Dunajská Streda – Michalovce 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 6:0 (kon.) | Trenčín – Prešov 2:0 (kon.)
Podbrezová – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Trnava – Senica 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
2:0 (0:0)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 24.02.2018, 14:00Niké liga • 21. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola futbalovej Fortuna ligy. V súboji dvoch dlho nezdolaných tímov proti sebe nastúpia Dunajská Streda a Michalovce.

    Dunajská Streda
    okupuje tesne pred koncom základnej časti súťaže štvrtú priečku. V doterajších dvadsiatich ligových vystúpeniach nazbierala 35 bodov s pozitívnym skóre 27:20 a má len minimálnu dvojbodovú stratu na druhú Žilinu. Futbalisti zo Žitného ostrova prehrali v aktuálnej sezóne iba trikrát a momentálne ťahajú sympatickú šnúru siedmich zápasov po sebe, v ktorých bodovali. O niečo menej radostnejšie je však konštatovanie, že v nich dokázali iba dvakrát vyhrať. Dunajskostredčania mali v zimnej príprave kolísavé výsledky, no vstup do jarnej fortunaligovej časti im vyšiel podľa predstáv, keď triumfovali na trávniku Senice 2:0.

    Michalovce dlhšie vedia, že ich na jar čaká účasť v nadstavbovej časti o záchranu. V dvadsiatich kolách si pripísal 21 bodov a so skóre 17:23 sa nachádzajú na deviatej pozícii. Východniari už dokázali potrápiť nejedného favorita a môžu sa pochváliť kvalitnou obranou. V útoku sa však trápia a práve preto nedokážu konkurovať kvalitnejším súperom. Zverenci Antona Šoltisa neprehrali v ligovom súboji už päťkrát v rade, no počas tejto série dosiahli jediné víťazstvo a v ostatných štyroch prípadoch len remizovali. Na jarnú časť sezóny sa však pred týždňom naladili cenným výsledkom 1:1 doma proti Slovanu Bratislava.

    Jediný vzájomný zápas v tejto sezóne dopadol lepšie pre Dunajskú Stredu, ktorá vyhrala vonku 2:1. Futbalisti z juhu Slovenska sa navyše môžu pochváliť veľmi lichotivou štatistikou, pretože so Zemplínčanmi neprehrali na domácej pôde v histórii najvyššej súťaže ani raz a rovnako úspešní boli aj v rámci druholigových trávnikov.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský – Kalmár, Ljubicić (C), Pambou – Černák, Divković, Davis.
    Náhradníci: Jedlička – Živković, Rodolfo, K. Vida, Herc, Mervo, Čmelík.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Kolesár, Kavka, Carrillo, Šimčák – Koscelník, Žofčák (C), Bednár, Danko, Regáli – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Turik, Niši, Jankauskas, Kurminowski, Bragin.
     
    V Dunajskej Strede vládne síce chladné, ale slnečné počasie, takže hráči sa nebudú môcť sťažovať na podmienky. Pomaly sa zapĺňajú aj tribúny.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mal na starosti Erick Davis, takže pri lopte sú domáci. Dunajská Streda nastúpila v tradičnej žlto-modrej kombinácii, Michalovce vybehli na trávnik v bielych dresoch.
     
    2
    Stanislav Danko chcel založiť rýchly protiútok hosťujúceho tímu, ale jeho kolmica na hrot nebola presná a nenašla Sadama Sulleya.
     
    3
    José Carrillo si myslel, že odtlačil od lopty protihráča a bude nasledovať odkop od brány. Rozhodcovia však dopriali domácim roh.
     
    4
    Dunajskostredčania rozohrali rohový kop na krátko. Davis našiel voľného Koštrnu, ale ten nedokázal nič vymyslieť a nepreveril Kiru.
     
    5
    Erick Davis prihrával nepresne dozadu na nepripraveného stopéra a ten pustil loptu ešte ďalej. Patrik Macej preto vybehol z brány a zvolil odkop do bezpečia.
     
    6
    Michalovčania sa dostali do nádejnej situácie. Martin Koscelník presne odcentroval pred bránu, tam stál nepokrytý Sadam Sulley, ale nedokázal loptu usmerniť do siete.
     
    7
    Center z pravého krídla hľadal v pokutovom území nejakého z hráčov DAC. Napokon najvyššie vyskočil Erick Davis, ktorý nehlavičkoval presne.
     
    8
    Brankári sú zatiaľ bez úspešného zákroku, pretože na nich neletela žiadna priama strela. Najbližšie mal k tomu Sadam Sulley, ktorý zblízka nezakončil.
     
    9
    Patrik Macej si pripísal prvý zákrok, keď schoval do rukavíc jednoduchý technický pokus Regáliho z hranice pokutového územia.
     
    11
    Dunajská Streda hrá zatiaľ opatrne a nikam sa neponáhľa. Aktívnejšie pôsobia hostia, ktorým vxchádzajú rýchle protiútoky.
     
    12
    Timotej Záhumenský sa ocitol na hranici šestnástky, mal dobrú pozíciu na strelu, ale loptu poslal priamo do obrancu Petra Kavku.
     
    13
    Po zblokovanej strele domácich nasledoval rohový kop. K zakončeniu sa dostal stredopoliar Zsolt Kalmár, ale nedokázal presnejšie namieriť.
     
    14
    Zsolt Kalmár bol opäť vo výhodnej pozícii vo vnútri pokutového územia. Rýchlo k nemu pristúpil Milan Šimčák a nedovolil mu ohroziť Kiru.
     
    15
    Marin Ljubicić skúsil vystreliť približne z tridsiatich metrov. Skúsený Chorvát sa oprel do lopty, ale jeho pokus smeroval niekde na tribúnu.
     
    16
    Veľká príležitosť hostí. Sadam Sulley zostal voľný medzi dvojicou obrancov, zakončil zvnútra pokutového územia, ale Patrik Macej predviedol výborný zákrok.
     
    17
    Timotej Záhumenský chcel odcentrovať z ľavého krídla, no trafil len Martina Kolesára a potom do michalovského hráča nepríjemne narazil.
     
    19
    Matúš Kira uviedol loptu do hry dlhým odkopom. Michalovčania však musia bojovať v strede poľa, aby ju udržali na svojich kopačkách.
     
    20
    Martin Koscelník prudko odcentroval do šestnástky Dunajskostredčanov, no jeho spoluhráč nemohol zakončovať, pretože sa previnil útočným faulom.
     
    21
    Peter Kavka fauloval v osobnom súboji Marka Divkovića a hlavný rozhodca ihneď ponúka domácim futbalistom štandardnú situáciu.
     
    22
    Dunajská Streda prišla o loptu. Záhumenskému tesne ušla za bránkovú čiaru, takže nemohol pokračovať v útočnej akcii.
     
    23
    Futbalisti DAC častejšie kontrolujú loptu a v ostatných sekundách majú hernú prevahu. Matúša Kiru ale zatiaľ neohrozili strelou, ktorá by mala gólové parametre.
     
    24
    Koscelník sa neodhodlal k strele spoza šestnástky a radšej ešte prihrával. Martin Bednár toto riešenie nečakal, takže nedokázal zakončovať.
     
    25
    Domáci kapitán Marin Ljubicić zostáva ležať na hracej ploche. Chorvátsky stredopoliar prepadol cez nohy Martina Koscelníka.
     
    26
    Už je všetko v poriadku. Marin Ljubicić rozchodil nepríjemný náraz a bude pokračovať v dnešnom zápase. Chorvát je späť v hre.
     
    27
    Tomáš Huk sa hnevá na svojich spoluhráčov, ktorí boli v defenzívne príliš benevolentní. Domáci stopér odvrátil loptu na rohový kop.
     
    28
    Michalovce nezužitkovali rohový kop. Na dvakrát to skúšal Igor Žofčák a jeden center vyslal do šestnástky Martin Koscelník.
     
    29
    Zemplínu nevyšiel ani rohový reparát. Center Žofčáka sa dostal k hráčom DAC, ktorí zamierili do rýchleho brejku. Nedokázali ho však úspešne dokončiť.
     
    30
    Martin Koscelník poslal z pravého krídla zaujímavý center do šestnástky. K lopte sa tlačil Sadam Sulley, no v sklze ju nezasiahol, a tak skončila v rukaviciach Patrika Maceja.
     
    31
    Momentálne sledujeme dobrú hernú fázu futbalistov zo Zemplína. Hostia držia loptu na kopačkách, solídne kombinujú a nechávajú súpera napádať.
     
    32
    Zverenci Antona Šoltisa volia jednoduchú útočnú taktiku. Často posielajú centre zo strán do šestnástky, no tam im viazne koncovka.
     
    33
    Marko Divković sa pošmykol na hrote útoku, a tak si nemohol spracovať loptu. Využil to michalovský brankár Matúš Kira.
     
    34
    Zsolt Kalmár mal voľný priestor na pravom krídle, ale nevyužil ho na center. Volil postup s loptou smerom k bráne a obranca Michaloviec mu v tom zabránil.
     
    35
    Martin Regáli dostal prihrávku do šestnástky, no vôbec mu nevyšlo spracovanie, a tak sa s ňou nedokázal otočiť a presne vystreliť.
     
    36
    Z hľadiska počujeme prvý piskot. Domáci fanúšikovia nemôžu byť spokojní s výkonom hráčov DAC, ktorí si zatiaľ nevypracovali žiadnu gólovú šancu.
     
    37
    Roland Černák chcel potvrdiť povesť kvalitného strelca. Spoza šestnástky predviedol zaujímavý pokus, ale Matúš Kira videl, že lopta bude smerovať nad bránu.
     
    38
    Timotej Záhumenský stratil loptu na ľavej strane a nestíhal sa vrátiť dozadu. Martin Bednár však nemal rýchlosť a nedostal sa ďaleko.
     
    39
    Futbalisti DAC nevyužili štandardku. Center Ericka Davisa odvrátil Kolesár iba na rohový kop, takže domáci zostávajú v blízkosti michalovskej brány.
     
    40
    Dunajskostredčania skúsili signál po rohovom kope, ktorý nebol úspešný. Lopta sa rýchlo dostala až k brankárovi Patrikovi Macejovi.
     
    41
    Peter Kavka išiel do sklzu proti Timotejovi Záhumenskému a hlavný rozhodca si ho pozval na koberček. Michalovský stopér zatiaľ nedostal žltú kartu.
     
    42
    Zsolt Kalmár odcentroval z ľavého krídla priamo do ohňa. Viacero domácich hráčov sa tlačilo do zakončenia, ale lopta prepadla až mimo ihriska.
     
    43
    Timotej Záhumenský najskôr nedokázal presne prihrať do pokutového územia a potom mu v súboji jedného proti jednému odskočila lopta za čiaru.
     
    44
    Dunajská Streda teraz zlepšila svoju hru, ale chýba jej presnosť v kombinácii aj v koncovke. Domáci stále neohrozili Matúša Kiru.
     
    45
    V závere úvodného dejstva leží na trávniku Martin Kolesár, ktorý absolvoval súboj s Erickom Davisom. Michalovský bek pravdepodobne utrpel svalové zranenie.
     
    45+1
    Martin Kolesár opustil hraciu plochu na nosidlách, a tak s najväčšou pravdepodobnosťou skončil v tomto stretnutí. Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+2
    Matúš Kira má na svojom konte prvý úspešný zákrok. Zaznamenal ho po slabej strele dunajskostredského útočníka z hranice šestnástky.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dunajská Streda zatiaľ zaostáva za očakávaniami a proti Michalovciam si nevypracovala gólovú šancu. Naopak, bližšie k prvému presnému zásahu mali hostia. V šestnástej minúte zostal v šestnástke voľný Sadam Sulley, ale zoči-voči Patrikovi Macejovi nedokázal skórovať. Okrem toho už hráči oboch tímov nemali príležitosť na zmenu skóre.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Anton Šoltis musel urobiť cez prestávku vynútené striedanie. Z ihriska odišiel zranený Martin Kolesár, ktorého nahradil Eligius Jankauskas.
     
    47
    Martin Bednár stiahol na trávnik jedného z protihráčov. Dunajská Streda dostane výhodu štandardky z výhodnej pozície.
     
    48
    Erick Davis pokazil rozohrávku štandardnej situácie. Jeho nevydarená prihrávka skončila v múre postaveného z michalovských futbalistov.
     
    49
    Marko Divković zostal voľný za obranou Michaloviec, tiesnený dokázal zakončiť, ale obranca hostí stihol loptu odkopnúť ešte pred bránkovou čiarou.
    49. Divković neprekonal Kiru
    Zdroj: www.huste.tv
     
    50
    Zsolt Kalmár spadol na hranici pokutového územia a domáci fanúšikovia si ihneď pýtali štandardku alebo penaltu. Hlavný rozhodca odmietol špekulácie.
     
    52
    Eligius Jankauskas si vypýtal faul na pravom krídle, a tak vybojoval pre michalovský tím zaujímavú štandardku.
     
    53
    Igor Žofčák mal na starosti rozohrávku štandardky, no trafil len prvého hráča DAC, ktorý stál v pokutovom území domácich.
     
    54
    Michalovčania teraz dostali k dispozícii rohový kop. Centrovaná lopta hľadala Koscelníka, ale za čiaru ju odkopol Záhumenský.
     
    55
    Po ďalšom rohu hostí prišla nebezpečnejšia situácia. Presný center našiel v šestnástke Josého Carrilla, ale proti nemu kvalitne zasiahol brankár Patrik Macej.
     
    57
    Nepresná kombinácia domáceho tímu na pravej strane. Divković s Černákom si nerozumeli a pustili loptu k hráčom Zemplína.
     
    58
    Favorizovaná Dunajská Streda stále hľadá optimálny herný rytmus. Domáci futbalisti robia zbytočné chyby a vôbec sa im nedarí v záverečnej fáze akcií.
     
    59
    Matúš Kira si pripísal druhý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí. Spoza šestnástky ho preveril maďarský futbalista Zsolt Kalmár.
     
    59
    Prvé striedanie v domácom tábore. Hraciu plochu opustil Timotej Záhumenský, ofenzívu by mal podporiť Kristopher Vida.
     
    60
    Kristián Koštrna sa prebojoval z pravej strany na hranicu šestnástky, mal pred sebou otvorený priestor, ale strela ľavačkou mu vôbec nesadla a lopta smerovala do autu.
     
    62
    Ubehla viac ako hodiny hry a v Dunajskej Strede stále nepadol gól. Domáci futbalisti nemali v doterajšom priebehu stretnutia vážnejšiu šancu.
     
    63
    Michalovce nevyužili veľkú príležitosť. V brejkovej situácii dvoch proti jednému boli Stanislav Danko a Sadam Sulley, no prvý menovaný zvolil nepresnú prihrávku a loptu stratil ešte pred šestnástkou.
     
    65
    Dunajská Streda dala gól! Domáci futbalisti otvorili skóre. Defenzíva Michaloviec podcenila center z ľavej strany, MARKO DIVKOVIĆ sa jemne dotkol lopty pred bránou súpera a Matúš Kira na to nedokázal reagovať.
    65. Marko DIVKOVIĆ - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    66
    Futbalisti zo Žitného ostrova dokázali vyťažiť z minima maximum. Tento zápas im nevychádza podľa predstáv, ale napriek tomu vedú.
     
    67
    Marin Ljubicić skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Domáci kapitán nedokázal trafiť bránu, ale Matúš Kira sa preletel vzduchom.
     
    69
    Druhé striedanie dunajskostredského trénera. Na lavičku odišiel Roland Černák, do hry sa dostal Lukáš Čmelík.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. Dunajská Streda si vypracovala najtesnejšie vedenie a priblížila sa k trom bodom.
     
    71
    Michalovce v prvom polčase dvakrát pohrozili prostredníctvom Sadama Sulleya, ale po zmene strán sa im vpredu nedarí a Patrik Macej neriešil náročnejšiu situáciu.
     
    72
    Sadam Sulley nezvládol spracovanie lopty v šestnástke. Po prihrávke Jankauskasa preto nedokázal zakončiť a ohroziť Maceja.
     
    73
    Opäť bol v akcii Sadam Sulley, ktorý sa nepresadil v hlavičkovom súboji. Lopta sa odrazila na nohu Martina Regáliho, no jeho slabučký pokus skončil v rukaviciach Maceja.
     
    74
    Anton Šoltis druhýkrát v zápase striedal. Michalovský tréner stiahol z ihriska kapitána Igora Žofčáka, ktorý pustil do hry Petra Kolesára.
     
    75
    Dunajská Streda mohla definitívne rozhodnúť dnešný zápas. Erick Davis si postavil loptu na biely bod, ale Matúš Kira dokázal zneškodniť domácu penaltu.
    75. Kira zlikvidoval penaltu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    77
    Posledné striedania na oboch stranách. Michalovčania vymenili Sulleya za Kurminowského a Dunajskostredčania Divkovića za Herca.
     
    78
    Dawid Kurminowski zažíva premiéru na slovenských trávnikoch. Anton Šoltis skúša oživiť ofenzívu svojho tímu, ktorá v druhom polčase spí.
     
    79
    Domácim futbalistom sa otvoril priestor na protiútok. Kristopher Vida potiahol loptu, zakončil z hranice šestnástky, ale Matúš Kira nemusel zasahovať.
     
    80
    Lukáš Čmelík výborne prenikol po ľavej strane, dostal sa až do pokutového územia, ale jeho spätná prihrávka nenašla Zsolta Kalmára.
     
    81
    Čmelík sa chcel prezentovať ďalším výpadom, tentoraz po pravej strane, ale Milan Šimčák bol pozorný a nepustil ho cez seba.
     
    82
    Boris Marhefka dnes nechce zbytočne vyťahovať žlté karty. Teraz sa dostal do zaujímavej výmeny názorov s Koštrnom, no opäť netrestal.
     
    83
    Martin Regáli sa chytá za hlavu, pretože sa ocitol v dobrej pozícii pred bránou súpera, ale jeho lob skončil na hornej sieti.
     
    84
    Na opačnej strane hlavičkoval Zsolt Kalmár, ktorý bol chrbtom k bráne a loptu poslal iba do rukavíc pripraveného Matúša Kiru.
     
    85
    Michalovce by si za svoj dnešný výkon zaslúžili bodovať, no počas celej sezóny sa trápia v koncovke a tento duel nie je výnimkou. Jankauskasa zastavil ofsajd.
     
    87
    Michalovčanom nevyšiel dlhý nákop, lopta putovala až za bránkovú čiaru. Patrika Macej bude rozohrávať a nikam sa neponáhľa.
     
    88
    Obrancovia Dunajskej Stredy sa na seba vyčítavo pozerajú a hľadajú toho, kto urobil chybu. Po prieniku Regáliho nebezpečne zakončoval Kolesár, ale pravačkou minul bránu.
    88. Peter Kolesár neskóroval z hranice šestnástky
    Zdroj: www.huste.tv
     
    89
    Ďalšia zaujímavá akcia hostí. Martin Regáli sa pretlačil do pokutového územia, vypálil pravou nohou, no na poslednú chvíľu ho zablokoval Tomáš Huk.
     
    90
    Michalovskí futbalisti sa určite nepotešia pri pohľade na štvrtého rozhodcu, ktorý pridal iba dve minúty navyše.
     
    90+1
    Dunajská Streda dala gól! Je rozhodnuté. Domáci sa ocitli v brejku troch proti jednému, loptu dostal voľný CHRISTIÁN HERC a bez problémov prekonal vybiehajúceho Kiru.
    90+1. Christián HERC - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda vybojovala cenné tri body proti Michalovciam, ktoré odolávali favoritovi do záverečných sekúnd. Hostia boli v prvom polčase nebezpečnejší a doplatili na slabé zakončenie Sadama Sulleya. V druhom dejstve mali viac z hry futbalisti zo Žitného ostrova, ktorí však dlho čakali na gólovú príležitosť. Zmeny skóre sa dočkali až v 65. minúte, keď sa presadil Divković. Na jeho zásah mohol nadviazať Davis, ale nepremenil penaltu a definitívnu poistku pridal až v nadstavenom čase Herc. (15:57:58)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 65. Divković, 90+1. Herc (Čmelík)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:16.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Záhumenský (59. K. Vida) – Kalmár, Ljubicić (C), Pambou – Černák (69. Čmelík), Divković (77. Herc), Davis.
    Náhradníci: Jedlička – Živković, Rodolfo, K. Vida, Herc, Mervo, Čmelík.

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Kolesár (46. Jankauskas), Kavka, Carrillo, Šimčák – Koscelník, Žofčák (C) (74. Kolesár), Bednár, Danko, Regáli – Sulley (77. Kurminowski).
    Náhradníci: Bieszczad – Kolesár, Turik, Niši, Jankauskas, Kurminowski, Bragin.

    Rozhodčí: Marhefka – Bobko, Štrbo.
    thejrc.org