Bayern – Hertha 0:0 (kon.) | Hoffenheim – Freiburg 1:1 (kon.) | Hannover – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
Stuttgart – Frankfurt 1:0 (kon.) | W. Brémy – Hamburg 1:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
0:0 (0:0)
Hertha BSC
Sobota 24.02.2018, 15:30 • Allianz Arena, München • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Německá nejvyšší soutěž Bundesliga pokračuje již čtyřiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání suverénního Bayernu Mnichov, který před domácím publikem přivítá Herthu.
     
    Bayern Mnichov

    Mnichovský gigant už je v domácí soutěži už velmi blízko šestému titulu v řadě! Po třiadvaceti odehraných kolech má již neuvěřitelný devatenáctibodový náskok na smečku pronásledovalů, kterou vede Borussia Dortmund. V letošním ročníku Bundesligy ztratil Bayern všechny tři body jen dvakrát. Hned ve třetím kole si na nejlepším německém týmu posledních let smlsl Hoffenheim 2:0, druhou porážku Bayern utrpěl na trávníku Mönchengladbachu na konci listopadu loňského roku. Od té doby už parta kolem střelců Müllera a Lewandowského už jen vítězí.

    Také v Lize mistrů si Bayern vede skvěle. V základní skupině sice jednou prohrál s PSG a šel tak do playoff z druhého místa. V osmifinále ale přejel v prvním utkání turecký Besiktas 5:0 a je už je tak jednou nohou mezi nejlepší osmičkou.
     
    Hertha BSC

    Hertha si i přes nepříliš povedený závěr loňského ročníku Bundelisgy zajistila konečným šestým místem pohárovou Evropu. V základní skupině Evropské ligy se ale týmu Vladimíra Daridy vůbec nedařilo. V konkurenci španělského Bilbaa, švédského Östersundu a ukrajinského Luhansku vybojoval jen pět bodů a skončil až na posledním čtvrtém místě.

    Ani v Bundeslize si berlínský celek nevede podle představ. Jen jednou v probíhající sezoně se podařilo týmu okolo střelce Salomona Kaloua vyhrál dvakrát po sobě. Stalo se tak na konci prosince loňského roku, kdy si Hertha poradila nejprve s Hannoverem a poté překvapila 3:2 také silné Lipsko. Na jedenáctém místě ztrácí Hertha jen dva body na sedmý Hannover, ale na místa zaručující evropské poháry už to je bodů sedm.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    01.10. 2017 Hertha – Bayern 2:2
    18.02. 2017 Hertha – Bayern 1:1
    21.09. 2016 Bayern – Hertha 3:0
    23.04. 2016 Hertha – Bayern 0:2
    28.11. 2015 Bayern – Hertha 2:0
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – T. Müller (C), Javi Martínez, Th. Alcântara – Robben, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Starke – Wagner, Bernat, Rudy, Arturo Vidal, Tolisso, Coman.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Lazaro – Leckie, Darida, Kalou – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Duda, Mittelstädt, Weiser, Dardai.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    Český reprezentační záložník Vladimír Darida po dlouhodobějším zranění kolena naskočil již do čtyř bundesligových zápasů. I dnes je kreativní Čech v základní sestavě berlínské Herthy!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas čtyřiadvacátého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Robert Lewandowski rozehrál první poločas ze středového kruhu. Bayern se rychle usadil v kombinaci, ale v úvodu zápasu zatím nikam nespěchá.
     
    3
    Alcantara se španělské spolupráci vyzval k narážečce Martíneze. Domácí sice nepřešli přes bránícího Leckieho, ale balon se znovu odrazil k hráčům mnichovského velkoklubu.
     
    4
    Také Hertha se poprvé propracovala s míčem na útočnou polovinu. Selke si však předkopl balon až příliš před sebe a toho využil pohotovým zákrokem Süle. Následně se hostující útočník provinil ve snaze získat balon zpět faulem.
     
    5
    Süle si několikrát vyměnil balon s Hummelsem. Následně se trochu se štěstím procpal na hranici vápna k míči Lewandowski, ale polský snajpr si pomohl při zpracování rukou a musí balon odevzdat.
     
    6
    Ribéry se také přihlásil o slovo na levém kraji. Povedený centrem našel Lewandowského, který hlavičkoval v jasné pozici, ale Jarstein předvedl již v šesté minutě parádní reflexivní zákrok. Následně se Polák dostal s míčem za brankovou lajnu.
     
    7
    Bayern pokračuje v držení míče. Rafinha měl na pravé straně dostatek prostoru, ale přihrávku na Robbena neposlal přesně. Hosté se ale míče velmi rychle zbavili a domácí mohou pokračovat v postupném útoku.
     
    8
    Hummels se pokoušel najít průnikovou přihrávkou mezi obránci Lewandowského, ale Stark skvěle vystoupil proti míči a zastavil pokus o uvolnění hrotového útočníka Bayernu.
     
    9
    Po ztrátě balonu se musel stáhnout rychle zpět do obrany Javi Martínez. Španělský záložník se provinil faulem, sám si ale více ublížil a jen těžce se zvedal z trávníku. Po centru do vápna hlavičkoval Leckie jen těsně vedle Ulreichovy branky.
     
    10
    Bayern jasně ovládl první desetiminutovku. Ribéry se tlačil po levé postranní lajně k centru do vápna. To se mu podařilo, ale následný pas našel místo Lewandowského jen Jarsteina.
     
    11
    Hertha se dlouho soustředila na obranu, ale po zisku míče se také hosté vypravili na útočnou polovinu. Pekarík vysunul rozběhnutého Leckieho, ale ten si ve snaze uvolnit se před Alabu pomohl faulem.
     
    12
    Bayern začal znovu od stoperů. Následně hledal Müller Robbena na pravé straně, ale poslal mu balon jen do protipohybu a ani mrštný Nizozemec se už k balonu nedokázal vrátit.
     
    13
    Alaba si narazil na středu trávníku s Martínezem, následně zabojoval o balon na pravé straně právě Robben, ale ani tentokrát se kombinace domácího týmu nedostala k vápnu.
     
    14
    Po zblokovaném Alabově centru se dostal k balonu Thiago Alcântara. Španělský záložník se opřel do míče, ale jeho dělovka končí jen metr nad hostující brankou.
     
    15
    Rafinhu uvolnil na pravé straně Robben. Brazilcův centr srazil na rohový kop Plattenhardt. Následný pokus od rohového praporku nadělal hostům pořádné problémy. Po zpětné hlavičce míč poskakoval u brankové lajny, ale Hummels při dorážce neuspěl.
     
    17
    Bayern pokračuje v nátlakové hře. Nyní hledal Alaba centrem Lewandowského, ale Jarstein skvěle vyběhl s míč sebral ze vzduchu do rukavic.
     
    18
    Robben tentokrát zakládal útok domácího celku. Na pravé straně spolupracoval s Rafinhou, ale poté se k balonu už ve vápně neprotlačil Martínez.
     
    19
    Alcantara vhodil míč do hry na levé straně. Domácí ale stále nikam nespěchají a obehrávají obranu soupeře. Hertha odolává tlaku mnichovského klubu.
     
    20
    Po dvaceti minutách se dostal do dobré šance Robert Lewandowski. Polský útočník obdržel přihrávku od Martíneze, následně se zbavil obránce, ale Stark se dokázal vrátit do souboje a ještě znepříjemnil útočníkovi Bayernu zakončení.
     
    21
    Vladimír Darida se také ukázal na trávníku. Střelou ze střední vzdálenosti donutil Ulreicha k rychlého zákroku u levé tyče. Hertha pokračovala rohovým kopem, ale ten končí jen balonem pro Bayern.
     
    22
    Hertha se neudržela na útočné polovině příliš dlouho. Müller kombinoval na pravé straně s Robbenem, ale ani tato spolupráce k šanci nevedla.
     
    23
    Niklas Stark sice jen v nouzi odkopával před Ribérym, ale šťastně rozběhl Selkeho. Ten si ale proti Hummelsovi nevěděl rady a rychle ztrácí balon.
     
    24
    Bayern znovu po několika minutách zamkl soupeře v blízkosti vápna. Müller ale nepřesně přihrával na Martíneze a poté musel sáhnout k taktickému faulu na Lazara. Hertha má tak možnost rozehrát z klidové pozice.
     
    25
    Rafinha byl znovu uvolněn Robbenem na pravé straně, ale ani tentokrát se domácí nedostali k přesnému centru. Už to vypadalo, že by zisk míče mohl využít Kalou, ale bývalá opora Chelsea se nedostala ani za půlící lajnu.
     
    26
    Arjen Robben centroval do vápna od rohového praporku. Jarstein sice nezasáhl míč, ale na zadní tyči se o bezpečí Herthy postaral Stark. Tlak Bayernu ale nepolevuje.
     
    27
    Müller našel přihrávku Lewandowského, ale ten byl na hranici vápna otočen zády k brance. Než se stačil otočit ke střele, tak mu balon odpálil od kopaček Torunarigha.
     
    28
    Robben měl našlápnuto na pravé straně. Nizozemec ještě hledal svého kapitána, ale Müllera zradilo v pokutovém území zpracování a míč končí od jeho pravé nohy za brankovou lajnou.
     
    29
    Hertha se na malý okamžik ubránila, ale velmi rychle domácí začali další útočnou akci od stoperů. Pekarík měl na pravé straně co dělat s Alabou. Slovenský kapitán Herthy ale uspěl.
     
    30
    Ribéry znovu zatápěl Pekaríkovi. Slovák musel jen zblokovat centr soupeře na rohový kop. Alcantara poslal míč do vápna, ale ani tentokrát se k hlavičce nikdo z domácích neprotlačil.
     
    31
    Nakonec byla akce po rohovém kopu přece jen zakončena. Müller našel dloubáčkem Hummelse, který ještě zůstal v pokutovém území, ale hlavičku z místa poslal jen nad hostující branku.
     
    32
    Hummels se musel rychle vracet do obrany. Darida vymyslel parádní přihrávku na Selkeho, ale právě domácí stoper dokázal zblokovat míč na Ulreicha.
     
    34
    Niklas Stark měl znovu štěstí. Při odkopu našel jen napadajícího Ribéryho, ale míč se ke stoperovi Herthy odrazil zpět přesně na kopačku. Druhý odkop již Stark zvládl.
     
    35
    Rafinha byl po narážečce s Robbenem faulován. Právě tito dva hráči se postavili k míči pro rozehrávku. Nakonec po Robbenově centru poslal obrannou hlavičku na rohový kop Pekarík.
     
    36
    Tlak Bayernu zatím k šancím nevede. Domácí mají sice ohromnou převahu v držení míče, ale Jarstein ještě nemusel řešit složitější situaci ve svém vápně.
     
    37
    Obrovská šance Bayernu. Robben skvěle zpracoval přihrávku od Müllera, poté si pokryl balon před obránci, následně ještě přihrál na zcela osamoceného Ribéryho, ale ten v jasné šanci trestuhodně přestřelil.
    37. Franck Ribéry selhal v zatím největší šanci zápasu
     
    39
    Postupem času se dostává do hry také hostující celek. Nyní po centru z levé strany hlavičkoval jen těsně vedle Selke.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Rafinha spolupracoval s aktivním Robbenem, následně pokračoval v akci Müller. Domácí kapitán se ale po lehkém kontaktu sesunul k zemi, ale hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    41
    Bayern pokračuje v kombinaci i těsně před poločasem. Domácí hráči obehrávají obranu ze stranu na stranu, ale Hertha zatím předvádí v defenzivě parádní práci.
     
    42
    Tentokrát to domácí zkusili od Martíneze. Müller ještě vracel míč zpět na bod pro pokutový kop, ale Lewandowski celou situaci již přeběhl. Darida ale jen odkopl balon zpět na kopačky domácích fotbalistů.
     
    43
    Robben centroval do vápna od rohového praporku. Našel na zadní tyči až za všemi obránci Hummelse, ale ten znovu nasměroval hlavičku jen vysoko nad hostující branku.
     
    44
    Minutu před pauzou se probojoval k míči Müller. Domácí kapitán měl však proti sobě hned tři bránící hráče a tak raději zvolil přihrávku zpět.
     
    45
    Po dlouhém nákopu se protlačil k balonu v náběhu Lewandowski. Polský útočník si poradil s obránce, udělal si dokonce prostor pro střelu, ale Start dokázal ještě pokus zblokovat. Následný rohový kop si pohlídal vyběhnutím Jarstein.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani sekundu navíc a první pětačtyřicetiminutovka tak končí bez branek. Bayern většinu času držel balon, ale zdá se, že házenkářský způsob hry domácím příliš nevyhovuje. Domácí obléhali pokutového území berlínského celku, ale o průniky do vápna byla nouze. Největší šanci měla dvojice Robben – Ribéry. Po Nizozemcově přihrávce byl zcela volný na levé straně vápně Franck Ribéry, který ale v jasné pozici přestřelil branku Herthy. O jednu pohlednou střelu na Ulreicha se postaral také Vladimír Darida, ale brankář Bayernu byl u tyče včas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Velmi rychle se ale zmocnili balonu domácí. Süle našel dlouhou přihrávkou Alabu, který ihned z druhého doteku centroval do vápna. Před Lewandowským uklidil míč do bezpečí Stark.
     
    48
    Davie Selke si zkušeně pokryl balon a Süle musel sáhnout třicet metrů od branky k faulu. Sven Ulreich však zasahovat nemusel, vše vyřešil odkopem na rohový kop Hummels.
     
    49
    Mírný nápor Herthy pokračoval centrem od rohového praporku. Na přední tyči však zasáhl Rafinha a s přehledem ukončil útočné snažení hostujícího celku.
     
    50
    Robert Lewandowski se stáhl pro balon až téměř k půlící lajně. Při zpracování byl faulován a domácí mohli rozehrát z klidové pozice. To se však příliš nevydařilo, ale také na druhé straně chybuje při odkopu Torunarigha.
     
    51
    Robben si perfektně zpracoval míč hrudníkem, poté se pokusil o svou tradiční kličku do středu trávníku. Nizozemec byl faulován těsně před vápnem.
     
    52
    K míči se postavili na místě přestupku Alaba, Robben i Müller. Trochu překvapivě pálil na bližší tyč krajní obránce Bayernu, ale Jarstein byl připraven.
     
    53
    Tlak mnichovského velkoklubu se výrazně zvyšuje. Lewandowski měl před sebou ve vápně trochu volného místa, ale než se rozhodl pálit, tak mu pod nohy padl bránící Pekarík a zblokoval pokus polského střelce.
     
    54
    Tentokrát uvolnil na pravé straně Rafinha Robbena, který parádně našel centrem hlavu Lewandowského, ale polský útočník našel jen místo vedle pravé tyče.
     
    55
    Salomon Kalou to zkusil individuálně středem hřiště. Před skluzujícím Hummelsem si dokázal postrčit balon, ale poté ho už celkem lehce zastavil čistým zákrokem Süle.
     
    56
    Bayern to zkouší jak může. Dlouhý pas z vlastní poloviny, ale Müllera v náběhu nenašel. Jarstein si s přehledem došel pro balon k hranici pokutového území.
     
    57
    Bayern i nadále určuje tempo zápasu. Alcantara spolupracoval s Ribérym i Martínezem, ale další centr opět našel jen hostující obránce.
     
    58
    Arjen Robben si znovu naváděl míč na svou silnější levou nohu, ale jeho postup zastavil Stark. Akce ale ještě pokračovala. Lewandowski skvěle přebral přihrávku ve vápně, nechal projet skluzujícího Lazara, ale poté ze stoje Jarsteina nepřekonal.
     
    59
    Jedna z mála střel hostujícího celku. Po Leckieho přistrčení pálil Kalou přesně do náruče Svena Ulreicha. Po dlouhém vyhození je následně faulován na středu trávníku hostující Lazaro.
     
    60
    Po hodině hry je stále stav bezbrankový. Hostující stopeři si skvěle hlídají největší ofenzivní hrozbu Bayernu. Lewandowski se nyní k míči ani před vápnem nedostal.
     
    61
    Franck Ribéry byl u postranní lajny lehce přistrčen. Francouz pádu výrazně přidal a tak nechal hlavní rozhodčí hru pokračovat. To se samozřejmě nelíbí domácím fanouškům.
     
    62
    Hertha se musela nyní stáhnout až do svého vápna. Alabův centr však Müllera znovu nenašel. Hosté poté mohou po faulu Martíneze na chvíli stabilizovat hru.
     
    63
    Alaba si narazil u středové čáry s Alacantarou, následně se zapojil do kombinace i Ribéry. Poslední slovo měl ale Lewandowski, který se tentokrát prosadil kolem obránce, ale Stark se znovu skvěle vrátil do souboje a tečoval střelu na rohový kop.
     
    64
    Z pravé strany rozehrál rohový kop do kombinace Robben. Alcantara poté centroval do vápna, ale našel jen skvěle postaveného Jarsteina.
     
    65
    Darida založil útočnou akci berlínského celku. Lazaro skvěle našel ve vápna Leckieho, který ještě sklepl balon na Pekaríka. Kapitán hostů však pálil levačkou jen vysoko nad domácí branku.
     
    67
    Bayernu zatím není přáno. Tlak domácích znovu stoupá, ale v pokutovém území je zatím pro Jarsteina bezpečno. Alaba ještě vhazoval na pravé straně, ale Alacantara znovu akci zpomalil.
     
    68
    Rafinha skvěle oslovil ve vápna Lewandowského, který si ještě zpracovával balon, ale pod tlakem už ho nedokázal dokonale trefit a střelu bez razance si už Jarstein pohlídal.
     
    69
    Thomas Müller také zkoušel prostrčit balon kolem obránce na rozběhnutého Lewandowského, ale Stark dnes hraje skvěle. Další povedený obranný zákrok. Následně před vápnem fauluje Alcantara.
     
    69
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází Kingsley Coman.
     
    70
    Ofenzivu Bayernu přišel ještě více oživit Kingsley Coman. Právě střídající fotbalista kombinoval s Alabou, následně se ale zamotal do svých kliček a toho využil bránící Torunarigha.
     
    71
    Leckie byl nyní přistrčen v hlavičkovém souboji Comanem. Hertha pochopitelně s rozehrávkou nespěchá a chce si po dlouhých minutách v obraně oddechnout.
     
    72
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Sandro Wagner.
     
    72
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Alexander Esswein.
     
    74
    Bayern marně pokračuje v obléhání hostujícího vápna. Po srážce ve středu trávníku zůstal ležet na zemi hostující Lustenbergen. Záložník Herthy musí být ošetřen na hrací ploše.
     
    75
    Fabian Lustenberger je viditelně otřesený, ale zdá se, že bude pokračovat ve hře. Hertha získala balon ve středu pole, ale na útok už hostům chybí síly.
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Thiago Alcântara, přichází Arturo Vidal.
     
    77
    Vladimír Darida našel Kaloua, ale ten už neprošel kolem Hummelse až do vápna domácího celku. Následný protiútok Bayernu zastavil čistým zákrokem Pekarík. Píská se až Comanův faul na Lazara.
     
    78
    Domácí celek má problémy už i se dostat k blízkosti vápna soupeře. Při rozehrávce byl ale u středové lajny faulován Süle. Bayern ale rozehrál znovu jen do zdlouhavé kombinace.
     
    79
    Hostujícímu týmu se daří držet balon v dostatečné vzdálenosti od Jarsteina. Alaba musel pod tlakem zvolit přihrávku jen zpět na stopery.
     
    80
    Sandro Wagner se snad poprvé po svém příchodu na trávník dotkl balonu. Přihrávkou na Robbena rozehrál nebezpečnou akci, ale Nizozemcův centr našel jen Daridu.
     
    81
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Ondrej Duda.
     
    82
    Už to vypadlo na parádní přihrávku za obranu na střídajícího Essweina, ale Leckie příliš pozdržel pobídku do běhu a hrotový útočník Herthy se už dostal do ofsajdu.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce zápasu. Bayern se v posledních minutách nemůže usadit na útočné polovině a to pochopitelně vyhovuje týmu českého reprezentanta.
     
    84
    Hertha se dokonce pokusila o napadání. A právě vynaložená aktivita se vyplatila. Rafinha přihrával jen do zámezí, navíc je za postranní lajnou ošetřován Alaba.
     
    85
    Arjen Robben to chtěl vzít na sebe, ale když viděl před sebou hned pět bránících hráčů hostujícího celku, tak raději rozehrál zpět na Martíneze.
     
    86
    Mezitím se již vrátil na hrací plochu také ošetřovaný David Alaba. Berlínskému celku se ale stále daří držet soupeře daleko od svého pokutového území. Leckie však nyní skončil na trávníku po tvrdém dohrání od Hummelse.
     
    87
    Lídr Bundesligy je dnes bez šťávy. Bayernu se nedaří soupeře v závěru zápasu zatlačit. Kombinace musela znovu začít až od Ulreicha.
     
    88
    Wagner bojoval v pokutovém území, po souboji se sesunul k zemi, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. Následně pálil ještě ze střední vzdálenosti Vidal, ale Jarstein byl připraven.
     
    89
    Bayern je v křeči. Nyní se nepodařila přihrávka na několik metrů Martínezovi. Hertha ale velmi rychle odevzdala balon znovu domácím fotbalistům.
     
    90
    Rafinha spolupracoval na pravé straně s Robbenem, po Robbenově centru do vápna se ale k hlavičce dostal jen hostující stoper Niklas Stark.
     
    90+1
    Martínez byl faulován těsně před vápnem hostujícího celku a domácí tak budou mít jednu z posledních šancí utkání rozhodnout. Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Míč si postavil na místo přestupku Arjen Robben, ale jeho střela na vzdálenější tyč nenadělala hostujícímu brankáři větší problémy. Po následném rohovém kopu se ve vápně prezentoval faulem Wagner.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Jindy extrémně produktivní Bayern Mnichov se dnes neprosadil. Hertha si tak odváží z trávníku lídra Bundesligy velmi cenný bod.

    V týdnu zničil mnichovský gigant v Lize mistrů 5:0 turecký Besiktas, ale dnes proti týmu Vladimíra Daridy neměl den. Bayern držel balon téměř po celou dobu pod kontrolou, ale vypracoval si jen jednu jasnou brankovou šanci. Ještě v prvním poločase se po přistrčení Robbena dostal osamocen do vápna Franck Ribéry, ale zkušený ofenzivní fotbalista ani netrefil branku. Ve druhém poločase se zmar domácích ještě prohluboval, nic s výsledkem nedokázal udělat ani nejlepší středem německé soutěže Robert Lewandowski, který byl parádně střežen.

    I před dnešní ztrátu si drží Bayern luxusní vedení na prvním místě, aktuálně o dvacet bodů pro druhým Dortmundem. Pro Herthu je vyválčený bod v boji o střed tabulky velmi cenný.
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12. (17:27:01)

    Vít Schück

    Branky:


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:12.
    Bayern Mnichov: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – T. Müller (C) (72. Wagner), Javi Martínez, Th. Alcântara (76. Arturo Vidal) – Robben, Lewandowski, Ribéry (69. Coman).
    Náhradníci: Starke – Wagner, Bernat, Rudy, Arturo Vidal, Tolisso, Coman.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (C), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Lazaro – Leckie, Darida, Kalou (81. Duda) – Selke (72. Esswein).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Esswein, Duda, Mittelstädt, Weiser, Dardai.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Blos
    ocianews.com