Jihlava – Letňany 2:3 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 5:3 (kon.)
Technika Brno – Poruba 5:2 (kon.) | Warriors Brno – HK MD Šumperk 1:9 (kon.) | Vsetín – Třinec 4:6 (kon.)
Přerov – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Havířov – Zlín 4:2 (kon.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (kon.)
Sparta – HC Litvínov 2:3 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 3:2 (kon.) | Třemošná – K. Vary 3:5 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
HC Plzeň 1929
Sobota 24.02.2018, 16:00 • Svijanská Aréna • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého mládežnického hokeje! Nadstavbová část ELIOD Extraligy mladšího dorostu pokračuje a my společně budeme u střetnutí mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Plzeň 1929. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!

    Liberec nevstoupil do nadstavby zrovna ideálně. Po ospalém startu, kdy z pěti zápasů čtyři prohrál, se ovšem dostal do velmi dobré formy, kterou naplno demonstroval v posledním utkání. Na ledě Českých Budějovic Tygři zvítězili nevídaným poměrem 13:2! Ve skupině A jim patří třetí příčka s dvanáctibodovým náskokem na čtvrtou Spartu.

    Západočeši suverénně kralují soutěži. V nadstavbě poznali hořkost porážky jen dvakrát a v základní části dokonce pouze jedinkrát! Dominanci dotváří impozantní skóre 182:41, což dostatečně vypovídá o plzeňské kvalitě.

    Týmy se spolu již dvakrát utkaly. Ani jednou se nejednalo o žádnou přestřelku a oba zápasy dovedli do zdárného konce indiáni. V Liberci zvítězili 3:1, v domácím prostředí pak šelmy přemohli výsledkem 2:0.

    Jak se bude utkání, ve kterém bude Plzeň jako obvykle v roli favorita, vyvíjet? Dozvíme se v sobotu odpoledne!
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář (A), Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Jiruš (A), Strnad (C), Nezbeda, Gajda, Měchura, Chmelař, Vodlan.

    HC Plzeň 1929: Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík (A), Pánek (C), Jiříček, De Sousa, Vajner, Hodinář, Malák – Kaiser, Slanina (A), Soukup, Hollar, Altrichter, Marcel, Václavík, Kuchárik, Kvasnička.

    Rozhodčí: Vyštejn – Bosák, Serbus..
     
    Start zápasu se blíží. Obě mužstva se v těchto chvílích rozbruslují na ledové ploše. Liberec oblékl tradiční bílé dresy, Plzeň modré. Střetnutí bude zahájeno během několika minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hrajeme! Na úvodním buly získali kotouč hosté a okamžitě se vrhli kupředu. De Sousa ale musel svůj postup pro signalizovaný ofsajd pozastavit.
     
    00:40
    Indiáni už obléhají soupeřovu svatyni, ke střele z levého kruhu se dostal Soukup a Čajan zasahoval ramenem.
     
    01:30
    Šelmy obrátily hru. Gajdova formace se usadila v pásmu, ale žádnou střelu vyprodukovat nedokázala.
     
    02:14
    Stále čekáme na první přerušení! Týmy při plynule běžící hře spíše kupí nepřesnosti a na zajímavější šance si musíme počkat.
     
    02:49
    Domácí mají ponechanou výhodu a pokud ji nevyužijí, zahrají si první přesilovku.
     
    02:55
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Pánek – 2 min., držení).
     
    03:21
    Tygři zahájili početní výhodu slušně. Po sérii přihrávek vystřelil po ledě Kovář a před Čechem bylo poměrně veselo. Jakubec nakonec při pokusu o dorážku nahrnul kotouč pouze do brankáře.
     
    03:33
    A opět podobná situace. Tentokráte nahazoval Starý a znovu vznikla před Čechem mela. Také teď si maskovaný muž puk včas našel!
     
    03:59
    Jakubec se pokusil o drzou stahovačku, ale tu vystihl Hamšík a vyhodil puk až na druhou stranu kluziště.
     
    04:30
    Domácí tým už je znovu nastěhován v pásmu. Od modré pálil Böhm a gólman proti jeho pokusu rychle vykopl beton.
     
    05:16
    Západočeši si v oslabení nepočínali úplně suverénně, ale ubránili jej. Teď si aktivním přechodem vpřed vynutili vhazování před Čajanem.
     
    05:29
    Zpoza brány dostal nabito na kruhu číhající Kuchárik, jehož rána bez přípravy vyprášila Čajanovy betony.
     
    06:04
    Starého navštívenku odrazil Čech k mantinelu, kde se černé gumy chopil Páník a po hrazení rozehrává akci svého týmu.
     
    06:44
    Kollertovi se hrubě nepodařila rozehrávka a puku se chopila Plzeň. Škoda pro hosty, že ze soupeřovy chyby nevytěžili více, než slabou střelu Soukupa.
     
    07:40
    Martin Böhm se vydal do ofenzivní zóny. Tam byl sám proti čtyřem Západočechům a celkem pochopitelně byl tedy o kotouč připraven.
     
    08:14
    Liberec nyní zahrál na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje před jeho branku.
     
    08:20
    Ihned po vhazování vyslal dělovku Hamšík a Čajan měl plné betony práce! Také při něm stálo štěstí, žádný z hostů totiž nebyl na blízku, aby puk doklepl do branky.
     
    09:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Nutno uznat, že to před libereckou brankou sehráli dobře. Jiříček už mohl střílet, ale ještě se rozhodl posunout puk na levý kruh, kde hlídkoval DOMINIK SOUKUP a z první poslal kotouč mimo Čajanův dosah. Asistence: Jiříček, Kvasnička.
     
    09:58
    Liberec se snaží o reakci a zavezl puk k blízkosti hostující branky. Tam už ale nic nevymyslel a musí se opět přeorientovat na defenzivní činnost.
     
    10:49
    Po buly v neutrální zóně nahodil De Sousa do pásma, kde se o kotouč neúnavně bojuje.
     
    11:37
    Opět sledujeme plynulou hru bez přerušení, které chybí větší počet zajímavých akcí. Hra se přelévá ze strany na stranu, leč bez výsledku.
     
    12:31
    Po nepřehledné tlačenici ve středu pole nahodil Václavík kotouč na Čajana, jenž rychle rozehrál na Šedivého. Tygři vyrážejí vpřed.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Strnad – 2 min., sekání).
     
    13:53
    Plzeň do své premiérové početní výhody nevstoupila zrovna nejlépe. Nejenže byla rychle vyhnána z pásma, po sléze navíc ještě zahrála na zakázané uvolnění.
     
    14:12
    Pánek od modré čáry vyslal přízemní nahození, které projelo v blízkosti tyčky a zastavilo se až o zadní hrazení.
     
    14:40
    Tentokráte od modré zkoušel štěstí Jiříček a ani on své zakončení nevtěsnal do prostoru branky.
     
    14:59
    Teď už to ovšem bylo zajímavější, Altrichter si najel na osu hřiště, odkud donutil Čajana k pohotovému zákroku. Následně Liberec vyhazuje do bezpečí.
     
    15:32
    Liberec hraje v plném počtu. V závěru oslabení dobře držel puk daleko od branky Vojtěch Jiruš.
     
    16:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Tygři předvedli rychlý přechod do protiútoku, načež se kotouč dostal po nedorazu v indiánské defenzivě na hůl LUKÁŠE NEZBEDY, a ten jej z bezprostřední blízkosti pohotově usměrnil do odkryté Čechovy klece. Bez asistence.
     
    17:44
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Slanina – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Soukup – 2 min., nesportovní chování).
     
    17:55
    Tygři se mohou v přesilovce pokusit o dokonání obratu. Na modré čáře napřáhl Böhm a Čech měl co dělat, aby jeho dělovku vytěsnil mimo prostor brankoviště.
     
    18:20
    Po dalším Čechově zákroku Plzeň opět vyhazuje a dokonce operuje v útočném pásmu.
     
    19:02
    Kvasnička se v oslabení dral za obranu. Už to vypadalo na únik, ale Hladík jej povalil k zemi! Rozhodčí Vyštejn neváhal a nařizuje trestné střílení, při kterém si plzeňský forvard svůj nájezd v klidu zopakuje.
     
    19:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to bylo obrovské štěstí pro VLASTIMILA KVASNIČKU! Brankář Čajan totiž vystihl jeho střelu na vyrážečku a vychýlil ji do vzduchu. Kotouč se pravděpodobně snášel mimo tři tyče, ale maskovaný muž si jej ve zmatku sklepl přímo do branky. Plzeň si tak malinko kuriózním momentem beze vedení zpět! Bez asistence.
     
    19:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Poslední minuta úvodní části nabízí gólové hody! Tygři i podruhé vyrovnávají. Ihned po inkasované brance se usadili v ofenzivní zóně a Kovář vypálil od modré čáry. Střelu tečoval Jiruš a Čech ji vyrazil k připravenému VOJTĚCHU STRNADOVI, jenž touš zametl za jeho záda. Asistence: Jiruš, Kovář.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi velice interesantní první perioda. Suverén soutěže ze západu Čech dvakrát vedl, ale šelmy vždy zareagovaly. Jako první se prosadil ranou bez přípravy Dominik Soukup. Za Tygry vyrovnal Lukáš Nezbeda, jenž zblízka umístil puk do branky. Hosté se dostali do vedení i podruhé, když trestné střílení s obrovskou dávkou štěstí zužitkoval Vlastimil Kvasnička. Liberec však ještě před koncem třetiny našel prostřednictvím dorážky Vojtěcha Strnada další odpověď. Jak se bude vyvíjet druhá dvacetiminutovka, která začne přibližně v 16:51?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Slanina táhl akci po pravé straně, načež centroval před branku. Ke své smůle nikoho nenalezl a do útoku se ženou domácí.
     
    20:51
    Böhm byl u volného puku za libereckou brankou jako první a rozvíjí tygří akci, která se ovšem zastavila už ve středním pásmu.
     
    21:29
    Plzeň si vytvořila zajímavý tlak, v rámci kterého si ovšem nevypracovala žádnou zajímavější střeleckou možnost.
     
    21:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., podražení).
     
    22:09
    Liberec mohl ve vlastním oslabení udeřit! Hollar zaváhal na modré čáře a Jiruš se prohnal až do úniku. Byl tísněn Kvasničkou, přesto se však dostal k bekhendovému blafáku, na jehož konci poslal puk jen do boční konstrukce.
     
    22:58
    Tygři toto oslabení brání velice zkušeně a znovu se osvobozují. Hosté si zatím nic nevytvořili.
     
    23:39
    Liberečtí mladíci i nadále drží kotouč daleko od své branky a zanedlouho budou zpět v plném počtu. V tomto oslabení si počínají skvěle.
     
    24:14
    Plzeň už proti kompletnímu soupeři podnikla akci taženou po levé straně. Kuchárik posílal puk před branku, ale tam měli domácí situaci dobře pokrytou.
     
    24:55
    Soukup se hnal za vyhozeným pukem a z branky vystartoval Čajan. Sprinterský souboj ovládl maskovaný muž a odpálil kotouč ke Kovářovi!
     
    25:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se poprvé v dnešním utkání dostávají do vedení! Usadili se v útočném pásmu a po sérii přihrávek nahodil od modré čáry Hladík. Do dráhy jeho pobídky vložil hůl VOJTĚCH JIRUŠ a citlivě ji tečoval mimo Čechův dosah! Asistence: Hladík, Nezbeda.
     
    25:53
    Liberec je při chuti a i nadále působí hostující defenzivě starosti. Kotouč se pohybuje před Čechem ze strany na stranu a Tygři vyčkávají ke správnému momentu k zakončení.
     
    26:39
    Indiáni se snaží poněkud zklidnit hru a přihrávají si ve vlastní obranné třetině. Liberec spíše vyčkává.
     
    27:11
    Teď už se Plzeň odhodlala k výletu vpřed a domácí raději vyhodili na icing.
     
    27:31
    Pěknou individuální akci předvedl Vojtěch Jiruš! Po pravé straně se proháčkoval až na kruh a pokoušel se najít mezírku mezi brankářovými betony. Ten, ač si svým zákrokem nebyl úplně jistý, vyrazil kotouč mimo klec.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Kaiser – 2 min., hrubost).
     
    29:14
    Indiány hned v úvodu oslabení osvobodil Marcel a domácí se poté ve středním pásmu provinili přihrávkou rukou. Hra je tedy přerušena a bude se vhazovat.
     
    29:27
    Plzeň toto oslabení brání zatím dobře. Tentokráte se o vyhození postaral důrazný De Sousa.
     
    29:59
    Na modré čáře si puk ke střele srovnal Kovář a zajímavá střela skončila jen těsně vedle levé tyčky Čechovy svatyně.
     
    30:30
    V oslabení vycítil možnost na zahrození Soukup a vydal se kupředu. Z pravé strany poté tlačil puk před branku, kde si jej Čajan našel, ale síly na ledě se vyrovnají.
     
    30:30
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pray – 2 min., hrubost).
     
    30:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Moc – 2 min., faul kolenem).
     
    30:54
    Plzni začíná dlouhé výhoda pěti proti třem a už si vytváří tlak. Zužitkuje jej?
     
    31:21
    Po pěkné souhře dostal na levý kruh nabito Hamšík a svoji dělovku poslal jen o pár centimetrů mimo branku! Přesouvající Čajan by byl na toto zakončení zřejmě krátký.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Slanina – 2 min., hrubost).
     
    32:09
    Díky zbytečnému faulu Slaniny přišli hosté o dvojnásobnou přesilovkou. Stále však mají k dispozici převahu čtyř proti třem. Na vylidněné ledové ploše si našel místo pro střelu Jiříček a pálil nad branku.
     
    32:49
    Pray vyvezl puk do středního pásma a rázem se situace zcela obrací, Liberci totiž začíná po návratu Moce přesilovka.
     
    33:33
    Jiruš podél pravého hrazení pronikl až na úroveň brankové čáry, odkud se neúspěšně pokusil zaskočit Čecha. Zakončení totiž srazil nad branku Václavík.
     
    33:56
    Obrovská šance indiánů! Jiříček se prezentoval vydařeným průnikem napříč útočným pásmem a posléze přihrál osamocenému De Sousovi. Ten pálil bez přípravy a trefil beton přesouvajícího se Čajana.
     
    34:40
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Pánek – 2 min., držení).
     
    35:12
    Hosté rychle vyhazují a nechtějí Liberci povolit přístup zpět do útočného pásma.
     
    35:51
    Indiáni jsou při vlastním oslabení dokonce aktivnějším mužstvem. Hra se usadila v blízkosti domácí branky a Plzeň tam šetří drahocenný čas.
     
    36:29
    Liberec se alespoň v závěru početní výhody usazuje v pásmu, ale Starého střela od modré zaduněla pouze do zadního mantinelu.
     
    36:55
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Pánek – 2 min., krosček).
     
    37:16
    Pánek usedl podruhé v krátkém časovém sledu na lavici hanby a hosté se opět musí bránit. Zatím se jim to daří, De Sousa vyhazuje po mantinelu do bezpečí.
     
    37:40
    Kollert se na modré čáře rozhodl pro nahození. To zastavil Jiříček a poslal kotouč ven ze třetiny, ačkoliv se jej ještě Kollert snažil zachytit.
     
    38:29
    Plzeň brání dobře, puk znovu putuje až k Čajanovi. Osvoboditelem indiánů byl v tomto případě Hollar.
     
    38:57
    Souběžně s návratem Pánka na led vypálil od modré čáry Jiruš, jehož projektil vytěsnil Čech špičkou betonu. Pánek poté číhal za obrannou linií Liberce na dlouhou přihrávku, ta ale nepřišla.
     
    39:49
    Liberec si ještě závěr druhé části komplikuje. Píská se totiž zakázané uvolnění, ačkoliv se Jiruš ve sprinterském souboji jevil dobře. Domácí forvard se na rozhodčího nyní trošku zlobí.
     
    39:54
    Z buly před Čajanem už ale Západočeši nic nevytěžili. Jiruš vyváží kotouč přes střední pásmo a časomíra odbíjí poslední vteřinky druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla jediný gól a postaral se o něj tečující Vojtěch Jiruš. Liberec tak trošku překvapivě drží vedení, ale je jisté, že se suverénní lídr soutěže ze západu Čech nevzdá bez boje. Ještě to bude velice zajímavé!
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Šedivý posunul puk za brankou na Kollerta, jenž výborně vyslal do úniku Nezbedu. Ten si najel až před Čecha a po naznačení se mu pokoušel zasunout touš mezi betony. Neúspěšně, maskovaný muž velkou šanci ustál!
     
    40:57
    Moc zavezl puk až do rohu útočného pásma. Tam k němu přispěchali hostující hokejisté a znemožnili mu další postup.
     
    41:18
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakubec – 2 min., faul loktem).
     
    41:30
    Před brankou byl v souboji bolestivě zasažen domácí kapitán Strnad. Z ledu se však rychle zvedl a sune se na střídačku.
     
    41:48
    Liberec vyhazuje puk zásluhou Starého. Plzeň se rychle vrátila zpět do pásma a kombinuje.
     
    42:22
    Po vyražené ráně Hamšíka se před brankou natahoval Kvasnička. Trojnásobná přesila mu zakončení neumožnila.
     
    42:59
    Kotouč se odrazil k Jiříčkovi. Ten měl hodně času a prostoru, branku nicméně minul! O dorážku se ještě pokoušel Slanina a Čajan přerušuje hru.
     
    43:38
    Liberec oslabení přečkal bez obdržené branky a nyní může znovu útočit. Kolář nadvakrát nahodil puk za branku a Tygři se jej snaží vybojovat.
     
    44:26
    Teď šelmy uspěchaly přechod do ofenzivní fáze a píská se zakázané uvolnění. Vhazování proběhne po pravé ruce Čajana.
     
    44:54
    Kotouč přijel na modrou čáru přímo proti hokejce plzeňského kapitána Pánka, jenž okamžitě pálil. Čajan si jeho pokus našel a schoval jej v rukavici.
     
    45:13
    Domácímu maskovanému muži začíná přibývat práce, nyní musel řešit další střelu. Hru však opět zdárně přerušil. Dnes působí jistým dojmem.
     
    45:46
    Šedivý si v blízkosti vlastní branky vychutnal napadajícího Václavíka. Tělem jej poslal na druhou stranu a s pukem na holi se kolem něj prosmýkl.
     
    46:36
    Gajda se vrhl přes střední pásmo. Tam jej o kotouč obral Páník, ale přesto se domácí nakonec dostali do pásma, kde Pray volil nepřesnou přihrávku.
     
    47:27
    Hraje se dlouho bez přerušení. Plzeň se nastěhovala do útočného pásma a snaží se rozhodit domácí defenzivu.
     
    48:10
    Indiáni drží puk stále více na svých holích a získávají územní převahu. Nedokáží si ale vytvářet nějaké zajímavější střelecké příležitosti.
     
    48:55
    Nezbeda byl tísněn, přesto však poslal kotouč z pravé strany před branku. Černá guma zůstala nezasažena a Čech tedy nemusel zasahovat.
     
    49:50
    Jakubec nic nevymýšlel a po přejetí modré čáry okamžitě pálil. Dělovka se zastavila o zadní plexisklo a Plzeň rozehrává.
     
    50:26
    Už opravdu velice dlouho vyhlížíme přerušení hry. Časomíra plyne zběsilým tempem k šedesáté minutě a jsou to hosté, komu začíná téct do bruslí.
     
    50:47
    Teď už sudí zadul do píšťalky, když Čech přikryl kotouč pod rukavicí. Napadající šelmy byly na blízku a rozehrávka neměla smysl.
     
    51:19
    Soukup se v plné rychlosti prohnal přes střední pásmo a po překonání modré čáry pálil. Trefil nohu Šedivého, jenž jeho projektil zblokoval do rohu kluziště.
     
    51:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šedivý – 2 min., podražení).
     
    52:05
    Pánek se v úvodu přesilovky snažil nabít Altrichterovi, ale pas mu adresoval pod brusle a zakončení tedy zatím nepřišlo.
     
    52:47
    Plzeň i nadále působila před Čajanovou klecí a na konci kombinace stál Soukup, proti jehož dělovce se bleskově přesunul spolehlivý Pavel Čajan.
     
    53:16
    Neskutečná obětavost! Do Vajnerovy dělovky od modré čáry skočil Strnad. Od něj se kotouč odrazil zpět k plzeňskému střelci, Strnad se ovšem doslova po hlavě vrhl i do druhé střely a také ji zastavil!
     
    53:44
    Vyloučení v týmu HC Plzeň 1929 (Vajner – 2 min., podražení).
     
    54:20
    Kollertovu střelu od modré čáry vykopl Čech před sebe. Tam operoval Pray a z bezprostřední blízkosti černou gumu za čáru nepropasíroval!
     
    54:52
    Hosté byli dlouho pod tlakem, teď už však úspěšně vyhazují. Liberec se snaží o rychlý návrat do pásma.
     
    55:47
    Jiruš dostal nabito, ale ocitl se pod tlakem navracejícího se Vajnera. Pálil tedy trošku z nouze a branku přestřelil.
     
    56:25
    Tygři si i nadále dobře střeží náskok a drží puk daleko od své brány. Západočeši se ke kotouči teď dostali a snaží se dostat k Čajanovi.
     
    57:28
    Gajda dobře tečoval střelu Hladíka a brankář Čech hru raději přerušil. Po poradě u střídaček uvidíme vhazování po jeho pravé ruce, Plzeň si vyžádala oddechový čas. Jeho součástí dost možná bude také plán hry bez gólmana.
     
    57:43
    Kovář o zadní mantinel přihrál Jirušovi a domácí se vydávají kupředu. Zanedlouho se rozeběhnou poslední dvě minuty třetí periody.
     
    58:16
    Čech spěchá na střídačku, hosté hrají v šesti!
     
    58:44
    Plzeň je napevno usazena před Čajanem a kombinuje. Zatím si ale nevytvořila žádnou šanci ke střele, bez kterých vyrovnat nemůže.
     
    59:33
    Po Hamšíkově dělovce zůstal puk pod tělem domácího obránce! Nakonec touš vyjel, nicméně mimo dosah indiánských forvardů.
     
    59:54
    Před Čajanem proběhne ještě jedno vhazování. Liberec dělí šest sekund od velice cenného vítězství!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým Bílí Tygři Liberec! Třetí část už žádnou branku nenabídla, vítězným zásahem tak zůstává teč Vojtěcha Jiruše z 26. minuty. Indiáni jakožto suverénní lídr soutěže padli teprve počtvrté v ročníku.
     
    Ode mne už je to ze zasněženého Liberce vše. Přeji příjemný sobotní večer a někdy příště opět na počtenou! (18:26:18)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 17. Nezbeda, 20. Strnad (Jiruš, Kovář), 26. Jiruš (Hladík, Nezbeda) – 10. Soukup (Jiříček, Kvasnička), 20. Kvasnička (TS)


    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Krátký) – Kovář (A), Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Jiruš (A), Strnad (C), Nezbeda, Gajda, Měchura, Chmelař, Vodlan.
    HC Plzeň 1929: Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík (A), Pánek (C), Jiříček, De Sousa, Vajner, Hodinář, Malák – Kaiser, Slanina (A), Soukup, Hollar, Altrichter, Marcel, Václavík, Kuchárik, Kvasnička.

    Rozhodčí: Vyštejn – Bosák, Serbus.
    ocianews.com