Guilavoguiho, balon ale těsně před ním nepříjemně poskočil, což se později projevilo na zpracování hostujícího křídelníka.
     
    80
    Levý obránce William si narazil s Didavim, poté si míč pustil do běhu a z otočky nacentroval na hranici malého vápna, kde Origimu k dosažení na balon moc nescházelo.
     
    81
    Je před námi závěrečná desetiminutovka. Pokud bude utkání pokračovat v podobném tempu, jako tomu bylo v posledních okamžicích, tak si troufám tvrdit, že oba celky dnes získají po bodu.
     
    82
    Míč se po nešťastné teči jednoho z domácích zadáků šoural za brankovou čáru, hrozila tedy rozehrávka rohového kopu v podání Wolfsburgu. Nakonec z toho ale bude jen aut, těsně před přechodem do zámezí totiž balon zastihl Gerrit Holtmann.
     
    83
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Admir Mehmedi.
     
    84
    Bazoerův nákop odhlavičkoval lehce klopýtající Stefan Bell pouze k Origimu. Belgický útočník ale pouze potvrdil, že dnes opravdu nehraje ideální utkání, a už poněkolikáté si vůbec neporadil se zkrocením kulatého nesmyslu.
     
    85
    Teď stáli při domácích všichni svatí, Wolfsburgu totiž ke vstřelení druhé branky scházely decimetry! Na Williamův povedený pas si na kraji šestnáctky naběhl Daniel Didavi, po jehož nenápadném pokusu míč skončil na tyči Zentnerovy pokladnice.
     
    86
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Anthony Ujah.
     
    87
    Přeci jen to vypadá, že se jeden z týmů nadechne k závěrečnému tlaku. Tím celkem je hostující Wolfsburg, jenž se drží na útočné polovině a hodlá soupeřově defenzivě ještě pořádně zatopit.
     
    88
    Centr z pravé strany se stal snadnou kořistí pro Koena Casteelse, který okamžitě založil protiakci svého týmu. Ta ale neměla příliš dlouhého trvání, Divock Origi totiž míč po Didaviho nahrávce přijímal v ofsajdovém postavení.
     
    89
    Balon se po neobvyklém odrazu vznesl do vzduchu, načež se jej kousek za šestnáctkou ujal Danny Latza. Domácí záložník se odhodlal k zajímavému pokusu, branka Koena Casteelse mu ale byla malá.
     
    90
    Mohuč v samotném závěru vybojovala autové vhazování. Až do pokutového území míč poslal Pablo De Blasis, z jeho nabídky ale nakonec nic nevzešlo, Anthony Ujah si totiž pomohl jasným faulem.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Pozná toto utkání svého vítěze?
     
    90+2
    Na nervovou soustavu hostujících příznivců teď pořádně zabrnkal Jeffrey Bruma, jehož přihrávce k Williamovi scházela razance. Málem z toho vzešel samostatný únik pro Muta, levý bek Wolfsburgu ale zaváhání svého kolegy napravil.
     
    90+3
    Neuvěřitelné, domácí se v samotném závěru mohli poprvé v tomto mači dostat do vedení! Přízemní rána od De Blasise byla tečována jedním z obránců Wolfsburgu, načež se míč odrazil příhodně pro Ujaha, jeho ránu z bezprostřední blízkosti ale Casteels bravurně zneškodnil.
    90+3. Skvělý zákrok Casteelse zachránil hosty před pohromou!
     
    90+3
    Konec zápasu.

     
    Je dobojováno, dnešní utkání mezi Mohučí a Wolfsburgem skončilo nerozhodně 1:1. Oba celky se tak v bundesligové tabulce posunuly mírně vzhůru, pro Vlky se v této sezoně jednalo už o třináctou remízu. Přitom vstup do utkání měli svěřenci trenéra Labbadii, jenž dnes na lavičce hostů zažil svou premiéru, výborný, když se už v šesté minutě prosadil Josip Brekalo. Poté se hra vyrovnala, mírně aktivnějším celkem byli domácí, kteří se ve čtyřiačtyřicáté minutě zásluhou Jošinoriho Muta dočkali vyrovnání. Ve druhém poločase nejprve samostatný únik zahodil Malli, v samotném závěru pak Didavi trefil tyč, na druhé straně zase proti Ujahovi zákrok večera vytáhl Koen Casteels.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (22:31:16)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 44. Muto (Holtmann) – 6. Brekalo (William)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Balogun, Bell (C), A. Diallo – Donati, Serdar (78. De Blasis), Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison (86. Ujah), Berggreen (41. Muto).
    Náhradníci: F. Müller – N. de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, De Blasis, Hack.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh (C), Knoche, Bruma, William – Guilavogui, Bazoer – Brekalo (83. Mehmedi), Malli (77. Steffen), Didavi – Origi.
    Náhradníci: Grün – Steffen, Dimata, Osimhen, Mehmedi, Itter, Rexhbecaj.

    Rozhodčí: Bastian Dankert – Markus Hacker, René Rohde

    Diváci: 25 173
    thejrc.org