Česko – Kanada 4:6 (kon.)
konec
Česko
4:6 (1:3, 0:0, 3:3)
Kanada
Sobota 24.02.2018, 13:10 • Gangneung Hockey Centre • Olympijské hry - muži • Utkání o bronz
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Z mé strany je to z utkání o bronz všechno. Přeji pěkný zbytek dne. (15:52:28)
     
    Utkání o bronz rozhodně nenudilo, nabídlo deset branek, ale bohužel skončilo vítězstvím Kanaďanů 6:4 nad českým týmem. Češi měli dobrý vstup do utkání. Byli aktivní a vytvářeli si šance. Jenže pak jako první inkasovali, když se šťastnou tečí v přesilovce prosadil Andrew Ebbett. Následně padly další dvě branky ve velmi rychlém sledu. Nejprve vyrovnal Růžička, ale hned poté vrátil Kanadě vedení Kelly. Ještě do první přestávky vedla Kanada 3:1, když se prosadil Roy. Ve třetí třetině gól nepadl a ve třetí třetině pak kanadský náskok zvýraznil na 4:1 svým druhým gólem v zápase Ebbett. Pak dostal Čechy do kontaktu Jan Kovář, který snížil na 2:4, jenže ve 49. minutě už to bylo po gólu Kellyho 5:2 pro Kanadu. Následně se už Češi radovali se snížení na 3:5, avšak Eratův gól kvůli Zohornově bránění brankáři v zákroku neplatil. Pak to vypadalo, že je rozhodnuto, když na 6:2 navýšil Wolski. Češi se však nevzdali a dokázali zásluhou dvou Červenkových branek snížit na 4:6. V závěru to ještě český tým zkoušel i bez brankáře v šesti hráčích, ale vyrovnat už nedokázal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Ještě to zkoušel Mozík, ale Kevin Poulin si dal pozor a puk vyrazil.
     
    59:54
    Kanaďané už ví, že dnes vyhrají a budou mít bronz. Už se pomalu na střídačce začínají radovat. Píská se ještě jedno jejich zakázané uvolněni, ale Češi to už nestihnou.
     
    59:37
    Mozík pálil od modré čáry, ale bohužel přestřelil kanadskou branku.
     
    59:24
    Znovu Kanada jen vyhodila puk a je to další zakázané uvolnění. Češi potřebují vyhrát vhazování, aby si mohli vytvořit šanci.
     
    59:19
    Mozík od modré čáry nahodil kotouč na branku. Na Poulina sice neprošel, ale vznikly před kanadskou brankou velké zmatky. Kanaďané se snažili zalehnout puk a nakonec rozhodčí zapískali, když kanadský brankář ztratil masku.
     
    59:09
    Kanaďané vyhodili puk a je to zakázané uvolnění.
     
    58:59
    Češi vyhráli buly v útočném pásmu. Francouz zůstává na střídačce.
     
    58:59
    Josef Jandač si bere oddechový čas.
     
    58:30
    Češi jsou v útočném pásmu a znovu to zkouší v šesti!
    57:55 Roman ČERVENKA - 4:6
     
    57:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi měli obrovský tlak a stříleli jednu ránu za druhou na branku Kanady. Mozík trefil tyč, pak mu další rána nevyšla. Pak se rozhlédl Polášek a přihrál na pravou stranu na volného ROMANA ČERVENKU. Ten trefil odkrytou branku a dal ještě Čechům naději. Asistence: Adam Polášek, Tomáš Mertl.
     
    57:50
    Další Mozíkova rána a tentokrát do tyče!
     
    57:37
    Mozíkova střela byla tečovaná, ale Poulin si dokázal poradit.
     
    57:05
    Češi vyhráli vhazování a zkouší to v šesti proti čtyřem! Pavel Francouz je na střídačce.
     
    56:55
    Vyloučení v týmu Kanada (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 10. Martin Růžička (Červenka), 47. Jan Kovář (Horák, Řepík), 57. Červenka (Nakládal, Mertl), 58. Červenka (Polášek, Mertl) – 9. Ebbett (M. Robinson, Gragnani), 10. Kelly (Goloubef, Klinkhammer), 16. Roy (Kozun, R. Bourque), 46. Ebbett (Kozun, Goloubef), 50. Kelly (Klinkhammer), 56. Wolski (Q. Howden)


    Česko: Francouz (Furch) – Polášek, Nakládal, J. Kolář (A), Mozík, Jordán, Kundrátek, O. Němec – D. Kubalík, Jan Kovář (A), M. Erat (C) – Červenka, Martin Růžička, Mertl – Koukal, Radil, T. Zohorna – Birner, Horák, Řepík – Vondrka.
    Kanada: Poulin (Peters) – Lee, M. Robinson, Ch. Genoway, Noreau, Gragnani, Goloubef, Stollery – Raymond, O'Dell, Lapierre – Roy, Kozun, R. Bourque (A) – Wolski, Ebbett (A), Thomas – Kelly (C), Klinkhammer, Q. Howden – Vey.

    Rozhodčí: Mayer (USA), Olenin (RUS) – McIntyre (USA), Otmachov (RUS)
    ocianews.com