Salzburg – Kometa Brno 9:1 (kon.) | K. Vary – HC Plzeň 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 4:2 (kon.)
Kladno – Vítkovice 6:3 (kon.) | Slavia – Zlín 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 1:4 (kon.)
Pardubice – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 24.02.2018, 12:30 • Budvar aréna • Extraliga staršího dorostu • 24. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu! Jihlava dnes bylo o něco efektivnější a nepředvedla špatný výkon. Výhru z dnešního utkání bere zaslouženě. Pro tento zápas je to vše, děkuji vám za pozornost! (14:26:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Českobudějovičtí to ještě jednou zkusili bez Daniela Svobody v brance. Jihlavští se ale dostali do útočného pásma, odkud se do prázdné klece trefuje JINDŘICH KARDOŠ. Bez asistence.
     
    59:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    O tom, jak dopadne dnešní utkání, je pravděpodobně rozhodnuto. Vítězslav Brož poslal puk do středního pásma, kde byl připravený JAKUB FILIP, který se se střelou ze středního pásma do odkryté klece nemýlil. Asistence: Vítězslav Brož, Jiří Kratochvíl.
     
    59:00
    Českobudějovičtí to zkusí s odkrytými zády! Svoboda míří na střídačku.
     
    58:30
    Vojtěch Krcho nyní zkusil ukličkovat jednoho z protihráčů, ale neměl potřebnou rychlost, díky čemuž o puk přišel.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:46
    Motor se ale prozatím nemůže vymanit z obranného pásma, a to má kotouč v držení.
     
    56:58
    Patrik Škola nepustil soupeře v obranném pásmu Motoru do šance. Kotouč pro svůj tým vybojoval, díky čemuž mohou domácí dopředu.
     
    55:27
    Táhlou střelu z pravého křídla z pohledu domácího brankáře zvolil Adam Najman. Jihlavský útočník si ale vylámal zuby na Danielu Svobodovi, který jeho pokus uschovává někde ve své výstroji.
     
    54:22
    Pavel Svoboda si nabruslil do pásma a zvolil pokus zpoza obránce. Mířil do horních pater Svobodovy branky, ale puk končí na zadním mantinelu.
     
    53:26
    Aleš Řezáč při přechodu přes modrou přenechal puk Jakubu Čížkovi. Druhý jmenovaný pálil z podobné pozice jako před malou chvíli, tentokrát však vyslal střelu po ledě. Juřička zaklapl betony včas a kotouč nepropustil.
     
    51:17
    Jan Juřička nyní podržel svůj tým proti Jakubu Čížkovi. Ten měl více prostoru a z pravé strany si nabruslil před branku. Dobře mířil na horní roh soupeřovy svatyně, tam ale vyšvihl svou lapačku Juřička a puk v ní navíc udržel.
     
    50:47
    Daniel Piskač to zkusil pohotově od modré. V cestě puku bylo ale velké množství hráčů, a proto střela neprošla.
     
    49:46
    Jakub Čížek se natlačil před branku, v čemž mu chtěl zabránit Marek Jiří, který po souboji narazil snad do tyče Juřičkovy brány. Za pomoci svých spoluhráčů poté odjíždí na střídačku.
     
    48:46
    Puk se po vhazování dostal na modrou čáru, kde stál Jan Vávra. Domácí obránce to zkusil hned dvakrát. Poprvé si Juřička našel kotouč v lapačce, napodruhé puk až k brance neprošel.
     
    47:35
    Nejprve neprošla střela z hole Tomáše Hubaty, na opačnou stranu poté jdou Jihlavští, kteří zakládají další útočnou akci.
     
    46:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde podruhé v utkání do vedení! Adam Najman zavezl puk do útočného pásma, kde ho Jihlavští vybojovali a po nenápadné střele MARTINA ZADRAŽILA jdou hosté z Vysočiny do jednobrankového vedení. Asistence: Petr Veleba.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 40. Masopust (Škola, Krcho) – 19. Brož (Veleba, Kardoš), 47. Zadražil (Veleba), 60. Filip (Brož, Kratochvíil), 60. Kardoš


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Stárek, Pánek, Vávra, Škola, Svach, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Krcho, Řezáč, Petřík, Hrubec, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Janoch, Š. Masopust, M. Masopust.
    HC Dukla Jihlava: Juřička (Chaloupek) – Křišta, Piskač, Veleba, Smolko, Kratochvíl, Marek – Brož, Vala, Čermák, Zadražil, Krajíček, Kardoš, Najman, Filip, Juda, Menšík, Barák, Svoboda.

    Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Samuel
    ocianews.com