Dunajská Streda – Michalovce 2:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Žilina 6:0 (kon.) | Trenčín – Prešov 2:0 (kon.)
Podbrezová – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Trnava – Senica 1:0 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
6:0 (4:0)
MŠK Žilina
sk Sobota 24.02.2018, 14:00Niké liga • 21. kolo
     
    Ani v druhom polčase sa nenadstavovalo, takže sa duel končí po deväťdesiatich minútach. Výsledok je veľmi prekvapivý, pred samotným zápasom dvoch tabuľkových susedov ho zrejme nečakal nikto. Slovan však základ svojho úspechu položil už v prvej pätnásťminútovke a tri body získal úplne zaslúžene. (15:51:04)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Slovanisti sa dostali do veľkého uhla, ale takmer z úrovne bránkovej čiary ešte loptu posunuli do najnebezpečnejšieho priestoru, ale odtiaľ zakončenie neprišlo.
     
    88
    Slovan ostáva na útočnej polovici. Teraz si blízko šestnástky vypýtal autové vhadzovanie, takže môžeme očakávať, že domáci ešte budú chcieť niečo vymyslieť.
     
    87
    Slovanisti zakopli loptu k svojmu brankárovi a dali mu tak možnosť zapojiť sa do hry. Nebyť toho, Šulla by medzi tromi žrďami zrejme umrzol.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza Filip Hološko.
    84. Aleksandar ČAVRIĆ - 6:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    84
    Slovan dal gól!
    ALEKSANDAR ČAVRIĆ skompletizoval svoj hetrik! Teraz ostal úplne nepostrážený na ľavej strane šestnástky, kam prišla prihrávka od Mohu a nasledovalo ďalšie nekompromisné zakončenie popri ľavej nohe Volešáka.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Andraž Šporar, prichádza Róbert Vittek.
     
    82
    Hrá sa teraz iba v okolí stredového kruhu. Hostia sa snažia držať loptu na svojich kopačkách, ale pri aktívnych domácich to vôbec nie je také jednoduché.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Nono.
     
    80
    Na trávniku ostal ležať jeden z domácich hráčov. Zasiahnuť musí aj lekár, takže sa hra prerušuje.
     
    79
    Žilina mohla skórovať! Striedajúci Balaj ostal zabudnutý v šestnástke, dostal prirhávku a strieľal, ale Šulla oproti nemu vynikajúco vybehol a zabránil gólu.
     
    77
    Slovanisti rzohrávajú z vlastnej polovice, ale aj z ich hry už možno predpokladať, že sa nikam nehrnú. Päťgólový výsledok im zjavne stačí.
     
    75
    Pred nami je posledná pätnásťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. O troch bodoch je už dávno rozhodnuté a všetci už asi iba čakajú na záverečný hvizd.
     
    74
    Žilinčania teraz boli na vlastnej obrannej polovici v presile, ale aj napriek tomu mali obrovské problémy s rozohrávkou. Frustrácia hostí je zjavná.
     
    73
    Žilinčania to skúšali rozohrávkou z vlastnej polovice. K pravej čiare dostal prihrávku Vallo, ale okamžite ho napádal Moha.
     
    72
    Slovanisti rozohrali, ale o niekoľko sekúnd prišiel ďalší nedovolený zákrok zo strany MŠK. Rozhodca aj teraz fúkol do píšťalky.
     
    71
    Dvojgólový strelec Moha bol faulovaný na stredovej čiare a Slovan bude zahrávať štandardku. Hra sa v samom závere v osobných súbojoch trochu priostruje.
     
    70
    Ďalší aut pre bratislavský Slovan ukončí siedmu desaťminútovku tohto zápasu. O jeho osude je už dávno rozhodnuté, budeme iba sledovať, aký bude konečný výsledok.
     
    68
    Hostia si posúvajú loptu v okolí stredového kruhu, ale prehustený stred domácich súpera nikam nepúšťa. Diváci sa v tejto pasáži hry zrejme príliš nebavia.
     
    67
    Súboje pri postranných čiarach sa teraz zopakovali vo viacerých častiach trávnika. Videli sme preto viacero autových vhadzovaní, ale žiadne strelecké zakončenie.
     
    66
    Žilinčania získali pri stredovej čiare aspoň autové vhadzovanie. Každý pobyt na útočnej polovici je však pre hostí dobrý, aspoň tak majú šancu priblížiť sa na dostrel bránky nerozchytaného Šullu.
     
    65
    Žilinčania prešli na útočnú polovicu, ale vysoké napádanie zo strany ich súpera ich vytláča smerom k stredovej čiare. Hostia stále nevedia nič vymyslieť.
     
    64
    Slovan spálil veľkú šancu! Čavrič bez prípravy strieľal z pravej strany šestnástky, ale bránku v rýchlosti prestrelil.
     
    62
    Šulla vybehol tesne za hranicu svojej šestnástky a pomohol spoluhráčom s rozohrávkou. Čas pomaly plynie a na trávniku sa stále nič nemení. Slovanisti si držia pohodlný päťgólový náskok.
     
    61
    Volešák síce svojich spoluhráčov poslal na opačnú polovicu trávnika, ale tam sa hostia dopustili iba útočného faulu, takže lopta opäť poputuje na kopačky Slovana.
     
    60
    Holman dostal loptu k hranici šestnástky, odkiaľ to skúsil centrom, ale ten bol príliš vysoký a príliš dlhý a skončil až za čiarou. Rozohrávať bude Volešák.
     
    59
    Slovan rozohral a dostal hru na svoju útočnú polovicu. Na trávniku sa nič výnimočnejšie nedeje, o výsledku je už rozhodnuté a zakončenia teraz nevidíme.
     
    58
    Žilinčania vysokým nákopom prekopli obranu svojho súpera, ale lopta letela úplne mimo bránky a zbehli si po ňu iba domáci. Šulla môže byť stále pokojný.
     
    57
    Po súboji v strede trávnika teraz ostal jeden zo Žilinčanov ležať na trávniku. Slovan loptu zakopol do autu, ale napokon našťastie nepôjde o nič vážne a hra môže pokračovať.
     
    55
    Na opačnej polovici trávnika sme videli veľkú šancu Bratislavčanov, keď sa pred bránku dostala prihrávka z ľavej strany, ale nik v belasom drese ju netrafil a hostia upratali loptu do bezpečia.
     
    54
    Slovan si stiahol loptu na svoje kopačky a rozohráva aj za pomoci Šullu. Domáci gólman dnes veľa práce nemal a medzi tromi žrďami mu je určite poriadne veľká zima.
     
    53
    Žilinčania majú loptu na kopačkách v okolí stredového kruhu a chystajú sa rozohrávať. Uvidíme, kam sa až hosťujúci futbalisti dostanú.
    51. Rharsalla MOHA - 5:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Slovan dal gól!
    Slovan ponúkol Slovanu ďalšiu šancu a ten ju bez zaváhania využil. RHARSALLA MOHA si so Šporarom narazili loptu v šestnáskte a druhý menovaný z ľavej strany tvrdo zakončil. Volešák inkasuje piatykrát v zápase.
     
    50
    Prvá päťminútovka druhého polčasu je za nami, ale na trávniku sme veľa zaujímavého nevideli. O osude zápasu je už rozhodnuté a nikto nič neriskuje.
     
    49
    Slovan vysoko napáda rozohrávku hostí, ktorí si pred svojou šestnástkou musia dávať naozaj veľký pozor. Bratislavčania dnes už jasne dokázali, že majú veľmi vysokú efektivitu streľby.
     
    48
    Na trávniku ostalležať jeden z hosťujúcich hráčov, takže sa niekoľko desiatok sekúnd nehralo, ale našťastie asi nepôjde o nič vážne a môže sa pokračovať.
     
    47
    Slovan mal k dispozícii úvodný výkop, ale po ňom sa nikam bezhlavo neponáhľa. Domáci majú loptu na kopačkách a budú postupovať smerom dopredu.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Lukáš Jánošík, prichádza Viktor Pečovský.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Duel mal byť podľa papierových predpokladov vyrovnaný, ale prvý polčas tomu absolútne nenasvedčoval. Bratislavský Slovan si veľmi rýchlo vypracoval trojgólový náskok, ktorý v závere ešte vyšperkoval, takže do šatní odchádza s jadným, ale zároveň aj šokujúcim výsledkom 4:0.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Začína sa posledná minúta riadnej hracej doby tohto polčasu. Domáci gólman Šulla pomáha Slovanu s rozohrávkou a Žilina sa bude musieť opäť brániť.
     
    44
    Po rohovom kope si hostia center pred svoju bránku postrážili a loptu odhlavičkovali do bezpečia. Žilina sa pokúsi do polčasu už neinkasovať, ale Slovan je po štvrtom góle stále aktívny.
     
    43
    Slovan okamžite po góle prešiel späť na svoju útočnú polovicu. Sekulič tam z pravej strany centroval, ale pred bránkou Žilinčania zrazili loptu na rohový kop.
    42. Dávid HOLMAN - 4:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    42
    Slovan dal gól!
    Domáci tím si zo svojho súpera robí trhací kalendár. DÁVID HOLMAN teraz dostal veľké množstvo priestoru na pravej strane šestnástky, tak to skúsil strelou k protiľahlej žrdi, kam sa Volešák nestihol natiahnuť.
     
    40
    Začína sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. Loptu majú na kopačkách Žilinčania a pokúsia sa dostať dopredu, aby mohli aspoň prelomiť svoje nezdary v ofenzívnej činnosti.
     
    39
    Dopredu sa opäť dostala aj Žilina. Jánošík si na pravej strane spracoval dlhý krížny center a sám chcel ešte centrovať do vápna, ale tam už nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    38
    Volešák si dal pozor na strelu z miesta, odkiaľ dostal tretí gól. Teraz na neho veľmi nebezpečne vystrelil Holman, ale zdá sa, že žilinský gólman sa už skoncentroval a svoj tím teraz podržal.
     
    37
    Na opačnej strane to hostia skúsili ďalekonosným centrom k žrdi, ale Škvarka tam v súboji neuspel a loptu nezískal. Zakončenie sme preto nevideli.
     
    36
    Slovan mohol vyhrávať o štyri góly! Šporar unikol obrane a na pravej strane šestnástky si spracoval prihrávku, po ktorej bez prípravy strieľal, ale Volešák loptu vykopol ľavou nohou.
     
    35
    Po dlhšom čase sa lopta dostala k bránke Šullu. Na pravej strane ju tam Káčer posunul Vallovi, ktorý zrejme strieľal, ale mieril úplne mimo.
     
    34
    Hosťom sa ale vôbec nepodarilo dostať dopredu. Naopak, museli čeliť rohovému kopu Slovana, ktorý však loptu prekopol až za zadnú žrď a zakončenie neprišlo.
     
    33
    Škvarka padol v strede trávnika a píska sa faul v prospech hostí. Žilinčania budú môcť založiť útočnú akciu.
     
    32
    Slovanisti iba nakopli loptu smerom k bránke, ale tam nikto nebol, takže Žilina prevezme hru na svoje kopačky a pokúsi sa založiť novú akciu.
     
    31
    Slovan preniesol hru na opačnú polovicu, ale Šporar bol v ofsajde a hrať nemohol. V posledných minútach sledujeme na oboch stranách viacero nepresností.
     
    30
    Prvá polhodina zápasu je za nami. Slovan bude rozohrávať z vlastnej polovice a nikam sa ponáhľať nemusí, pretože úvod zápasu zvládol neporovnateľne lepšie než jeho súper a má dobre nakročené k trom bodom.
     
    28
    Keď už sa aj Žilinčania chceli dostať dopredu, zastavilich ofsajd. Dnes sa hosťom naozaj nedarí a v útoku zatiaľ nevedia vôbec nič vymyslieť.
     
    27
    Slovan získal v strede trávnika dve autové vhadzovania za sebou. Domáci hráči sa s rozohrávkou bezhlavo ponáhľať nemusia.
     
    26
    Slovanisti chceli preniknúť za vysunutou loptou pomedzi dvojicou stopérov hostí, ale nevyšlo im to. Lopta sa dokotúľala iba k Volešákovi.
     
    25
    Gólman Šulla bude rozohrávať od svojej bránky. Dnes na to ešte nemal veľa príležitostí, pretože Slovan väčšinu doterajšieho priebehu zápasu iba útočil.
     
    24
    Po veľmi dlhej dobe sa Žilina presunula na útočnú polovicu, kde získala aspoň autové vhadzovanie. Slovan sa môže pohodlne brániť, smerom dopredu už nepotrebuje nič riskovať.
     
    22
    Slovan mal k dispozícii ďalšiu štandardku z rovnakej vzdialenosti. Zahrával ju Holman, ale aj teraz jeho center pristál iba na hlavách súperovej defenzívy.
     
    21
    Jeden z domácich sa teraz rútil priamo za predkopnutou loptou pred Volešáka, ale žilinský brankár hru dobre prečítal a vybehol oproti lopte. To MŠK zachránilo pred štvrtým gólom.
     
    20
    Po menšom faule zahrával Slovan štandardku z pravej strany od postrannej čiary. Centrom to odtiaľ skúsil Holman, ale našiel iba hráčov súpera.
     
    18
    Aktuálny výsledok je pre mnohých určite šokujúci. Papierovo vyrovnané tímy akoby na trávniku úplne zmazali všetky predpoklady a Slovan jednoznačne dominuje.
    17. Aleksandar ČAVRIĆ - 3:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    17
    Slovan dal gól!
    ALEKSANDAR ČAVRIĆ pridáva svoj druhý gól v zápase a Slovan vedie už priepastným rozdielom! Aj teraz nechala Žilina trestuhodne veľa priestoru, Čavrič sa vyrútil z ľavej strany a do protiľahlého rohu pohodlne zakončil.
     
    16
    Ďalšia skvelá šanca pre Slovan! Čavrič vystrelil z pravej hranice šestnástky a jeho pokus bol ešte tečovaný, ale Volešák smer lopty aj tak vystihol a zneškodnil ju.
     
    15
    V strede trávnika Rabiu poslal k zemi jedného z hráčov Žiliny, takže lopta poputuje na kopačky hosťujúcich hráčov.
     
    14
    Slovan chcel dopredu postupovať po pravej strane. Čavrič tam popri čiare posunul loptu na Šporara, ale ten nebol dostatočne rýchly, aby ju stihol.
     
    12
    Tak takýto priebeh zápasu zrejme čakal iba málokto. Súboj tabuľkových susedov nabral rýchly spád a Slovan je jednoznačne na koni.
    11. Rharsalla MOHA - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    11
    Slovan dal gól!
    Pre hostí prichádza ďalší šok! Opäť rovnaká chyba žilinských futbalistov, ktorí inkasujú z rovnakej pozície ako pred chvíľou. RHARSALLA MOHA dostal priveľa priestoru v strede šestnástky a poľahky prestrelil Volešáka.
     
    10
    Žilinčania sa pokúšali získať loptu, ale domáci hráči zahrali výborne so svojím brankárom. Slovan získal niekoľko cenných sekúnd.
     
    9
    Bratislavskí futbalisti sa veľmi rýchlo ujali vedenia a teraz môžu pôsobiť už pokojnejším dojmom. Hrať musí najmä hosťujúca Žilina.
    7. Aleksandar ČAVRIĆ - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    7
    Slovan dal gól!
    Slovanisti sa ujímajú vedenia! Žilinčania teraz súperovi ponúkli v šestnástke príliš veľa priestoru. Prvá strela tam ešte bola zblokovaná, ale potom dostal loptu na kopačku ALEKSANDAR ČAVRIĆ a ľavačkou obstrelil brániaceho Hancka. Ranu umiestnil presne k pravej žrdi.
     
    6
    Teraz ale o sebe dali vedieť aj Žilinčania! Predkopnutú loptu dobehol na ľavej strane hosťujúci kapitán Škvarka a ešte prišiel aj center do vápna, ale iba na kopačky bratislavských hráčov.
     
    5
    Ani po rohovom kope ohrozenie Volešákovej bránky neprišlo a Žilina loptu presunula na opačnú polovicu trávnika, no nie nadlho. V ostatných minútach ofenzívnu aktivitu preberá na svoje kopačky Slovan.
     
    4
    Bratislavský celok sa dostal dopredu a vybojoval si aj prvý rohový kop. Vďačiť za to môže Holmanovi, ktorý sa individuálne prebíjal v šestnástke, až mu napokon súperi loptu zakopli.
     
    3
    Slovan teraz veľmi rýchlo preniesol hru od jednej bránky k druhej. Čarvrič na pravej strane z uhla centroval smerom pred bránku, ale Volešák mohol ostať pokojný. Začiatok zápasu je aktívny, ale bez presných streleckých pokusov.
     
    2
    Slovan vrátil hru na stredovú čiaru, ale odtiaľ Mihalík opäť nakopol smerom na útočnú polovicu Žiliny. Ani teraz to však hosťom neyšlo a tak sa Bratislavčania presunuli dopredu, no na zakončenie stále iba čakáme.
     
    1
    O prvý výkop tohto zápasu sa postarali Žilinčania, ktorí loptu vysokým nákopom okamžite poslali na útočnú polovicu. Slovan sa musel stiahnuť do defenzívy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Rundič, Božikov, Bajrić, Sekulić – Holman, de Kamps, Rabiu – Moha, Šporar, Čavrić.
    Náhradníci: Greif – Savičevič, Čikoš, Laczkó, Hološko, Vittek.

    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer, Diaz, Škvarka – Jánošík, Mráz, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Kubík, Balaj, Bichakhchyan, Pečovský, Králik, Chvátal.

    Rozhodca: Sedlák – Benko, Hrčka.
     
    Zápas medzi Slovanom Bratislava a Žilinou sa odohrá na štadióne v Myjave. Zmena dejiska je spôsobená technickou poruchou systému vyhrievania trávnika na Pasienkoch a pretrvávajúcim nepriaznivým počasím. Predpoveď počasia pre Bratislavu nie je priaznivá ani na najbližšie dni, keď sa očakáva ďalšie sneženie, uvádza sa na webe skslovan.com.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola futbalovej Fortuna ligy. V hlavnom meste Slovenska dnes proti sebe v ostro sledovanom dueli nastúpi ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina.

    ŠK Slovan Bratislava sa v tabuľke nachádza na treťom mieste. Na svojom konte má po 20 odohraných zápasoch 35 bodov, pretože Bratislavčania v doterajšom priebehu sezóny 9-krát vyhrali, 8-krát remizovali a 3-krát prehrali. Ich celkové skóre je aktuálne 38:26. Tesne pred koncom základnej časti súťaže strácajú futbalisti Slovana na druhú Žilinu 2 body a na prvú Trnavu dokonca 11 bodov, zatiaľ čo majú rovnaký bodový zisk so štvrtou Dunajskou Stredou a 4-bodový náskok pred piatym Ružomberkom. V ostávajúcich dvoch zápasoch teda budú bojovať o čo najvýhodnejšie záverečné postavenie.

    MŠK Žilina
    sa v tabuľke nachádza na druhom mieste. Futbalisti spod Dubňa majú na konte po 20 odohraných zápasoch 37 bodov a celkové skóre 42:28. V doterajšom priebehu sezóny si zapísali 12 výhier, jedinú remízu a 7 prehier. Aj oni bojujú v súboji s tabuľkovým súperom o veľa, pretože len dnešná prehra by ich mohla zosunúť až na štvrtú priečku. Šance v tomto zápase sú však vyrovnané, čo si myslia aj bookamkeri stávkocývh kancelárií. Dnešný duel favorita naozaj nepozná. Jediný doterajší tohtosezónny vzájomný zápas vyhrala na konci septembra Žilina, ktorá Slovan doma zdolala 3:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 7. Čavrić, 11. Moha, 17. Čavrić, 42. Holman, 51. Moha, 84. Čavrić


    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Rundič, Božikov, Bajrić, Sekulić – Holman, de Kamps, Rabiu (81. Nono) – Moha, Šporar (83. Vittek), Čavrić (86. Hološko).
    Náhradníci: Greif – Savičevič, Čikoš, Laczkó, Hološko, Vittek, Nono.

    MŠK Žilina: Volešák – Vallo, Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer, Diaz, Škvarka – Jánošík (46. Pečovský), Mráz, Mihalík.
    Náhradníci: Mandous – Kubík, Balaj, Bichakhchyan, Pečovský, Králik, Chvátal.

    Rozhodčí: Sedlák – Benko, Hrčka
    thejrc.org