Karviná – Zlín 4:0 (kon.) | Slavia – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 25.02.2018, 18:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • HET liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešní utkání fotbalové HET ligy vše, těším se u dalších on-line přenosů a zároveň Vám děkuji za pozornost. (20:07:19)
     
    Utkání je minulostí a Sešívaní nakonec uhájili všechny 3 body za vítězství 1:0! Slavia dokázala porazit Bohemku na vlastním stadionu poprvé od roku 2013 a s výjimkou na pár utkání, i tento zápas nám přinesl velmi vyrovnanou bitvu, a to především v druhém poločase.

    V nastaveném čase prvního poločasu se dokázal prosadit domácí Josef Hušbauer, který svoji ránu z velké vzdálenosti poslat přímo do horního rohu Fryštákovy svatyně a jak se nakonec ukázalo, touto brankou rozhodl utkání ve svůj prospěch. I přes dalších 5 střel na bránu v druhé půli, se nepodařilo napodobit tohoto ostrostřelce ani jednomu z celků, po 90 – ti minutách se tak zrodil nejhubenější možný výsledek – 1:0!

    Velké oživení do posledních minut přinesla i dobrá rozhodnutí a střídaní trenéra hostujícího celku, Martina Haška, který poslal na trávník například Barteka, po nevýrazných výkonech Vaníčka, nebo tak Kabajeva, který měl jednu z největších příležitostí hostů v utkání.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V samotném závěru utkání se ještě sešívaní mohli prosadit po druhé, Stoch vzal řešení přesilového brejku 3 na 2 na sebe, jeho rána sice zaplavala a nadělala Fryštákovi menší potíže, míč se ale do sítě nedostal!
     
    90+4
    V další šanci Josef Hušbauer, ten ale tentokrát nedokázal ohrozit soupeřova brankáře z malého vápna. Jeho utišená rána byla zablokována jedním z hostujících obránců!
     
    90+3
    Na polovině hřiště se jeden z hostujících hráčů dopustil hry rukou, domácí tak budou mít další příležitost standardní situace, bohužel pro Sešívané až z půlicí čáry.
     
    90+2
    I brankář Slavie Ondřej Kolář se samozřejmě snaží udržet cenné vteřinky, což se rozhodně nelíbí hostujícím fanouškům, kteří to nyní dávají hlasitě najevo.
     
    90+1
    Sudí stejně jako v první půli, i v té druhé nastavují 4 minuty nad rámec řádné hrací doby!
     
    90
    A mohlo být rozhodnuto! Miroslav Stoch se dostal k míči u hranice soupeřova vápna, poté se ještě kličkou zbavil jednoho z atakujících obránců, jeho tvrdou ránu na bližší tyč ale dokázal zřejmě vyrazit brankář Fryšták!
     
    89
    Domácí se snaží držet míč na polovině soupeře co nejdéle, další kombinací u rohového praporku udržují pozici v dostatečném bezpečí od vlastní brány.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jakub Hromada, přichází Michael Ngadeu.
     
    87
    Na centr do vápna Slavie si naskočil pouze brankář domácího celku, Ondřej Kolář. Ten ale nedokázal v letu zachytit míč, nakonec tato situace ale pro Sešívané dopadla nadmíru dobře.
     
    86
    Tentokrát budou mít ale klokani možnost zajímavé standardní situaci, a to z nějakých 25 metrů od Kolářovy svatyně.
     
    85
    Fanoušci obou celků teď cítí, že je nejvyšší čas na pořádnou podporu svého týmu, což dávají hlasitě najevo. Slavia nechce udělat chybu, zároveň by ráda navýšila vedení, Bohemku tlačí čas, s čímž přichází i zbytečné ztráty míče v důsledku zbrklosti.
     
    84
    Další obrovská šance hostujícího celku! Jugas byl při rozehrávce tvrdě atakován dvojicí napadajících soupeřů, při pokusu o malou domů brankáři Kolářovi ale zadělal na obrovské potíže. Kabajev zastihl jeho nepovedenou přihrávku, míč si ale zatáhl až do přílišného úhlu a poté bránu vůbec netrefil!
     
    83
    I Slávisté se ale musí bránit, hosté přistupují k útočným akcím v hojném počtu a kombinací se snaží vyšachovat soupeřovu obranu.
     
    82
    Vršovické derby zatím vyznívá lépe pro Sešívané, stále nám ale zbývá do závěrečného hvizdu minimálně 8 minut. Slavia se nyní převážně pohybuje na polovině soupeře, hosté vyčkávají na možnost rychlého protiútoku.
     
    81
    Stoch nyní zatočil centr od rohového praporku přímo na brankáře Fryštáka, ten ale dokázal vyboxovat míč do bezpečného prostoru od jeho svatyně. Naopak ještě jakoby založil brejk svého celku, domácí obrana je ale stále pozorná.
     
    80
    Slavia sympaticky myslí i na útočné akce, i když při jednobrankovém vedení chvíli před koncem by potřebovala zřejmě spíše posílit obrana. Tomáš Necid se ještě pokusí dodat klid Sešívaným do koncovky utkání.

    Jakub Kudláč

    Branky: 45+1. Hušbauer

    Karty:   28. Jugas (SLA), 44. Hromada (SLA), 51. Hušbauer (SLA), 74. Sýkora (SLA) – 18. Mašek (BOH)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 12:0.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Jugas, Kúdela, Pokorný, Sýkora (77. Sobol) – Stoch, Hušbauer, Souček, Hromada (88. Ngadeu), Zmrhal – Milan Škoda (C) (79. Necid).
    Náhradníci: Kovář – Danny, Necid, Ngadeu, Sobol, Tecl, Van Buren.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Jindřišek (C), M. Hašek – Vaníček (41. Bartek), Mašek (67. Kabajev), Reiter (79. Záviška) – Nečas.
    Náhradníci: Bárta – Bartek, Bederka, Kabajev, Krch, Švec, Záviška.

    Rozhodčí: Proske (CZE) – Moláček, Wilczek

    Diváci: 9648
    ocianews.com