Ústí n/L – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Kladno – Prostějov 7:2 (kon.) | K. Vary – Kadaň 5:2 (kon.)
Benátky n/J – Slavia 2:5 (kon.) | Litoměřice – Havířov 6:1 (kon.) | Přerov – Motor ČB 5:3 (kon.)
Třebíč – Vsetín 1:5 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
AZ Havířov
Sobota 24.02.2018, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím Vás u posledního kola základní části WSM ligy. V rámci něho přivítá na svém ledě Stadion Litoměřice hosty AZ Residomo Havířov. Oba týmy se nachází v úplně jiné pozici, zatímco Stadionu sezóna tímto končí, na AZet čeká ještě play-off. Přeji příjemné hokejové počtení!
     
    HC Stadion Litoměřice

    Tým Litoměřic již delší dobu ví, že brána do play-off pro něj zůstane zavřena. Přesto nadále důsledně bojoval, což dokázal obíráním bodů favoritů z Kladna a Slavie. Zejména se Stadionu v tuto chvíli daří ve venkovním prostředí. V něm pravidelně získává bodové zisky, na rozdíl od prostředí domácí Kalich Areny. V té zatím v rámci měsíce února ještě nezvítězil. Proto má šanci na nápravu tohoto stavu, zároveň se vítězně se sezónou rozloučit.
     
    AZ Residomo Havířov

    Tým Havířova se delší dobu držel na nižší hranici. Celou sezónu bojoval o samostatnou účast v play-off. Tomu velmi dopomohla sedmizápasová vítězná série na přelomu ledna a února, ohraničená zápasy s Českými Budějovicemi a Kladnem. Během té ztratil Havířov pouhé dva body po výhrách v prodloužení nad Vsetínem a Karlovými Vary. Proto má AZet v tuto chvíli jistotu účasti v nadstavbě, ve čtvrtfinále ale hned narazí na jednoho z favoritů – karlovarskou Energii či českobudějovický Motor.
     
    Vzájemné zápasy letošní sezóny

    14.10., 13. kolo: AZ Residomo Havířov – HC Stadion Litoměřice 2:1 pp.
    Branky a nahrávky:
    28. Drtil (Matai, Fronk), 64. Matai (Sikora, Krisl) – 32. Veselý (Pavlas, Kusý).

    25.11., 26. kolo: HC Stadion Litoměřice – AZ Residomo Havířov 4:1
    Branky a nahrávky:
    20. Řehoř (Stříbrný, Šimeček), 23. Šimeček (Jebavý, Jandus), 27. Bílek (Veselý, Buchtela), 33. Pavlas (Bílek, Veselý) – 44. Rác (Fronk, Sikora).

    13.1., 39. kolo: AZ Residomo Havířov – HC Stadion Litoměřice 5:4
    Branky a nahrávky:
    7. Rác (Maruna, Kalus), 17. Kanko (Kotala, Havel), 23. Bambula (Pořízek, Bednář), 36. Fronk (Rác), 59. Bednář – 20. Řehoř (Kadlec, Šimeček), 35. Veselý (Pavlas, Michajlov), 45. Šimeček, 60. Jandus (Veselý, Kusý).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Škarek (Michajlov) – Smetana, Gaspar, Jebavý, M. Jandus, L. Chalupa, D. Málek – Kusý, J. Veselý, Voženílek – Machala, J. Šimeček, Stříbrný – M. Havelka, Miškář, R. Pilař – Hanták, Zajan.

    AZ RESIDOMO Havířov: Matoušek (K. Šimeček) – Matai, Mrowiec, Chroboček, Uhlíř, Dudek, Grygar – Kanko, Pořízek, Gřeš – Kotala, L. Bednář, Fronk – Bambula, Cihlář, Juhász – Hilšer, Janeček, Macuh.

    Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Kreuzer, Štětina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Úvodní buly získali domácí, přesto odevzdali rychle puk svému soupeři. Havířov následně kombinoval před vlastní brankou, kde musel snášet litoměřické napadání.
     
    01:07
    Ondřej Machala obkroužil s pukem na holi kolem Matouškovy branky. Puk směrem k brance ovšem dopravit nedokázal. Stadion tak na malý moment uvolnil prostor, o to důrazněji se poté vrátil.
     
    02:15
    Do akce se dostal i AZet. Petr Kanko si najel směrem k pravé tyčce. Celé brankoviště však pukem pouze obhodil. V levém kruhu si jej poté ukořistili domácí hokejisté.
     
    03:44
    Jan Bambula neohroženě projel středem hřiště až ke Škarkovi. V mezikruží ho ovšem zblokovala litoměřická obrana.
     
    04:42
    Obdobnou situaci jako na druhé straně předvedl Pavel Zajan. Rozdíl byl pouze v tom, že Zajanovi se z těsné blízkosti brankoviště povedlo vystřelit. Jiří Matoušek si ale celý průběh střely pohlídal.
     
    05:26
    Martin Havelka zblokoval na modré čáře Radka Pořízka. Přesto se AZetu nakonec do útočného pásma podařilo dostat. Bez dlouhého zahnízdění, Stadion se odhodlal do brejku.
     
    06:31
    Dominik Málek byl rychleji u puku než Dominik Cihlář. Následně nasměroval puk směrem do útočného pásma. Svého spoluhráče ale nenašel, Havířov se tak odhodlal k další rozehrávce.
     
    07:34
    Nahrávku Stříbrného z rohu hrací plochy zachytil Michael Gaspar. Rychlou narážečkou se kotouč dostal zpět k Josefu Stříbrnému. On sám následně o puk přišel, o postavení v útočném pásmu již nikoli.
     
    08:48
    Martin Havelka důrazně bojuje o puk v rohu s Jakubem Kotalou. Vlivem náporu z litoměřické strany musel AZet vyjet s pukem ven. Hned poté se vrátil, celý pokus ovšem zahořel na Škarkovi, který si připsal jeden z prvních zákroků.
     
    09:53
    Denis Kusý se pokusil o křižný pass napříč středním pásmem. Velmi brzy však kotouč zastavil svými bruslemi Lukáš Chalupa. Kombinace Stadionu ale po malém zaváhání opět pokračovala.
     
    11:17
    Lukáš Juhász zastavil litoměřickou rozehrávku na modré čáře. Následně Havířov sevřel svého soupeře v jeho obranném pásmu. Stadionu se ovšem povedlo jej rychle narušit a prorazit havířovskou obrannou tvrz.
     
    11:58
    Závan šancí před Jiřím Matouškem ke gólové trefě nevedl. Litoměřičtí se pokusili z hranice brankoviště na několikrát protlačit puk za jeho záda. Gólman Havířova pak pro jistotu kotouč zalehl.
     
    12:41
    Střelu Jana Veselého se snažil doklepnout do branky Daniel Voženílek. Jeho pokus, opět z hranice brankoviště, pouze vyprášil betony havířovského gólmana.
     
    14:48
    Litoměřický tým se s pukem vrátil k vlastní brance. AZet se je snaží napadat, přesto bezúspěšně. Následně se Stadion vydal na opačnou stranu hrací plochy.
     
    15:33
    Tomáš Gřeš přišel v rohu kluziště po Matouškově pravici kotouč. Stadion se pak vydal k dalšímu prověření Jiřího Matouška. I tentokrát si se vzniklou šancí havířovský gólman poradil.
     
    16:23
    Načež se musel zapotit i Jakub Škarek! Proti střele Fronka se ovšem dobře postavil.
     
    16:31
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Z následného brejku se domácí ujímají vedení! Odražený puk převzal ONDŘEJ MACHALA, který převzal Jandusovu přihrávku a vydal se přes celé hřiště. Matouška poté překonal z hranice brankoviště bekhendem. Asistence: Martin Jandus.
     
    17:56
    Jiří Matoušek se musí stále držet ve střehu. Stadion na něj vysílá jednu střelu za druhou z různých úhlů. Havířovská brána má ovšem při těchto šancích ztrojené krytí, díky čemuž se Litoměřicím ji nedaří prostřelit.
     
    19:19
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Těsně před koncem třetiny Stadion navyšuje své vedení. JAN VESELÝ si nabruslil z levého kruhu směrem k pravé tyčce. Následně obhodil zmateného havířovského gólmana. Asistence: Daniel Voženílek
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Oboustranně velmi aktivní první třetina. Oba týmy se dostávaly do mnoha střeleckých pokusů. Během nich byli úspěšnější domácí, kteří zaslouženě vedou.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 12:2
    Zblokované střely: 3:2
    Vhazování: 10:9
    Trestné minuty: 0:0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli havířovští. Ti se velmi rychle přesunuli do útočného pásma. Jakub Škarek musel předvést řadu rychlých pohybů tak, aby udržel puk před brankovou čárou.
     
    21:23
    AZet nadále proniká do útočného pásma. Tentokrát již bez střeleckých zakončení. Navíc kališníkům stále více vycházejí brejky.
     
    22:23
    Dominik Málek ztratil puk za brankou Matouška. Pro ten si rychle sjel Voženílek. Jeho formace se nadále drží v útočném pásmu, nadále se pokouší dopravit kotouč za Matouška.
     
    23:33
    Havířov se dostal do útočného pásma. V něm se sice tlačí směrem ke Škarkovi, litoměřická obrana je ale proti nim daleko důraznější.
     
    24:51
    Havířovským se podařilo prostrčit kotouč až dozadu k Matouškovi. O něj pak svedl rychlostní souboj Denis Kusý a Jiří Fronk. Úspěšnější byl havířovský útočník, který ovšem o puk záhy přišel.
     
    25:42
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Michal Janeček – 2 min., hákování).
     
    25:58
    Litoměřický tým se rozložil do přesilovkového čtverce. V tom se snaží kombinovat, ovšem Havířovu se podařilo myšlenkový kód hráčů Stadionu prolomit a vydat se do protiútoku.
     
    26:54
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tento brejk byl nakonec pro AZet úspěšnější. Ze shrumáže hráčů na modré čáře vybruslil JAKUB MATAI, který poslal kotouč bekhendem k levé tyčce. Asistence: Petr Kanko.
     
    27:42
    Hosté v plném počtu.
     
    28:26
    Havířovské tento gól nabudil. Ze středního pásma se více či méně úspěšně pokouší o průniky do pásma útočného. Do něj se ovšem dostanou málokdy.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., držení).
     
    29:15
    První přesilovka AZetu začala soubojem o kotouč v rohu po pravici Škarka. Odsud se podařilo na malý moment domácím utrhnout a ohrozit opačný prostor.
     
    30:18
    Ondřej Machala obkroužil Matouškovu branku, načež našel passem Martina Jnaduse. Střela od něj však pouze mířila přímo k havířovskému gólmanovi, který jí bez obtíží vyrazil.
     
    30:45
    Domácí v plném počtu.
     
    31:30
    Jiří Matoušek musí snášet jednu střelu za druhou od Veselého formace. Největší pokus měl v tuto chvíli Daniel Voženílek, který ovšem místo naleznutí odkrytého prostoru branky, natrefil pouze strážce havířovské svatyně.
     
    32:26
    Radek Pilař se dostal s pukem na holi do útočného pásma. Tam však už nenašel volný prostor k přihrávce na některého ze spoluhráčů v blízkosti branky.
     
    33:12
    Postupnou kombinací se dostal puk k Jiřímu Jebavému, který se prosmýkl kolem mantinelu až do útočného pásma. I k němu se ovšem v tomto prostoru sjelo vícero havířovských hráčů, kteří se vrátili zpět.
     
    34:33
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníkům se opět podařilo navýšit vedení. DANIEL VOŽENÍLEK si počkal, až gólman Matoušek spadne na zem. Načež ho jakožto ležícího překonal směrem k tyčce. Asistence: Jan Veselý.
     
    35:18
    Patrik Miškář drží puk kolem pravého rohu nedaleko Matouškovy branky. Následně ovšem o kotouč přišel.
     
    36:14
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Zmatečnou situaci se povedlo Stadionu gólově využít. Puk, o kterém měl přehled pouze rozhodčí nakonec také objevil PATRIK MIŠKÁŘ, který jej poslal do odkrytého prostoru Matouškovy branky. Asistence: Pavel Zajan.
     
    36:46
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Kotala – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:59
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Matai – 2 min., sekání).
     
    37:42
    Přesilovku pět na tři zatím Stadion kombinačně zvládá. Vystřelit na Matouška však nedokáží. Kombinace ovšem pokračuje.
     
    38:35
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Radek Pořízek – 2 min., sekání).
     
    38:46
    Hosté pokračují ve třech hráčích.
     
    39:12
    Litoměřice se stále drží v útočném pásmu. Trojice havířovských hráčů se ovšem sjela přesně před Matouška, jehož prostor velmi důrazně blokuje.
     
    39:42
    Hosté ve čtyřech mužích na ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla v obdobném tempu jako třetina první. Oba týmy se dostávaly do mnoha útočných akcí v řadě. I tentokrát byli v jejich šancích úspěšnější domácí.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 6:11
    Zblokované střely: 1:0
    Vhazování: 7:6
    Trestné minuty: 2:8
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Do pořádné šance se dostali litoměřičtí hned zkraje. Rychlým přesunem se k brance dostala Veselého formace. Kombinaci pak zakončil Daniel Voženílek, ovšem přímo do gólmana.
     
    40:44
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Co se nepovedlo před malým momentem, povedlo se nyní! DANIEL VOŽENÍLEK převzal po dlouhém ostřelování branky Matouška puk odražený od jeho betonu. Ten poté obloučkem umístil za záda ležícího gólmana. Asistence: Denis Kusý.
     
    42:52
    Dnešní utkání sleduje 821 diváků.
     
    43:43
    Litoměřičtí se stále drží v útočném pásmu. Havířov je proti jejich kombinaci bezmocný, přesto kališníci málokdy vypálí na Matouškovu branku.
     
    44:33
    Daniel Voženílek nepřešel přes dvojici havířovských obránců. I přesto se stále Stadion drží v útočném pásmu. AZet tedy musí stále čelit litoměřické kombinaci, občas střelou zakončené.
     
    45:18
    Jakub Škarek za brankou převzal odražený kotouč, který poté poslal podél mantinelu zpátky do útočného pásma. Tam jej sice převzal Havířov, velmi rychle si jej kališníci ukořistili zpět.
     
    46:06
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Šimeček – 2 min., hákování).
     
    46:35
    V přesilovce se snad vůbec poprvé dostal Havířov do útočného pásma, alespoň na delší dobu. Jejich kombinaci se ovšem podařilo kališníkům narušit a vrátit se s pukem zpět k Matouškovi.
     
    47:52
    O nepříliš důrazný průnik se postaral Rok Macuh. V pravém kruhu ho ovšem přistrčil k mantinelu Martin Jandus, který jej zároveň odstavil od kotouče.
     
    48:06
    Domácí v plném počtu.
     
    49:00
    Kališníci rozehrávají zpoza vlastní branky. Kotouč ovšem proklouzl až na zakázané uvolnění.
     
    49:23
    Stadion kombinuje v útočném pásmu. Jejich rozehrávku se ale podařilo AZetu narušit. Na malý čas dokonce přejít k hranici útočného pásma. Kališníci se ale dokázali bleskurychle vrátit zpět.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jaroslav Mrowiec – 2 min., držení).
     
    50:18
    Pozvolnou kombinací zahájil Stadion svou další přesilovku. Odsud se velmi rychle dostali do útočného pásma, kde pokračovali ve své kombinaci.
     
    51:14
    Havířovským se jí podařilo narušit, z čehož litoměřičtí rychle vybrousili. Do zakončení se dostal Patrik Miškář, jehož střela z pravého kruhu zazvonila o pravou tyčku Matouškovy branky.
     
    51:48
    Hosté v plném počtu.
     
    52:22
    Vyrovnání početních sil přineslo přenesení hry směrem ke Škarkovi. Toho se prudce od modré pokusil překonat Jiří Fronk. Na Škarka ale nevyzrál.
     
    52:27
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Dudek – 2 min., podražení).
     
    52:51
    Litoměřice se dostaly opět do útočného pásma. Jejich kombinace prochází havířovskou obranou jako nůž máslem. Její zakončení už však tak jednoduché není.
     
    53:44
    Havířov se marně snaží vyvézt kotouč ven. Nadějeplný pokus Radka Pořízka našel svůj konec již ve středním pásmu.
     
    54:20
    Kališníci s ledovým klidem rozehrávají od vlastní branky.
     
    54:27
    Hosté v plném počtu.
     
    54:57
    Havířovským se podařilo dostat se k brance Jakuba Škarka. Odsud ovšem byli velmi rychle vytlačeni, podobnou rychlostí se dokázali vrátit zpět.
     
    55:51
    Pro zmírnění dosud velmi dusného napětí před Jiřím Matouškem vypustili hosté puk na icing.
     
    55:55
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Následné vhazování se ovšem AZetu velice vymstilo. Bezprostředně po něm překvapil svou střelou gólmana Matouška JAN VESELÝ, který prostřelil skupinku hráčů. Asistence: Daniel Voženílek.
     
    56:30
    Litoměřičtí již pronikají do útočného pásma zcela uvolněně po důsledné kombinaci v obranném pásmu. Do prudkého zakončení z mezikruží se dostal Martin Havelka. Ten však na Matouška nevyzrál. Následně se do útočného pásma přesunuli hosté.
     
    57:33
    Havířov se snaží ještě upravit skóre. V útočném pásmu vysílají na Škarka jednu střelu za druhou. Žádná z nich ale není nijak důrazná.
     
    58:20
    Denis Kusý narušil havířovskou souhru ve středním pásmu. Následně vybruslil s pukem do pásma útočného.
     
    58:34
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Denis Kusý – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Dominik Cihlář – 2 min., sekání).
     
    59:19
    Ve hře čtyři na čtyři Stadion již definitivně zůstává v útočném pásmu, kde již pouze dohrává tuto sezónu velmi uvolněně.
     
    Konec zápasu.
     
    Litoměřickým se povedlo celkem jasně ovládnout dnešní utkání. Pětigólovým rozdílem se hráči Stadionu rozloučili s letošní sezónou. Na AZet ještě čekají boje play-off, v nichž se utká s českobudějovickým Motorem.
     
    V letošní sezóně je to ode mne odsud z Kalich Areny vše. Těším se na vás u dalších online přenosů v sezóně 2018/2019. (19:12:53)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 17. Machala (M. Jandus), 20. J. Veselý (Voženílek), 35. Voženílek (J. Veselý), 37. Miškář (Zajan), 41. Voženílek (Kusý), 56. J. Veselý (Voženílek) – 27. Matai (Kanko)


    HC Stadion Litoměřice: Škarek (Michajlov) – Smetana, Gaspar, Jebavý, M. Jandus, L. Chalupa, D. Málek – Kusý, J. Veselý, Voženílek – Machala, J. Šimeček, Stříbrný – M. Havelka, Miškář, R. Pilař – Hanták, Zajan.
    AZ Havířov: Matoušek (K. Šimeček) – Matai, Mrowiec, Chroboček, Uhlíř, Dudek, Grygar – Kanko, Pořízek, Gřeš – Kotala, L. Bednář, Fronk – Bambula, Cihlář, Juhász – Hilšer, Janeček, Macuh.

    Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Kreuzer, Štětina

    Diváci: 821
    thejrc.org